ΠΟΛΟ Αντρικό - Νέα




«Πενταρέ» ανανεώσεων 
στον Απόλλωνα Σμύρνης!

Πέντε ακόμη παίκτες «κλειδιά» στον αγωνιστικό σχεδιασμό της… αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας» θα συνεχίσουν να φορούν το σκουφάκι με το θεό Απόλλωνα και τη νέα σεζόν.
Ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας για έναν ακόμη χρόνο με τους Αλέξανδρο Αλαμάνο, Κωσταντίνο Βιτέλλα, Δημοσθένη Δερμιτζάκη, Στάθη Παπαγεωργίου και Βασίλη Καβουσανό!
Ο 20χρονος Αλέξανδρος Αλαμάνος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική Εφήβων το 2018 στο Σομπατέλι, μπαίνει στην 3η του χρονιά ως παίκτης του Απόλλωνα και ο Γιάννης Κατρουζανάκης υπολογίζει πολύ στην αξία του και την ποιότητά του, προορίζοντάς τον (και) για τη θέση του αμυντικού.
Στην «ελαφρά ταξιαρχία» θα συνεχίσει για 2η χρονιά και ο 29χρονος Κωνσταντίνος Βιτέλλας. Πέρυσι ο τραυματισμός του στο χέρι τού στοίχισε τη συμμετοχή από αρκετά παιχνίδια, αλλά παρ’ όλα αυτά έδωσε τα διαπιστευτήριά του για τις μεγάλες δυνατότητες και την ικανότητά του να προσφέρει σημαντικά τόσο στην περιφέρεια όσο και στην άμυνα.
Ο Δήμος Δερμιτζάκης εξελίσσεται, πλέον, σε μία από τις… παλιοσειρές της ομάδας, αφού η επόμενη χρονιά θα είναι η τέταρτη για εκείνον με το σκουφάκι του Απόλλωνα Σμύρνης! Ο 29χρονος ποιοτικός περιφερειακός, με τη γνωστή έφεση στο σκοράρισμα, θα αποτελέσει και τη νέα σεζόν ένα πολύτιμο… γρανάζι στη μηχανή της «ελαφράς ταξιαρχίας».
Με το σκουφάκι του θεού Απόλλωνα θα συνεχίσει να αγωνίζεται και ο Στάθης Παπαγεωργίου! Ο 21χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την εθνική ομάδα Νέων περιφερειακός μπαίνει κι εκείνος στην 3η του σεζόν στον Απόλλωνα Σμύρνης, έχοντας ήδη δείξει τη μεγάλη αξία του τα δύο προηγούμενα χρόνια θητείας και πολύτιμης συνεισφοράς στην ομάδα.
Τελευταίος αλλά σε καμία περίπτωση έσχατος στην αναφορά μας, ο Βασίλης Καβουσανός, στον οποίο πιστεύουν πολύ άπαντες στην «ελαφρά ταξιαρχία». Ο 19χρονος ταλαντούχος τερματοφύλακας θα συνεχίσει να παίρνει εμπειρίες δίπλα στον Κώστα Γαλανίδη, έχοντας ήδη δώσει τα αγωνιστικά διαπιστευτήριά του τόσο με την ανδρική ομάδα όσο και με εκείνη των Νέων Ανδρών!



Γ. Αφρουδάκης: «Μέχρι το τέλος o Απόλλων στην Ευρώπη – 
Φαβορί στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός, αλλά μίκρυνε η ψαλίδα»




Οι μεταγραφές που έκανε το φετινό καλοκαίρι ο Απόλλων Σμύρνης έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον ακόμη και των ευρωπαϊκών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Βεβαίως και των ελληνικών. Στο πλαίσιο αυτό ο φύσει και θέσει ηγέτης του τμήματος υδατοσφαίρισης της «ελαφράς ταξιαρχίας», Γιώργος Αφρουδάκης κλήθηκε να μιλήσει στην ΕΡΑ Σπορ.



Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Ελλάδα των Σπορ» και τον Φάνη Σκύφτα ο Γιώργος Αφρουδάκης μίλησε για τα όνειρα του Απόλλωνα σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και για τη φετινή… παραδοξότητα του άλματος που έκανε το ελληνικό πόλο κόντρα στα παγκόσμια οικονομικά δεδομένα, που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως τόνισε πολλές ελληνικές ομάδες αποφάσισαν να επενδύσουν σημαντικά στο άθλημα, προσθέτοντας ότι ο μεταγραφικός ανταγωνισμός του φετινού καλοκαιριού από το σύνολο, σχεδόν, των ομάδων, δεν έχει προηγούμενο στα πιο πρόσφατα χρόνια.




Στην τοποθέτηση του δημοσιογράφου ότι ο Απόλλων είναι «ο πρωταθλητής των μεταγραφών» συμφώνησε λέγοντας: «Πράγματι είναι ηχηρές μεταγραφές, που σίγουρα άφησαν τον περισσότερο κόσμο που ασχολείται με το πόλο με ανοιχτό το στόμα. Ναι, νομίζω ότι αυτός το τίτλος σίγουρα μας ταιριάζει αν και από την εμπειρία μου, επειδή είμαι λάτρης του αθλητισμού, αυτό δεν σημαίνει κάτι. Το να είσαι δηλαδή πρωταθλητής των μεταγραφών από το να φτάσεις να πετυχαίνεις τους στόχους σου». Γι’ αυτό, όπως είπε, πλέον, χρειάζεται πολλή δουλειά, προσοχή και πειθαρχία.



Αναφορικά με τους στόχους της «ελαφράς ταξιαρχίας» στην Ευρώπη παραδέχτηκε πως «η ομάδα με τις προδιαγραφές που έχει θα χτυπήσει σίγουρα μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Έχουμε το υλικό. Θα παίξουμε στο Len Euro Cup και νομίζω ότι είναι στα μέτρα μας να μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι και το τέλος. Έχουμε ομάδα που θα μπορέσει να χτυπήσει παραδοσιακές δυνάμεις της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης και να τις ανταγωνιστεί στα ίσια».


Όσο για την Ελλάδα; Εξέφρασε την άποψη πως θα δούμε στις πισίνες το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών αν και έχρισε ως μεγάλο φαβορί και πάλι τον Ολυμπιακό, καθώς παρά το ότι έχασε πολύ σημαντικούς παίκτες του διαθέτει βαθύ ρόστερ και δυναμική και δικαίως φέρει αυτόν τον τίτλο. Επισήμανε, ωστόσο, ότι «οι διαφορές που υπήρχαν τα τελευταία χρόνια δεν είναι ίδιες. Έχει μικρύνει πάρα πολύ η ψαλίδα», κάνοντας, επιπρόσθετα (εκτός του Απόλλωνα), ειδική μνεία στην ενίσχυση κυρίως της Βουλιαγμένης και ακολούθως του Υδραϊκού, της «πολύ ενδιαφέρουσας προσθήκης στην ελληνική υδατοσφαίριση ΑΕΚ», όπως και στις υπόλοιπες ομάδες που αύξησαν το μπάτζετ τους, όπως για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ και το Περιστέρι.



Ακόμη παρατήρησε ότι και το πόλο… ποδοσφαιροποιείται σε ομάδες με την ταυτόχρονη παρουσία των Απόλλωνα, Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Πανιώνιου, χαρακτηρίζοντας ως μοναδικό μελανό σημείο των γεγονότων αυτού του καλοκαιριού την οικειοθελή αποχώρηση του Παναθηναϊκού από την Α1 που «δυστυχώς δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό, ρίχνοντας το βάρος σε άλλα αθλήματα».

Τέλος εξήρε τον χρηματοδότη του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτη Βελλή, που στηρίζει το όλο πρότζεκτ ευχαριστώντας τον και δίνοντάς του συγχαρητήρια που πιστεύει σε αυτό και ταυτόχρονα… άναψε το πράσινο φως φέτος «για να κάνουμε το κάτι παραπάνω».





Ήταν περιζήτητος, τον πήρε ο Απόλλων: 
Ο Αλέξανδρος Γούνας 
στην «Ελαφρά Ταξιαρχία»!


Αποτέλεσε μεταγραφικό μήλον της έριδος για πολλές ομάδες σε Εξωτερικό και Ελλάδα από τη στιγμή που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, όντας ο πρώτος του σκόρερ και στο φετινό πρωτάθλημα κι έχοντας, μάλιστα, τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν 2019-20 στην Α1 των Ανδρών να τον συνοδεύει. Τελικώς η αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» τον έκανε δικό της, προκαλώντας για μία ακόμη φορά μεταγραφικό… πάταγο, όπως στο ξεκίνημα της μεταγραφικής της ενίσχυσης με την απόκτηση του Στέφαν Μίτροβιτς. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Γούνα τη συμφωνία με τον οποίο ανακοινώνει ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης για τον επόμενο χρόνο!
Οι συστάσεις για τον 31χρονο εν ενεργεία διεθνή περιφερειακό επί της ουσίας περισσεύουν, καθώς πρόκειται για έναν εκ των καλύτερων στη θέση του σε διεθνές επίπεδο με την απόκτησή του από τον Απόλλωνα να γίνεται πράξη κατόπιν μίας ακόμη υπέρβασης που αποφάσισε ο χρηματοδότης της ομάδας Σταμάτης Βελλής!
Τα πρώτα του… βήματα ο Αλέξανδρος Γούνας τα έκανε στη Βουλιαγμένη με την οποία το 2012 κατέκτησε το νταμπλ, προτού μεταγραφεί το καλοκαίρι του 2013 στον Ολυμπιακό για να συνεχίσει τη συλλογή τίτλων. Συνολικά στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο μετρά επτά πρωταθλήματα κι επτά Κύπελλα Ελλάδας, δύο Σούπερ Καπ Ελλάδας, όπως, βεβαίως, και την κατάκτηση του Len Champions League το 2018 με το σκουφάκι του Ολυμπιακού!
Το καλοκαίρι του 2016 μεταγράφηκε από τον Ολυμπιακό στην ιταλική Σαβόνα, με την οποία κατέκτησε την 3η θέση στο ιταλικό κύπελλο, αναδεικνυόμενος ο κορυφαίος ξένος παίκτης του ιταλικού πρωταθλήματος. Την επόμενη σεζόν επέστρεψε στον Ολυμπιακό, έχοντας να επιδείξει σε προσωπικό επίπεδο την ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτη της Α1 των Ανδρών συνολικά έξι φορές (το 2012 με τον ΝΟΒ και τις άλλες πέντε, εκ των οποίων οι τρεις τα τελευταία τρία χρόνια, με τον Ολυμπιακό). Με τους «ερυθρόλευκους» έχει προκριθεί σε τέσσερα Final-8 του Len Champions League, από τα οποία σε τρία έφτασε μέχρι τον τελικό (2016, 2018, 2019).
Εν ενεργεία διεθνής, και αναπόσπαστο στέλεχος από το 2010 έως και σήμερα με περισσότερες από 350 συμμετοχές (!), της Εθνικής μας ομάδας με την οποία – μεταξύ άλλων διακρίσεων – αναδείχθηκε χάλκινος Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2015 στο Καζάν, κατέκτησε επίσης το Χάλκινο στο World League της FINA το 2016 στην Κίνα και πανηγύρισε και την 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.
Ήταν, βεβαίως, παρών και στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου το 2013 και του ασημένιου το 2018 στους Μεσογειακούς Αγώνες.
Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης ο Αλέξανδρος Γούνας τόνισε:
«Είμαι χαρούμενος για τη νέα μου συνεργασία με την ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης. Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά στην προσωπική μου καριέρα, με καινούργιους στόχους και ελπίζω να τους κατακτήσουμε όλους! Εν μέσω της πρωτοφανούς παγκόσμιας πανδημίας που μας έχει όλους συγκλονίσει, προτεραιότητα είναι να είμαστε όλοι υγιείς! Εύχομαι να έχουμε μια ανταγωνιστική, επιτυχή και υγιή σεζόν!»





Αλέξανδρος Γούνας

Ημερομηνία Γέννησης: 03/10/1989
Ύψος: 1.80 μ.
Θέση: Περιφερειακός
Προηγούμενες ομάδες
ΝΟ Βουλιαγμένης 1999-2004
ΑΝΟ Γλυφάδας 2004-2008
ΝΟ Βουλιαγμένης 2008-2013
Ολυμπιακός 2013-2016
Σαβόνα (Ιταλία) 2016-17
Ολυμπιακός 2017-2020

Τίτλοι σε Συλλογικό επίπεδο
Πρωτάθλημα Ελλάδας (7): 2012 με Βουλιαγμένη, 2014, 2015, 2016, 2018, 2019, 2020 με Ολυμπιακό
Κύπελλο Ελλάδας (7): 2012 με Βουλιαγμένη, 2014, 2015, 2016, 2018, 2019, 2020 με Ολυμπιακό
LEN Champions League (1): 2017-18 με Ολυμπιακό
Ελληνικό Σούπερ Καπ (2): 2018 και 2019 με Ολυμπιακό

Διακρίσεις με εθνική ομάδα
Ολυμπιακοί Αγώνες: 6η θέση στην Ολυμπιάδα του Ρίο το 2016
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Χάλκινο μετάλλιο το 2015 στο Καζάν
World League: Χάλκινο μετάλλιο το 2016 στην Κίνα
Μεσογειακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο το 2013 στη Μερσίνη, Ασημένιο μετάλλιο το 2018 στην Ταραγόνα




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 17-07-2020



Θωρακίζει την άμυνά με τον διεθνή με τον Καναδά Γιώργο Τοράκη 
ο Απόλλων Σμύρνης!

