Νίκη με 3-1, τρίποντο και… Χαρούμενες Γιορτές για τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης Νίκη με 3-1, τρίποντο και… Χαρούμενες Γιορτές για τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης

Καθαρή νίκη με 3-1 σετ (25-15, 25-17, 22-25, 27-25) πέτυχαν οι παίκτριες μας κόντρα στην αξιόμαχη ομάδα των Σπάτων, και έτσι χωρίς απώλειες έχουν ακόμα ένα λόγο για χαρούμενες γιορτές. Πριν την έναρξη του παιχνιδιού ο στόχος που είχε τεθεί από τον Παύλο Μαναριώτη και τις βολεϊμπολίστριες μας ήταν το «τρίποντο», γνωρίζοντας ότι ο αγώνας κρύβει παγίδες και θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Ξεκινώντας με Λαλιώτη, Καραβανά, Λάμπρου, Αργυρού, Καραλή , Σαμπάνη και Μαυροειδοπούλου –λ, η ομάδα μας μπήκε πολύ συγκεντρωμένη στο παιχνίδι και με συνεχόμενους πόντους από το σερβίς με την Ηρώ Λάμπρου έφτασε στο 9-2, εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη στην υποδοχή από τις αντίπαλες. Μια μικρή αντίδραση από τις παίκτριες των Σπάτων και το 9-2 έγινε 12-8, όμως και πάλι οι παίκτριες μας αφού ξέφυγαν με 17-10, τελείωσαν το σετ με 25-15 με συνοπτικές διαδικασίες.

Στο δεύτερο σετ οι Απολλωνίστριες ξεκίνησαν άσχημα, με αρκετά λάθη και τα Σπάτα έφτασαν να προηγούνται με 6 πόντους διαφορά (3-9). Στο γήπεδο έκανε την εμφάνισή της και η Ακριβή Μαναριώτη για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό της στον αγώνα με τον Κτησιφώντα. Σταδιακά ισορροπήσαμε και αφού ισοφαρίσαμε σε 10-10, περάσαμε μπροστά αυξάνοντας τη διαφορά (12-11, 15-13,20-14), για να τελειώσει και αυτό το σετ με 25-17, χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση από την αντίπαλο ομάδα.

Η ατυχία όμως των τραυματισμών «μας κτύπησε και πάλι την πόρτα» και έτσι κάποιες ενοχλήσεις στην μέση που αισθάνθηκε η Λάμπρου δεν της επέτρεψαν να συνεχίσει στον αγώνα, από το τρίτο σετ και μετά, για να πάρει τη θέση της η Γεωργία Μόκκα. Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες μπήκαν ισοδύναμες, παραχωρώντας με αρκετά λάθη πόντους η μια στην άλλη, για να φτάσουμε στο 10-10, και ενώ Ζούβελου και Καραλή πήραν τη θέση των Λαλιώτη και Μαναριώτη.
Ένα κενό διάστημα που εμφάνισε η ομάδα μας επέτρεψε στις αντίπαλες να ανεβάσουν ψυχολογία, να εκμεταλλευτούν τα λάθη μας και να χτίσουν διαφορά 5-6 πόντων μετά τα μέσα του σετ (11-16, 15-20, 16-22, 18-24). Ένα σερί 4 πόντων και το 22-24 που έγραψε ο πίνακας δεν έφτανε για να γίνει ανατροπή και τα Σπάτα κατέκτησαν το σετ με 25-22. Καθοριστικός παράγοντας σε αυτό το σετ τα πολλά λάθος σερβίς που έδωσαν αβίαστα πόντους στα Σπάτα.

Στο τέταρτο σετ ξεκινώντας με Λαλιώτη, Μόκκα, Καραβανά, Αργυρού, Μαναριώτη, Σαμπάνη και Μαυροειδοπούλου οι παίκτριες μας ήταν αποφασισμένες να περιορίσουν τα λάθη και να μην επιτρέψουν στον αντίπαλο να διεκδικήσει έστω και τον ένα βαθμό. Στην άλλη πλευρά του φιλέ οι παίκτριες των Σπάτων μπήκαν με καλή ψυχολογία και με καλή υποδοχή, έχοντας περιορίσει τα λάθη βρέθηκαν μπροστά (0-3, 2-4, 6-8).

Ένα σερί λαθών όμως από τα Σπάτα μας επέτρεψε να περάσουμε μπροστά και αφού το 6-8 έγινε 9-8 και το 10-9, 14-9, πιστέψαμε ότι ο αγώνας κάπου εδώ τελείωσε. Όμως από το 18-13 με μια σειρά λαθών και πάλι σε σερβίς και υποδοχή, τα Σπάτα ισοφάρισαν σε 19-19 για να πάρει ο αγώνας δραματικό χαρακτήρα.

Μπροστά εμείς με 21-19 και 22-21 και 3 σερί πόντοι από τα Σπάτα και 22-24. Εκει λοιπόν βρεθήκαμε για πρώτη φορά μια ανάσα από το να παραχωρήσουμε πόντο και να οδηγηθούμε σε περιπέτειες. Αφού ισοφαρίσαμε σε 24-24, το 24-25 μας έφερε για δεύτερη φορά με την πλάτη στον τοίχο. Οι παίκτριες μας είχαν εκείνη την ώρα την αυτοσυγκέντρωση και την ηρεμία να γυρίσουν το σετ και με ένα σερί 3 πόντων να φτάσουν με 27-25 στην κατάκτηση του σετ και του τρίποντου της νίκης.

Συμπερασματικά ήταν ένας αγώνας με αρκετά λάθη και από τις δύο πλευρές που η ομάδα μας θα μπορούσε και να είχε κατακτήσει πιο εύκολα, αλλά θα μπορούσε και να κινδυνέψει με απώλειες βαθμών έτσι όπως εξελίχθηκε. Κρατάμε το τρίποντο, και πλέον με «γεμάτες μπαταρίες» με τον καινούριο χρόνο προχωράμε για την κατάκτηση της κορυφής.

Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στις παίκτριες μας, που περιμένοντας και τα άλλα αποτελέσματα της αγωνιστικής, ήδη βρίσκονται από σήμερα στην δυάδα που οδηγεί στα play-off.

Του Γιώργου Αγγελάκη
Εκτύπωση Άρθρου : Print Friendly and PDF Κοινωνικά :
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης 1891 - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template