Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του τεχνικού διευθυντή της Ακαδημίας Υγρού Στίβου του Απόλλωνα στο αθλητικό site Plannet Apollon
Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη  του τεχνικού διευθυντή της Ακαδημίας Υγρού Στίβου του Απόλλωνα στο αθλητικό site Plannet Apollon

Ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας κολύμβησης – πόλο Θοδωρής Μπερδές ο οποίος έχει καταγωγή από την Σμύρνη σε συνέντευξη στο Planet Apollon μιλάει για την ακαδημία υγρού στίβου του Απόλλωνα. Δίνει το στίγμα της φιλοσοφίας της ακαδημίας, τους στόχους της φετινής σεζόν, την μετακίνηση στο ΟΑΚΑ, το πλάνο πενταετιάς, ενώ αποκαλύπτει ότι ο Απόλλωνας θα κατεβάσει αγωνιστικά τμήματα σε αγώνες Open ενώ δεν αποκλείει και εκπροσωπηθεί ο σύλλογος και με αθλήτρια σε τελικό διοργάνωσης.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Θοδωρή Μπερδέ

  • Η αθλητική και προπονητική καριέρα του Θοδωρή Μπερδέ
«Ξεκίνησα τη καριέρα μου ως αθλητής στη Γλυφάδα που μόλις είχε ανέβει στην Α1. Καταφέραμε και δημιουργήσαμε μια ανταγωνιστική ομάδα που στη πορεία κέρδισε τέσσερα νταμπλ , συμμετείχε στην Ευρώπη και έδωσε παίχτες στην Εθνική ομάδα . Τελευταία μου ομάδα ήταν ο Πανιώνιος που αγωνίστηκα ως τερματοφύλακας. Στη συνέχεια ως προπονητής άρχισα από τη Γλυφάδα μετά πήγα στον Αρίωνα , στο Καλαμάκι, στον Νηρέα Χαλανδρίου και στον Παναθηναϊκό σαν σύμβουλος – προπονητής στις μικρές ηλικίες. Το 2002 με κάλεσαν στην Εθνική γυναικών και πήγα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενώ αργότερα μου έγινε πρόταση από τον τότε προπονητή της Εθνικής ανδρών Σάντρο Καμπάνια να γίνω συνεργάτης του.
Στους Ολυμπιακούς του 2004 βγήκαμε τέταρτοι με την Εθνική , μία σπουδαία διάκριση ενώ ακολούθησε η τρίτη θέση στο Παγκόσμιο του Μόντρεαλ το 2005. Παρέμεινα ως το 2008 και αργότερα συνέχισα στα μικρότερα κλιμάκια της Εθνική όπου είχαμε επιτυχίες και μετάλλια σε τουρνουά στη Σερβία, τη Κροατία και τη Γερμανία.
Μετά τις Εθνικές ανέλαβα το Πανιώνιο, τη Χίο και τη Σύρο. Εκεί ήρθε και η πρόταση του Απόλλωνα να δημιουργήσω τις ακαδημίες κολύμβησης – υδατοσφαίρισης το κύτταρο δηλαδή του συλλόγου . Νομίζω είναι το πιο σημαντικό πράγμα τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες να δουλεύουν με τους καλύτερους προπονητές και όχι με τους πιο φθηνούς οικονομικά.»

  • Για την φιλοσοφία των ακαδημιών κολύμβησης – υδατοσφαίρισης
«Πέρυσι κάναμε μια νέα αρχή στο κολύμπι και το πόλο με στόχο οι γονείς να δουν κάτι διαφορετικό από ότι έχουν δει μέχρι τώρα. Προτιμήθηκαν προπονητές με εμπειρία, πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στον υγρό στίβο, υπομονή και επιμονή για τα παιδιά διότι εμείς δεν θέλουμε απλούς προπονητές αλλά κατά κάποιο τρόπο και παιδαγωγούς. Να δείξουν στα παιδιά ότι στον αθλητισμό δεν υπάρχουν μόνο τα μετάλλια, η δόξα και τα πριμ αλλά και η σωστή φιλοσοφία του αθλήματος. Θέλουμε το τρίπτυχο καλά παιδιά, καλούς μαθητές και καλούς αθλητές.
Για εμάς το όνομα Αφρουδάκη έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία καθώς όλος ο κόσμος στον αθλητισμό γνωρίζει το ήθος τους πέρα από τις αγωνιστικές επιτυχίες που είχαν. Εμείς αυτό το ήθος της οικογένειας Αφρουδάκη θέλουμε να το μεταδώσουμε και στα παιδιά. Ο Απόλλων είναι ένας ιστορικός σύλλογος με όλους τους ανθρώπους που τον περιτριγυρίζουν να έχουν αρχές. Οι επιτυχίες της ομάδας πόλο με τις συνεχόμενες ανόδους προσελκύουν τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα.»

