ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Επιτυχημένη η εκδήλωση «Αθλητισμός και Υγεία» του Απόλλωνα ΣμύρνηςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 28-11-2018

Επιτυχημένη η εκδήλωση «Αθλητισμός και Υγεία» 
του Απόλλωνα Σμύρνης


Ο διάσημος πρώην καλαθοσφαιριστής και διακεκριμένος Ιατρός – Διαβητολόγος Χρήστος Ζούπας παρουσίασε μελέτες από τελευταία επιστημονικά συνέδρια, που επικαιροποιούν την γνώση μας για τον τρόπο σύνδεσης διατροφής, άσκησης και υγείας.


Ο Δρ. Χρήστος Ζούπας καθήλωσε τον κοινό με την ομιλία του δείχνοντας τον… δρόμο για τον σωστό συνδυασμό άθλησης και διατροφής

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η πρώτη εκδήλωση του τμήματος Κολύμβησης-Υδατοσφαίρισης του Γυμναστικού Συλλόγου «Απόλλων Σμύρνης» με θέμα «Αθλητισμός και Υγεία», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στην Αίθουσα διαλέξεων του «Σεράφειου» κολυμβητηρίου με στόχο τη σωστή ενημέρωση γονέων και αθλητών,  ώστε οι αθλούμενοι συνδυάζοντας την άθληση με την υγιεινή διατροφή να εισπράττουν όλα τα οφέλη της δραστηριότητάς τους. Η αίθουσα διαλέξεων του «Σεράφειου» γέμισε από μικρούς αθλητές και αθλήτριες του Απόλλωνα Σμύρνης.


Στην εκδήλωση, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Χρήστος Ζούπας, το «παρών»  μεταξύ άλλων έδωσε σύσσωμη η αντρική ομάδα υδατοσφαίρισης του Συλλόγου, μεγάλος αριθμός μικρών αθλητών των ακαδημιών κολύμβησης και υδατοσφαίρισης συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, αλλά και το μέλος του ΔΣ του Δήμου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας. O Έφορος του τμήματος Σπύρος Μίντζης (αριστερά στη φωτό) και ο Υπεύθυνος των Ακαδημιών, Θοδωρής Μπερδές (δεξιά), στο πάνελ της εκδήλωσης.


Τη διαδικασία άνοιξε το μέλος του ΔΣ του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης και Έφορος του τμήματος Σπύρος Μίντζης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους.
Το λόγο έλαβε στη συνέχεια ο Θεόδωρος Μπερδές, υπεύθυνος των ακαδημιών κολύμβησης-υδατοσφαίρισης του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος εστίασε στην ανάγκη διεξαγωγής τέτοιων εκδηλώσεων και ευχαρίστησε τον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης Δρ. Χρήστο Ζούπα, τονίζοντας ότι η παρουσία του αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους τους παρευρισκόμενους, αλλά και πρότυπο, καθώς συνδύασε με ιδιαίτερη επιτυχία τον επιστημονικό με τον αθλητικό βίο. Κλείνοντας ο κ. Μπερδές, τόνισε ιδιαίτερα τις αξίες και την κουλτούρα που πρεσβεύει ο Απόλλων, οι οποίες και αναδεικνύονται μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον  Γιώργο Αγγελάκη, μέλος του Δ.Σ του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης.


Το μέλος του ΔΣ του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης, Γιώργος Αγγελάκης (δεξιά στη φωτό), παρουσίασε στοιχεία για ύπαρξη του τμήματος πόλο του  Συλλόγου από το 1908 στη Σμύρνη.


Στη Σμύρνη το 1908 πρωτοεμφανίστηκε το πόλο του Απόλλωνα

 Ο κ. Αγγελάκης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Ζούπα για την ιδιαίτερη τιμή, παρουσίασε την Ιστορία του Συλλόγου, διατρέχοντας συνοπτικά τα 127 χρόνια ιστορίας του Απόλλωνα από την Σμύρνη στην Αθήνα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η αναφορά στο πόλο, που πρωτοεμφανίστηκε στην Σμύρνη το 1908, με τον Απόλλωνα να διατηρεί τμήμα κολύμβησης και υδατοσφαίρισης από τα χρόνια της Σμύρνης και να συμμετέχει αδιάλειπτα σε όλα τα τουρνουά έως το 1922 και τη Μικρασιατική καταστροφή.

Η καθοριστική σημασία της άσκησης

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Δρ. Χρήστος Ζούπας, ο οποίος και καθήλωσε το κοινό με την ομιλία του, καθώς με την ειδικότητα του ως ιατρός διαβητολόγος ανέλυσε τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες και τον σύγχρονο επιβλαβή και ανθυγιεινό τρόπο ζωής παιδιών και εφήβων.
Δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα, ο κ. Ζούπας ανέλυσε τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού και το πώς συνδέονται με την διατροφή, ενώ ανέδειξε την καθοριστική σημασία που διαδραματίζει η άσκηση στην επίτευξη ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Στα πλαίσια αυτά, παρουσίασε μελέτες από τελευταία επιστημονικά συνέδρια, που επικαιροποιούν την γνώση μας για τον τρόπο σύνδεσης διατροφής, άσκησης και υγείας.
 Επιπλέον, ο διακεκριμένος διαβητολόγος αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα και πώς κατάφερε να συνδυάσει τον αθλητισμό με την ιατρική επιστήμη, υπηρετώντας και τα δύο στο υψηλότερο επίπεδο (εκτός των άλλων τίτλων κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης με την ΑΕΚ το 1968).
Τέλος, εξέφρασε την συγκίνησή του και την ικανοποίησή του για την παρουσία των μικρών αθλητών, στους οποίους όλοι οφείλουμε να μεταδώσουμε γνώσεις και αξίες.
Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Ζούπα, η εκδήλωση έκλεισε μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και ικανοποίησης, με την προτροπή όλων, οι εκδηλώσεις αυτές να συνεχιστούν καθώς είναι σύμφυτες με την κουλτούρα και τις αξίες που πρεσβεύει ο Απόλλων στα 127 χρόνια της πολυσήμαντης διαδρομής του.

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ - ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ


Εκτύπωση Άρθρου : Print Friendly and PDF Κοινωνικά :
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης 1891 - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template