ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ 2015-16


ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ 2015-16
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30/09 στην αίθουσα τροπαίων του Συλλόγου η παρουσίαση της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Γ.Σ Απόλλων Σμύρνης. Η εκδήλωση είχε τρία μέρη: απολογισμός περυσινής χρονιάς και παρουσίαση ρόστερ 2015-16, βραβεύσεις και τέλος παρουσίαση της ομάδας μπάσκετ του 1975 που κέρδισε την άνοδο στην Β΄εθνική.
Στο πρώτο μέρος, ο γενικός αρχηγός Μάνος Δημητρίου έκανε ένα σύντομο απολογισμό της περυσινής χρονιάς, στον οποίο αναφέρθηκε στην επιτυχημένη συνεργασία με τον κόουτς Χουχουλή που επισφραγίστηκε με την επιστροφή του Απόλλωνα μετά από 8 χρόνια στις εθνικές κατηγορίες, ένα στόχο που τέθηκε εξαρχής και πραγματώθηκε. Κλείνοντας την αρχική του τοποθέτηση, εξέφρασε την επιθυμία η παρουσίαση της ομάδας να καθιερωθεί ως θεσμός και έδωσε το λόγο στον πρωτεργάτη της ανόδου, κόουτς Δημήτρη Χουχουλή.
Ο κόουτς (με φόντο προβολή εικόνων από το νικητήριο παιχνίδι με τη ΦΕΑ που έδωσε το εισιτήριο της ανόδου) αναφέρθηκε και αυτός με τη σειρά του στους στόχους που τέθηκαν αρχικά πέρυσι, επισήμανε τις αρχικές δυσκολίες του άσχημου ξεκινήματος με τις δυο ήττες και στη συνέχεια ανέφερε ονομαστικά έναν προς ένα τους παίκτες που αποτέλεσαν το ρόστερ της ανόδου (Τάσιος, Γκινούτσης, Πάντσιος, Πετρόπουλος, Τσελεμπής, Αθανασάκης, Σιώμος, Μπίτσικας, Κονταξής, Μανιάς, Σαπρανίδης, Κουτσουμπάς, Γκότσης, Νασόπουλος)  και οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον Δημήτρη Μπίτσικα όπως και στον Λάμπρο Κονταξή, δύο παίκτες που αποχώρησαν από την ενεργό δράση γευόμενοι τη χαρά της ανόδου, όπως ακριβώς επιθυμούσαν.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τέσσερις νέες προσθήκες του ρόστερ (Θυμνιός, Κοντούδης, Αρναουτάκης, Παπουτσής) και τη φιλοσοφία του νέου οικοδομήματος. Όπως ανέφερε , ο κορμός της περυσινής ομάδας δεν έμεινε γιατί έφερε τις νίκες, αλλά γιατί πάνω απ΄όλα πρόκειται για παίκτες  που συνεργάστηκαν αρμονικά όλη τη χρονιά και έδεσαν μεταξύ τους αλλά και με την οικογενειακή φιλοσοφία του Συλλόγου. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κόουτς: « όλοι οι προπονητές λένε τη φράση- κλισέ για παίκτες που βάζουν το εγώ κάτω από το εμείς, λίγοι όμως το επιτυγχάνουν στην πράξη», και έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του ως χαρακτήρων που κατάφεραν να υποτάξουν το εγώ τους προς όφελος του συνόλου και της ομάδας.
Επίσης σχολίασε το γεγονός ότι η περυσινή παρουσίαση είχε γίνει μπροστά σε πολύ λίγα άτομα, σε αντίθεση με τη φετινή που διεξήχθη με πλήθος κόσμου, δείγμα και αυτό της επιτυχίας που συσπειρώνει και προσελκύει το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού. Διακρίνοντας  δε στο κοινό τον πολύπειρο παλαιό μπασκετμπολίστα και προπονητή Κώστα Διαμαντόπουλο (που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο του μπάσκετ), με ιδιαίτερη συγκίνηση αποκάλυψε ότι τον είχε προπονητή και τον ευχαρίστησε για όσα του δίδαξε.
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις των δύο αθλητών μας που αποχώρησαν από την ενεργό δράση, του Δημήτρη Μπίτσικα και του Λάμπρου Κονταξή, που ιδιαίτερα συγκινημένοι παρέλαβαν τις τιμητικές πλακέτες καταχειροκροτούμενοι. Τον Δημήτρη Μπίτσικα βράβευσε ο κ. Σανταμούρης, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου, ενώ ο Λάμπρος Κονταξής παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον κ. Καμάρα.
Στο τελευταίο μέρος ο γενικός αρχηγός Μάνος Δημητρίου, εμφανώς συγκινημένος έδειξε τη φωτογραφία της ομάδας μπάσκετ του 1975 που υπό την καθοδήγηση του κ. Διαμαντόπουλου επέτυχε την άνοδο στην Β΄εθνική κατηγορία. Σαράντα χρόνια μετά, κάποιοι από τους παίκτες της ομάδας εκείνης (Παγόπουλος, Πλαχούρης, Μπουρλάκης, Νικολόης, Τσίκας) αλλά και ο Μάνος Δημητρίου όπως και ο έφορος μπάσκετ Χρήστος Παριανός), αντάμωσαν στην παρουσίαση, φωτογραφήθηκαν μαζί και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.
Πριν το κλείσιμο της εκδήλωσης το λόγο έλαβε ο κ. Διαμαντόπουλος που τόνισε την στενή σχέση που τον συνδέει με τον Απόλλωνα, με τον οποίο επέτυχε την πρώτη άνοδο της προπονητικής του καριέρας, ενώ αποκάλυψε ότι έχει φορέσει και τη φανέλα του ποδοσφαιρικού Απόλλωνα αγωνιζόμενoς στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.
Κατόπιν ο κόουτς Χουχουλής αναφέρθηκε στην πολύτιμη βοήθεια του επί σειρά ετών συνεργάτη του στους πάγκους Παναγιώτη Χατζή (που δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθεί στην παρουσίαση), για να κλείσει η εκδήλωση με την ευχή του Μάνου Δημητρίου να έχουμε ανάλογες χαρές τη φετινή χρονιά και την προτροπή του προς όλους να αγκαλιάσουν και να ενισχύσουν την ομάδα μπάσκετ στην προσπάθειά της με την παρουσία τους στους αγώνες και την ενεργό συμμετοχή τους.

 Του Γιώργου Αγγελάκη
 

 Η φωτογράφιση έγινε από τον Παρασκευά Δημητρακόπουλο.
Εκτύπωση Άρθρου : Print Friendly and PDF Κοινωνικά :
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης 1891 - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template