ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΪ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΪ

10-2-2017

«Μπορούμε πολλά, αρκεί να είμαστε πλήρεις»

Στου… δρόμου τα μισά βρίσκεται η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης και η μέχρι τώρα πορεία της στην Α2 των ανδρών της επιτρέπει δικαιολογημένα να αισιοδοξεί εν όψει της συνέχειας.
Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και το διπλό στη Μυτιλήνη (1-3) η «ελαφρά ταξιαρχία» φιγουράρει στην 3η θέση της κατάταξης παραμένοντας εντός στόχου, που δεν είναι άλλος από το να τερματίσει στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος και να κερδίσει έτσι τον προβιβασμό της στη νέα ενδιάμεση Εθνική κατηγορία (Pre League).
Οι εμφανίσεις της ομάδας του Τάσου Κουμπλή με τις πέντε νίκες και τις μόλις δύο ήττες στα επτά παιχνίδια πρωταθλήματος (6 νίκες, 1 ήττα έχει η δεύτερη Ρόδος) κάνουν τους Απολλωνιστές να αισιοδοξούν ότι το φινάλε θα είναι πανηγυρικό. Και αν, μάλιστα, ο Απόλλων δεν ξεκινούσε τη σεζόν με τιμωρία τριών βαθμών εξαιτίας μη ύπαρξης παιδικού τμήματος, η απόσταση από τη δεύτερη θέση θα ήταν μόλις δύο βαθμοί και όχι πέντε.
Το δύσκολο πρόγραμμα, όμως, που έβγαλαν επιτυχημένα οι «κυανόλευκοι» στον πρώτο γύρο και ότι τα κατάφεραν παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, κάνουν πολλούς στο σύλλογο να πιστεύουν ότι ακόμη και η κατάληψη της δεύτερης θέσης είναι εφικτή.
Αυτήν την πεποίθηση εκφράζει η ψυχή του τμήματος ο έφορος Δημήτρης Αθανασέκος, ενώ στην άνοδο πιστεύει φυσικά και ο αρχηγός, Μιχάλης Μανιάτης. Αλλά… όλα τα λέει η ατάκα του πολύπειρου και με πλείστες διακρίσεις στο ενεργητικό του, Τάσου Κουμπλή.  «Εγώ πάντα πιστεύω στους παίκτες μου και στη δουλειά που κάνουν. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, αρκεί να είμαστε πλήρεις» τόνισε στις δηλώσεις του ο προπονητής της “ελαφράς ταξιαρχίας’’ ο οποίος  είδε την ομάδα του να ταλαιπωρείται από ελλείψεις πολλών παικτών, ειδικά τις τελευταίες 40 ημέρες. Και η τοποθέτησή του έχει φυσικά βαρύνουσα σημασία.


 Ο Τάσος Κουμπλής δίνει οδηγίες στους παίκτες του.

Ο Τάσος Κουμπλής αρχικά αναφέρθηκε στην πορεία του πρώτου γύρου, ενώ καυτηρίασε και την προηγούμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας του βόλεϊ για τον κανονισμό της αφαίρεσης βαθμών, επισημαίνοντας ότι έτσι δεν έρχεται η ανάπτυξη:    

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία και φυσικά αυτό έγκειται σε αντικειμενικούς λόγους. Ξεκινήσαμε με  ντεσαβαντάζ αφαίρεσης τριών βαθμών λόγω της μη ύπαρξης παιδικού τμήματος. Η ομάδα, όχι μόνο η δική μας, είναι θύμα ενός απαράδεκτου κανονισμού της προηγούμενης διοίκησης της Ομοσπονδίας, που πίστευε ότι η ανάπτυξη επιβάλλεται με τιμωρίες.
Τα παιδιά στρέφονται σε άλλα αθλήματα και αυτό πρέπει να το προσέξει η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας βρίσκοντας διαφορετικούς τρόπους  για να προσελκύσει παιδιά στο άθλημα.  Ο Απόλλων απευθύνθηκε στα γύρω σχολεία, σε γυμναστές, σε αθλητές ώστε να συγκροτήσει παιδικό τμήμα, αλλά δεν υπήρξε προθυμία στα νέα παιδιά για να ασχοληθούν με το άθλημα.
Το πρόβλημα αυτό, που είναι συνολικό για το βόλεϊ, θα πρέπει να λυθεί με διαφορετικό τρόπο. Όχι με το να τιμωρείς μια ομάδα που δεν έχει παιδικό τμήμα. Αναρωτιέμαι το μαστίγιο και η τιμωρία είναι αυτά που θα δώσουν λύσεις στο θέμα της ανάπτυξης του ελληνικού βόλεϊ; Δεν γίνεται με τιμωρίες να κάνεις ανάπτυξη».

