Ο Ελληνικός Αθλητισμός στη Σμύρνη 1890-1922.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "Ο  Ελληνικός Αθλητισμός στη Σμύρνη 1890-1922".

Οι Εκδόσεις Μπαλτά και ο ΙΑΝΟΣ παρουσιάζουν τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 στις 18:00,  το βιβλίο του Ανδρέα Μπαλτά:
Ο Ελληνικός Αθλητισμός στη Σμύρνη 1890-1922.
Θα μιλήσουν οι:
Πέτρος Λινάρδος, δημοσιογράφος, ιστορικός του Αθλητισμού
Δικαία Χατζηευσταθίου, Καθηγήτρια Ολυμπιακών Σπουδών και  Κοινωνικής Ανάλυσης του Αθλητισμού στο Canterbury Christ Church Univercity της Αγγλίας.
Θοδωρής Κοντάρας, φιλόλογος, επιμελητής του βιβλίου.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν κατά την παρουσίαση ο πρόεδρος του Πανιωνίου ΓΣ Σμύρνης Αριστόβουλος Μισαηλίδης και ο πρώην πρόεδρος του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης, δικηγόρος, παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Αριστείδης Καμάρας.
Την Παρουσίαση θα συντονίσει ο  Γιώργος Χούτας, υποψήφιος διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου ΓΣ.
Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 στις 18:00, ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24 Αθήνα)
Χορηγός επικοινωνίας είναι το Δίκτυο Μικρασιάτης.


 Στο έργο αποτυπώνονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού αθλητισμού της πρωτεύουσας της Ιωνίας, ο ρόλος της μέσης ελληνικής αστικής τάξης καθώς και η πολιτική του ελληνικού κράτους και των ελληνικών αθλητικών αρχών έναντι του αθλητισμού των Σμυρναίων.
Το βιβλίο κυκλοφορεί στα πλαίσια της εκδοτικής σειράς «ἐξ Ἀνατολῶν» των Εκδόσεων Μπαλτά, που είναι αφιερωμένη στον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας.
Ανδρέα Μπαλτά «Ο ελληνικός αθλητισμός στη Σμύρνη 1890 – 1922» (1)
Ο ελληνικός αθλητισμός στη Σμύρνη 1890 – 1922 καταγράφει την εντυπωσιακή αθλητική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε συστηματικά στην ιωνική πρωτεύουσα, κατά την τελευταία περίοδο της ελληνικής ζωής της. Αρχίζει από τη δεκαετία του 1890, με την ίδρυση σπουδαίων σωματείων, όπως ο Απόλλων και ο Πανιώνιος και κορυφώνεται στις αρχές του 20ου αι. με τη διοργάνωση των Πανιωνίων Αγώνων, τη διάδοση του αθλητικού πνεύματος ανάμεσα σε πολλούς Έλληνες της Μ. Ασίας και την αθρόα συμμετοχή Σμυρνιών και γενικά Μικρασιατών αθλητών σε μικρές και μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις του Ελληνισμού.
Καθοριστικοί παράγοντες για την άνθιση του αθλητισμού υπήρξαν η επιρροή των Λεβαντίνων της Σμύρνης, η άνοδος της ελληνικής αστικής τάξης της πόλης, καθώς και η παρέμβαση των πολιτικών και αθλητικών αρχών του ελληνικού κράτους. Η Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 έφερε το τέλος του ελληνικού αθλητισμού στη Σμύρνη και τα μέλη των μικρασιατικών σωματείων συνέχισαν στην προσφυγιά την αθλητική τους δραστηριότητα.
Εκτύπωση Άρθρου : Print Friendly and PDF Κοινωνικά :
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης 1891 - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template