ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΜΗΝΥΜΑ ΧΟΥΧΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑΔΗΛΩΣΕΙΣ- ΜΗΝΥΜΑ ΧΟΥΧΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Λίγες ώρες πλέον απέμειναν για την έναρξη του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας (Κυριακή 11/10, ώρα 17:00) και ήρθε η ώρα για τον μπασκετικό Απόλλωνα να κολυμπήσει ξανά στα «βαθιά νερά» των εθνικών κατηγοριών μετά από απουσία πολλών χρόνων. Πόσο όμως είμαστε έτοιμοι γι΄αυτή τη νέα πρόκληση; Έχοντας αυτή την απορία, μιλήσαμε με τον κόουτς της ομάδας  Δημήτρη Χουχουλή , ο οποίος μας είπε τις σκέψεις του για το τι μπορούμε να περιμένουμε από το φετινό Απόλλωνα και έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους Απολλωνιστές.

Κόουτς, δύο λόγια για το τι να περιμένουμε φέτος από την ομάδα

Καταρχήν ξεκίνημα μιας καινούριας χρονιάς, διαφορετικής από τα προηγούμενα χρόνια που μας έβρισκε στα τοπικά πρωταθλήματα. Μια καινούρια χρονιά σε όλα τα επίπεδα, με νέους παίκτες αλλά και τη διατήρηση της περυσινού κορμού, μετά από απουσία 8 χρόνων από τα εθνικά πρωταθλήματα. Και όταν λείπεις τόσα χρόνια και όχι 1-2, ουσιαστικά είναι σα να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα και πράγματα τα οποία είχες καιρό να αντιμετωπίσεις θα τα βρεις μπροστά σου, όπως ταξίδια, πιο δυνατές και έμπειρες ομάδες, όχι περισσότερο ή λιγότερο καλές από σένα, αλλά ομάδες που γνωρίζουν καλά τις εθνικές κατηγορίες και γνωρίζουν πώς θα διαχειριστούν την κατηγορία.

Πρόκειται λοιπόν για πολλά στοιχεία καινούρια σε εμάς, τα οποία πρέπει να ενσωματώσουμε γρήγορα. Θεωρώ ότι έχουμε την εμπειρία αλλά και το επίπεδο των αθλητών που μπορούν γρήγορα να «μπουν στο πετσί τους» αυτά τα νέα δεδομένα. Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτή την ομάδα, πιστεύω πάρα πολύ σε αυτούς τους παίκτες, η επιλογή τους δεν ήταν τυχαία, όπως και πέρυσι. Βλέπετε ότι τα παιδιά που ήρθαν πέρυσι στην ομάδα, είναι και φέτος εδώ, δηλαδή κάνουμε μια επιλογή με βάθος χρόνου. Δεν κάνουμε επιλογές απλά για να κλείσουμε μια θέση και του χρόνου 5 ή 7 καινούριοι. Ήρθαν κάποια παιδιά με εμπειρίες και με εικόνες από τις εθνικές κατηγορίες και νομίζω ότι αν έχουμε την υγειά μας και δεν έχουμε ατυχίες και τραυματισμούς - όπως δυστυχώς είχαμε στο τελευταίο φιλικό ενός παίκτη πολύ σημαντικού για την ομάδα (Τάσιος) που θα μείνει αρκετό καιρό έξω και ελπίζω να είναι και ο τελευταίος τραυματισμός για τη φετινή χρονιά- η ομάδα θα έχει μια αξιόλογη παρουσία στην Γ εθνική.

Όπως είπα και στην παρουσίαση της ομάδας εμείς δεν βάζουμε «ταβάνι» στα όνειρά μας, γιατί αν βάλουμε ταβάνι θα τελματώσουμε. Εμείς θέλουμε κάθε βδομάδα να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αυτό που θα υποσχεθώ στον κόσμο που θα έρχεται στο γήπεδο να βλέπει τον Απόλλωνα – και θα ήθελα κάθε Κυριακή να γίνεται και περισσότερος, και θα προσπαθήσουμε αυτό να το κερδίσουμε όχι μόνο με νίκες αλλά με την παρουσία μας- είναι ότι η ομάδα αυτή θα έχει μια ταυτότητα. Όπως έγινε και πέρυσι, όταν ερχόταν κάποιος στο γήπεδο ήξερε ότι θα δει μια ομάδα που θα μπαίνει μέσα στο γήπεδο, θα παλεύει κάθε δευτερόλεπτο του παιχνιδιού, κάθε στιγμή του αγώνα, θα τιμάει τη φανέλα που φοράει και γενικώς θα έχει όλα αυτά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια ομάδα που έχει στόχους, που έχει αρχές και που βλέπει το μέλλον με όνειρα, ότι θέλουμε να κάνουμε το «κάτι παραπάνω».
Δεν θέλουμε να πούμε «να σωθούμε εύκολα», να «είμαστε στη πρώτη πεντάδα» ή «ν΄ ανέβουμε». Εμείς θέλουμε παιχνίδι με το παιχνίδι να δείξουμε ότι γυρίσαμε στις εθνικές κατηγορίες, είμαστε εδώ, και μπορεί στο τέλος της χρονιάς να μας δείτε και πιο ψηλά. Αλλά όλα αυτά μέσα από πολύ δουλειά.

Κόουτς, ανέφερες και πριν τον κόσμο. Φέτος λόγω και της κατηγορίας ελπίζουμε να έχουμε και μεγαλύτερη παρουσία του κόσμου. Ένα μήνυμα λοιπόν για τον κόσμο του Απόλλωνα τι μπορούμε να κάνουμε και τι έχουμε να υποσχεθούμε.

Την περυσινή χρονιά προσπαθήσαμε να μας μάθει ο κόσμος, κάναμε μια καινούρια αρχή, ήταν μια δύσκολη ώρα κάθε Δευτέρα 9 το βράδυ και δεν μπορούσαν να έρθουν τα παιδιά των ακαδημιών. Φέτος η ομάδα πρέπει να προσελκύσει τον κόσμο. Κυριακή και 5 η ώρα είναι μια πολύ καλή ώρα, να έρθουν οι γονείς με τα παιδιά τους στο γήπεδο και να δουν έναν ωραίο αγώνα και να ευχαριστηθούν την ομάδα. Πρέπει να υπάρχει σύνδεση της αντρικής ομάδας με τα από κάτω τμήματα, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να προσελκύσουμε και κόσμο και έξω από τις ακαδημίες με την αγωνιστική μας παρουσία, ώστε να έρθει να δει την ομάδα.
Νομίζω ότι χωρίς τη βοήθεια τους, χωρίς αυτούς, ο Απόλλων ότι και να κάνουμε εμείς μέσα στο γήπεδο, δε μπορεί να πάει ψηλά. Οι ομάδες γίνονται μεγάλες μέσα από τον κόσμο και τη παρουσία του κόσμου στις εξέδρες. Πρέπει η εξέδρα με το γήπεδο να γίνουμε ένα, είμαστε μαζί με αυτούς η ομάδα και αυτοί μαζί με εμάς είναι η ομάδα. Ο ένας χωρίς τον άλλο δε μπορεί να προχωρήσει πολύ. Μακάρι να είναι κοντά μας, μακάρι να είναι ο 6ος παίκτης, νομίζω ότι ο Απόλλωνας είναι μεγάλο μέγεθος και πρέπει να το αποδείξει και ο κόσμος του, να δείξει ότι «είμαστε εδώ». 

Του Γιώργου Αγγελάκη 
Εκτύπωση Άρθρου : Print Friendly and PDF Κοινωνικά :
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης 1891 - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template