Ακολούθως ο πολύπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συνάντησε όλο το προηγούμενο διάστημα λόγω των πολλών απουσιών, που δεν του επέτρεψαν να δουλέψει μαζί με όλη την ομάδα:

«Η 2η θέση δεν είναι μακριά, απλώς παρουσιάζονται κάποια προβλήματα και εξηγούμαι: Έχουμε ένα διάστημα ενός μηνός και πλέον που δεν λειτουργούμε όπως θέλουμε, λόγω απουσίας παικτών εξαιτίας ασθενειών, τραυματισμών και μαθημάτων.
Από τους 14 αθλητές αποσπασματικά λείπουν συνεχώς το τελευταίο διάστημα  4-6 από τις προπονήσεις κι έτσι δημιουργούνται προβλήματα στο τακτικό κομμάτι και ο σχεδιασμός δυσκολεύει αφάνταστα. Για παράδειγμα δεν έχουμε όλα τα άτομα να δουλέψουμε στο τακτικό κομμάτι όπως του μπλοκ όταν και παρεμβαίνουμε στο επιθετικό κομμάτι του αντιπάλου με τρόπο κατηγορηματικό ή σπάζοντας μπάλες.
Επίσης με τόσες απουσίες βρίσκουμε δυσκολίες στο να δουλέψουμε στο σερβίς, όπου θέλουμε να διαχωρίσουμε την ικανότητα στο τζαμπ σέρβις και στο φλοτ σέρβις. Για το μεν πρώτο είναι θέμα επαναλήψεων ώστε να μειωθούν τα  χαμένα σερβίς, ενώ για το δεύτερο είναι ανάλογο της απόστασης που σερβίρουμε να γίνει κατανοητό, ότι τον χρόνο πτήσης της μπάλας τον καθορίζει το ψηλότερο κάθετο σημείο και όχι η οριζόντια απόσταση. Η βαρύτητα λειτουργεί με την ίδια δύναμη αν πας από μακριά και ψηλά ή αν πας κοντά και μειώσεις το ύψος. Λείπουν τα άτομα και όταν χρειάζονται επαναλήψεις για να γίνουν κατανοητά τα παραπάνω είναι λογικό να χάνεται χρόνος πολύτιμης ομαδικής δουλειάς.
Ήταν πάρα πολλά τα προβλήματα. Αρχής γενομένης λόγω ιώσεων των Χατζηκάλφα και Μανιάτη.   Έχουμε κλείσει 25 μέρες που έχουμε έναν πασαδόρο.  Είναι πάνω από ένα μήνας, για να μιλάμε και με ονόματα, που ο Λαμπρινός λόγω ίωσης και εξετάσεων απουσιάζει από τις προπονήσεις. Από μία μόλυνση στο χέρι,  ο ένας απο τους κεντρικούς μας ο Σασσάτη, έμεινε μία εβδομάδα εκτός, ενώ αντίστοιχα ο Χριστοδούλου έχει μια ευπάθεια στην ωμοπλάτη, που τον ταλαιπώρησε αρκετά και τον έθεσε ένα μήνα εκτός μάχης.  Ο Καρράς λόγω πανελλήνιων εξετάσεων και φροντιστηρίων μετρούσε και αυτός απουσίες, ο Φραγκιαδάκης αρρώστησε κι έλειψε και αυτός μια εβδομάδα, ο Γεωργίου με πρόβλημα στο στομάχι το ίδιο και δεν είχε έρθει στη Μυτιλήνη, ο  Σαμαντάς ταλαιπωρήθηκε από ίωση.… Αυτά είναι μεγάλη δυσλειτουργία».

Ο Τάσος Κουμπλής είναι υπέρμαχος του τεχνικού βόλεϊ και της διαφοροποίησης και εξήγησε το γιατί:

«Δεν ανήκω στους προπονητές που μπορούν να κάνουν προβλέψεις για τη συνέχεια.  Υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες. Όσα σας είπα 6 άτομα λείπουν από τα 14 μέσα σε 40 μέρες. Καταλαβαίνετε πως δημιουργείται θέμα, αναγκαστικά λειτουργούμε ατομικά και όχι ομαδικά σε πολλά κομμάτια.
Ειδικά για μένα που, δεν θέλω η ομάδα μου να μοιάζει στις άλλες, είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό.  Θέλω η ομάδα μου να είναι διαφορετική. Το ομοιόμορφο εξαλείφει και αφανίζει τις διαφορές. Εγώ ανήκω στους φανατικούς οπαδούς της διαφοράς, μου αρέσει το τεχνικό βόλεϊ που είναι το καλύτερο.  Ο παίκτης που παίζει τεχνικά κάνει τη διαφορά, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Το καθαρά σωματικό βόλεϊ μπορείς να το αντιμετωπίσεις βρίσκοντας αθλητές στα ίδια μέτρα, την ευφυΐα της τεχνικής δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις και αυτό κάνει τη διαφορά. Μέσω της τεχνικής ο παίκτης ξέρει να χειρίζεται και να μαγεύει την μπάλα στα χέρια του υποτάσσοντάς την και όχι υποτάσσοντας η μπάλα αυτόν.

