ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣΗ ακαδημία basket ball Γ.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια με στόχο την διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος του basket ball . Η πολυετή εμπειρία μας , μας οδηγεί κάθε χρόνο να εξελίσσουμε και να βελτιώνουμε τα προγράμματα εκμάθησης του basket ball.
            Σκοπός της λειτουργίας μας είναι με εμπεριστατωμένη προγραμματισμένη και με συνέπεια δουλειά τα παιδιά της ακαδημίας να μάθουν τα μυστικά του basket ball, να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν με οργανωμένο πρόγραμμα . Να κοινωνικοποιηθούν , να κάνουν φίλους , να μάθουν να συνεργάζονται , μαθαίνοντας συγχρόνως το αγαπημένο μας άθλημα . Να δημιουργήσουν παρέες , να ξεφύγουν από την πίεση του σχολείου και μέσα από το basket ball να αποκτήσουν αθλητική συνείδηση και παιδεία . Η πειθαρχία και η συνέπεια γίνονται βιωματικά τρόπος ζωής κάθε παιδιού.
     ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ
 ΟΜΑΔΑ   7-8 ΕΤΩΝ
 ΟΜΑΔΑ  9-10 ΕΤΩΝ 
  ΟΜΑΔΑ    11-12 ΕΤΩΝ 
 ΟΜΑΔΑ 13-14 ΕΤΩΝ 
 ΟΜΑΔΑ 13-14   ΕΤΩΝ 
Ο καθορισμός των ομάδων γίνεται κύρια με βάση την ηλικία και κατά δεύτερο λόγο το αγωνιστικό επίπεδο δεξιότητας των παιδιών στο basket ball . Με σκοπό πρώτα την ψυχαγωγία, ευχαρίστηση και κατόπιν την εξέλιξη στο basketball.
            Παιδιά που έχουν μεγαλύτερη πρόοδο και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προπονήσεις σε μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες θα τους δίνεται η δυνατότητα να προπονηθούν και εκεί. Χωρίς όμως να αφήνουν τη βασική ομάδα προπόνησης .
            Κάθε παιδί θα έχει τη δική του κάρτα αξιολόγησης που θα ενημερώνεται από τον προπονητή και θα είναι διαθέσιμη στο γονέα.


  1. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ
 Η προπόνηση στις παραπάνω ομάδες έχει διάρκεια τουλάχιστο μία ώρα με μέγιστο δύο ώρες . Η οργανωμένη και καλά δομημένη προπόνηση θα βοηθήσει ώστε να εκμεταλλευτούν τα παιδιά στο έπακρο το χρόνο αυτό για να διασκεδάσουν και να μάθουν συγχρόνως . Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι 2-4 φορές για κάθε ομάδα παιδιών . Η ώρα της προπόνησης θα καθορίζεται από τον προπονητή και οι αθλητές θα πρέπει να προσέρχονται στην προπόνηση 10 λεπτά πιο μπροστά.
  1. ΑΓΩΝΕΣ
 Οι αγώνες που θα λαμβάνουν μέρος οι Ακαδημίες δεν καθορίζονται από την αρχή της περιόδου . Σε συνεργασία με τους προπονητές των άλλων ακαδημιών θα διεξάγονται αγώνε ς στη Αθήνα και στις άλλες πόλεις του νομού Αττικής . Επίσης τα παιδιά θα πάρουν μέρος σε τουρνουά που θα διεξάγονται στην περίοδο των Χριστουγεννιάτικων και Πασχαλινών διακοπών . Στόχος μας είναι τα παιδιά να παίζουν αγώνες αν είναι δυνατόν κάθε 15 ημέρες.
  1. ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ
 Οι αθλητές –τριες των ακαδημιών θα πρέπει να ντύνονται με τα ρούχα της ακαδημίας τα οποία διατίθενται από την ίδια την ακαδημία . Η ομοιομορφία , στις προπονήσεις και στου αγώνες θα κάνει πιο ωραία την προπόνηση των παιδιών.. Τα παιδιά φορώντας τις στολές νιώθουν ισότητα με τα άλλα και περήφανα.
  1. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
 Οι μετακινήσεις των παιδιών στους χώρους αθλήσεως και αγώνων θα γίνονται με ευθύνη των γονέων
  1. ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
 Οι προπονητές των ακαδημιών μπάσκετ είναι έμπειροι , επιμορφωμένοι με μεγάλη αγάπη για τα παιδιά , και το basket ball. Οι εμπειρίες τους τόσο σαν παίκτες όσο και ως προπονητές θα βοηθήσουν τα παιδιά να χαρούν και να μάθουν το άθλημα που όλοι αγαπάμε. Η αγάπη τους για τα παιδιά και το basket ball θα δώσει στα παιδιά την ‘ώθηση που χρειάζονται για να αθλούνται από μικρά και για πάρα πολλά χρόνια. Οι προπονητές μας θα δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερό τους εαυτό για το καλό των παιδιών.
   
