ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Θύελα αντιδράσεων ξεσήκωσε στον κόσμο του Απόλλωνα και στα αθλητικά site, η παραποίηση του εμβλήματος - συμβόλου του  θεού Απόλλωνα με τον άγιο, από του ιθύνοντες της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.
Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένα από αυτά:
Υπάρχουν και πράγματα που δεν σας ανήκουν κ. Μονεμβασιώτη
Σε αυτή την πορεία των 125 χρόνων υπάρχουν σύμβολα και αξίες που είναι σταθερές και αδιαπραγμάτευτες!!!
Κύριε Μονεμβασιώτη όταν ήρθατε σε αυτή την ομάδα πριν 10 περίπου μήνες μιλήσατε για την ιστορία της, για το κομμάτι του ελληνισμού που αντιπροσωπεύει, για τις ρίζες και τις ξεχωριστές της αξίες.
Στην πορεία πολλά από αυτά τα πράγματα τα κάνατε πράξη, με πρωτοβουλίες όπως την πίσω όψη του εισιτηρίου διαρκείας ή τη θεατρική παράσταση που παρακολούθησαν πριν λίγο καιρό οι ποδοσφαιριστές μας.
Με ποδοσφαιρικούς όρους η πρώτη σεζόν εσάς και των συνεργατών σας στη Ριζούπολη, μπορεί να κριθεί κατά την άποψή μου, βάσει των συνθηκών επιτυχημένη. Επί μέρους διαφωνίες για το χειρισμό του ρόστερ ή κάποιες επιλογές μπορεί να έχει ο καθένας, αλλά στο κάτω-κάτω τα χρήματα που μπαίνουν είναι δικά σας κι εμείς επειδή αγαπάμε την ομάδα μόνο καλοπροαίρετη κριτική μπορούμε να κάνουμε. Δικά σας τα γένια, δικά σας και τα χτένια…
Όταν για παράδειγμα φέρατε το φθινόπωρο έναν άνθρωπο, που κατά την άποψη των περισσότερων από εμάς, δεν ταιριάζει με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ότι αντιπροσωπεύει ο Απόλλωνας, οι αντιδράσεις ήταν πολύ πιο ήπιες από οποιαδήποτε αντίστοιχη αντίδραση οπαδών άλλης ομάδας του Λεκανοπεδίου και όχι μόνο, με ειδικό βάρος αντίστοιχο ή και μικρότερο του Απόλλωνα.
Την ίδια υπομονή –και περισσότερη- κάναμε κε Μονεμβασιώτη όλους αυτούς τους μήνες που βλέπαμε στο γήπεδο την αγαπημένη μας ομάδα να αγωνίζεται με διαφορετικά χρώματα από αυτά που φόραγε από τότε που και ο γηραιότερος από εμάς πήγε για πρώτη φορά με τον πατέρα του ή τον παππού στο γήπεδο.
Όπως και σε άλλες προχειρότητες που παρατηρούσαμε σε σχέση με άλλες εποχές που μας είχανε «κακομάθει», όπως την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ή το σβησμένο πίνακα του γηπέδου. Είπαμε, βάζετε τα λεφτά σας και εσείς αποφασίζετε τον τρόπο που διοικείται το ποδοσφαιρικό τμήμα…
Υπάρχει όριο όμως στα πράγματα που αγοράσατε ερχόμενος το καλοκαίρι στη Ριζούπολη. Αγοράσατε το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου και τη διαχείρισή του, καθώς και το δικαίωμα χρήσης του γηπέδου. Δεν αγοράσατε ούτε την ιστορία του Απόλλωνα, ούτε τους φιλάθλους του, πόσο μάλλον τη νοημοσύνη τους, για να τους κοροϊδεύετε με φτηνά τεχνάσματα.