Εμπειρία και ποιότητα προσθέτει στα μετόπισθεν η… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία». Ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την απόκτηση για την επόμενη σεζόν του Γιώργου Τοράκη!
Ο 31χρονος ύψους 1.93 μ. αμυντικός είναι διεθνής και μάλιστα δεύτερος αρχηγός με την Εθνική ομάδα του Καναδά, στην οποία αγωνίζεται ανελλιπώς από το 2014.
Συγκαταλέγεται δικαίως μεταξύ των κορυφαίων αμυντικών του ελληνικού πρωταθλήματος, έχοντας να επιδείξει σε ομαδικό επίπεδο την κατάκτηση της 3ης θέσης στην Α1 των Ανδρών με το σκουφάκι του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2015-16, την 4η με τον Υδραϊκό τη σεζόν 2017-18, όπως και την παρουσία στον φετινό Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ως παίκτης του Εθνικού Πειραιώς.
Με τον Καναδά, του οποίου αποτελεί αναπόσπαστο μέλος, ήταν 9ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν το 2015, 7ος στο World League το 2019, ενώ κατέκτησε και δύο μετάλλια στους Παναμερικανικούς αγώνες. Το χάλκινο το 2015 και το αργυρό το 2019!
Ο Απόλλων Σμύρνης ολοκληρώνει μία ακόμη πολύ σημαντική προσθήκη μετά από εκείνες των Στέφαν Μίτροβιτς και Μανώλη Σολανάκη, με τον δυναμικό αμυντικό Γιώργο Τοράκη να δηλώνει:
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην οικογένεια του Απόλλωνα. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας εντός και εκτός συνόρων. Για εμένα αποτέλεσε μεγάλο κίνητρο η σταθερότητα που έχει όλα αυτά τα χρόνια ο Απόλλων και βεβαίως ότι θα αγωνιστούμε τη νέα σεζόν στην Ευρώπη. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε αυτήν την ομάδα και θα βρεθώ με παιδιά με τα οποία γνωρίζω και έχω παίξει ξανά στο παρελθόν»


Γιώργος Τοράκης


Ημερομηνία Γέννησης: 11-12-1989
Ύψος: 1.93 μ.
Θέση: Αμυντικός
Προηγούμενες ομάδες στην Α1
ΝΟ Πατρών: 2011-2013
ΝΑΟ Κέρκυρας: 2013-2014
Παναθηναϊκός: 2015-2017
Υδραϊκός: 2017-2018
ΑΟ Παλαιού Φαλήρου: 2018-2019
Εθνικός Πειραιώς: 2019-2020
  





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αθήνα 13-07-2020



Σούπερ ενίσχυση στο φουνταριστό 
με Σολανάκη ο Απόλλων Σμύρνης!

Μετά τον… πάταγο που προκάλεσε με την προσθήκη του Στέφαν Μίτροβιτς η «ελαφρά ταξιαρχία» συνεχίζει άκρως δυναμικά την ενίσχυσή της στο μεταγραφικό «παζάρι» του καλοκαιριού. Ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του για τον επόμενο χρόνο με τον 26χρονο φουνταριστό Μανώλη Σολανάκη!
Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο νέος παίκτης των «κυανόλευκων» κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή με τη Στεάουα Βουκουρεστίου, η οποία ήταν στην πρώτη θέση της κατάταξης όταν το πρωτάθλημα της Ρουμανίας διεκόπη λόγω κορωνοϊού.
Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Μανώλης Σολανάκης έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις στην καριέρα του, όπως την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 2017 με το σκουφάκι του ΝΟΒ, με τον οποίο συμμετείχε σε τρεις διαδοχικούς τελικούς πρωταθλήματος.
Διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες, έχει κερδίσει το αργυρό μετάλλιο με την Εφήβων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2009 και το Ευρωπαϊκό του 2010, το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Νέων στο Παγκόσμιο του 2011 στον Βόλο, όπως και την 3η θέση με την Εθνική Ανδρών στο Super Final της Κίνας το 2016 (World league). Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ατομικές διακρίσεις είχε κερδίσει τον τίτλο του Rookie of the year (καλύτερος νέος παίκτης) τη σεζόν 2010-11 ως παίκτης του ΝΟ Χανίων και εκείνον του καλύτερου φουνταριστού στην Α1 τη σεζόν 2015-16 ως παίκτης του ΠΑΟΚ.
Στις πρώτες του δηλώσεις ως αθλητής του Απόλλωνα Σμύρνης ο δυναμικός και ποιοτικός φουνταριστός τόνισε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος για την μεταγραφή μου στον Απόλλωνα. Εύχομαι μέσα από σκληρή δουλειά, αφοσίωση και σεβασμό να βοηθήσω τα μέγιστα την νέα μου ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της»!


Μανώλης Σολανάκης

Ημερομηνία Γέννησης: 27-04-1994  
Ύψος: 1.85 μ.
Θέση: Φουνταριστός
Προηγούμενες ομάδες
ΝΟ Χανίων: 2008-2012
ΠΑΟΚ: 2012-2016
ΝΟ Βουλιαγμένης: 2016-2019
Στεάουα Βουκουρεστίου: 2019-2020



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα 09-07-2020




Προσθήκη παγκόσμιας κλάσης 
με Στέφαν Μίτροβιτς ο Απόλλων Σμύρνης!

Το άνοιγμα της μεταγραφικής ενίσχυσης της αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας» εν όψει της σεζόν 2020-2021 προκαλεί… πάταγο! Ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του για τον επόμενο χρόνο με τον 32χρονο εν ενεργεία διεθνή Σέρβο περιφερειακό και χρυσό Ολυμπιονίκη στη Βραζιλία το 2016 Στέφαν Μίτροβιτς!
Η φερεγγυότητα του χρηματοδότη των «κυανόλευκων» Σταμάτη Βελλή και η διάθεσή του να γίνει η υπέρβαση, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία του διοικητικού ηγέτη του τμήματος υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα, Γιώργου Αφρουδάκη αλλά και τα όσα συζήτησαν ο ίδιος ο παίκτης με τον προπονητή της ομάδας, Γιάννη Κατρουζανάκη για το ρόλο του στην ομάδα συνετέλεσαν ώστε ο εκ των κορυφαίων εν ενεργεία περιφερειακών στον κόσμο, Στέφαν Μίτροβιτς, να πει το «ναι» και να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα με το σκουφάκι της «ελαφράς ταξιαρχίας» μετά τη φετινή θητεία του στον Ολυμπιακό.
Ο γεννηθείς στις 29 Μαρτίου του 1988 Σέρβος σταρ έχει συνδέσει το όνομά του με την κατάκτηση τίτλων και μεταλλίων τόσο σε εθνικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.
Πέραν του χρυσού μεταλλίου το 2016 στο Ρίο, ήταν χάλκινος Ολυμπιονίκης με τη Σερβία το 2012 στο Λονδίνο, Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2009 στη Ρώμη και το 2015 στο Καζάν και Πρωταθλητής Ευρώπης το 2012 στο Αϊντχόφεν, το 2014 στη Βουδαπέστη, το 2016 στο Βελιγράδι και το 2018 στη Βαρκελώνη.
Οι προαναφερόμενες επιτυχίες αποτελούν ένα μέρος των διακρίσεων του με την Εθνική ομάδα της Σερβίας, της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και προστίθενται στις διακρίσεις του σε συλλογικό επίπεδο, που περιλαμβάνουν (μεταξύ άλλων) τις κατακτήσεις δύο Champions League (με πιο πρόσφατο αυτό της σεζόν 2018-19 με τη Φερεντσβάρος), δύο Len Euro Cup,  6 νταμπλ Σερβίας, 4 πρωταθλημάτων Ουγγαρίας, δύο κυπέλλων Ουγγαρίας και βεβαίως του νταμπλ που κατέκτησε φέτος στην Ελλάδα με το σκουφάκι του Ολυμπιακού.
Ένας πρωταθλητής, λοιπόν, τη νέα σεζόν θα φορά το σκουφάκι του Απόλλωνα Σμύρνης, που στοχεύει στη δημιουργία μιας ομάδας, με όλη τη σημασία της λέξης, κάνοντας ένα σούπερ μεταγραφικό… μπάσιμο στο φετινό καλοκαίρι!
ΥΓ: Με μεγάλη αγωνία περιμένουμε μετά τη μεταγραφή του Μίτροβιτς από τον Ολυμπιακό στον Απόλλωνα αν ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Σερβίας, Ντέγιαν Σάβιτς, τον συμπεριλάβει στις κλήσεις του…


Στέφαν Μίτροβιτς
Ημερομηνία Γέννησης: 29/03/1988
Ύψος: 1.94 μ.
Θέση: Περιφερειακός
Προηγούμενες ομάδες
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία): 2006–2013
Σόλνοκ (Ουγγαρία): 2013–2016
Φερεντσβάρος (Ουγγαρία): 2016–2019
Ολυμπιακός: 2019-2020
Το παλμαρέ
Διακρίσεις με την Εθνική Σερβίας

Ολυμπιακοί Αγώνες : 1 Χρυσό (2016), 1 Χάλκινο (2012)
Παγκόσμια Πρωταθλήματα : 2 Χρυσά (2009, 2015), 1 Ασημένιο (2011), 1 Χάλκινο (2017)
Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα: 4 Χρυσά (2012, 2014, 2016, 2018), 1 Χάλκινο (2010)
World League: 9 Χρυσά (2007, 2010, 2011, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019), 1 Χάλκινο (2009)
Παγκόσμιο Κύπελλο: 1 Χρυσό (2010)
Μεσογειακοί Αγώνες : 2 Χρυσά (2009, 2018)

Διακρίσεις σε συλλογικό επίπεδο στην Ευρώπη

Champions League: 2010–11 με Παρτιζάν, 2018-2019 με Φερεντσβάρος
Len Euro Cup: 2016-17 και 2017-18 με Φερεντσβάρος
Len Super Cup: 2011 με Παρτιζάν, 2018 με Φερεντσβάρος

Εγχώριοι τίτλοι

6 Νταμπλ Σερβίας (Πρωτάθλημα και Κύπελλο) με την Παρτιζάν: 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2009–10, 2010–11, 2011-12
4 Πρωταθλήματα Ουγγαρίας : 2014–15 και 2015–2016 με Σόλνοκ,  2017-18 και 2018-19 με Φερεντσβάρος
2 Κύπελλα Ουγγαρίας : 2014-15 με Σόλνοκ και 2018-19 με Φερεντσβάρος
1 Νταμπλ Ελλάδας: 2019-2020 με Ολυμπιακό






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα 23-07-2020




Ο Παγκόσμιος με την Εθνική Νέων, 
Άγγελος Γωνιωτάκης, 
στον Απόλλωνα Σμύρνης!

Σε μία ακόμη εξαιρετική μεταγραφή προχώρησε η… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία», η οποία εντάσσει στο ρόστερ της και δεύτερο Παγκόσμιο Πρωταθλητή με την Εθνική Νέων! Ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης, λοιπόν, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον 19χρονο Άγγελο Γωνιωτάκη!
Ο γεννηθείς στις 10/03/2001 αριστερόχειρας περιφερειακός τον περασμένο Δεκέμβρη είχε πανηγυρίσει ως μέλος της Εθνικής μας ομάδας Νέων Ανδρών την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Κουβέιτ, έχοντας συμπαίκτη του τον Στάθη Παπαγεωργίου με τον οποίο, πλέον, θα συνυπάρχει στον Απόλλωνα.
Την σεζόν που προηγήθηκε ο Άγγελος Γωνιωτάκης πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στην Α1 των Ανδρών με τον ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, όπου και ανδρώθηκε αφού εκεί αγωνιζόταν από τα έξι του χρόνια.
Πλέον ο 19χρονος ποιοτικός περιφερειακός θα φορά το σκουφάκι της «ελαφράς ταξιαρχίας», έχοντας, όπως ο ίδιος τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Απόλλωνα, υψηλούς στόχους τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Παράλληλα ευχαρίστησε και τους ανθρώπους την πρώην του ομάδας:
«Νιώθω πολύ χαρούμενος για το νέο μου ξεκίνημα στην ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης. Είμαι αθλητής που μου αρέσουν οι προκλήσεις κι στόχος μου ήταν να πάω σε μια ομάδα που έχει τόσο υψηλά στάνταρ στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για μένα να αποχωριστώ την ομάδα, στην οποία ξεκίνησα και ανδρώθηκα. Ευχαριστώ το Παλαιό Φάληρο, τη διοίκηση και όλους τους προπονητές που είχα όλα αυτά τα χρόνια».







ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 22-07-2020


Κράτησε τον… κέρβερο Γαλανίδη και τον «μπομπέρ» Μοσκόφ ο Απόλλων Σμύρνης


Δύο από τα πιο βασικά του γρανάζια διατήρησε στη «μηχανή» του ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης, που ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας του για έναν ακόμη χρόνο με τον διεθνή τερματοφύλακα Κώστα Γαλανίδη και με τον διεθνή Μαυροβούνιο περιφερειακό Νικολά Μοσκόφ!
Ο… κέρβερος κάτω από τα δοκάρια, Κώστας Γαλανίδης, μετρά ήδη δύο άκρως επιτυχημένα χρόνια στην «ελαφρά ταξιαρχία» και θα αποτελέσει τον «φύλακα» της εστίας της για 3η σερί σεζόν. Ο 30χρονος, ύψους 2 μέτρων εν ενεργεία διεθνής πορτιέρε, δέχτηκε πολλές προτάσεις στο φινάλε της φετινής σεζόν αλλά είπε το μεγάλο «ναι» στον Απόλλωνα και θα αγωνιστεί και φέτος με το σκουφάκι του.
Στον Απόλλωνα Σμύρνης θα παραμείνει για 4η σερί σεζόν και ο… μπομπέρ Νικολά Μοσκόφ! Ο 23χρονος εν ενεργεία διεθνής Μαυροβούνιος περιφερειακός, που αναδείχτηκε και φέτος - και μάλιστα για 3η σερί χρονιά - πρώτος σκόρερ στην Α1 των Ανδρών είπε κι εκείνος το μεγάλο «ναι» στην «ελαφρά ταξιαρχία», παρά τη σωρεία προτάσεων που είχε στα χέρια του.
Κώστας Γαλανίδης και Νικολά Μοσκόφ αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν και την επόμενη σεζόν με τα χρώματα του Απόλλωνα Σμύρνης και να προσφέρουν τα μέγιστα στην προσπάθεια που θα γίνει σε Ελλάδα και Ευρώπη.





