Ένας απολλωνιστής που δεν τον γνωρίσαμε από κοντάΈνας απολλωνιστής που δεν τον γνωρίσαμε από κοντά        Πρόσφατα κυκλοφόρησε, σε έκδοση της εφημερίδας των Συντακτών, το ενδιαφέρον βιβλιαράκι ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, με υπότιτλο ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ. Συγγραφείς οι Θανάσης Κ. Κάππος και Κωνσταντίνος Θ. Κάππος, οι οποίοι, στο σύντομο εισαγωγικό σημείωμα του τόμου αυτού, γράφουν, ανάμεσα σε άλλα, και τα εξής:
«Η χρονική συγκυρία έκδοσης του βιβλίου δεν είναι καθόλου τυχαία. Συμπληρώνονται έντεκα χρόνια από τον θάνατο του Κώστα Κάππου. Ενός ανθρώπου που αγάπησε όσο λίγοι το ποδόσφαιρο.                                                                                                                             
Μιλούσε για ένα «λαϊκό άθλημα». Το οποίο θα είναι πάντα δίπλα στον λαό, σε εύκολες και δύσκολες στιγμές.                                                                                                                      
 Κάθε Κυριακή μεσημέρι, είχε ένα μικρό ραδιόφωνο δίπλα του για να ακούει τους αγώνες. Αγαπούσε όμως το ποδόσφαιρο και από πολιτική άποψη.                                       
 Ήταν «Απολλωνιστής» λόγω του προέδρου του Απόλλωνα, Κώστα Αλαμάνου, που έδινε το γήπεδο της Ριζούπολης στο ΚΚΕ για τις όποιες εκδηλώσεις κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης…»
              
 Ο Κώστας Κάππος (1937 – 2005), λογιστής στο επάγγελμα, εκλεγόταν βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας από το 1974 έως το 1989 συνεχώς. Το 1981 διετέλεσε, για 8 μήνες, και ευρωβουλευτής. Έγγραψε άρθρα, μελέτες και βιβλία ιδεολογικού και πολιτικού περιεχομένου. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας είχε φυλακιστεί και υποστεί φρικτά βασανιστήρια.

Του  Κ. Χαραλαμπίδη
Εκτύπωση Άρθρου : Print Friendly and PDF Κοινωνικά :
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης 1891 - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template