faneles3

Πριν από 124 χρόνια όπως καλά γνωρίζετε μια ομάδα ανθρώπων στη Σμύρνη ονόμασε το σύλλογο που ίδρυσε Απόλλων για να καταδείξει τον ελληνικό του χαρακτήρα, βάσει της σύνδεσης που είχε σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο αρχαίος θεός με τα μικρασιατικά παράλια. Αυτή την ομάδα μετέφεραν μέσα από τα νερά του Αιγαίου οι άνθρωποί της από τις στάχτες της καταστροφής στη νέα τους πατρίδα και ο Απόλλωνας περιπλανήθηκε όπως κι αυτοί πρόσφυγας μέχρι να φωλιάσει στο «στόμα του λύκου» και να παλεύει από τότε με τα «θηρία».
Το θέμα λοιπόν δεν είναι διαδικαστικό, ιδιαίτερα με τον τρόπο που έγινε. Το έμβλημα της ομάδας μπορεί να ήταν διαφορετικό στο παρελθόν, αλλά το όνομα σήμαινε πάντα ένα και μόνο πράγμα. Ένας είναι ο δικός μας Απόλλωνας και δεν πρόκειται να ανεχτούμε καμία «συνωνυμία». Αυτή την ομάδα μάθαμε ή επιλέξαμε να αγαπάμε, με αυτά τα χρώματα, αυτή την ταυτότητα και αυτά τα σύμβολα. Αυτό το έμβλημα φόρεσαν ο Παπάζογλου, ο Ταουξής, ο Γιώργος και ο Αριστείδης Καμάρας, ο Γιαννίμπας, ο Κυριακού, ο Σιμιγδαλάς, ο Υφαντής, ο Ασημακόπουλος, ο Παθιακάκης και τόσοι άλλοι. Αυτό φόρεσε ο Βελέντζας κι ο Νικολαΐδης στη Λιουμπλιάνα κι ο Ατσάλης με το Φειδά στον Άγιο Ιερόθεο.

apollon12

Είμαστε λίγοι, το ξέρουμε και το έχετε επισημάνει και ίδιος υποτιμητικά αρκετές φορές. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτό εφ’ όσων όπως έχετε ισχυριστεί είσαστε και ο ίδιος φίλος του Απόλλωνα, ασφαλώς θα το γνωρίζατε πριν τον περσινό Ιούνιο. Αυτό που μάλλον θα πρέπει να σας προβληματίσει είναι γιατί είμαστε λιγότεροι σε σχέση με πέρσι και πρόπερσι…
Βλέπετε είναι περίεργο πράγμα να είσαι οπαδός μιας ομάδας. Μαθαίνεις να δίνεις μόνο χωρίς να παίρνεις πίσω, πόσω μάλλον αν είσαι οπαδός του Απόλλωνα. Πόσοι από εμάς δεν έδωσαν σήμερα 20 ευρώ από το υστέρημά τους, ενώ ήξεραν ότι η πιθανότερη έκβαση θα ήταν αυτή, ο 11ος δηλαδή χαμένος από τους 12 ημιτελικούς στην ιστορία του συλλόγου.
Δεν μας πειράζει αυτό όμως. Έχουμε κάνει τις επιλογές μας και το έχουμε πάρει απόφαση. Κανείς άλλωστε δεν έχει δει ούτε Κύπελλο ούτε Πρωτάθλημα και πιθανόν δεν θα δει και ποτέ κιόλας. Αυτό που μας πειράζει όμως είναι να παίζει κάποιος με τα σύμβολα και την ιστορία αυτού που ανιδιοτελώς αγαπάμε και να τα φέρνει στα μέτρα του.
Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε ίδιοι μεταξύ μας. Είμαστε άνθρωποι με πολύ διαφορετικές τσέπες και κάθε είδους θεώρηση για τον κόσμο, που έχουμε κάνει μια «σιωπηλή συμφωνία» και γινόμαστε ένα για 90 λεπτά υποστηρίζοντας τον Απόλλωνα. Τα σύμβολα και η ιστορία του μπαίνουν κάτω από το πρίσμα του καθενός που τα ερμηνεύει με βάση τη δική του θεώρηση για τα πράγματα. Είναι αυτά όμως και δεν μπορεί να μας τα αλλάξει κανένας και προτιμάμε να συνεχίσουμε να τα βλέπουμε πάλι στα Λιόσια και στο Ρούβα, παρά να μην τα βλέπουμε καθόλου.