DSC02143
  • Οι στόχοι της ακαδημίας για την φετινή σεζόν
«Φέτος είμαστε έτοιμοι να κατεβάσουμε αθλήτρια μας και στην κολύμβηση, στους αγώνες OPEN και έπειτα στους τελικούς. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε τους αθλητές που θέλουν να προσφέρουν στον ελληνικό αθλητισμό. Τη φετινή χρονιά θα κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στη κολύμβηση, θα κατεβάσουμε παιδιά στα λεγόμενα αγωνιστικά γκρουπ δίχως να ζητάμε τίποτα από αυτά. Γενικότερα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και από νέα παιδιά να γραφτούν στις ακαδημίες του Απόλλωνα αλλά και να έρθουν από άλλους συλλόγους . Αυτή λοιπόν η υγεία που βγάζει ο σύλλογος είναι κάτι που μας κάνει πολύ χαρούμενους.»

  • Η άνοδος του πόλο και ο ανταγωνισμός
«Εγώ έχω μάθει στον ανταγωνισμό τριάντα πέντε χρόνια τόσο σαν αθλητής όσο και σαν προπονητής .Οι υπόλοιποι βλέποντας αυτό, κατάλαβαν ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει στον Απόλλωνα. Εμείς δεν έχουμε στο μυαλό μας τον συναγωνισμό, είμαστε ανοιχτοί και κάθε γονιός κρίνει το τι είναι καλύτερο για το παιδί του.  Δεν φοβόμαστε τίποτα, η αρχή μας είναι η προσφορά στους γονείς και τα παιδιά. Βλέποντας λοιπόν τις επιτυχίες του Απόλλωνα με τις ανόδους στο πόλο αλλά και πως μέσα σε λίγους μήνες μαζέψαμε στο Γαλάτσι εκατόν πενήντα παιδιά, κατάλαβαν όλοι ότι κάτι διαφορετικό γίνεται. Δεν κοιτάμε τα άλλα σωματεία έχουμε το δικό μας σκεπτικό και με αυτό θα πορευτούμε στο μέλλον.»

  • Η μετακίνηση του τμήματος κολύμβησης στο ΟΑΚΑ και το πλάνο πενταετίας
«Ξεκινήσαμε με πολλά προβλήματα στο Γαλάτσι λόγω προβλημάτων του κολυμβητηρίου και των καιρικών συνθηκών, αλλά νομίζω ότι διοίκηση, προπονητές, παιδιά και γονείς πήραμε χρυσό μετάλλιο . Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα στο ΟΑΚΑ ανεβάζοντας φέτος τον πήχη και θέλοντας χρόνο γιατί στην ουσία δεν είμαστε καν στη δεύτερή μας χρονιά. Θέλουμε να βάζουμε σωστές βάσεις και κάθε χρόνο θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι.
Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία του Ερασιτέχνη Απόλλωνα, του εφόρου, εμένα που είμαι τεχνικός διευθυντής και των προπονητών για να δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα φέρει αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Έχουμε σαν στόχο ένα πενταετές πλάνο στο τέλος του οποίου θα δούμε τι έχουμε πετύχει .Όπως απέδειξε η ανδρική ομάδα που είναι πλέον στην Α2 αλλά και οι ακαδημίες μας δεν φοβόμαστε τίποτα και με συνεχή δουλειά θα πάμε ακόμα καλύτερα.
Κάναμε το άνοιγμα στο ΟΑΚΑ για να πιάσουμε την ευρύτερη περιοχή των Απολλωνιστών αθλουμένων και μη. Λόγω ολυμπιακών εγκαταστάσεων υπάρχουν υψηλές παροχές για πρωταθλητισμό και αθλητισμό όπως ζεστό νερό, αποδυτήρια και ασφάλεια και γενικότερα ότι χρειάζεται να παρέχει ένα σωματείο σε αθλητές και γονείς. Σίγουρα ο χώρος εμπνέει γιατί έχουν γίνει μεγάλες νίκες, μεγάλα ρεκόρ και διοργανώσεις.»

  • Το όραμα μας, ένα κολυμβητήριο για τον Απόλλωνα.
Εγώ από τη μεριά μου θέλω να εκφράσω ένα όραμα , να αποκτήσει ο Απόλλωνας κάποτε δικό του κολυμβητήριο. Μια πισίνα θα δώσει πνοή στο σύλλογο καθώς θα έχει πολλαπλές χρήσεις από αθλητές όλων των τμημάτων. Κάθε μεγάλος σύλλογος έχει δικό του κολυμβητήριο και νομίζω στη Ριζούπολη είναι προσιτό να γίνει κάτι τέτοιο.

Τάσος Νικητόπουλος
Εκτύπωση Άρθρου : Print Friendly and PDF Κοινωνικά :
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης 1891 - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template