ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡ. ΚΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ 9.84 ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 
Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του παλαίμαχου διεθνή άσου  του Απόλλωνα Σμύρνης, του Παναθηναϊκού και διακεκριμένου Νομικού Αρ. Καμάρα, στο κεντρικό μαγκαζίνο του Αθήνα 9.84 και στο δημοσιογράφο Άρη Τόλιο, που αφορά το Νομοσχέδιο Κοντονή σχετικά με τη βία στα γήπεδα και το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 Α.Τόλιος: Γιατί φοβάμαι για το ποδόσφαιρο, όπως είναι διεθνοποιημένο, όπως βγαίνει ο τζίρος με τις πηγές χρηματοδότησης από εκεί που μας έρχονται τα περισσότερα λεφτά, είναι περισσότερο θέμα συνέργειας και συνεργασίας με τους διεθνείς Οργανισμούς παρά εθνικών πολιτικών σήμερα.

Α. Καμάρας: Δεν αποκλείεται η συνεργασία με τους Οργανισμούς, δεν στερεί κανείς το δικαίωμα στην ΕΠΟ να συνεργάζεται και να προχωρεί όλα αυτά τα ζητήματα επ’ αγαθώ του ελληνικού ποδοσφαίρου και γενικότερα του ποδοσφαίρου και η ΕΠΟ είναι η μάνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και κυρίως του ερασιτεχνικού και είναι κάτι το οποίο έχει ξεχάσει τελείως γιατί άγεται και φέρεται από τις επαγγελματικές Α.Ε.

Α. Τόλιος: Γενικά η ΕΠΟ και οι διοργανώτριες αρχές δεν έχουν δώσει δείγματα γραφής και αποφασιστικότητας για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχουμε τεράστια προβλήματα δεν είναι μικρά πλέον.


Α. Καμάρας: Κυριε Τόλιο η κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι τραγική το δε μέλλον είναι ζοφερό, ζούμε τα τελευταία χρόνια ένα κράτος ζόφου, αυτά που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτά, όχι που τα λέτε εσείς οι δημοσιογράφοι η τα λέμε εμείς που είμαστε από κοντά και ξέρουμε πρόσωπα και πράγματα, αλλά αυτά που προκύπτουν από τη δικαστική έρευνα. Εδώ πέρα υπάρχουν πράγματα αποδεδειγμένα, εδώ υπάρχει η διαφθορά και η διαπλοκή στο απόγειο.

Α. Τόλιος: Μιλάμε για εγκληματικές οργανώσεις.

Α.Καμάρας: 3000 σελίδες είναι περίπου η πρόταση του Πούλιου, 173 σελίδες είναι το πόρισμα του Κορέα, είναι τραγικά, αποπνέεται με δυσάρεστο τρόπο αυτή η οσμή, η δυσώδης αυτή οσμή του ποδοσφαίρου, που πλέον δεν πάει άλλο. Δεν γίνεται τίποτα και το ποδόσφαιρο πάει από το κακό στο χειρότερο, για να μην πάμε στα θέματα διαιτησίας, στα θέματα βίας, να μην πάμε σε όλο αυτό τον εκφυλισμό.

Αυτήν τη στιγμή λοιπόν δεν προσποιούμαι τον Κάτωνα τον Τιμητή αλλά εν πάση περιπτώσει εδώ πρέπει να το πει κανείς Carthago delenda est . Αυτό το ποδόσφαιρο δεν εξυπηρετεί κανέναν, δεν εξυπηρετεί τη χώρα, δεν εξυπηρετεί την νεολαία, δεν εξυπηρετεί τίποτα.

Α. Τόλιος: Και είναι πηγή παραγωγής θεάματος κακού, φανατισμού, βίας, διαφθοράς.


Α. Καμάρας: Κύριε Τόλιο, ως προς όλες τις αναφορές του το ποδόσφαιρο πραγματικά είναι πηγή κακών. Η μόνη παρηγοριά είναι το ερασιτεχνικό, το οποίο και αυτό έχει δεχτεί πλήγματα βαρύτατα, αλλά μόνο οι παιδικές ακαδημίες είναι μια παρηγοριά που βλέπει κανείς αυτά τα παιδιά τα αθώα ακόμα που λατρεύουν αυτό το σπορ ας πούμε και μόνο εκεί βλέπει κανείς κάτι.

Α. Τόλιος: Από την άλλη όμως κ. Καμάρα το ζήτημα είναι με τι εργαλεία θα μπορούσε κανείς να το φέρει σε μια σειρά αυτό το πράγμα. Θέλω να πω η κατάργηση του αυτοδιοίκητου είναι σοφός τρόπος τελικά;

Α. Καμάρας: Κοιτάξτε, δεν μπορεί ο ΣΕΓΑΣ που είναι η αρχαιότερη ελληνική Ομοσπονδία να συλλέγει τις διοικήσεις της από το σύνολο των μελών της των σωματείων και να έρχεται η ΕΠΟ και να θέλει να εκλέγεται μόνο από τους εκπροσώπους των ενώσεων. Από τους γνωστούς 52 συντηρητές πλυντηρίων που λέγαμε άλλοτε. Δεν γίνεται. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν διαβρωθεί και εν πάση περιπτώσει δεν έχουν την καλή μαρτυρία. Έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη του κοινού. Ότι χειρότερο έχει συμβεί στο ποδόσφαιρο. Παραπέμπονται οι διαιτητές, παραπέμπονται οι παράγοντες . Δεν μιλάμε για φήμες, δεν μιλάμε για λόγια, μιλάμε για παραπομπές πλέον.