Επανεκκίνηση στις 29 Ιουνίου στο Γουδή με τον ΠΑΟΚ για τον Απόλλωνα Σμύρνης


Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Απόλλωνα Σμύρνης στη δράση για πρώτη φορά μετά τα μέσα Μαρτίου έχει αρχίσει να μετρά, πλέον, για τα καλά.
Η ομάδα μας θα δώσει τα τρία από τα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια της εντός έδρας, ξεκινώντας από τις 29 Ιουνίου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο Γουδή και ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α1 των Ανδρών – χωρις να έχει ανακοινωθεί το τι μέλλει γενέσθαι με τα πλέι οφ – στις 8 Ιουλίου στον Λαιμό με αντίπαλο τη Βουλιαγμένη.
Η αναμέτρηση με το «δικέφαλο» του βορρά αν και ήταν προγραμματισμένη στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί στο κολυμβητήριο στο Γουδή, καθώς ο ΠΑΟΚ θα δώσει όλους τους αγώνες του στην Αθήνα (και με τον Εθνικό) για να αποφύγει τα έξοδα περισσότερων μετακινήσεων. Επιπλέον, ο ΝΟ Χανίων δεν θα μετάσχει στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος δίχως συνέπειες, αφού καμία ομάδα δεν υποβιβάζεται φέτος.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των τεσσάρων αναμετρήσεων της… αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας» για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Α1 των Ανδρών. Ολοι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία θεατών στις εξέδρες, οπως τονίζεται στην ειδική προκήρυξη της ΚΟΕ
Δευτέρα 29 Ιουνίου – 19η αγωνιστική
20:00 Γουδή ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης
Τετάρτη 1 Ιουλίου – 20η αγωνιστική
20:00 Γουδή Απόλλων Σμύρνης – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου
Σάββατο 4 Ιουλίου – 21η αγωνιστική
20:00 Γουδή Απόλλων Σμύρνης – Υδραϊκός
Τετάρτη 8 Ιουλίου – 22η αγωνιστική
19:00 Λαιμού ΝΟ Βουλιαγμένης – Απόλλων Σμύρνης


Με εκπρόσωπο τον Νικολά Μοσκόφ ο Απόλλων Σμύρνης στο πρώτο διεθνές φιλικό στην… μετά κορωνοϊό εποχή

Οι Εθνικές Κροατίας και Μαυροβουνίου θα κοντραριστούν αύριο στις 20:00 (ώρα Ελλάδας) στο πρώτο διεθνές φιλικό Υδατοσφαίρισης μεταξύ χωρών, το οποίο θα γίνει στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας και μάλιστα με παρουσία κόσμου στις εξέδρες, όπως έχουν ανακοινώσει οι τοπικές αρχές.
Στο φιλικό αυτό ο Απόλλων Σμύρνης θα έχει εκπροσώπηση, καθώς μεταξύ των 18 παικτών που είχε επιλέξει να πάρει μαζί του στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών του Μαυροβουνίου ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς, βρίσκεται και ο Νικολά Μοσκόφ.
O 22χρονος περιφερειακός προπονείται σκληρά εδώ και περίπου έναν μήνα με τους συμπαίκτες του στην εθνική και δήλωσε στο apollongs.gr για τον αυριανό αγώνα:
«Ξεκινήσαμε τις προπονήσεις πριν από έναν μήνα, βήμα – βήμα. Πλέον έφτασε η ώρα να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Η Κροατία είναι μια πολύ καλή ομάδα και πάμε εκεί για να προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Σίγουρα είναι δύσκολο να παίξεις μετά από τρεις μήνες αγωνιστικής απραξίας, αλλά το ίδιο ισχύει για όλους μας. Εύχομαι να γίνει ένας καλός αγώνας».

Με ενθουσιασμό η επιστροφή του Απόλλωνα Σμύρνης στο νερό της πισίνας!


 Αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση των εγκαταστάσεων και το είδος της προπόνησης έδωσε στους παίκτες της ομάδας έδωσε ο Γιάννης Κατρουζανάκης.

Οι 73 ημέρες ήταν πολλές. Ατελείωτες. Πως, λοιπόν, η επιστροφή στο Σεράφειο κολυμβητήριο να μην συνοδευτεί από ενθουσιασμό; Οι αθλητές της ανδρικής ομάδας του Απόλλωνα Σμύρνης μπήκαν ξανά σήμερα στο νερό του προπονητικού τους «σπιτιού» και το απόλαυσαν δεόντως! Έστω και αν η προπόνηση - όπως και οι επόμενες έως ότου επιτραπούν από την Πολιτεία οι ομαδικές – είχε ατομικά χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός Γιώργος Παπαδόπουλος (δεξιά), ο Κώστας Γαλανίδης (στο κέντρο) και ο Φώτης Σπηλιόπουλος.

Για να έρθει η σημερινή, παρουσία γιατρού, πολυπόθητη επιστροφή ακολουθήθηκαν προηγουμένως όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Κατρουζανάκης, αρχικά ενημέρωσε εκτός του κολυμβητηρίου αναλυτικά τους παίκτες του για τις οδηγίες χρήσης των εγκαταστάσεων, αλλά και το είδος της προπόνησης. Ακολούθως, εκείνοι, αφού άλλαξαν στον εξωτερικό χώρο του Σεράφειου, γυμνάστηκαν στο ρυθμό που έδιναν ο κόουτς και ο βοηθός του Δημήτρης Μιτελούδης.

Οι Γιάννης Κατρουζανάκης και Δημήτρης Μιτελούδης δίνουν το ρυθμό φορώντας τις απαραίτητες προστατευτικές μάσκες.

Η αρχή, λοιπόν, έγινε! Τα χαμόγελα στα χείλη έδειξαν ότι άπαντες περίμεναν πως και πως την επανέναρξη της προετοιμασίας στο Σεράφειο και των – έστω και ειδικών συνθηκών – προπονήσεων!












Επιστροφή στο Σεράφειο για τον Απόλλωνα Σμύρνης

Η ώρα της επιστροφής στην πισίνα για πρώτη φορά μετά τις 13 Μαρτίου έφτασε! Ο Απόλλων Σμύρνης γυρίζει αύριο στις 18:30 στο προπονητικό του «σπίτι», το Σεράφειο κολυμβητήριο, όπου και είναι προγραμματισμένη η πρώτη ομαδική συγκέντρωση της… αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας» μετά από διάστημα σχεδόν 2.5 μηνών.
Παρουσία γιατρού και αφού προηγουμένως ακολουθήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα τόσο από τους ανθρώπους του κολυμβητηρίου όσο, βεβαίως, και από την ομάδα, οι παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης θα πέσουν ξανά στο νερό ξεκινώντας τις ατομικές προπονήσεις τους, υπό τις οδηγίες του προπονητή Γιάννη Κατρουζανάκη και των βοηθών του Χρήστου Μπάκα και Δημήτρη Μιτελούδη.
Η αναμονή τελείωσε. Οι «κυανόλευκοι» γυρίζουν στο φυσικό τους στοιχείο για προετοιμασία εναρμονισμένη με τις οδηγίες της υγειονομικής επιτροπής της ΓΓΑ και της ΚΟΕ.


Από την… ξηρά στο νερό για ατομικές
προπονήσεις οι παίκτες
του Απόλλωνα Σμύρνης


Εν αναμονή της απόφασης της Κυβέρνησης σε συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς, την ΓΓΑ και την ΚΟΕ για το πότε θα επιτραπεί η επιστροφή στις προπονήσεις στις πισίνες οι αθλητές του Απόλλωνα Σμύρνης φροντίζουν να συνεχίζουν αυτό που κάνουν σχεδόν δύο μήνες τώρα: Την ατομική τους εκγύμναση, ώστε να διατηρούνται σε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση.
Μόνο που, πλέον - μετά και την απόφαση της Πολιτείας, που επιτρέπει από την περασμένη Δευτέρα 4 Μαΐου την ατομική άθληση και στη θάλασσα - οι παίκτες της αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας» μεταφέρουν την ατομική τους προπόνηση και εντός του… υγρού στοιχείου!
Ακολουθώντας το πρόγραμμα εκγύμνασης που είχαν προμηθευτεί από τον προπονητή της ομάδας, Γιάννη Κατρουζανάκη και τον προπονητή φυσικής κατάστασης, Χρήστο Μπάκα κάνουν – ο καθένας μόνος του -  ασκήσεις τόσο στην άμμο όσο και στο νερό της θάλασσας, κάτι που, βεβαίως, είχε λείψει πάρα πολύ σε όλους.
Εξάλλου το νερό αποτελεί το φυσικό στοιχείο του αθλήματος και δική τους δεύτερη φύση…Όλα αυτά εν αναμονή της πολυπόθητης επιστροφής στις πισίνες μας!

Και ο Γιάννης Κατρουζανάκης μένει σπίτι…

Επιδεικνύοντας συνέπεια και σεβασμό στον συνάνθρωπο άπαντες στο τμήμα υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης φροντίζουν να ακολουθούν πιστά την οδηγία «Μένουμε Σπίτι», τηρώντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, όπως, βεβαίως, και των υπολοίπων.
Η πανδημία του Κορωνοϊού συγκλονίζει τον πλανήτη κι όπως είναι ευνόητο ο αθλητισμός έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο ο… εγκλεισμός έχει και τα καλά του. Περισσότερος χρόνος με την οικογένεια, ευκαιρία για ανάγνωση νέων ή αγαπημένων συγγραμμάτων, σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ ή  dvd για τους λίγο… παλαιότερους, όπως βεβαίως και για ατομική γυμναστική.   
Ο προπονητής της «ελαφράς ταξιαρχίας», Γιάννης Κατρουζανάκης αφού φρόντισε σε συνεργασία με τον προπονητή φυσικής κατάστασης της ομάδας, Χρήστο Μπάκα, να εξοπλιστούν οι παίκτες με ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης στο σπίτι, στέλνει μέσω του apollongs το δικό του μήνυμα για την κατάσταση που άπαντες βιώνουμε.
«Το πρόβλημα είναι ότι αναγκαστικά πρέπει όλοι μας να μείνουμε στο σπίτι και να ακολουθούμε τις οδηγίες. Είναι υποχρέωσή μας» μας λέει αρχικά ο πατέρας ενός 16 μηνών αγοριού και ενός εξάχρονου κοριτσιού Γιάννης Κατρουζανάκης που συνιστά «να βρει ο καθένας να καλύψει τον ελεύθερό του χρόνο με τέτοιον τρόπο ώστε και να ενημερώνεται σωστά για τα όσα συμβαίνουν, αλλά και να μην… τρελαθεί από την όλη κατάσταση. Πρέπει να βρούμε τους τρόπους, ώστε να μην καθόμαστε όλη μέρα μπροστά στην τηλεόραση και να σκεφτόμαστε μόνο την πανδημία του Κορωνοϊού. Εμείς, για παράδειγμα, που έχουμε παιδιά ασχολούμαστε μαζί τους όλη μέρα».
Όσο για το πως… αντιμετωπίζεται αυτό; Ο Κρητικός κόουτς, χαμογελά και προτείνει: «Αυτό δεν αντιμετωπίζεται (σ.σ. γέλια). Είναι σαν τις ταινίες. Παιδιά που τρέχουν όλη μέρα μέσα στο σπίτι και εσύ να μην σταματάς. Αυτό συμβαίνει. Οι γονείς γνωρίζουν. Όσοι θέλουν να γίνουν γονείς θα μάθουν (σ.σ. γέλια).
Οι ώρες αυτές είναι πολύτιμες - αν θέλουμε να βρούμε κάτι χρήσιμο σε όλο αυτό που βιώνουμε - για να κάνουμε σκέψεις με τον εαυτό μας και συζητήσεις για πράγματα που είχαμε ξεχάσει και δεν υπολογίζαμε. Επίσης οι διεθνείς παίκτες, που είχαν ένα 10ημερο ξεκούρασης συνολικά κάθε χρόνο, μπορούν κι εκείνοι να ξεκουραστούν και να ζήσουν περισσότερες στιγμές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η αιτία είναι πάρα πολύ άσχημη, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτήν την περίοδο όλος ο πλανήτης γεμίζει μπαταρίες και ενδεχομένως να σκέφτεται κάποια πράγματα διαφορετικά. Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε μπει σε μια διαδικασία σκέψης με τον εαυτό μας».
Όσο για την ευχή του; Η αυτονόητη: «Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο, καθώς όλα τα άλλα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Ελπίζω να βρεθεί γρήγορα το εμβόλιο, ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία».
Όπως αναφέραμε οι παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης έχουν λάβει και τις κατάλληλες οδηγίες, ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν στην όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση: «Ο Χρήστος Μπάκας έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα για γυμναστική στο σπίτι, το οποίο έχουν όλοι οι παίκτες. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να το συνδυάζει με ό,τι άλλο τον ευχαριστεί.  Άλλος μπορεί να κάνει τρέξιμο (σ.σ. επιτρέπεται ως γνωστόν η σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ανά ένα ή δύο άτομα με απόσταση 1,5 μέτρου), άλλος βάρη. Ό,τι πρέπει για να συντηρήσει το κορμί του».
Για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και τη μετάθεσή τους το 2021 ο Γιάννης Κατρουζανάκης σχολίασε: «Προφανώς και ήταν η σωστή απόφαση, καθώς πάνω απ’ όλα είναι η υγεία. Επίσης, ακόμη και να ήταν δυνατό να διεξαχθούν – όπως έλεγαν – οι αγώνες τον Ιούλιο, θα ήταν άδικο για αθλητές που δεν μπορούν να προετοιμαστούν όπως πρέπει να ανταγωνιστούν άλλους που ενδεχομένως να είχαν τη δυνατότητα για καλύτερη προετοιμασία. Και μην ξεχνάμε και τον κόσμο που θα ήθελε να δει από κοντά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σαφώς και ήταν η σωστή απόφαση και μάλιστα θεωρώ πως η ΔΟΕ καθυστέρησε να την λάβει. Μπροστά στην υγεία όλα τα υπόλοιπα πάνε… περίπατο. Είτε μιλάμε για πρωταθλήματα είτε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Τέλος για την απόφαση της ΚΟΕ να αναστείλει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα μέχρι τις 15 Ιουνίου ο προπονητής των «κυανόλευκων» είπε: «Νομίζω ότι η Ομοσπονδία έλαβε μια γενική απόφαση, αντί να εκτιμά κάθε 15 ημέρες την κατάσταση. Φαντάζομαι πως δέχτηκαν τις οδηγίες των Ιατρών με τους οποίους συνομίλησαν. Δεν ξέρω αν το διάστημα είναι πολύ μεγάλο, αλλά τα πράγματα δείχνουν πως πηγαίνουμε προς τα εκεί, ενώ είναι δεδομένο πως πριν την έναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων θα χρειαστεί προετοιμασία».