  1. ΠΑΡΟΧΕΣ
 Η ακαδημία κάθε χρόνο θα προσφέρει σε όλα τα μέλη εκπτωτικές κάρτες από εμπορικά καταστήματα της πόλης , ελεύθερη είσοδο σε αγώνες των ανδρικών πρωταθλημάτων μπάσκετ των ομάδων μας . Ρούχα και εξοπλισμό               του συλλόγου σε χαμηλές τιμές.
  
  1. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ
 Τα παιδιά της ακαδημίας basket ball οφείλουν να έρχονται σε όλες τις καθορισμένες από τον coach προπονήσεις . Απουσίες δικαιολογημένες είναι αυτές που συντρέχουν λόγοι υγείας και οικογενειακοί λόγοι.
Οι αθλητές μας θα πρέπει να τρέφονται υγιεινά και πάντα να έχουν φάει κάτι πριν την προπόνηση. Δεν επιτρέπεται όμως να έχουν φάει κανονικά μεγάλα γεύματα και πριν τη χώνεψη να προπονούνται. Ούτε το άδειο , ούτε το πολύ γεμάτο στομάχι βοηθάει στην προπόνηση. ΄Έξι μικρά γεύματα με πρωτεΐνες , υδατάνθρακες, ασβέστιο , βιταμίνες και ελάχιστα λίπη βοηθούν σε μια υγιεινή διατροφή.
Οι αθλητές μας θα πρέπει να ακούνε και να συμβουλεύονται τον coach στη διάρκεια της προπόνησης. Η προσοχή τους θα πρέπει να είναι στραμμένη μόνο στον coach και στις ασκήσεις ή στα παιχνίδια που θα εκτελούν.
Θεωρείται καλό να ειδοποιείται ο προπονητής όταν το παιδί θα λείπει από την προπόνηση. Σε περίπτωση που το παιδί θα λείπει επανηλειμένα ο coach θα επικοινωνεί με τον κηδεμόνα.
Οι αθλητές μας θα πρέπει να είναι καλοί και συνεπείς μαθητές. Το basket ball δεν πηγαίνει πίσω τον αθλητή στα μαθήματα , αντίθετα φτιάχνει πιο έξυπνα , πιο συνεπή και πιο υγιή παιδιά.
Γι αυτό και η πρόοδος του αθλητή στο σχολείο είναι για μας απαραίτητη.
Οι αθλητές μας θα πρέπει να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του συλλόγου, στις γιορτές, στις βραβεύσεις, στους αγώνες των ανδρικών  ομάδων δίνοντας δύναμη και κουράγιο στις ομάδες μας και στους αθλητές μας να συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους.
Επισήμανση
   Ο κανονισμός λειτουργίας της ακαδημίας θα αλλάζει και θα τροποποιείται ανάλογα με τις ανάγκες και τις νέες συνθήκες που θα δημιουργούνται στο χώρο.
Εκτύπωση Άρθρου : Print Friendly and PDF Κοινωνικά :
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης 1891 - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template