Η φιλοσοφία και ο Σκοπός των ακαδημιών



Ο Αθλητισμός οφείλει να αποκτήσει, ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή, τον αρχέγονο κοινωνικό του ρόλο και να αναδείξει τις αρχές της συλλογικότητας, του προσωπικού ήθους και της άμιλλας.

Πρωταρχικός στόχος των Ακαδημιών του Συλλόγου μας δεν είναι η τεχνικά άρτια εκπαίδευση των νεαρών αθλητών, αλλά η εκπαίδευση τους στις αρχές του Αθλητισμού σύμφωνα με τα αθλητικά ιδεώδη, το «ευ αγωνίζεσθε» και τις αξίες του Γυμναστικού Συλλόγου ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.

Στις Ακαδημίες μας ο Αθλητισμός αποτελεί μέρος της παιδείας ενός νέου ανθρώπου και η διάκριση του σε αθλητικούς αγώνες είναι η επιβράβευση του ήθους, του αγωνιστικού πνεύματος και του χαρακτήρα του και όχι μόνο της τεχνικής του δεξιότητας.

Οι κύριοι σκοποί της οργάνωσης και σωστής λειτουργίας των ακαδημιών του σωματίου μας είναι οι εξής:

- Η ολοκλήρωση της προσωπικότητας νέων ανθρώπων μέσα από τις αρχές του αθλητισμού. Με σύγχρονες διδακτικές μεθόδους και άρτια παιδαγωγική καθοδήγηση, στοχεύουμε στην σωστή αθλητική παιδεία του μαθητή – αθλητή.

- Τα εξειδικευμένα προγράμματα από έμπειρους και ικανούς προπονητές, γυμναστές σκοπό έχουν και την ανάδειξη ταλέντων που θα πλαισιώσουν τα αγωνιστικά τμήματα.

- Τα παιδιά των Ακαδημιών μεγαλώνοντας στην οικογένεια του ΑΠΟΛΛΩΝΑ να αγαπήσουν τον Σύλλογο και να τον στηρίξουν μελλοντικά σαν φίλαθλοι και στις αγωνιστικές ομάδες.


Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728