8ο τουρνουά φιλάθλων του Απόλλωνα αφιερωμένο στη μνήμη του Ζίγκμουντ Κούκλα

8ο Τουρνουά φιλάθλων του Απόλλωνα αφιερωμένο στη μνήμη του Ζίγκμουντ Κούκλα
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιουνίου το 8ο τουρνουά φιλάθλων του Απόλλωνα στο γήπεδο «Γ.Καμάρας» στη Ριζούπολη. Μια γιορτή του ποδοσφαίρου που διοργανώνει το σωματείο φιλάθλων «Αναγέννηση» του Απόλλωνα Σμύρνης  κάθε χρόνο με ιδιαίτερη επιτυχία.
 Η φετινή εκδήλωση, στην οποία οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο,  ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Ζίγκμουντ Κούκλα, του μεγάλου Πολωνού τερματοφύλακα που υπεράσπισε τα δίχτυα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» επί διετία την περίοδο 1981-83.
Στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν πρόσκλησης παρευρέθηκε στη Ριζούπολη ο κ. Τόμας Μαλύσεκ, Α΄ Σύμβουλος της Πρεσβείας της Πολωνίας στην Ελλάδα, τον οποίο και καλωσόρισαν με την άφιξη του οι θεσμικοί φορείς της οικογένειας του Απόλλωνα που παρευρίσκονταν.
Ο κ. Νάσος Γεωργαλής, μέλος της Αναγέννησης,  που είχε την ιδέα της τιμητικής εκδήλωσης, αφού καλοσώρισε τον κ. Μαλύσεκ, έκανε μια αρχική παρουσίαση της πορείας του Ζίγκμουντ Κούκλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την «Ελαφρά Ταξιαρχία», για να δώσει το λόγο στη συνέχεια στον κ. Γιάννη Γεωργαρά, συμπαίκτη του Κούκλα στην τότε ομάδα και στον κ. Στάθη Φριλίγγο γενικό αρχηγό της ομάδας αυτής. Και οι δύο τόνισαν την προσφορά του, την ποιότητά του αλλά και το στίγμα που άφησε σε σχέση με την μόλις για δύο χρόνια παρουσία του στην Ελλάδα, τόσο με την αγωνιστική του παρουσία όσο και με τον χαρακτήρα του, φιλικός και αγαπητός σε όλους.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης κ. Καταβέλος έδωσε στον κ. Μαλύσεκ ένα κασκόλ του Απόλλωνα και ένα βιβλίο με την ιστορία του Συλλόγου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Ζίγκμουντ Κούκλα είναι ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας», για να ακολουθήσει η απονομή τιμητικής πλακέτας από τον κ. Αδρασκέλα, πρόεδρο του Σωματείου «Αναγέννηση» στον εκπρόσωπο της Πολωνικής Πρεσβείας.
Ο κ. Μαλύσεκ ευχαρίστησε από την πλευρά του για την ιδιαίτερη τιμή στη μνήμη του διεθνούς Πολωνού γκολκήπερ, τόνισε την ιδιαίτερη χαρά του για την εκδήλωση αυτή και ευχήθηκε άνοδο στον Απόλλωνα στην μεγάλη κατηγορία και επιτυχίες.
Στο τέλος της εκδήλωσης και με την έναρξη του επόμενου αγώνα του τουρνουά κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κούκλα, μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για όλους τους παρευρισκόμενους που έφεραν νοερά στη σκέψη τους τον Κούκλα με το χαμόγελό του και την επιβλητική παρουσία του να πατάει το χορτάρι της Ριζούπολης, φύλακας- άγγελος της εστίας της Ελαφράς Ταξιαρχίας.

Από Γιώργο Αγγελάκη 
 
Εκτύπωση Άρθρου : Print Friendly and PDF Κοινωνικά :
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης 1891 - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template