Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Α2 ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ Α1 ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΟ ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΒΙΑ "ΕΛΑΦΡΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ"Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ  ΣΤΗΝ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ  ΤΗΣ Α2 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ Α1 ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΟ ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΒΙΑ "ΕΛΑΦΡΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ"


Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο γήπεδο «Γ. Καμάρας» στη Ριζούπολη, η προγραμματισμένη γιορτή που διοργάνωσε ο Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης,  για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Α2, αλλά και για την άνοδο της ομάδας του Συλλόγου στην Α1 Κατηγορία.
Στο κάλεσμα  παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, σύσσωμη η ομάδα του Πόλο με παρούσα την οικογένεια  Αφρουδάκη, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Γ.Σ. Απόλλωνα Σμύρνης, Αθλητές και προπονητές όλων των τμημάτων του Συλλόγου, Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, το Σωματείο φιλάθλων «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ», οι οργανωμένοι  "BASSO RANGO", ο μεγάλος Απολλωνιστής και χορηγός της ομάδας Πόλο του Συλλόγου Σταμάτης Βελλής,  δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και ρεπόρτερ  από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.
Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης Π. Καταβέλος, ο οποίος αφού εξέθεσε το ιστορικό της δημιουργίας του τμήματος Πόλο, ευχαρίστησε  τον Σταμάτη Βελλή για τη χορηγία του όχι μόνο στην ομάδα του Πόλο, αλλά και την οικονομική του συμβολή στη δημιουργία του Κλειστού Κολυμβητηρίου στο γήπεδο του Απόλλωνα, το οποίο αποτελεί πλέον κόσμημα για την περιοχή. Επίσης ευχαρίστησε την οικογένεια  Αφρουδάκη  τους αθλητές, προπονητές και όλους τους συντελεστές αυτής της τεράστιας επιτυχίας.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Σταμάτης Βελλής, ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα τη μεγάλη επιτυχία του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος παρά τα πενιχρά του έσοδα -αφού τα τμήματα του συντηρούνται με τη βοήθεια των ανθρώπων του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου- κατάφερε να ανεβάσει σε τέσσερα χρόνια την ομάδα στην Α1 και τόνισε κυρίως ότι οι επιτυχίες των ερασιτεχνικών σωματείων οφείλονται στην ψυχική δύναμη και αγάπη των ανθρώπων που μοχθούν για την επιτυχία των στόχων τους. Έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες, στον προπονητή και σε όλους όσους συνετέλεσαν στην άνοδο.
Όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους χώρους του Κολυμβητηρίου και να θαυμάσουν την αρτιότητα και την τελειότητα των εγκαταστάσεων του, το οποίο θα αποτελέσει ένα μεγάλο πόλο έλξης των νέων και όχι μόνο των γύρω περιοχών.
Μετά το πέρας των ομιλιών, ο Γ.Σ. δεξιώθηκε τους καλεσμένους του και η βραδιά έκλεισε με ρήψη βεγγαλικών.

Τι είπε ο Γιώργος Αφρουδάκης
για την Αμφίβια "Ελαφρά Ταξιαρχία"«Ιδέες υπάρχουν πολλές σε οποιονδήποτε άνθρωπο, αλλά μέχρι την πραγματοποίησή τους υπάρχει απόσταση. Εμείς σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα τμήμα και ξεκινήσαμε από το μηδέν με στόχο να ανέβουμε στην υψηλότερη κατηγορία. Την Α1. Τον πετύχαμε και είμαι πολύ ευτυχισμένος, διότι έχω ζήσει πολλά σαν αθλητής. Χαρές, λύπες, περίεργες καταστάσεις, αλλά όσα έζησα αυτήν την τριετία είναι μοναδικά στα όσα χρόνια ασχολούμαι με τον αθλητισμό. Το ταξίδι, βέβαια, συνεχίζεται. Κανένα ταξίδι δεν έχει τελειωμό ό,τι κι αν κάνεις στη ζωή. Αλλά αυτή η προσπάθεια έχει, πλέον, γερά θεμέλια και εννοώ την κατασκευή του κλειστού κολυμβητηρίου στο γήπεδο της Ριζούπολης. Ένα έργο – ευγενική χορηγία του Σταμάτη Βελλή σε μια δύσκολη εποχή, όπου το να φτιάξεις μια αθλητική εγκατάσταση μοιάζει ουτοπικό. Ο Σταμάτης σκέφτηκε πιο ρομαντικά, σκέφτηκε ότι εκεί μέσα θα γαλουχηθούν νέα παιδιά, νέοι Απολλωνιστές. Ετσι έφτιαξε μια εγκατάσταση που είναι πάρα πολύ όμορφη και μπορεί να μεγαλώσει γενιές παικτών, που θα κάνουν εκεί τα πρώτα τους βήματα και αργότερα να παίξουν σε Ολυμπιάδες και Παγκόσμια».

Ο Γιώργος Αφρουδάκης συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε τις βάσεις, που είναι πολύ σημαντικό για οποιοδήποτε ερασιτεχνικό Σωματείο. Θέλω να πιστεύω ότι θα κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία, θα αγκαλιάσει την προσπάθεια και ότι θα πάμε καλά για να μπορέσουμε να μεγαλώσουμε τον Απόλλωνα και όλα τα αθλήματα. Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια πριν από τρία χρόνια με τον Σταμάτη Βελλή λέγαμε ότι το όνομα του Απόλλωνα πρέπει να μπει στην καθημερινότητα των μικρών παιδιών, των οικογενειών. Και το έχουμε καταφέρει όσο αναλογεί στο τμήμα του πόλο. Από εκεί και πέρα υπάρχει το κολυμβητήριο που θα  φέρει παιδιά και οικογένειες σ’ ένα όμορφο χώρο κάτω από την εξέδρα του γηπέδου. Το στοίχημα που θα κερδίσουμε είναι ότι θα… γεννηθούν νέοι  Απολλωνιστές. Εξάλλου οι επιτυχίες ή οι αποτυχίες στον αθλητισμό έρχονται και παρέρχονται. Το κολυμβητήριο είναι κάτι που μένει. Στον αθλητισμό μπορεί να χάσεις ή να κερδίσεις, όλες οι ομάδες σε μια περίοδο της ιστορίας τους έχουν επιτυχίες. Αυτό, όμως, που μένει ως περιουσία είναι οι εγκαταστάσεις, όπως και το να έχεις όσα περισσότερα παιδιά στα τμήματα των ακαδημιών. Με αυτήν τη φιλοσοφία μεγάλωσα ως αθλητής στον Ναυτικό  Όμιλο Βουλιαγμένης. Αυτό προσπαθούμε να φτιάξουμε και στον Απόλλωνα. Στο κλειστό το κολυμβητήριο της Ριζούπολης τα παιδιά θα αθλούνται μέχρι και μια συγκεκριμένη ηλικία και ακολούθως θα τα οδηγούμε εκεί που πρέπει. Σε άλλες πισίνες όπου έχουμε ακαδημίες είτε στο πόλο είτε στην κολύμβηση»
Φωτογράφιση: Βαγγέλης Ζαρδής

apollongs.gr


Εκτύπωση Άρθρου : Print Friendly and PDF Κοινωνικά :
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης 1891 - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template