Τόλιος: Εσείς πιστεύετε δηλαδή ότι η λογική του κ. Κοντονή σήμερα όπως είναι, παρά τις αντιδράσεις ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ είναι περίπου ή μονόδρομος κι είναι τρόπος σοβαρός για να αντιμετωπιστούν αυτά τα θέματα;

Α. Καμάρας: Κύριε Τόλιο κοιτάξτε, έχω μια συμμετοχή και μία πείρα και έχω πάει και εγώ ως εκπρόσωπος τη ελληνικής κυβέρνησης και στον Μπλάτερ και στην ΟΥΕΦΑ και έχω πάει με συναδέλφους ως εκπρόσωπος του υπουργείου αθλητισμού.

Το θέμα αυτό δεν είναι σημερινό. Η ιστορία αυτή είχε ξεκινήσει μετά την καθιέρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και κυρίως μετά το 1990. Κάθε πρόεδρος, κάθε παράταξη που έλεγχε την ΕΠΟ, σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού του ποδοσφαίρου, εξυγιάνσεως του ποδοσφαίρου από την πολιτεία, το πρώτο πράγμα που έκανε το γνωστό ελληνικό δράμα, η προσφυγή πλέον στον ξένο παράγοντα. Αυτή η ιστορία γινόταν. Δεν επρόκειτο ποτέ να ασχοληθεί ο Μπλάτερ, ο Πλατινί ή ο οποιοσδήποτε με τα ελληνικά πράγματα, εάν θα εκλέγεται η ΕΠΟ από τους 52 εκπροσώπους ή τι κάνει η πολιτεία, τι έχει προσπαθήσει η πολιτεία και το έχουν προσπαθήσει όλοι οι υπουργοί. Τώρα απλώς ο κ. Κοντονής είναι πιο αποφασιστικός. Δεν το είχαν επιχειρήσει όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί; Εγώ θυμάμαι τη σύγκρουση με τον Φλωρίδη, όταν ο Φλώρίδης είχε φτάσει σε μία ανάλογη περίπτωση ο Γιώργος Φλωρίδης ήταν αποφασισμένος τότε και είχαμε γλυτώσει χάριν στην παρέμβαση της Άννας Διαμαντοπούλου, που ήταν Επίτροπος υπεύθυνη στην Ε.Ε. για τα εργασιακά κ.λ.π., αλλά δεν δημιουργούνται τα θέματα εάν δεν τα προκαλέσει ο ελληνικός παράγοντας. Αν θέλουν πράγματι, αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο να το φτιάξουν δεν έχουν παρά να συνεργαστούν με την κυβέρνηση, την Πολιτεία που χρηματοδοτεί στο κάτω – κάτω, που επιδοτεί στο κάτω – κάτω, που έχει την ευθύνη του Αθλητισμού.

Α. Τόλιος: Πάντως κ. Καμάρα έχω την αίσθηση ότι ανοίγει πάλι το παιχνίδι και θα χρειαστούμε πολλές φορές τα φώτα σας.

Α. Καμάρας: Είμαι στη διαθεσή σας. Να ξεκαθαρίσω όμως κάτι. Εάν δεν κάτσουν σε ένα τραπέζι να βρούνε λύσεις πολύ σωστές, τι ποιο λογικό, δημοκρατικό από τη διεύρυνση της εκλογικής βάσης. Γιατί να μην εκφράζονται όλα τα αθλητικά σωματεία και θα πρέπει να εκφράζεται η βούληση του ελληνικού ποδοσφαίρου από τους συγκεκριμένους διαβρωμένους πλέον παράγοντες του ποδοσφαίρου. Θέλω να πω λοιπόν ότι αν αποδεχθούν, δεν είναι παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο αυτό, αντιθέτως είναι διεύρυνση της εκλογικής βάσης. Αν αυτοί οι άνθρωποι αγαπάνε πραγματικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να συνεργαστούν και να μην προσφύγουν γιατί αν δεν προσφύγουν, στην ΦΙΦΑ και στην ΟΥΕΦΑ δεν πρόκειται να ασχοληθεί η ΟΥΕΦΑ, αν υπάρχει αυτοδιοίκητο η δεν υπάρχει αυτοδιοίκητο, δεν γίνεται αυτό το πράγμα eo ipso. Θα πρέπει να πάει ο ρωμιός και να ζητήσει από τον Μπλάτερ και τον Πλατινί να μας κάνει νταντά και να συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις….

Αυτή είναι η αλήθεια, έχουν τεράστια ευθύνη, θα πρέπει να κάτσουν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση γιατί η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για τον ελληνικό αθλητισμό που δεν ανταποκρίνεται σ’ αυτή την ευθύνη η σημερινή διοίκηση του Ελληνικού ποδοσφαίρου. 


Από τη διαχείριση του Site.

Εκτύπωση Άρθρου : Print Friendly and PDF Κοινωνικά :
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης 1891 - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template