Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ 1890 - 1922" ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ


Έγινε τη Δευτέρα το βράδυ στον ΙΑΝΟ η παρουσίαση του βιβλίου “Ο Ελληνικός Αθλητισμός στη Σμύρνη 1890 – 1922” του Ανδρέα Μπαλτά.
Κύριοι ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του Γ.Σ. Πανιωνίου Αριστόβουλος Μισαηλίδης, το μέλος του Δ.Σ. Απόλλων Σμύρνης και Δικηγόρος Αριστείδης Καμάρας, η Δικαία Χατζηευσταθίου, Καθηγήτρια Ολυμπιακών Σπουδών και Κοινωνικής Ανάλυσης του Αθλητισμού στο Canterbury Christ Church Univercity της Αγγλίας και ο Θοδωρής Κοντάρας, φιλόλογος, επιμελητής του βιβλίου.
Από τον Γ.Σ. Απόλλωνα παραβρέθηκαν ο Γ. Γραμματέας Στ. Ιντζόγλου και ο υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων Λαμπρινός Ε.
Στις αναλύσεις των ομιλητών τονίστηκε ανάμεσα στα άλλα η συμβολή των αθλητικών συλλόγων Απόλλωνα και Πανιωνίου στην ανάπτυξη του Αθλητισμού στη Σμύρνη, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού αθλητισμού της πρωτεύουσας της Ιωνίας, ο ρόλος της μέσης ελληνικής αστικής τάξης καθώς και η πολιτική του ελληνικού κράτους και των ελληνικών αθλητικών αρχών έναντι του αθλητισμού των Σμυρναίων.
Στο βιβλίο υπάρχουν εκτεταμένα σημεία που αναφέρονται στον Απόλλωνα, επιστολές της τότε Διοίκησης του Συλλόγου με τον Γ.Σ. Πανελλήνιο και άλλα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία.


Εκτύπωση Άρθρου : Print Friendly and PDF Κοινωνικά :
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης 1891 - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template