Συνέντευξη του γκαρντ της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Γ.Σ. Απόλλωνα Σμύρνης Τάσιου στο www.basket.gr.






Ο μπασκετικός Απόλλων συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του στο πρωτάθλημα και τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν ολοένα και περισσότερο στο συγκρότημα του Δημήτρη Χουχουλή και τους συντελεστές των επτυχιών της ομάδας. Στα πλαίσια αυτά ο Τάσος Τάσιος παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο site της ΕΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης):

Τάσιος: " Είναι αρρώστια το μπάσκετ, είναι η μεγάλη μου αγάπη."


Ο Απόλλων Σμύρνης, στην λήξη του πρώτου γύρου, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, στην Γ’ Εθνική Κατηγορία (1ος όμιλος), κατακτώντας, έτσι, τον άτυπο τίτλο του «πρωταθλητή χειμώνα». Ένα από τα βασικά γρανάζια της ομάδας του Δημήτρη Χουχούλη είναι ο έμπειρος γκάρντ, Τάσος Τάσιος, που μίλησε στο www.basket.gr.

-Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που «έβγαλες» το πρώτο σου δελτίο με τον Σπάρτακο Ιωαννίνων. Τι σου έχει μείνει από αυτή την πορεία;

«20 χρόνια!!! Λες και ήταν χθες… είναι αρρώστια το μπάσκετ, είναι η μεγάλη μου αγάπη. Το πιο σημαντικό που μου έχει μείνει είναι οι φίλοι που έκανα μέσα από μπάσκετ. Μπορεί να ξεφεύγει από αγωνιστικά πλαίσια αλλά είναι κάτι σπουδαίο ιδιαίτερα στις μέρες μας. Να σκεφτείτε έχω ακόμα φίλους από το Σπάρτακο. Στο αγωνιστικό τομέα, τώρα, μου έχουν μείνει οι άνοδοι με τον Απόλλωνα και την Νίκη Αμαρουσίου. Η πιο δυσάρεστη στιγμή ήταν ο υποβιβασμός με τον Αρκαδικό από την Γ’ Εθνική.»

-Οι άνθρωποι της ομάδας σε χαρακτηρίζουν ως το «αγαπημένο τους παιδί» και «ψυχή της ομάδας». Συμμερίζεσαι την άποψη τους;

«Στον Απόλλωνα είμαι για δεύτερη σεζόν. Για το σχόλιο «αγαπημένο παιδί» τους ευχαριστώ πολύ. Οι άνθρωποι του Απόλλωνα με βοήθησα πάρα πολύ. Τόσο εντός αγωνιστικών χώρων αυτά τα δυο χρόνια όσο και εκτός. Με στηρίζουν σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε και είναι κάτι πολύ σημαντικό.
Όσο για το «η ψυχή της ομάδας» εγώ θεωρώ ότι όπου πρέπει να βοηθήσω εγώ θα το κάνω με όλες μου τις δυνάμεις.»

-Ο Απόλλων έκανε δύο ήττες στις πρώτες 4 αγωνιστικές. Στο διάστημα που απουσίαζες, λόγω τραυματισμού. Με την επιστροφή σου στα παρκέ το αήττητο σερί της ομάδας έφτασε στο 9-0.

«Στατιστικά αυτό ισχύει… δεν θεωρώ όμως ότι οφείλεται σ’ εμένα. Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Στις τέσσερεις πρώτες αγωνιστικές, όπου κάναμε τις δυο ήττες , η ομάδα έψαχνε να βρει την ταυτότητα της. Το καλοκαίρι ήρθαν τρία νέα παιδιά και ψάχναμε να βρούμε τους ρόλους μας. Θα μπορούσαν να είχαμε χάσει αυτά τα παιχνίδια ακόμα κι’ αν ήμουνα στην ομάδα. Έτυχε, δεν είχε να κάνει μ’ εμένα.»

-Πλέον ως «πρωταθλητές χειμώνα» ονειρεύεστε και την πρωτιά στην κανονική διάρκεια;

«Ο στόχος της ομάδας είναι το παιχνίδι με τον Κεραυνό στο Αίγιο, την Κυριακή. Το θέμα του πρωταθλήματος είναι ακόμα πολύ μακριά.  Ας έχουμε την υγεία μας και βλέπουμε… για το πρωτάθλημα. Στην θέση που βρισκόμαστε δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θέλουμε ή δεν κυνηγάμε κάτι… αλλά μένουν άλλες 13 αγωνιστικές όπου όλα μπορούν να συμβούν.»

-Ποιες ομάδες, πέρα από τον Απόλλωνα, θεωρείς ότι έπαιξαν το καλύτερο μπάσκετ στον όμιλο σας και μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο;

«Όλες οι ομάδες είναι ικανές για το καλύτερο ακόμα και όσες βρίσκονται πιο χαμηλά στην βαθμολογία. Και ο τελευταίος μπορεί να κερδίσει τον πρώτο. Προσωπικά οι ομάδες που μου άρεσαν με τον τρόπο παιχνιδιού τους , για να μην λέω τα κλισέ που λένε όλοι, είναι ο Μανδραϊκός και ο Χαρίλαος Τρικούπης την στιγμή που το αντιμετωπίσαμε εμείς, αφού είχε κάνει την αλλαγή προπονητή.»

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Μία άνοδο στην Β’ Εθνική με τον Απόλλωνα… από’ κει και πέρα, μετά από 20 χρόνια στα παρκέ και με δεδομένη την αγάπη που έχω στο μπάσκετ, είναι να μείνω στο άθλημα. Θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με την προπονητική. Άλλωστε έχω τελειώσει την σχολή και έχω πάρει και το δίπλωμα.»

www.basket.gr.

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728