Πάλεψε μέχρι τέλους ο Απόλλων Σμύρνης

Για δεύτερο διαδοχικό αγώνα, μετά τον ημιτελικό του Κυπέλλου την περασμένη εβδομάδα στη Χίο, ο Απόλλων Σμύρνης έδειξε την αγωνιστική του αξία ενάντια στον πρωτοπόρο και προσφάτως Κυπελλούχο Ολυμπιακό, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.
Η ομάδα μας ήταν άκρως ανταγωνιστική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έβαλε πολύ δύσκολα στους «ερυθρόλευκους», αλλά τελικώς ηττήθηκε με 12-9 στο Πάρκο Γουδή στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Α1 Πόλο των Ανδρών.
Το ματς ξεκίνησε εντυπωσιακά για τον Απόλλωνα που προηγήθηκε με 3-0 και δέχτηκε, μάλιστα, τη μείωση του σκορ σε 3-1 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου.
Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός με επιμέρους σκορ 5-2 κατάφερε να πάει στο +1 στο ημίχρονο (5-6) με την ομάδα του Γιάννη Κατρουζανάκη να παραμένει, ωστόσο, στη διεκδίκηση του ματς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεχόμενη το 6-9 μόλις 1 δευτερόλεπτο πριν το φινάλε της 3ης περιόδου.
Παρά το συγκεκριμένο πλήγμα στην ψυχολογία τους οι «κυανόλευκοι» συνέχισαν με την ίδια ένταση ενάντια στον Ολυμπιακό πιέζοντας ως το τέλος. Το τελικό σκορ 9-12 δίνει τους βαθμούς στους Πειραιώτες, αλλά η «ελαφρά ταξιαρχία» απέδειξε τη δυναμική της κοντράροντας στα ίσια την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου.
 
Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 9-12 (3-1, 2-5, 1-3, 3-3).
 
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ Νάσερ, Αλαμάνος, Γραμματικός, Μοσκόφ 5, Μπεριστιάνος 1, Παπαδόπουλος 1, Καρούντζος, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης 2, Χαραλαμπόπουλος, Τσιτστράκης, Τρόβας.
 
Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 2, Γιόκοβιτς 2, Κάκαρης 2, Μουρίκης, Γούνας 2, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Μίτροβιτς 1, Χαλυβόπουλος Ιππ., Δαλμάρας.





Mπάντερ Νάσερ: «Οδηγός μας ο αγώνας του Κυπέλλου – Δεν έχω ξανασυναντήσει οπαδούς σαν του Απόλλωνα»

Τον πρωτοπόρο και κυπελλούχο Ολυμπιακό υποδέχεται αύριο (6/3) στις 21:00 στο Κολυμβητήριο στο Πάρκο Γουδή ο Απόλλων Σμύρνης στην αναμέτρηση που ανοίγει την αυλαία της 18ης αγωνιστικής.
Ο αγώνας αυτός έρχεται ακριβώς μία εβδομάδα μετά τον ημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων στη Χίο, όπου η «ελαφρά ταξιαρχία» στάθηκε επάξια και άκρως ανταγωνιστική για τρεις περιόδους με το τελικό 14-7 να την αδικεί και να μην αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα του ματς.
Ο Μπάντερ Νάσερ, μιλώντας στο apollongs τόνισε ότι η εμφάνιση στο Κύπελλο πρέπει να αποτελέσει οδηγό και για το αυριανό παιχνίδι, δεν θέλησε να σταθεί στη διαιτησία και τόνισε ότι για να μπορέσεις να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα ενάντια σε μία δυνατή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξεις στο ίδιο επίπεδο και στις τέσσερις περιόδους. Ακόμη ο 27χρονος περιφερειακός ερωτώμενος για τον κόσμο της ομάδας στάθηκε στο ότι δεν έχει ξανασυναντήσει – αν και έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες στην Ισπανία - οπαδούς σαν του Απόλλωνα, επισημαίνοντας ότι όλοι στην ομάδα δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό και για εκείνους.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την αυριανή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα:
«Περιμένω από όλους μας στην ομάδα να παίξουμε καλά και να προσπαθήσουμε για ένα καλό αποτέλεσμα όπως κάναμε στον ημιτελικό του Κυπέλου. Ο Ολυμπιακός είναι μια δυνατή ομάδα, αλλά κι εμείς είμαστε καλή ομάδα. Θεωρώ ότι μπορούμε ένα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα αν παίξουμε με την ίδια προσοχή και με την ίδια απόδοση, όπως κάναμε στο προηγούμενο μεταξύ μας παιχνίδι»
Για τον ημιτελικό του Κυπέλλου ενάντια στους «ερυθρόλευκους»:
«Πιστεύω ότι ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Για τρεις περιόδους παίξαμε φανταστικά, στην 4η περίοδο δεν ήμασταν καλοί. Δεν θέλω να μιλήσω για τους διαιτητές ή γι’ αυτά τα πράγματα. Σκέφτομαι μόνο την ομάδα μου, διότι πάντα μπορείς να βρεις δικαιολογίες σε αυτό το κομμάτι, αλλά μπορεί να γίνουν λάθη σε έναν αγώνα. Το πιο σημαντικό είναι το πως μπορεί να παίξει η ομάδα. Για να νικήσεις τον Ολυμπιακό ή να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα πρέπει να είσαι καλός σε όλες τις περιόδους και όχι στις τρεις. Εμείς παίξαμε πολύ καλά στις τρεις περιόδους και στην τελευταία χάσαμε με επιμέρους σκορ 5-1. Οπότε αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά.
Ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για εμάς βάσει εικόνας, αλλά πάντα θέλουμε περισσότερα για τον κόσμο,  για την ομάδα, για τον προπονητή, για εμάς, για όλους. Οπότε πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν θέλω να μιλήσω για το παρελθόν και τι έγινε σε άλλα παιχνίδια όπου χάσαμε κάποιους εύκολους πόντους. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Δεν μπορείς να νικάς συνέχεια ούτε να χάνεις συνέχεια. Ελπίζω να απολαύσετε όσοι έρθετε το ματς της Παρασκευής».
Για το μήνυμά του προς τον κόσμο του Απόλλωνα:
«Για τον κόσμο δεν έχω πάρα πολλά να πω. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχω παίξει σε πολλές ομάδες στην Ισπανία, αλλά ποτέ δεν είδα οπαδούς σαν του Απόλλωνα. Είναι φοβεροί, μας δίνουν πολύ μεγάλη υποστήριξη, αλλά πάντα τους ζητάμε να έρχονται περισσότεροι και περισσότεροι. Αυτό θα μας βοηθούσε πολύ. Τους ευχαριστούμε για όλα τα ματς που ήταν δίπλα μας και τους υποσχόμαστε ότι πάντα θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για αυτούς, για την ομάδα αλλά και εμάς». 


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ

Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06/03/2020 - ΩΡΑ 21:00

 ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΓΟΥΔΗ



 ΤΜΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ




Πάλεψε ηρωικά ο Απόλλων Σμύρνης

Ηρωϊκά… μαχόμενος έπεσε ο Απόλλων Σμύρνης στον αποψινό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ενάντια στον Ολυμπιακό Πειραιώς, σ’ έναν αγώνα η εικόνα του οποίου σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζεται στο τελικό 14-7 με τις αποβολές των Μπεριστιάνου και Μοσκόφ με αντικατάσταση να παίζουν καθοριστικό ρόλο.
Στην ιστορική παρθενική της παρουσία σε Final-4 η ομάδα μας, που βρέθηκε τρεις φορές πίσω στο σκορ, κατάφερε αρχικά να επιστρέψει από το 3-0 ισοφαρίζοντας σε 3-3 και ακολούθως από το 5-3 σε 5-5 και σε 6-6 με 6:57’ να υπολείπονται για το τέλος της 3ης περιόδου!
Αμέσως μετά – κι ενώ είχε προηγηθεί στις αρχές του οκταλέπτου η αποβολή με αντικατάσταση του Μπεριστιάνου – ήρθε το 7-6 όταν δόθηκε βούλιαγμα της μπάλας στην επίθεση και ο Ολυμπιακός έβγαλε κόντρα, ενώ το 8-6 έγινε μετά από διπλή αποβολή των Καρούντζου και Γραμματικού. Το 9-6 έγινε με 3:28 να μένουν για το φινάλε του τρίτου οκταλέπτου, λίγο πριν το τέλος του οποίου αποβλήθηκε με αντικατάσταση ο Νικολά Μοσκόφ για μονομαχία με τον Μανώλη Μυλωνάκη και ενώ αρχικά είχε τιμωρηθεί με αντικατάσταση μόνο ο παίκτης των «ερυθρολεύκων»!
Η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με 9-6, αλλά στο 4ο οκτάλεπτο η λαβωμένη «ελαφρά ταξιαρχία» ξέμεινε από ψυχικά αποθέματα με τον Ολυμπιακό να διευρύνει το τελικό σκορ. Ο Απόλλων Σμύρνης πάλεψε στον ημιτελικό απέναντι στο φαβορί για τον τίτλο - που κέρδισε αρκετές εύκολες αποβολές – και φεύγει από τη Χίο με το κεφάλι ψηλά.
Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 14-7 (4-3, 2-2, 3-1, 5-1)
Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Γιόκοβιτς 4, Χαλυβόπουλος Αρ., Δερβίσης 1, Κάκκαρης, Μουρίκης, Γούνας 5, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Μίτροβιτς 1, Δαλμάρας, Χαλυβόπουλος Ιπ.
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ Νάσερ 2, Αλαμάνος 1, Γραμματικός, Μοσκόφ 2, Μπεριστιάνος, Παπαδόπουλος, Καρούντζος, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης 1, Χαραλαμπόπουλος 1, Τσιστράκης, Σπηλιόπουλος


Πέρασε και από τα Χανιά ο 3ος Απόλλων Σμύρνης

Με… όπλο του (ξανά) την καλή του άμυνα και με τον συνήθη «ύποπτο», Νικολά Μοσκόφ να πετά… φωτιές σκοράροντας επτά γκολ ο Απόλλων Σμύρνης πέρασε με το διπλό (5-10) από την έδρα του ΝΟ Χανίων και συνέχισε τη νικηφόρο πορεία του στην Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών.
Μετά το ισόπαλο 2-2 της πρώτης περιόδου η ομάδα μας προηγήθηκε με 5-2 στο πρώτο ημίχρονο, όπως και με 9-3 στις αρχές της 4ης περιόδου με τους γηπεδούχους – παρέμειναν στην 9η θέση της κατάταξης – να μειώνουν στο φινάλε για το τελικό 5-10.
Εξαιρετική παρουσία είχε στο ματς και ο τερματοφύλακας της «ελαφράς ταξιαρχίας», Κώστας Γαλανίδης που απέκρουσε τρία (!) από τα τέσσερα πέναλτι που κέρδισαν οι Χανιώτες.
Πλέον ο Απόλλων Σμύρνης εστιάζει την προσοχή του στο Final-4 του Κυπέλλου (28-29 Φεβρουαρίου) και στον ημιτελικό με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.
ΝΟ Χανιών – Απόλλων Σμύρνης 5-10 2-2, 0-3, 1-2, 2-3
Ν.Ο. Χανίων ΑΝΕΚ LINES (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Μπανίσεβιτς, Σαρτζετάκης, Νάστραν 1, Αγιωργούσης, Μπατάκης, Βουλγαράκης 2, Χαριτάκης, Μπαριωτάκης 1, Κατσουλάκης, Φωκάς 1, Μαζοκοπάκης, Κουτρουλάκης, Μανιουδάκης, Αποστολάκης
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ Νάσερ, Αλαμάνος, Γραμματικός, Μοσκόφ 7, Μπεριστιάνος 1, Παπαδόπουλος Γ., Καρούντζος 1, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης Δ., Χαραλαμπόπουλος 1, Τσιστράκης, Καβουσανός

 16η Αγωνιστική
Α1 Υδατοσφαίρισης Ανδρών

Απόλλων Σμύρνης – ΝΟ Χίου 7-4
Σε λίγο περισσότερα...