aplollon-smyrnis

Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι εμείς αυτό δεν μπορούμε να το ανεχτούμε και το ίδιο φαντάζομαι ισχύει και για τον Ερασιτέχνη. Οπότε ή αρχής γενομένης από την άλλη Κυριακή ο Απόλλων θα κατέβει στο γήπεδο όπως πρέπει ή θα γίνουμε πολύ πολύ λιγότεροι και τότε θα πρέπει να βρείτε και γήπεδο να αγωνίζεστε με την καινούργια σας ομάδα που θα έχει το όνομα και το έμβλημα της επιλογής σας

Ο Λεωνίδας Ανανιάδης είναι ιστορικός, απόφοιτος του μεταπτυχιακού τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με αντικείμενο έρευνας την κοινωνιολογική ιστορία των ποδοσφαιρικών συλλόγων. Έχει ολοκληρώσει πρόγραμμα κατάρτισης στην αθλητική δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και κάνει πρακτική άσκηση στο SportDay.gr


  Σύνδεσμος Παλαιμάχων : «Παράνομη πράξη της ΠΑΕ η αλλαγή του συμβόλου»

Σύνδεσμος Παλαιμάχων : «Παράνομη πράξη της ΠΑΕ η αλλαγή του συμβόλου»


Ανακοίνωση εξέδωσε ο σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα με αφορμή την αλλαγή του σήματος στην φανέλα της «Ελαφρά Ταξιαρχίας» στον αγώνα του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα στην επιστολή τους χαρακτηρίζουν την κίνηση της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ως παράνομη, καθώς αποτελεί παραποίηση του ιστορικού συμβόλου του Συλλόγου.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ:

Προς τον Πρόεδρο και Ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
κ. Έκτορα Μονεμβασιώτη
Κύριε Πρόεδρε,

«Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ διαμαρτύρεται για την παραποίηση του συμβόλου του ΑΠΟΛΛΩΝΑ στη φανέλα του αγώνα με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο Ελλάδος.
Η ανωτέρω πράξη σας είναι παράνομη και αποτελεί παραποίηση του συμβόλου του ιστορικού μας Συλλόγου. Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές ζητούν συνάντηση του Γ.Σ. και των οργανωμένων φιλάθλων με την ΠΑΕ στην αίθουσα τροπαίων του Συλλόγου την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να διευθετηθεί το σοβαρό αυτό ζήτημα.»
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Βασίλης Μαστρακούλης

Eπιστολή στο ίδιο μήκος κύματος έστειλε και ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη Κώστας Παπαγεωργίου

«Κύριε Πρόεδρε της ΠΑΕ η ενέργεια σας να αντικαταστήσετε το σήμα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ με διαφορετική εικόνα θρησκευτικού χαρακτήρα στη φανέλα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αποτελεί παράνομο πράξη, κυρίως όμως ασέβεια προς την ιστορία του ΑΠΟΛΛΩΝΑ.
Διαμαρτύρομαι εντόνως και ελπίζω ότι άμεσα θα προβείτε σε δήλωση που θα αποκαθιστά την ιστορία του Συλλόγου».
Κώστας Παπαγεωργίου
Τ. Πρόεδρος Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ.

Αναγέννηση: «Καταγγέλλουμε δημοσιά την βάναυση αλλαγή του συμβόλου»


Άμεση ήταν η αντίδραση του Σωματείου «Αναγέννηση» μετά την αλλαγή του σήματος στην φανέλα του Απόλλωνα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Σωματείο μας καταγγέλλει δημόσια την βάναυση αλλαγή των συμβόλων της Ελαφράς Ταξιαρχίας που επιχειρήθηκε από την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ, στο χθεσινό αγώνα κυπέλλου και ζητά την άμεση επανόρθωση με την επιστροφή του σήματος στις φανέλες της ομάδας και να εξηγήσει τι την έκανε να προβεί σε ένα τέτοιο ιστορικό ατόπημα.
Παράλληλα, καλούμε με την διαδικασία της ανοικτής γενικής συνέλευσης τους φίλους και τα μέλη σε συγκέντρωση στην ΛΕΣΧΗ (Ερμωνάσσης 46) την Παρασκευή 17 Απριλίου και ώρα 20.00
Το ΔΣ της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»


