https://www.pisina.net/ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ: Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣhttps://www.pisina.net/

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ: 

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Το παρθενικό ταξίδι στην Α1 για τον Απόλλωνα ξεκινάει σε λίγες ημέρες και η ομάδα της Αθήνας θέλει πραγματικά να γράψει την δική της ιστορία στο πόλο.
Ο Απόλλων ξεπέταξε πολύ εύκολα τις κατηγορίες την μια πίσω από την άλλη. Μόνο στην Α2 παρέμεινε 2 χρονιές. Την 1η πήρε την 4η θέση και την 2η ανέβηκε ως πρωταθλητής στην Α1.
Ο Απόλλων στηρίχτηκε όλα αυτά τα χρόνια σε παλιούς καλούς παίκτες που είχαν περάσει κατά βάση από την Βουλιαγμένη. Από πέρυσι όμως ξεκίνησε η προσπάθεια δημιουργίας μιας ομάδας ικανής να μπορέσει να γράψει χρυσά γράμματα και στο πόλο.
Φέτος λοιπόν, ήρθαν στον Απόλλωνα πολλοί νέοι παίκτες που θα ενισχύσουν την ομάδα και θα πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει οι υπεύθυνοι του τμήματος.
Στο τέρμα παρέμεινε ο Ρέππας που θα παίξει για τελευταία χρονιά όπως έχει δηλώσει. Λογικά βασικός τερματοφύλακας θα είναι ο διεθνής με την εφήβων Ιάσονας Γρηγοριάδης. Ο ταλαντούχος τερματοφύλακας ίσως βρει τον δρόμο του στην νέα του ομάδα. Ο συνομήλικος του Γρηγοριάδη (21) Μιχαλόπουλος θα είναι ο έτερος γκολκίπερ.
Στην άμυνα στα 2 μέτρα αναμένεται να παίξουν οι Χρ. Δερμιτζάκης, Καλιοράκης. Η ομάδα έχει θέμα σε αυτή την θέση, αφού ο μεν Δερμιτζάκης αναμένεται να βοηθήσει και επιθετικά, ο δε Καλιοράκης δεν είναι παίκτης ακόμα πρώτης γραμμής. Επομένως, εκεί θα βρούμε και άλλους παίκτες, αλλά γενικά αναμένεται να παίξει πολύ κλειστά η ομάδα.
Στα 2 μέτρα στην επίθεση, επίσης δεν υπάρχει ο παίκτης φόβητρο. Ο Καστανάκης (25) και ο Παπάκος (22) είναι καλοί παίκτες αλλά υστερούν σε κάποια στοιχεία αρκετά σημαντικά, τα οποία απαιτεί η θέση. Ο Χρ. Δερμιτζάκης που έπαιξε πέρυσι όλο το πρωτάθλημα εκεί, ίσως υποχρεώσει τον Κατρουζανάκη να τον χρησιμοποιήσει, αλλά έτσι θα χαθεί από την άμυνα.
Στην περιφέρεια ο Απόλλων έχει πολύ μεγάλη δύναμη. Αριστερά είναι ο 20χρονος Μοσκόφ που εντυπωσίασε στο παγκόσμιο νέων ανδρών το καλοκαίρι, ο Παπαδόπουλος που είναι πολύ έμπειρος και πολύ κινητικός και ο Δήμος Δερμιτζάκης που επίσης είναι πολύ καλός.
Δεξιά βρίσκουμε τον αριστερόχειρα Λέκιτς που συνήθως μονοπωλεί τις επιθέσεις, τον άλλο αριστερόχειρα Φωκά που έχει αποκτήσει αρκετά μεγάλη εμπειρία από την Α1, τον Λ. Μαυρωτά και τον Γιαννουρή. Επίσης εκεί θα παίξει και ο Μητρόπουλος που πέρυσι διακρίθηκε πολύ, αλλά όπως γνωρίζω, προορίζεται για αμυντικός του φουνταριστού.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Στην περίοδο των μεταγραφών μαζεύτηκαν πολλοί παίκτες της περιφέρειας, αν και η ανάγκη ήταν στα 2 μέτρα της άμυνας και της επίθεσης.
Ο Απόλλων έχει πληθώρα καλών παικτών, αλλά πρέπει όλοι αυτοί να δέσουν μεταξύ τους. Είναι μεγάλο στοίχημα για τον Κατρουζανάκη η φετινή ομάδα έτσι όπως έχει φτιαχτεί. Η άμυνα θα είναι ενδεχομένως η Αχίλλειος πτέρνα, χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε πως θα αντιδράσει η ομάδα σε πιεστικές άμυνες, αφού οι 2 φουνταριστοί χρειάζονται χρόνο.
Περιμένω πάντως, πολλά σκαμπανεβάσματα. Και αυτά είναι λογικά, λόγω του οτι εδώ πρόκειται για μια εντελώς νέα ομάδα.
ΣΤΟΧΟΙ-ΠΡΟΒΛΕΨΗ
Ο στόχος για μια νεοφώτιστη ομάδα είναι η παραμονή στην κατηγορία. Το ίδιο προφανώς σκέφτονται και στον Απόλλωνα. Ισως, η παρουσία των 2 ξένων και κάποιων ακόμα μεταγραφών, να δίνει την ψευδαίσθηση ομάδας που μπορεί να μπει ακόμα και στα πλέι οφ. Αν αυτό γίνει θα είναι υπέρβαση.
Προβλέπω ότι ο Απόλλων θα παραμείνει στην κατηγορία. Δύσκολα όμως θα πάει πιο πάνω. Βλέπω να κινείται μεταξύ 6ης θέσης (υπέρβαση) και 10ης.
ΡΟΣΤΕΡ
Γεώργιος Ρέππας (1974)
Μιχαήλ Μιχαλόπουλος (1996)
Ιάσονας Γρηγοριάδης (1996)
Ιωάννης Παπάκος (1995)
Λεωνίδας Μαυρωτάς (1996)
Διονύσιος Μητρόπουλος (1981)
Θεόδωρος Καστανάκης (1992)
Γεώργιος Παπαδόπουλος (1982)
Δημοσθένης Δερμιτζάκης (1991)
Χριστόφορος Δερμιτζάκης (1979)
Γεώργιος-Γεράσιμος Φωκάς (1995)
Γεράσιμος Ματαράγκας (1986)
Νικόλαος Καλιοράκης (1995)
Παναγιώτης Ψαρρέας (1981)
Αντώνιος Γιαννουρής (1999)
Νίκολα Μοσκόφ (1997)
Τζόρτζιε Λέκιτς (1995)
Γεώργιος Αφρουδάκης (1976)
Ζαχαρίας Αφρουδάκης (1982)
Αναστάσιος Τρόβας-Κυριαζάκος (1988)
Άγγελος Τσίνος (1994)

Προπονητής: Γιάννης Κατρουτζανάκης

Ήρθαν: Δερμιτζάκης, Παπάκος, Καστανάκης, Γιαννουρής, Μόσκοφ, Λέκιτς, Γρηγοριάδης, Καλιοράκης, Φωκάς
Έφυγαν: Τσίκλος, Λάζαρης, Χατζηστεφάνου, Γερακούδης

 Από Avramis dimitris
Εκτύπωση Άρθρου : Print Friendly and PDF Κοινωνικά :
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης 1891 - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template