Απόψε η κοπή της πίτας των Τμημάτων Υδατοσφαίρισης 
του Απόλλωνα Σμύρνης
Η ετήσια κοπή της πίτας των τμημάτων Υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 19:00 στο Σεράφειο Κολυμβητήριο. Θα παραστούν στην εκδήλωση σύσσωμη η Ανδρική ομάδα, όπως βεβαίως και εκείνες των Ακαδημιών, Μίνι Παίδων, Παίδων, Εφήβων και Νέων Ανδρών! Ο Απόλλων Σμύρνης είναι μια οικογένεια και θα γιορτάσει ακριβώς έτσι.


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ

  Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΝΟ ΧΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/02/2020 - ΩΡΑ 18:30

 ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΓΟΥΔΗ



 ΤΜΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ







Διπλό τριάδας για τον... καταιγιστικό Απόλλωνα Σμύρνης

Μόνος τρίτος στην κατάταξη της Α1 Πόλο των Ανδρών με διαφορά δύο βαθμών από τον Υδραϊκό πέρασε ο Απόλλων Σμύρνης, που φρόντισε με την άνετη νίκη του με 15-7 επί του Παναθηναϊκού (ως τυπικά φιλοξενούμενος) στο Γουδή να εκμεταλλευτεί την ήττα της ομάδας του Αλίμου από τον Ολυμπιακό.
Ο προπονητής της ομάδας μας, Γιάννης Κατρουζανάκης μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής στους δύο τερματοφύλακές μας, ενώ συνδύασε την εμπειρία με τα νιάτα με το αποτέλεσμα να έχει άκρως θετικό πρόσημο.
Για δεύτερο σερί αγώνα η εμφάνιση της «ελαφράς ταξιαρχίας» ήταν κατά διαστήματα καταιγιστική με τους παίκτες να βρίσκουν ρυθμό εν όψει της συνέχειας, εστιάζοντας αρχικά στον προσεχή εντός έδρας αγώνα του Σαββάτου ενάντια στη Χίο.
Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 7-15 (1-2, 0-6, 2-4, 4-3)
Παναθηναϊκός (Νίκος Βενετόπουλος): Παρασκευόπουλος, Χάλαρης Μ., Παπαδημητρίου Δ., Κόσιτς 1, Χατζηστεφάνου, Χριστοφορίδης, Δευτεραίος, Πανταζόπουλος 1, Αθανασίου, Γκαράνης 2, Σμιθ 3, Κατσαγούνος, Σαλτέρης, Παπαδημητρίου Αλ., Μοσχοβέλης
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ Νάσερ, Αλαμάνος 1, Γραμματικός 2, Μοσκόφ 7, Μπεριστιάνος, Παπαδόπουλος, Καρούντζος 3, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης, Χαραλαμπόπουλος, Τσιστράκης, Τροβάς, Λουπάκης 1, Γκάτσος 1




Παπαγεωργίου: «Αρχίζει και βγαίνει η δουλειά που κάναμε στη διακοπή»

Την καλύτερη του εμφάνιση μετά τη δίμηνη διακοπή του πρωταθλήματος πραγματοποίησε ο Απόλλων Σμύρνης, στη νίκη του με 11-6 επί της Γλυφάδας το περασμένο Σάββατο για την 14η αγωνιστική της Α1.
Η «ελαφρά ταξιαρχία», που στο 2020 μετρά μία ισοπαλία με τον Εθνικό Πειραιώς (εντός) και τρεις νίκες επί Υδραϊκού (εντός για το κύπελλο), Πανιωνίου (εκτός) και Γλυφάδας (εντός) αντιμετωπίζει αύριο βράδυ (21:00) για την 15η αγωνιστική ως φιλοξενούμενη στο Γουδή τον Παναθηναϊκό με στόχο να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.
Αυτό δήλωσε στο apollongs.gr και ο 21χρονος περιφερειακός των «κυανόλευκων», Στάθης Παπαγεωργίου, ο οποίος στάθηκε ακόμη στο ότι αρχίζει, πλέον, και βγαίνει όλη η δουλειά που έγινε στη διάρκεια της προετοιμασίας. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την ομάδα Νέων, που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση σκοράροντας και δύο γκολ ενάντια στον ΑΝΟΓ, ξεκαθάρισε εν όψει της συνέχειας ότι «δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα αν συνεχίσουμε έτσι».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στάθη Παπαγεωργίου:
Για την πολύ καλή εμφάνιση και νίκη επί της Γλυφάδας:
«Πιστεύω ότι μετά από αρκετό καιρό φάνηκε ότι ήταν ένα εύκολο παιχνίδι για εμάς. Αρχίζει και βγαίνει όλη η προπόνηση που έχουμε κάνει και η προετοιμασία όλες τις γιορτές. Ακολουθούν τώρα εύκολα παιχνίδια και πιστεύω ότι θα βρούμε πολύ καλό ρυθμό για τη συνέχεια και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα αν συνεχίσουμε έτσι.
Σίγουρα δείξαμε ότι κολυμπήσαμε αρκετά, φάνηκε. Φύγαμε σε αρκετές κόντρες, ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι στην άμυνα, ακολουθούσαμε τα βήματα και τις οδηγίες του προπονητή μας και γι’ αυτό εξελίχθηκε καλά το παιχνίδι»
Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό:
«Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι σε κατώτερο αγωνιστικό επίπεδο από εμάς, αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε και να μην μένουμε στα λόγια. Γι’ αυτό θα μπούμε συγκεντρωμένοι στο 100%, να καθαρίσουμε το παιχνίδι από την αρχή και να συνεχίσουμε την καλή πορεία στο πρωτάθλημα».





Με άμυνα «μπετό» και... φαντασία στην επίθεση ο εξαιρετικός Απόλλων Σμύρνης

Με όπλα του το ομαδικό πνεύμα, την εξαιρετική του άμυνα και με πολύ ωραίους συνδυασμούς και φαντασία στην επίθεση ο Απόλλων Σμύρνης πέτυχε την 10η εφετινή νίκη του στην Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών και 5η εντός έδρας (σε σύνολο επτά αγώνων), καθώς επικράτησε στο κολυμβητήριο στο Πάρκο Γουδή με 11-6 του ΑΝΟ Γλυφάδας στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος.
Η ομάδα μας, συνεχίζοντας αήττητη σε κύπελλο και Α1 στο 2020 έκοψε τη… φόρα του ιδιαίτερα ανεβασμένου το τελευταίο διάστημα ΑΝΟΓ, που προερχόταν από δύο σερί νίκες επί του ΠΑΟΚ (εκτός έδρας) και του Παλαιού Φαλήρου (εντός), πραγματοποιώντας την καλύτερή της φετινή εμφάνιση.
Η «ελαφρά ταξιαρχία» τα είχε… όλα στο παιχνίδι της, κολύμπησε πολύ και δεν έδωσε  σε κανένα σημείο του αγώνα το δικαίωμα στη Γλυφάδα να μπει στη διεκδίκηση του ματς, εισπράττοντας στο φινάλε το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων της, που – όπως πάντα – ήταν δίπλα της.
Ο Απόλλων έφτασε άνετα την κατάκτηση του τριπόντου, που τους κρατά έναν βαθμό πίσω από τον 3ο Υδραϊκό και ξεκινά από αύριο την προετοιμασία της για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, στην οποία δεν θα αγωνιστεί ο Χάρης Χαραλαμπόπουλος, που σήμερα αποβλήθηκε για διαμαρτυρία με κόκκινη κάρτα.
Απόλλων Σμύρνης – ΑΝΟ Γλυφάδας 11-6 (3-0, 4-2, 2-2, 2-2)
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ Νάσερ 1 , Αλαμάνος, Γραμματικός, Μοσκόφ 2, Μπεριστιάνος 2, Παπαδόπουλος 1, Καρούντζος 1, Παπαγεωργίου 2, Δερμιτζάκης 2, Χαραλαμπόπουλος, Τσιστράκης, Τροβάς, Λουπάκης, Γκάτσος
ΑΝΟ Γλυφάδας (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τζελάτης, Παπούκας 2, Μαυρωτάς Λ., Τρας Κ., Περόπουλος, Μπραΐμης, Τρας Τζ., Χατζηγούλας 2, Φωτόπουλος, Πούρος, Αλβέρτης 2, Κουρούβανης Δ., Γαλάνης, Λεμπέσης

Μοσκόφ: «Θέλουμε δίπλα μας τον κόσμο για να μας σπρώξει στη νίκη επί της Γλυφάδας»

Για τον μεθαυριανό (15/2) εντός έδρας αγώνα με την ανεβασμένη στο 2020 Γλυφάδα για την 14η αγωνιστική της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών ετοιμάζεται ο Απόλλων Σμύρνης.
Η «ελαφρά ταξιαρχία», που πέρασε με το διπλό (8-6) από τη Νέα Σμύρνη το περασμένο Σάββατο θέλει να συνεχίσει στο δρόμο των νικηφόρων αποτελεσμάτων, με τον Νικολά Μοσκόφ να απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας μέσω του apollongs.gr, ώστε να τη «σπρώξει» στην επιτυχία.
Ο 22χρονος περιφερειακός επέστρεψε χθες το βράδυ στην Ελλάδα, αφού αγωνίστηκε - σκοράροντας κι ένα γκολ - στη σπουδαία εκτός έδρας νίκη του Μαυροβουνίου με 11-6 επί των Ισπανών για την 3η αγωνιστική του World League.
Όπως είπε η συμμετοχή του στην εθνική ομάδα της χώρας του τού δίνει μεγάλο κίνητρο, ώστε να δουλέψει ακόμη πιο σκληρά με το σκουφάκι του Απόλλωνα Σμύρνης και να κληθεί εκ νέου σε αυτή. Ο Νικολά Μοσκόφ μίλησε ακόμη για το 9-9 με τον Εθνικό, αλλά και τη μεγάλη προσπάθεια όλων στην ομάδα για επίτευξη των στόχων της, που είναι η παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου και η κατάκτηση της 2ης ή 3ης θέσης στην κανονική διάρκεια της Α1 των Ανδρών.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Γυμναστικού Συλλόγου Απόλλων Σμύρνης:
Για τη νίκη του Μαυρουβονίου επί της Ισπανίας, το γκολ που πέτυχε και το μεγάλο κίνητρο που ο ίδιος έχει:
«O προπονητής της Εθνικής ομάδας δεν με είχε στις αρχικές του επιλογές, αλλά κάποιοι παίκτες ήταν άρρωστοι (σ.σ. ο Ίβοβιτς) και τελικώς με κάλεσε για να αγωνιστώ στον αγώνα με την Ισπανία. Αν δει κάποιος απλά το σκορ στη νίκη μας με 11-6 επί των Ισπανών, μπορεί να πει ότι ήταν εύκολο, αλλά μέχρι το ημίχρονο ήμασταν στο 4-3. Στην 3η περίοδο αυξήσαμε τη διαφορά στα τέσσερα γκολ. Παίξαμε πολύ ωραία άμυνα, ακούσαμε τις οδηγίες του προπονητή μας αναφορικά με την τακτική και έτσι φτάσαμε στη νίκη. Αναφορικά με εμένα, είμαι πολύ χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ ενάντια σε μια μεγάλη ομάδα, όπως η Ισπανία. Δεν έπαιξα τόσο πολύ, αλλά στο διάστημα που αγωνίστηκα κατάφερα να σκοράρω ένα γκολ και είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι ένα μεγάλο κίνητρο για εμένα, για να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά, να παίζω καλά και να περιμένω την επόμενη ευκαιρία για να αγωνιστώ ξανά με την εθνική ομάδα της χώρας μου».
Για το ματς του Σαββάτου (15/2) με τη Γλυφάδα στο Γουδή:
«Είναι καλή και νεανική ομάδα. Στον πρώτο γύρο παίξαμε εκεί και νικήσαμε και τώρα την υποδεχόμαστε στο σπίτι μας. Μπορώ να πω πως είμαστε σε καλή κατάσταση μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου και πως είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό το ματς. Θέλω να καλέσω τους φιλάθλους μας να έρθουν να μας υποστηρίξουν και να μας σπρώξουν προς τη νίκη. Θα είναι πιο εύκολο έχοντας τους μαζί μας να νικήσουμε τη Γλυφάδα»
Για το αν οι παίκτες της ομάδας είναι ακόμη πιο αποφασισμένοι μετά το ισόπαλο 9-9 με τον Εθνικό:
«Έχουμε ακόμη πιθανότητες να βγούμε δεύτεροι ή τρίτοι στο πρωτάθλημα και θα συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε έτσι. Κάναμε ένα μεγάλο λάθος με την ισοπαλία με τον Εθνικό, που είναι επίσης καλή ομάδα. Αλλά όταν παίζουμε στην έδρα μας θεωρώ ότι είμαστε καλύτεροι από τις ομάδες που είναι στις θέσεις της βαθμολογίας κάτω από εμάς και πρέπει να φτάνουμε σε εύκολες νίκες εναντίον τους. Προηγηθήκαμε 5-2 ενάντια στον Εθνικό και πίστευα κι εγώ και οι συμπαίκτες μου ότι θα έχουμε εύκολο ματς, αλλά οι αντίπαλοι επανήλθαν και λίγο πριν το τέλος βρεθήκαμε να χάνουμε με δύο γκολ διαφορά. Το ξεχνάμε αυτό το ματς και συνεχίζουμε την επιδίωξή μας για να παίζουμε καλά και να προσπαθούμε να πετύχουμε τους στόχους μας στη σεζόν, δηλαδή να φτάσουμε στον τελικό του Final-4 του Κυπέλλου και στη 2η ή 3η θέση της Α1. Δεν θα είναι εύκολο. Το ξέρω αυτό, αλλά κάθε μέρα προπονούμαστε και προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι για να πετύχουμε όσα ζητάμε».