 A-Sports.gr

Απίστευτη εκτροπή: Παραποίησαν το σήμα του Απόλλωνα Σμύρνης! (pics)

Οι διοικούντες την «κυανόλευκη» ΠΑΕ αντικατέστησαν στις φανέλες στο ματς με τον Ολυμπιακό τον Ολύμπιο θεό με μια μορφή Παναγίας, αλλά εν συνεχεία διευκρινίστηκε ότι είναι ο Άγιος Απόλλωνας! * Αντιδράσεις * Έξαλλος ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη
Αυτά δεν γίνονται… Απρέπεια και προσβολή στην ιστορία άνευ προηγουμένου. Οι διοικούντες την ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης παραποίησαν το σήμα της ομάδας!
Συγκεκριμένα, οι «κυανόλευκοι» στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό τη Μ. Τετάρτη (8/4) αντί να έχουν στις φανέλες τους τον Ολύμπιο θεό είχαν μια μορφή της Παναγίας, αλλά εν συνεχεία διευκρινίστηκε ότι είναι ο Άγιος Απόλλωνας!
Γίνεται αντιληπτό ότι αυτή η ενέργεια αποτελεί απίστευτη και πρωτόγνωρη εκτροπή… Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από πλευράς κόσμου αλλά και Ερασιτέχνη.
Μάλιστα, το a-sports.gr, φεύγοντας από τη Ριζούπολη περί τις 11 το βράδυ, είδε τον πρόεδρο του Γ.Σ. Παναγιώτη Καταβέλο σε έξαλλη κατάσταση να μην μπορεί να χωνέψει αυτό που είχε συμβεί!
Κάτι που προφανώς σημαίνει ότι η οικογένεια Μονεμβασιώτη προχώρησε εντελώς αυθαίρετα στην εν λόγω ενέργεια, χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα (ούτως ή άλλως), αφού το σήμα ανήκει στο μητρικό σωματείο, που είναι ο Γυμναστικός Σύλλογος. Πέραν αυτού, όμως, κανείς πρόεδρος ή ιδιοκτήτης δεν μπορεί να παραχαράξει μια ιστορία 124 ετών! A-Sports.gr

Για αιφνιδιασμό μιλά ο Γ.Σ., που υπογραμμίζει ότι η παραποίηση του σήματος είναι και παράνομη
Η παραποίηση του σήματος του Απόλλωνα Σμύρνης στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό δεν θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστη από πλευράς Ερασιτέχνη.
Αφού, λοιπόν, προηγήθηκε τσουνάμι οργής από τους οργανωμένους οπαδούς και τους παλαίμαχους των «κυανόλευκων» κατά της διοίκησης Μονεμβασιώτη για την ασέβεια στην ιστορία της ομάδας να αντικαταστήσει στο σήμα τον Ολύμπιο θεό με τον Άγιο Απόλλωνα, το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης (9/4) ήταν η σειρά του Ερασιτέχνη Απόλλωνα να αντιδράσει.
Με σχετική ανακοίνωση οι άνθρωποι του Γ.Σ. κάνουν λόγο για αιφνιδιασμό και απαράδεκτη ενέργεια της ΠΑΕ, ενώ αναφέρουν ότι η παραποίηση του σήματος είναι ουσιαστικά και παράνομη.
Συνεπώς, από πλευράς Ερασιτέχνη καθίσταται σαφές πως δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή περαιτέρω καμία άλλη προσβλητική ενέργεια στα σύμβολα της ομάδας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
 «Σχετικά με την παραποίηση του ιστορικού εμβλήματος - συμβόλου του Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, που έγινε χθες 8/4/2015 στον αγώνα με την ΠΑΕ ΟΣΦΠ στην εμφάνιση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ. Το Δ.Σ. του Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ανακοινώνει τα εξής:
Α) Ο Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ υπέστη πλήρη και απόλυτο αιφνιδιασμό με την απρόσμενη, αναιτιολόγητη και απαράδεκτη αυτή ενέργεια της ΠΑΕ.
Β) Η παραποίηση αυτή του εμβλήματος - συμβόλου έρχεται σε ευθεία αντίθεση πρωτίστως με την Ιστορία 124 χρόνων του Συλλόγου μας και δευτερευόντως με την κείμενη αθλητική νομοθεσία, τους κανονισμούς και τις συμβάσεις.
Γ) Το Δ.Σ. διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Απολλωνιστών -και όχι μόνο- παραμένει και θα παραμείνει ο αμετακίνητος θεματοφύλακας των συμβόλων, των αξιών και της Ιστορίας του Συλλόγου μας.
Τέλος το Δ.Σ. θεωρεί ότι το ατυχές αυτό συμβάν ανήκει στο παρελθόν και ότι στο μέλλον θα επιδειχθεί ο οφειλόμενος σεβασμός των συμβόλων και της Ιστορίας του Συλλόγου.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Παναγιώτης Καταβέλος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Στέφανος Ιντζόγλου».


