Ο Τάσος Κουμπλής στην ΕΡΑ Σπορ : «Οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξης ο Απόλλων» - «Θα φτάσει σιγά σιγά εκεί που του αξίζει»


Ο Τάσος Κουμπλής στην ΕΡΑ Σπορ με τον Μάκη Τσίλκο

«Οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξης ο Απόλλων» - «Θα φτάσει σιγά σιγά εκεί που του αξίζει»

Στην εκπομπή της ΕΡΑ Σπορ «Η Ελλάδα των Σπορ» με τον Μάκη Τσίλκο φιλοξενήθηκε ο προπονητής της αντρικής ομάδας βόλεϊ του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης Τάσος Κουμπλής.
Ο έμπειρος τεχνικός στην 15λεπτης διάρκειας συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο νικηφόρο ξεκίνημα της ομάδας μας στην Κω, εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στο σύλλογο τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Απόλλων είναι οικογένεια με όλη της σημασίας της λέξης και αυτό είναι κάτι που είχα πολλά χρόνια να το δω», μίλησε, ακόμη, για τις προπονητικές αρχές του, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ο ιστορικός σύλλογος του Απόλλωνα Σμύρνης να φτάσει σιγά – σιγά και στο βόλεϊ «εκεί που του αξίζει (σ.σ. σε ερώτηση που του έγινε για την Α1)».

Σε ερώτηση που του έγινε για την ομάδα που δημιουργεί στον Απόλλωνα απάντησε:

«Είναι ένα κράμα νέων και έμπειρων παιδιών. Ξεκινήσαμε με μία νίκη στην Κω και όπως γνωρίζετε μια καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ένα καλό ξεκίνημα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην ψυχολογία, διότι η ομάδα οπλίζεται με δυνάμεις για να αντιμετωπίσει τη συνέχεια.
Πάντα η ψυχολογία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, διότι δεν χρειάζεται ούτε μεγάλος ενθουσιασμός ούτε μεγάλη απογοήτευση. Απαραίτητα χρειάζεται ηρεμία, ψυχραιμία και τρόπος σκέψης για την αντικειμενική εξέταση των αιτίων είτε θετικών είτε αρνητικών που μπορεί να παρουσιάσει ένα πρωτάθλημα.
Ήδη εμείς είχαμε πριν την πρεμιέρα δύο τραυματίες, με το… καλημέρα που λέμε. Έναν κεντρικό και έναν ακραίο, τον Γιάννη Λαμπρινό και τον Γιώργο Αμαριανάκη, γιο του Σωτήρη του μεγάλου παίκτη του παρελθόντος. Και αυτό πάντα είναι ένα σοκ για όλη την ομάδα και γι’ αυτό είναι σημαντικό που ξεκινήσαμε με νίκη ασχέτως των προβλημάτων»

Για το γεγονός ότι του αρέσουν τα δύσκολα και ότι έχει αναδείξεις πολλούς νεαρούς παίκτες:

«Ό,τι δεν ανανεώνεται πεθαίνει. Πάντα τα νέα παιδιά είναι απαραίτητα σε όλους τους τομείς της ζωής. Αυτό που με ευχαριστεί ιδιαίτερα είναι ότι ο Απόλλων είναι οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξης. Όπως μια οικογένεια κάθεται γύρω από ένα τραπέζι και τρώνε όλοι μαζί, έτσι και ο Απόλλων αγκαλιάζει όλα του τα αθλήματα και μου έχει κάνει τεράστια εντύπωση αυτό. Είχα να το δω χρόνια για να είμαι ειλικρινής».

Για το αν υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις και άλλα τμήματα βόλεϊ στον Απόλλωνα:

«Ναι βεβαίως. Δουλεύουν τμήματα κορασίδων, νεάνιδων, γυναικών και βεβαίως  η αντρική ομάδα. Υπάρχει ένα εξαιρετικό γήπεδο, οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές και πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ εποικοδομητική χρονιά».

Για το τι πρέπει να περιμένουμε από τον Τάσο Κουμπλή και τον Απόλλωνα:

«Εγώ το μόνο που γνωρίζω κι έχω να πω είναι ότι μία ομάδα χρειάζεται σεβασμό, απαραιτήτως έναν τρόπο σκέψης και για να καταλήξουμε σε συμπέρασμα πρέπει να έχουμε ψυχολογική εικόνα, αξιολόγηση και αριθμητική έκφραση. Για εμένα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η δουλειά κι όχι μόνο η ποσότητα αυτής, αλλά και η ποιότητά της.  Και φυσικά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η πειθαρχία. Για εμένα η σχέση προπονητή και αθλητών είναι σχέση αναβάτη και αλόγου. Ο προπονητής κρατάει τα ηνία και το άλογο υπακούει. Χωρίς αυτές τις βάσεις δεν μπορεί να υπάρξει ομάδα και να γίνει σοβαρή δουλειά. Ελπίζω σιγά σιγά να κάνει σταθερά βήματα ο Απόλλων και να βρεθεί εκεί όπου του αξίζει». 
Εκτύπωση Άρθρου : Print Friendly and PDF Κοινωνικά :
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης 1891 - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template