Πέρασμα του Απόλλωνα με ανατροπή 
από τη Νέα Σμύρνη

Με σημαντικό διπλό (6-8) από τη δυνατή έδρα του ανεβασμένου το τελευταίο διάστημα Πανιωνίου πέρασε στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών ο Απόλλων Σμύρνης, επιστρέφοντας έτσι στις επιτυχίες μετά το ισόπαλο 9-9 με τον Εθνικό Πειραιώς το περασμένο Σάββατο.
Η ομάδα μας δεν ξεκίνησε καλά στην αναμέτρηση ευρισκόμενη, μάλιστα, πίσω στο σκορ με 5-3 σχεδόν στα μισά του 3ου οκταλέπτου, αλλά από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα βελτίωσε πολύ την άμυνά της και ξεκινώντας μια αντεπίθεση διαρκείας πέτυχε πέντε αναπάντητα γκολ μετατρέποντας το 5-3 σε 5-8!
Στο διάστημα αυτό ο Γαλανίδης ήταν εξαιρετικός αποκρούοντας πέναλτι στο 5-6 και τετ α τετ του Αλεξίου στο 5-7, το οποίο είχε γίνει με γκολ του Μπάντερ Νάσερ στον παραπάνω ύστερα από τάιμ άουτ που είχε καλέσει ο Γιάννης Κατρουζανάκης.
Εξαιρετικός ήταν ο Μπάντερ Νάσερ με τρία γκολ σ’ έναν αγώνα που πήγε στις… κλειστές άμυνες, τρία γκολ είχε και ο Νικολά Μοσκόφ, ενώ από ένα σημείωσαν ο Διονύσης Καρούντζος (μείωσε σε 5-4) και ο αρχηγός Γιώργος Παπαδόπουλος (έκανε το 5-8).
Η «ελαφρά ταξιαρχία» με αυτό το σημαντικό διπλό με σκορ 8-6  διατηρήθηκε στο -1 από τον 3ο Υδραϊκό και στο -4 από τη Βουλιαγμένη, συνεχίζοντας την προσπάθεια για το πλασάρισμα στην 2η θέση.
Πανιώνιος – Απόλλων Σμύρνης 6-8 (2-1, 1-1, 2-4, 1-2)
Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Φλέγκας, Καζάζης, Γεωργακόπουλος, Βλατάκης, Δημακόπουλος, Καρακάσης, Γιαννόπουλος 2, Κουκουνας, Αλεξίου 3, Γαβαλάς, Βέκκος, Δήμου Δ. 1, Σταθάς, Χέλμης, Μπουζάλας
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ Νάσερ 3, Αλαμάνος, Γραμματικός, Μοσκόφ 3, Μπεριστιάνος, Παπαδόπουλος 1, Καρούντζος 1, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης, Χαραλαμπόπουλος, Τσιστράκης, Καβουσανός, Λουπάκης, Γκάτσος     


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. - Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/02/2020 - ΩΡΑ 19:30

 ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ



 ΤΜΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ





Δερμιτζάκης: «Να δώσουμε αποδείξεις μέσα στο νερό»

Και τώρα το ντέρμπι της… Σμύρνης. Ο Απόλλων Σμύρνης ολοκληρώνει απόψε την προετοιμασία για το αυριανό εκτός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο για την 13η αγωνιστική της A1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών και το μυαλό όλων στις τάξεις των «κυανόλευκων» είναι η επιστροφή στις νίκες μετά το ισόπαλο εντός έδρας 9-9 με τον Εθνικό Πειραιώς στην επανέναρξη του β γύρου του πρωταθλήματος.
Η αποστολή δεν θα είναι εύκολη, καθώς ο Πανιώνιος έδειξε και με το διπλό στο Φάληρο αλλά και την εν γένει έως τώρα πορεία του ότι είναι μια αξιόλογη ομάδα, ωστόσο άπαντες στην «ελαφρά ταξιαρχία» είναι αποφασισμένοι να «παλέψουν» για το διπλό, που θα διατηρήσει τον Απόλλωνα σε τροχιά διεκδίκησης της 2ης  θέσης.
Ποιότητα υπάρχει, όπως δηλώνει στο www.apollogs.gr ο Δήμος Δερμιτζάκης, που προσθέτει «το έχουμε δείξει, έχουμε πιστεύω και παραπάνω να δώσουμε, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε και στο νερό».
Ο 28χρονος περιφερειακός τόνισε ακόμη ότι αν εκείνος και οι συμπαίκτες του μπουν δυνατά στο αυριανό ματς από την αρχή και δεν δώσουν περιθώρια σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι ο Πανιώνιος, να διεκδικήσει τη νίκη, τότε θα φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δήμου Δερμιτζάκη:
Για το ισόπαλο 9-9 με τον Εθνικό:
«Δυστυχώς δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και φέραμε αυτό το κακό αποτέλεσμα, που γράφτηκε στα κακώς κείμενα της δικής μας αγωνιστικής πορείας. Πρέπει να το αφήσουμε πίσω αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι με τον Πανιώνιο σε μια δύσκολη έδρα όπως είναι το κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης».
Για τον αγώνα με τον Πανιώνιο και τη συνέχεια του πρωταθλήματος:
«Πιστεύω ότι βάσει των δυνατοτήτων της ομάδας μας και βάσει ποιότητας αν παρουσιαστούμε σωστοί και όπως πρέπει δεν θα έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Πρέπει αυτό, όμως, από τη θεωρία να το δείξουμε και στην πράξη, μέσα στο νερό. Μέσα στον αγώνα. Να μπούμε δυνατά και να μην δώσουμε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο να διεκδικήσει τη νίκη, γιατί όπως ανέφερα η έδρα του Πανιωνίου είναι πολύ δύσκολη, όπως και η ομάδα του Πανιωνίου πολύ καλή.
Από εκεί και πέρα εμείς κοιτάμε τη συνέχεια, γιατί μας κόστισε το παιχνίδι με τον Εθνικό και ψυχολογικά και βαθμολογικά, καθώς κυνηγάμε τους δύο διεκδικητές της 2ης θέσης, τη Βουλιαγμένη και τον Υδραϊκό. Έχουμε δείξει τις δυνατότητες της ομάδας, αλλά πιστεύω ότι έχουμε και… παραπάνω και πρέπει να το δείξουμε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο» 


Ε«χ»ασε την ευκαιρία ο Απόλλων Σμύρνης

Την ευκαιρία να περάσει μόνος τρίτος και να μειώσει τη διαφορά στους δύο βαθμούς από την 2η θέση της Α1 πόλο των Ανδρών έχασε ο Απόλλων Σμύρνης, που δεν εκμεταλλεύτηκε το ισόπαλο αποτέλεσμα στο ντέρμπι του Αλίμου, αφού αναδείχθηκε ισόπαλος 9-9 με τον Εθνικό Πειραιώς στο Γουδή στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής (1ης του δεύτερου γύρου) του πρωταθλήματος.
Η ομάδα μας δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και με κακές επιλογές, ειδικά στον παραπάνω, στην επίθεση όπως και έλλειψη συγκέντρωσης σε κάποιες στιγμές στην άμυνα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 9-7 στις αρχές της 4ης περιόδου.
Στη συνέχεια αντέδρασε ισοφαρίζοντας σε 9-9 με γκολ του αρχηγού Γιώργου Παπαδόπουλου 3:38 πριν το φινάλε, αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή, όπως είχε κάνει λίγες ημέρες νωρίτερα με το 10-9 επί του Υδραϊκού για το κύπελλο.
Η διαφορά από τη 2η και 3η θέση του Πρωταθλήματος παραμένει αναλλοίωτη στους τέσσερις και έναν βαθμό αντίστοιχα με τον Απόλλωνα Σμύρνης να… κοιτά να βγει δυνατός από αυτό το αποτέλεσμα, εστιάζοντας στη συνέχεια της σεζόν.
Απόλλων Σμύρνης – Εθνικός Πειραιώς 9-9 (3-2, 3-4, 1-2, 2-1)
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ Νάσερ 3, Αλαμάνος, Γραμματικός 1, Μοσκόφ, Μπεριστιάνος 1, Παπαδόπουλος 2, Καρούντζος 1, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης, Χαραλαμπόπουλος 1, Τσιστράκης, Τρόβας, Λουπάκης, Γκάτσος
Εθνικός Πειραιώς (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Παπαλουκάς, Θαλασσινός 1, Τεσάνοβιτς 2, Βαλιανάτος 1, Τοράκης 2, Παπαδόγκωνας 2, Χονδροκούκης 1, Καραμπατής, Λιαπάκης, Καραβιώτης, Κατσαγούνος, Μπελέσης, Ξυλούρης



Ιστορική πρόκριση στο Final-4 για τον Απόλλωνα Σμύρνης με ανατροπή 10-9 
επί του Υδραϊκού

Με μία ιστορική πρόκριση με ψυχή… Απολλωνιστική ξεκίνησε το 2020 για τον Απόλλωνα Σμύρνης! Η ομάδα μας αν και 2:20’’ πριν το φινάλε του νοκ άουτ αγώνα Κυπέλλου με τον Υδραϊκό στο Γουδή ήταν πίσω στο σκορ (8-9) κατάφερε να φτάσει στην επική ανατροπή και να εξασφαλίσει με τη νίκη της με 10-9 για πρώτη φορά στην 6χρονη ιστορία της (από την επανίδρυση του τμήματος) το εισιτήριο για Final-4 της διοργάνωσης!
Η νέα χρονιά ξεκινά με τον πλέον ιδανικό τρόπο για την… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία», που καταγράφει μία ακόμη σπουδαία επιτυχία!
Το… χρυσό γκολ για τον Απόλλωνα Σμύρνης, που είχε την ένθερμη συμπαράσταση περίπου 150 φιλάθλων του, σημείωσε 1:10 πριν τη λήξη ο αρχηγός, Γιώργος Παπαδόπουλος με ωραίο τελείωμα από τα 2 μ. ύστερα από πολύ όμορφη ασίστ του Νικολά Μοσκόφ.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν με διαφορά δύο τερμάτων στο ξεκίνημα (0-2), αλλά γρήγορα ο Απόλλων απάντησε ισοφαρίζοντας σε 3-3. Η ομάδα μας πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 4-3 χάρις σε όμορφο γκολ του Μπεριστιάνου, αλλά έκτοτε «κυνηγούσε» στο σκορ, αφού ο Υδραϊκός προηγήθηκε με 6-4, 7-6, 8-7 και 9-8, αλλά τελευταία «μίλησε» η απολλωνιστική «ψυχή». Ο Χαραλαμπόπουλος ισοφάρισε σε 7-7 επτά δευτερόλεπτα πριν το τέλος του 3ου οκταλέπτου, ο Καρούντζος με πολύ όμορφο γκολ «έγραψε» το 8-8, ενώ πριν το «χρυσό» 10-9 του Παπαδόπουλου, είχε ισοφαρίσει σε 9-9 2’ πριν τιο φινάλε του αγώνα ο Νικολά Μοσκόφ, που ήταν και πρώτος σκόρερ του αγώνα με 4 γκολ.
Κορυφαίος της ομάδας του Γιάννη Κατρουζανάκη ήταν ο διεθνής τερματοφύλακας, Κώστας Γαλανίδης, που πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις στο ματς με πιο καθοριστική αυτήν στο σουτ του Κοκκινάκη με το σκορ στο 8-9 και λίγο πριν ο Μοσκόφ ισοφαρίσει.
Βέβαια η ανατροπή ήρθε κατόπιν ομαδικής προσπάθειας, με τους παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης – που αδικήθηκε σε κρίσιμα σημεία του αγώνα από τους διαιτητές -  να πανηγυρίζουν μετά το τέλος της αναμέτρησης την ιστορική πρόκριση μαζί με τους φιλάθλους, οι οποίοι φώναζαν ρυθμικά το «Απολλωνάρα φέρε μας το κύπελλο»!
Απόλλων Σμύρνης – Υδραϊκός 10-9 (3-3, 1-2, 3-2, 3-2)
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ – Νάσερ 1, Αλαμάνος, Γραμματικός, Μοσκόφ 4, Μπεριστιάνος 1, Παπαδόπουλος Γ. 1, Καρούντζος 2, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης, Χαραλαμπόπουλος 1, Τσιστράκης, Σπηλιόπουλος, Λουπάκης, Μπαμπανίκας
Υδραϊκός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Γαλανόπουλος, Κόχειλας, Γούρας, Κοκκινάκης 1, Χατζηκυριακάκης 1, Πρέκας, Μπλάνης, Αλευρόπουλος, Αργυρόπουλος, Παπασηφάκης 1, Τσαχειλίδης, Καπετανάκης 2, Πωλογεώργης, Όμπερτ 1, Ίρβινγκ 3


ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ

Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΥΔΡΑΪΚΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/01/2020 - ΩΡΑ 21:00

 ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΓΟΥΔΗ


 ΤΜΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ






Κατρουζανάκης: «Κούρσα πρωταθλητισμού στον β΄  γύρο στο… κυνήγι της 2ης θέσης»