 

Λύθηκε το μυστήριο με τον Άγιο στο σήμα του Απόλλωνα

Απόλλων Σμύρνης Ολυμπιακός

Διαβάστε γιατί το σήμα στη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης "πειράχθηκε" και αντί για το θεό Απόλλωνα είχε έναν Άγιο.

Το παιχνίδι του Απόλλωνα με τον Ολυμπιακό είχε ξεκάθαρο φαβορί και αυτοί ήταν οι ερυθρόλευκοι. Για να υπερνικήσεις, λοιπόν, ένα τόσο δυνατό αντίπαλο χρειάζεσαι βοήθεια. Μεγάλη βοήθεια. Ίσως και... μεταφυσική.
Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι άνθρωποι του Απόλλωνα Σμύρνης και αποκλειστικά και μόνο για το ματς με τους ερυθρόλευκους ζήτησαν τη βοήθεια ενός Αγίου.
Αναφερόμαστε φυσικά στον Άγιο Απόλλωνα που πήρε τη θέση του θεού Απόλλωνα στη φανέλα της ομάδας, με σκοπό να δώσει επιπλέον δύναμη στους παίκτες της ομάδας.


  Το τελικό αποτέλεσμα βέβαια δεν δικαίωσε τους ανθρώπους της ελαφράς ταξιαρχίας, αφού ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η οικογένεια Μονεμβασιώτη είναι βαθιά θρησκευόμενη και έχει στενές σχέσεις με την εκκλησία, βοηθώντας παράλληλα αρκετό κόσμο.
Έτσι δεν μας έκανε καμία εντύπωση η συγκεκριμένη επιλογή την οποία δεν γνώριζαν καλά-καλά πολλοί που δουλεύουν μέσα στην ομάδα.


Με το σήμα τον Άγιο Απόλλωνα η ομάδα της Σμύρνης

Ο θεός Απόλλωνας αντικαταστάθηκε από τον Άγιο στο ματς με τον Ολυμπιακό

Με έκπληξη παρατήρησαν πρώτα οι θεατές που ήταν στο γήπεδο -κοντά στους ποδοσφαιριστές- και στη συνέχεια οι τηλεθεατές, όταν τα πλάνα έπεφταν στους παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης τη διαφορά στο σήμα της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, αντί για το Θεό Απόλλωνα υπήρχε ο Άγιος Απόλλωνας, ο οποίος μαρτύρησε στην Αίγυπτο και εορτάζεται στις 5 Ιουνίου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Τάκης Μονεμβασιώτης, πατέρας του προέδρου της ομάδας Εκτορα, θέλησε να εκδηλώσει με αυτό τον τρόπο την πίστη του.

Παράλληλα, πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, είχε την εικόνα του Άγιου Απόλλωνα σε ένα μικρό φυλλάδιο με το βίο του και την έδωσε στους οπαδούς της ομάδας. Τους ζήτησε να την κρατούν την ώρα του ματς με τους Πειραιώτες για να τους βοηθήσει.

Εκτύπωση Άρθρου : Print Friendly and PDF Κοινωνικά :
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης 1891 - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template