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και για το τι μπορεί να πετύχει ο Απόλλων Σμύρνης είπε:

«Είμαι φύσει αισιόδοξος ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, αρκεί να είμαστε πλήρεις. Να μαζευτούμε, να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να λειτουργήσουμε σαν ομάδα.  Εγώ πάντα πιστεύω στους αθλητές μου και στη δουλειά την οποία κάνουν, αλλά είναι ουτοπία για τον οποιονδήποτε προπονητή να κάνει προβλέψεις, γιατί αυτό που λένε ότι ‘’όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεός γελάει’’ είναι πραγματικότητα.
Στη Μυτιλήνη που πήγαμε και παίξαμε (σ.σ. νίκη 3-1 για τον Απόλλωνα) δύο εκ των αθλητών μας δεν μπορούσαν να συμμετέχουν. Οι Μανιάτης και Σασσάτη ήταν τύποις παρόντες και δεν έπαιξαν λόγω τραυματισμών. Έχουμε τέτοια θέματα. Επαναλαμβάνω, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, αρκεί να είμαστε όλοι μαζί για να μπορούμε να δουλέψουμε». Ο Μιχάλης Μανιάτης προσπαθεί να περάσει το μπλοκ 
των παικτών του Πανιωνίου.

Μανιάτης: «Θα πετύχουμε τον στόχο της ανόδου»

Τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται στον Απόλλωνα ο Μιχάλης Μανιάτης. Ο πασαδόρος και αρχηγός της «ελαφράς ταξιαρχίας» χαρακτήρισε ως κρίσιμα για την ομάδα της Ριζούπολης τα παιχνίδια με Ρόδο, Δραπετσώνα και Πανιώνιο και εξέφρασε την άποψη ότι η «ελαφρά ταξιαρχία» θα  πετύχει τον στόχο που είχε θέσει πριν την έναρξη της σεζόν.  
«Η ομάδα έχει θέσει από το καλοκαίρι σαν στόχο την άνοδο στην pre-leaque. Tελειώνοντας τον πρώτο γύρο είμαστε κοντά στις πρώτες θέσεις, αλλά μέχρι τώρα είχαμε ατυχίες εξαιτίας πολλών τραυματισμών. Στον δεύτερο γύρο που ξεκινάει το Σάββατο μπορούμε κερδίζοντας Ρόδο, Δραπετσώνα και Πανιώνιο που είναι οι βασικοί αντίπαλοι μας να υλοποιήσουμε τον στόχο που έχουμε θέση εξ αρχής. Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε»  τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Μανιάτης.  Οι δύο έφοροι του τμήματος, Δημήτρης Αθανασέκος (αριστερά)
 και Γιώργος Αγγελάκης.

Αθανασέκος: «Εχουμε τις δυνατότητες ακόμη και για δεύτεροι»

Ο ρόλος των εφόρων σε κάθε τμήμα ενός Γυμναστικού Συλλόγου είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Τόσο στο κομμάτι της οργάνωσης, του «κτισίματος» της ομάδας, όσο ακόμη και στο κομμάτι της ψυχολογίας και σε άλλους πολλούς τομείς. Και ο Δημήτρης Αθανασέκος, αθλητής του βόλεϊ στο παρελθόν, είναι ο ιδανικός άνθρωπος για τη θέση. Η γνώμη του φυσικά, λοιπόν, μετράει:
«Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση αγωνιστικά, αλλά παλεύουμε να προλάβουμε την αποκατάσταση κάποιων τραυματισμών. Στον πρώτο γύρο είχαμε δύο ήττες με Εθνικό και Ρόδο εκτός έδρας, σε παιχνίδια που η απόδοση μας κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Δεν είναι αυτή η πραγματική δυνατότητα του Απόλλωνα. Στον δεύτερο γύρο έχουμε το πλεονέκτημα ότι έχουμε τελειώσει τις μετακινήσεις στα 3 νησιά του Ομίλου (Κώ, Ρόδο και Μυτιλήνη) αφού θα υποδεχθούμε τους αντιπάλους αυτούς στην έδρα μας.
Τα κομβικά παιχνίδια με Ρόδο, Δραπετσώνα και Πανιώνιο και οι αντίστοιχες αναμετρήσεις μεταξύ τους αλλά και με τον Εθνικό, θα καθορίσουν το ποιοί θα επιτύχουν το στόχο της τριάδας που δίνει το εισιτήριο για την νέα, ενδιάμεση κατηγορία. Πιστεύουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να τερματίσουμε και δεύτεροι και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να παρουσιαστούμε με σταθερή απόδοση ώστε να τα καταφέρουμε».

apollongs.gr

Εκτύπωση Άρθρου : Print Friendly and PDF Κοινωνικά :
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης 1891 - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template