Με την εξαιρετική του πορεία στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών ο Απόλλων Σμύρνης επιβεβαίωσε (και) αγωνιστικά - στην 3η του χρονιά στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της χώρας - ότι κινείται σταθερά προς την εδραίωσή του ως μία από τις ισχυρές δυνάμεις του χώρου.
Μπορεί η ήττα στο Γουδή, σ’ ένα ματς πραγματικό ντέρμπι, με 6-5 από τη Βουλιαγμένη στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου να του στέρησε τη δυνατότητα να τερματίσει στην 2η θέση της βαθμολογίας στα μισά της σεζόν, ωστόσο βρίσκεται μόλις στο -4 από τον 2ο ΝΟΒ και στο -1 από τον 3ο Υδραϊκό, τον οποίο είχε νικήσει εκτός έδρας με 14-12 σ’ ένα εκπληκτικό ματς στο οποίο βρέθηκε να χάνει 8-3, αλλά προηγήθηκε στη συνέχεια ακόμη και με 14-10 πριν το τελικό 14-12!
Επίσης η ομάδα μας συνεχίζει στα προημιτελικά του Κυπέλλου, έχοντας αποκλείσει στην α’ φάση του θεσμού με το πρώτο ιστορικό διπλό στο Λαιμό (5-6) τη Βουλιαγμένη. Στην επόμενη φάση, με τον νικητή να προκρίνεται στο Final-4, θα υποδεχτεί στις 29 Ιανουαρίου του 2020 σε νοκ άουτ αναμέτρηση τον Υδραϊκό στο Γουδή. Τρεις ημέρες αργότερα, την 1η Φεβρουαρίου, αρχίζει ξανά το πρωτάθλημα με το εντός έδρας ματς ενάντια στον Εθνικό.
Έως τότε υπάρχει διακοπή δύο μηνών, με την… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» να έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της για να συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά στο 2020, όπως εξάλλου έδειξε ότι μπορεί να κάνει εντός του 2019 με την κατάκτηση της 3ης θέσης στο περυσινό πρωτάθλημα, με την πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και με την έως τώρα πορεία στην τρέχουσα σεζόν.
Ο προπονητής Γιάννης Κατρουζανάκης μιλώντας στην επίσημη σελίδα του Γυμναστικού Συλλόγου, apollongs.gr, κάνει τον απολογισμό του πρώτου γύρου του φετινού πρωταθλήματος, αλλά και στέλνει το μήνυμα αναφορικά με το τι πρέπει να περιμένουμε από τον Απόλλωνα Σμύρνης στον δεύτερο γύρο.
Στον 4ο χρόνο του στην τεχνική ηγεσία της «ελαφράς ταξιαρχίας» και έχοντας συνδυάσει το όνομά του με τις επιτυχίες του τμήματος γνωρίζει καλά όταν λέει ότι «η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο». Επίσης σκιαγραφεί τη φετινή εικόνα της Α1 των Ανδρών, μιλά για τα πράγματα που… στοίχισαν στο πρώτο μισό, στέκεται στην καλή δουλειά που γίνεται στην ομάδα, αλλά και στην… κούρσα πρωταθλητισμού που θέλει ο ίδιος να διανύσει στη συνέχεια ο Απόλλων.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Κατρουζανάκη:
 - Για τον απολογισμό του πρώτου γύρου της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών:
«Ο πρώτος γύρος σε γενικές γραμμές δεν μπορώ να πω ότι ήταν άσχημος. Περίμενα να έχουμε πάρει, ίσως, το λιγότερο τέσσερις βαθμούς ακόμη, οι οποίοι μας έχουν στοιχίσει τη δεύτερη θέση.
Το πρωτάθλημα, κάνοντας μια μικρή περίληψη, έχει χωριστεί σε τέσσερις κατηγορίες. Η δεύτερη στην οποία παραδοσιακά βρισκόταν μόνη η Βουλιαγμένη πλέον περιλαμβάνει εμάς και τον Υδραϊκό, με αποτέλεσμα να βλέπουμε αμφίρροπες μονομαχίες και σε αυτήν την κατηγορία και στην αμέσως επόμενη, όπου βρίσκεται ο κύριος όγκος των ομάδων. Βλέπουμε σκληρές μάχες από αγωνιστική σε αγωνιστική ή να αλλάζουν οι νικητές ανάλογα με τις έδρες και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις με νίκες που έρχονται με χαρακτηριστική άνεση.
Έχει γίνει αμφίρροπο το ελληνικό πρωτάθλημα και μπορεί να γίνει ακόμη περισσότερο αν κλείσει η ψαλίδα από τον Ολυμπιακό. Αυτό, όμως, θέλει χρόνο και δουλειά όχι μόνο από τον Απόλλωνα, αλλά από όλες τις ομάδες για να πλησιάσουν στο επίπεδο που θα μπορούν να του βάζουν δύσκολα και να τον ωφελήσουν και αυτόν σε ό,τι έχει να κάνει με τις υποχρεώσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Στην 4η κατηγορία βρίσκονται δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός και άλλη μία που θα ακολουθήσει. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση, ίσως και κάποιες κινήσεις που δεν έγιναν το καλοκαίρι να του έχουν στοιχίσει, καθώς έχει χάσει παιχνίδια με τις ομάδες που είναι πιθανό να αντιμετωπίσει στα πλέι άουτ, έχοντας ένα ντεσαβαντάζ.
Στα του Απόλλωνα, αν είχαμε τέσσερις βαθμούς ακόμη σαφώς θα ήμασταν πολύ καλύτερα. Αναφέρομαι στην ήττα από το Φάληρο, όπου συνολικά η ομάδα δεν έπαιξε καλά με αποτέλεσμα να χάσουμε, αλλά και στην ήττα από τη Βουλιαγμένη την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου.
Με τον ΝΟΒ είχαμε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και θα έπρεπε να το έχουμε καθαρίσει νωρίς (σ.σ. ο Απόλλων προηγήθηκε 2-0 και τελικώς ηττήθηκε 6-5 στο Γουδή). Είχαμε πολλές ευκαιρίες που δεν τις μετουσιώσαμε σε γκολ και φτάσαμε προς το τέλος του αγώνα, οπότε μ’ ένα διαιτητικό λάθος λίγο πριν το φινάλε η Βουλιαγμένη προηγήθηκε 6-5 με γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει. Ακολούθως με μια - ίσως - κακή διαιτητική εκτίμηση σε επόμενη φάση δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να ισοφαρίσουμε ή και να παίρναμε τη νίκη αν νωρίτερα δεν είχε μετρήσει το γκολ.
Πάντως στον πρώτο γύρο μετρήσαμε – όπως και οι αντίπαλοί μας – τις δυνάμεις μας και θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».
- Για το τι να περιμένουμε από τον Απόλλωνα στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος:
«Δεν έχουμε σταματήσει καθόλου τη δουλειά, καθώς έχουμε μπροστά μας τις διακοπές των Χριστουγέννων, και θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι να κυνηγήσουμε με την έναρξη του δεύτερου γύρου τις δύο ομάδες που βρίσκονται από πάνω μας στη βαθμολογία και διεκδικούν τη 2η θέση. Εμείς στοχεύουμε σε κούρσα πρωταθλητισμού στο… κυνήγι της δεύτερης θέσης».
- Για το αν μπορούν να προκύψουν… στραβοπατήματα των άμεσων ανταγωνιστών του Απόλλωνα Σμύρνης:
«Σίγουρα σε έναν ολόκληρο γύρο, όπως έγινε το στραβοπάτημα το δικό μας ή του Υδραϊκού ενάντια στον Πανιώνιο, μπορούν να γίνουν. Αν και η Βουλιαγμένη δεν έχει… στραβοπατήσει κάπου μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Υδραϊκό.
Υπάρχουν, όμως, ομάδες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά, ειδικά εάν υπάρχουν κάποιες απουσίες ή έλλειψη προσοχής, στοιχεία που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι από κάτω. Το βλέπω λίγο δύσκολο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο θα δουλέψουν οι ομάδες στο κενό.
Το βασικό ζητούμενο είναι να μην έχουμε εμείς απώλειες και να εκμεταλλευτούμε των αντιπάλων μας αν προκύψουν. Ο Απόλλων στο δεύτερο γύρο θέλει να τερματίσει στην πρώτη τριάδα. Αν μπορέσει να πάρει και τη δεύτερη θέση θα το κάνει».
- Για το αν είναι ευχαριστημένος από τους παίκτες του και τη δουλειά που εκείνοι κάνουν:
«Σίγουρα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα παιδιά δίνουν όλη τους την προσπάθεια. Εκείνοι που προσπαθούν περισσότερο στις προπονήσεις φαίνεται ότι το κάνουν αυτό και στα παιχνίδια. Εκείνος που στην προπόνησή μας αποδίδει και στο δικό μου το κομμάτι και στου Χρήστου Μπάκα (σ.σ. προπονητής φυσικής κατάστασης) αποδίδει και στους αγώνες.
Ο Χρήστος πηγαινοέρχεται στη Θεσσαλονίκη. Αν ήταν συνέχεια εδώ θα ήμασταν ακόμη ένα σκαλί πάνω. Βάσει των συνθηκών, όμως, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τους βαθμούς. Η ομάδα ξεκίνησε να προσαρμόζεται τον Οκτώβριο και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ναι μεν έχουμε πολύ καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις, αλλά 5-6 εξ αυτών παίρνουν μέρος μόνο στις βραδινές προπονήσεις, καθώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούν να μετέχουν και στις πρωινές.
Πάντως φαίνεται το πόσο καλά δουλεμένη ομάδα είμαστε στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, καθώς σε όλα τα παιχνίδια εμείς ανεβαίνουμε στο 3ο οκτάλεπτο όταν οι άλλοι πέφτουν. Φαίνεται αυτό και από το σκορ των οκταλέπτων.
Οι μικροί μας, επίσης, έχουν βελτιωθεί και το δείχνουν τα αποτελέσματα. Ο Παπαγεωργίου είναι στην Εθνική Νέων, θα μπορούσαν να είναι οι Γραμματικός και Αλαμάνος, ενώ έχουν βελτιωθεί και οι υπόλοιποι μικροί μας. Ο Λουπάκης… όλοι για να μην λέω ονόματα. Αυτοί είναι η ραχοκοκαλιά για τα επόμενα χρόνια.
Ακόμη, στο κομμάτι των αγωνιστικά… νεκρών περιόδων έρχεται ο Χρήστος. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι τα πάντα στον Απόλλωνα γίνονται σε επαγγελματικό πλαίσιο. Είναι κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με τον κ. Βελλή, ο οποίος προσφέρει αυτήν την πολυτέλεια. Εμείς συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, αποσκοπώντας στην εκπλήρωση των στόχων μας». 



Ήττα με 6-5 από τον ΝΟΒ σε ντέρμπι με διαιτητικά λάθη σε βάρος του Απόλλωνα

Την ήττα με 6-5 από τον ΝΟ Βουλιαγμένης γνώρισε ο Απόλλων Σμύρνης στο Γουδή, σ’ έναν αγώνα ντέρμπι ο οποίος κρίθηκε από τις άμυνες, αλλά και από  λάθη των διαιτητών, σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, σε βάρος της ομάδας μας, κυρίως στο φινάλε της αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα αμέσως μετά την ισοφάριση σε 5-5 από τον Μοσκόφ, o Χρ. Αφρουδάκης κερδίζει αμφισβητούμενο φάουλ και στη συνέχεια πετυχαίνει το 6-5 με αντικανονικό τρόπο που σύμφωνα με τους κανονισμούς, το γκολ δεν  θα έπρεπε να μετρήσει και έπρεπε να αλλάξει η κατοχή της μπάλας.

Επίσης στα 23΄΄  πριν τη λήξη κι ενώ ο Γιάννης Κατρουζανάκης έχει ζητήσει τάιμ άουτ, ο Κυριάκος Ποντικέας χτυπάει εσκεμμένα τον παίκτη μας Χαραλαμπόπουλο. Τιμωρείται για «κακό παιχνίδι (bad game)»!!!!, όπως γράφουν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνος (αλήθεια σε αυτόν τον όρο πόσες ερμηνείες υπάρχουν;),  και με αποβολή με αντικατάσταση.


Είναι χαρακτηριστικό ότι την αποβολή την έδωσε ο διαιτητής που ήταν στην απέναντι πλευρά της πισίνας ενώ έτερος διαιτητής κος Κουρέτας, που το συμβάν έγινε μπροστά του, «περιέργως», δεν είδε τίποτα και δεν είναι η πρώτη φορά που δεν «βλέπει» σε αγώνα της ομάδας μας.

Αυτή η στάση του, εξόργισε τους φιλάθλους μας, που δυστυχώς, πέταξαν νερό στον διαιτητή, κάτι που γράφτηκε στο φύλλο αγώνα και προμηνύεται κλήση του αθλητικού δικαστή. Τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι κατακριτέες και δεν πρέπει να επαναληφθούν.
Τελειώνοντας με το θέμα της διαιτησίας αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κος Κουρέτας αναχώρησε αρκετή ώρα μετά το τέλος του αγώνα και ενώ το κολυμβητήριο ήταν άδειο, για την ιδιαίτερη πατρίδα του (Πάτρα) οδικώς με την συνοδεία, μέχρι την Αττική Οδό, δύο μοτοσυκλετών της Αστυνομίας φοβούμενος τους ….κακούς και επικίνδυνους φιλάθλους μας. Ήμαρτον.

Στο αγωνιστικό κομμάτι που είναι και η ουσία, μετά το τάιμ άουτ, ο αγώνας επανάρχισε με την ομάδα μας να παίζει με παίκτη παραπάνω, αλλά να μην σκοράρει στην τελευταία φάση του αγώνα σε προσπάθεια του Γαλανίδη, που είχε προωθηθεί, από το δεύτερο δοκάρι.

Πάντως ήταν ένα αγώνας ντέρμπι μεταξύ δύο πολύ ποιοτικών ομάδων, τον οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 φίλοι του Απόλλωνα Σμύρνης, που δεν σταμάτησαν να φωνάζουν υπέρ της «ελαφράς ταξιαρχίας».

Η ομάδα μας προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Μπεριστιάνου και Δερμιτζάκη, αλλά κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση δεν της έδωσαν τη δυνατότητα να διευρύνει κι άλλο το προβάδισμα. Η Βουλιαγμένη μείωσε σε 2-1 στο ημίχρονο και κατάφερε στην 3η περίοδο να φέρει τρεις φορές το παιχνίδι στα ίσια (2-2, 3-3, 4-4), σημειώνοντας το 4-4 με γκολ του Μπάσιτς στα 2’’ πριν τη λήξη. Στο 3-3 (το 3-2 το είχε κάνει ο Χαραλαμπόπουλος) και προτού ο Αλαμάνος σκοράρει για το 4-3 είχε ακυρωθεί γκολ του Μοσκόφ μετά από αποβολή που έγινε μέσα στα έξι μέτρα επειδή σύμφωνα με τους διαιτητές, δεν είχε προλάβει να βγει ο παίκτης του ΝΟΒ που αποβλήθηκε.

