ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ"

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1891
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣΟ Δήμος Αθηναίων προωθεί, με καινοφανείς διαδικασίες είναι αλήθεια, την πολεοδομική μελέτη για την περιοχή του πρώην ΒΙΟΠΑ Προμπονά που γειτνιάζει με το γήπεδο του Απόλλωνα «Γ. Καμάρας».
Σε επανειλημμένες συζητήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου εκφράσαμε την άποψη μας ότι μέσα στις προβλέψεις του σχεδίου πρέπει να είναι και η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών που βρίσκονται συγκεντρωμένες πέριξ του γηπέδου του Απόλλωνα με την χωροθέτηση επιπλέον χρήσεων αθλητισμού και θέσεων στάθμευσης.
Αυτό εκτός από αδήριτη ανάγκη για τον αθλητισμό και το σωματείο, εκτός από επιβεβλημένη πράξη αναβάθμισης της εγγύς και της ευρύτερης περιοχής, εκτός από πρόβλεψη στο νέο νόμο του ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας (ν.4277/2014), είναι απαραίτητο για την αναβάθμιση του ελλειμματικού, κοινόχρηστου χώρου του Δήμου Αθηναίων και την συνεπακόλουθη ενίσχυση του μητροπολιτικού του ρόλου.
Αντ’ αυτού επιχειρείται, με έωλες δικαιολογίες και στο όνομα δήθεν της οικονομικής δραστηριότητας, να ευνοηθούν συμφέροντα μεγαλοϊδιοκτητών γης που θα έχουν σαν αποτέλεσμα αντί της αναβάθμισης την επιβάρυνση του οικιστικού ιστού και την επιδείνωση των συνθηκών ζωής μιάς ευρύτερης περιοχής και πέραν των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθήνας (Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Ιωνία, Γαλάτσι κλπ).
Για την εξυπηρέτηση των στόχων αυτών, στην τελευταία συνάντηση παρουσιάσαμε ολοκληρωμένα την πρότασή μας, η οποία είναι και τεχνικά ρεαλιστική και η οποία απορρίφθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες σαν αντικείμενο εκτός των πλαισίων των ανατεθέντων σ’ αυτούς από την διοίκηση αρμοδιοτήτων.
Ο Σύλλογος, με την σχεδόν ένα αιώνα ιστορία στην Αθήνα και 31 χρόνια στην Σμύρνη, γαλούχησε και γαλουχεί χιλιάδες παιδιών στα ιδανικά του αθλητισμού και έχει προσφέρει πολλά στην πολιτιστική παράδοση ειδικά του προσφυγικού πληθυσμού. Σήμερα αθλούνται εκατοντάδες παιδιών, στα διάφορα τμήματά του.
Για το συμφέρον αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους, για το συμφέρον του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής, για το συμφέρον της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του λεκανοπεδίου, ο ΓΣ Απόλλων δηλώνει ότι θα εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμιση του αθλητικού πόλου που υπάρχει στην περιοχή και πάνω απ’ όλα για να αποφευχθεί η καταστροφή ενός πυλώνα πολιτισμού και αθλητισμού και μάλιστα από ασφυξία, αφού η επίμαχη «μελέτη» προβλέπει την ανέγερση πολυκατοικιών μπροστά στη πρόσοψη του γηπέδου, στοιχείο που από μόνο του δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για τους αθλουμένους, τους φιλάθλους, τους περιοίκους και τους διερχομένους.


ΤΟ Δ.Σ. 

ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
Εκτύπωση Άρθρου : Print Friendly and PDF Κοινωνικά :
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης 1891 - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template