Ξανά ο Μπάσιτς έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ τον ΝΟΒ 4:31 για το τέλος , με τον Μοσκόφ να ισοφαρίζει στα 1:44 για το φινάλε. Η συνέχεια είναι γνωστή, με τον ΝΟ Βουλιαγμένης να νικά με το ίδιο σκορ με το οποίο είχε ηττηθεί από τον Απόλλωνα, στον αγώνα Κυπέλλου που είχε γίνει στις αρχές Νοεμβρίου στον Λαιμό.


ΓΣ Απόλλων Σμύρνης – ΝΟ Βουλιαγμένης 5-6 (2-0, 0-1, 2-3, 1-2)

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ Νάσερ, Αλαμάνος 1, Γραμματικός, Μοσκόφ 1, Μπεριστιάνος 1, Παπαδόπουλος, Καρούντζος, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης 1, Χαραλαμπόπουλος 1, Βιτέλλας, Τροβάς, Λουπάκης, Μπαμπανίκας.

Από Σπύρο Μίντζη



Photo Credits: Πέτρος Σπανουδάκης

Μοσκόφ: «Δείξαμε ότι είμαστε πραγματική οικογένεια – Εστιάζουμε τώρα στη Βουλιαγμένη»

Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία ξεκίνησε σήμερα την προετοιμασία του ο Απόλλων Σμύρνης για το Σαββατιάτικο ντέρμπι πρωταθλήματος στο Γουδή ενάντια στη Βουλιαγμένη για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών, με την οποία ολοκληρώνεται η πρώτος γύρος του πρωταθλήματος.
Η ομάδα μας πέτυχε σπουδαία νίκη χθες (27/11) με 14-12 επί του Υδραϊκού με ανατροπή του σκορ που ξεκίνησε από το εις βάρος της 8-3 στα μισά της 2ης περιόδου (8-5 το ημίχρονο). Σε αυτό το ματς έβγαλε αποθέματα ψυχής και ποιότητας, με τον Νικολά Μοσκόφ να στέκεται, μιλώντας στο apollogs.gr, στο ότι η «ελαφρά ταξιαρχία» έδειξε στον Άλιμο ότι είναι μια πραγματική οικογένεια.
Ο 22χρονος Μαυροβούνιος περιφερειακός, που έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος τα τελευταία δύο χρόνια με το σκουφάκι του Απόλλωνα και οδηγεί και φέτος την.. κούρσα των σκόρερ με 43 γκολ (6 χθες ενάντια στον Υδραϊκό) τόνισε ακόμη άπαντες αφήνουν πίσω τους αυτή τη μεγάλη νίκη και ότι το μυαλό όλων είναι στο ντέρμπι του Σαββάτου με τη Βουλιαγμένη, όπου εκείνος και οι συμπαίκτες του θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και θα παλέψουν για τη νίκη που θα φέρει τον Απόλλωνα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας ακριβώς στα μισά της σεζόν.
Ο Νικολά Μοσκόφ μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Γυμναστικού Συλλόγου είπε αρχικά για τη σπουδαία νίκη με ανατροπή επί του Υδραϊκού:     
«Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα. Είχαμε λίγη πίεση από το τελευταίο ματς που χάσαμε στο Φάληρο και μπήκαμε μέσα, ας το πούμε έτσι, λίγο φοβισμένοι. Αλά πιστεύαμε στους εαυτούς μας, Πιστεύαμε στην οικογένειά μας και δείξαμε σε αυτό το ματς είμαστε πραγματική οικογένεια. Κάναμε την αντεπίθεσή μας και αυτή είναι για εμάς μια πραγματικά μεγάλη νίκη, την οποία, όμως, θα ξεχάσουμε πολύ γρήγορα και θα προετοιμαστούμε για τη Βουλιαγμένη την οποία θέλουνε να νικήσουμε για να τερματίσουμε στην 2η θέση του πρωταθλήματος στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου».
 Όσο για το αν έχει μορφή… τελικού το ματς με τον ΝΟΒ δήλωσε:
«Ίσως Θα μπορούσαμε να το πούμε και έτσι. Αλλά εμείς ο Υδραϊκός και η Βουλιαγμένη νομίζω ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Οπότε σε αυτά τα παιχνίδια μπορείς να περιμένεις τα πάντα. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα δούμε. Έχουμε ακόμη δυο μέρες για να προετοιμαστούμε τακτικά και να επανέλθουμε σωματικά. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι κι εύχομαι να κερδίσουμε τον αγώνα».


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ

Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ  30/11/2019 - ΩΡΑ 19:00

 ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΓΟΥΔΗ



 ΤΜΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ




Τεράστιο διπλό (12-14) με σούπερ ανατροπή και αντεπίθεση διαρκείας στον ΄Αλιμο

Καρδιά, ψυχή, πάθος. Στοιχεία… Απολλωνιστικά, που  έβγαλαν στο νερό της πισίνας του Αλίμου οι παίκτες του Γιάννη Κατρουζανάκη, οδηγώντας τον Απόλλωνα Σμύρνης σ’ ένα σπουδαίο διπλό με 14-12 επί του Υδραϊκού, που ήρθε κατόπιν μιας… τεράστιας ανατροπής!
Η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ με 8-3 στα μισά της δεύτερης περιόδου, παρουσιάζοντας αρχικά αδυναμία στο σκοράρισμα στον παίκτη παραπάνω, ωστόσο έκτοτε ξεκίνησε μια φοβερή αντεπίθεση, φτάνοντας μέχρι και το 10-14 (!) τρία λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης.
Έτρεξε, δηλαδή, ένα επιμέρους σκορ 11-2 υπέρ της, έχοντας σε αυτό το διάστημα εξαιρετικές τοποθετήσεις στην άμυνα και στα ίσια και στον παίκτη λιγότερο, όπως και ιδανικές επιλογές στην επίθεση.
Ο Κώστας Γαλανίδης είχε μια τρομερή απόκρουση στο 10-12, ενώ επιθετικά πρώτος σκόρερ ήταν ο Νικολά Μοσκόφ με 6 γκολ, ενώ άλλα πέντε είχε ο Χάρης Χαραλαμπόπουλος. Αμφότεροι ανέβασαν κάθετα την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο, όπως συνολικά ο Απόλλων Σμύρνης, από τον οποίο δεν υστέρησε κανείς με το αποτέλεσμα να έρχεται μέσω της εξαιρετικής ομαδικής δουλειάς! Το ματς είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι και πήγε στη δύναμη με συνολικά 44 αποβολές (21-23)!
Με το διπλό αυτό, το οποίο πανηγυρίστηκε έντονα από τους φίλους του Απόλλωνα που βρέθηκαν στον Άλιμο στηρίζοντας την ομάδα, η αμφίβια… ελαφρά ταξιαρχία πέρασε δύο βαθμούς τον Υδραϊκό στη βαθμολογία και ετοιμάζεται, πλέον, για το ντέρμπι του Σαββάτου στο Γουδή ενάντια στη Βουλιαγμένη, σε μία… μάχη για την δεύτερη θέση
Υδραϊκός - Απόλλων Σμύρνης 12-14 (3-1, 5-4, 1-5, 3-4)
Υδραϊκός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Γαλανόπουλος, Κόχειλας 1, Γούρας, Κοκκινάκης, Χατζηκυριακάκης 1, Πρέκας 1, Μπλάνης, Αλευρόπουλος, Αργυρόπουλος Κ., Παπασηφάκης 2, Τσαχειλίδης 1, Καπετανάκης, Πωλογεώργης, Όμπερτ 3, Ίρβινγκ 3.
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ - Νάσερ, Μητρόπουλος, Γραμματικός, Μοσκόφ 6, Μπεριστιάνος, Παπαδόπουλος Γεώργ., Καρούντζος 1, Παπαγεωργίου 2, Δερμιτζάκης Δ., Χαραλαμπόπουλος 5, Βιτέλλας, Τρόβας, Λουπάκης, Μπαμπανίκας.






Γιώργος Παπαδόπουλος: «Μόνο νίκη με Υδραϊκό»

Ο Απόλλων Σμύρνης αντιμετωπίζει στην αυριανή (26/11) εμβόλιμη 10η αγωνιστική της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών τον Υδραϊκό στις 16:00 στον Άλιμο, σ’ έναν αγώνα ντέρμπι που έρχεται πριν από το Σαββατιάτικο (επίσης) ντέρμπι με τη Βουλιαγμένη στο Γουδή.
Ο αρχηγός της… αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας», Γιώργος Παπαδόπουλος, βγαίνει μπροστά και με δηλώσεις του στην επίσημη σελίδα του Συλλόγου, apollongs.gr, στέλνει σύνθημα νίκης για την αυριανή αναμέτρηση, ώστε ακολούθως να αποκτήσει… αέρα τελικού για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο φινάλε του πρώτου γύρου το παιχνίδι με τον ΝΟΒ.
Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας να δώσει για ακόμη μία φορά το «παρών» στον Άλιμο, εκφράζοντας την επιθυμία των παικτών να τονώσουν τη χαρά των φιλάθλων μετά τη στεναχώρια από την ήττα στο Φάληρο.
Για το αυριανό παιχνίδι με τον Υδραϊκό, που ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τη Βουλιαγμένη, έναν πόντο μπροστά από τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Γιώργος Παπαδόπουλος τόνισε:
«Το παιχνίδι με τον Υδραϊκό πρέπει να το κερδίσουμε, καθώς ο στόχος μας από την αρχή της χρονιάς είναι η νίκη σε όλους τους αγώνες ή το να παλεύουμε γι’ αυτήν σε κάθε αγώνα..
Το ματς με τον Υδραϊκό θα μας δώσει τον… αέρα ενός τελικού ενάντια στη Βουλιαγμένη, ώστε να κατοχυρώσουμε τη δεύτερη θέση στο τέλος του α’ γύρου. Η πορεία του αυριανού μας αντιπάλου, με δεδομένη και τη νίκη που έκανε στη Βουλιαγμένη στην πρεμιέρα, δείχνει ότι πρόκειται για ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Διαθέτει έναν φουνταριστό τον οποίο δεν έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν, ενώ στηρίζεται και στον τερματοφύλακά του. Είναι καλή ομάδα, αλλά εμείς πάμε εκεί με μοναδικό στόχο τη νίκη.
Θέλουμε να κερδίσουμε και για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για να ξεχάσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την κακή μας εμφάνιση και ήττα στο Φάληρο. Ένα κακό αποτέλεσμα ξεχνιέται με μια ωραία εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα».
Για το αν τους έχει πεισμώσει η ήττα από το Παλαιό Φάληρο αρχηγός των «κυανόλευκων» δήλωσε:
«Όχι, δεν μας έχει πεισμώσει. Ενάντια στον Ολυμπιακό και στο Παλαιό Φάληρο κάναμε τις χειρότερες εμφανίσεις μας σε σύνολο αγώνα. Δεν μένουμε, όμως, στην ήττα. Κοιτάμε μπροστά, όπως πρέπει. Θέλουμε, όμως, για τον κόσμο που ήρθε και μας υποστήριξε στο Παλαιό Φάληρο και τον στεναχωρήσαμε, να τονώσουμε τη χαρά του. Να τον ευχαριστήσουμε με ένα καλό αποτέλεσμα. Περιμένουμε ξανά τους φιλάθλους μας, όπως κάνουν πάντα, δίπλα μας στον Άλιμο».




ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ

ΥΔΡΑΪΚΟΣ - Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ


ΤΕΤΑΡΤΗ  27/11/2019 - ΩΡΑ 16:00

 ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΛΙΜΟΥ



 ΤΜΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ







ΑΟΠ ΦΑΛΗΡΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ 8-7
Η ομάδα μας γνώρισε την ήττα με 8-7 στο Φάληρο από τον ΑΟΠΦ μετά ίσως την χειρότερη εμφάνιση μέσα στη χρονιά, μη βρίσκοντας λύσεις επιθετικά.
Ελπίζουμε αυτή η ήττα να λειτουργήσει θετικά στην ομάδα μας ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας.
Την Τετάρτη 27/11 αντιμετωπίζει τον Υδραικό εκτός έδρας και το Σάββατο 30/11, στο τελευταίο παιχνίδι του α’ γύρου, την Βουλιαγμένη στο Γουδή.
Ο Απόλλων προηγήθηκε με πέναλτι του Μοσκόφ στην πρώτη επίθεση με τον Ντε Σόουζα να εκμεταλλεύεται λάθος των παικτών του Απόλλωνα και να ισοφαρίζει με μπάσιμο στα ίσα στην αμέσως επόμενη επίθεση. Οι δύο ομάδες έχασαν τις αμέσως επόμενες επιθέσεις τους με τον Μοσκόφ να σκοράρει για το 1-2 από θέση 4. Το Φάληρο απάντησε αμέσως μετά με τον Τσολακούδη από θέση 3 και οι φιλοξενούμενοι έχασαν στη συνέχεια δύο επιθέσεις σε παραπάνω. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Γωνιωτάκης έδωσε προβάδισμα στον ΑΟΠΦ για πρώτη φορά (3-2), ενώ στην αρχή της δεύτερης περιόδου ο Απόλλων έχασε άλλες δύο επιθέσεις με παραπάνω. Ο Ντε Σόουζα με το δεύτερό του γκολ έκανε το 4-2 και ο Μητράκης απέκρουσε πέναλτι του Μοσκόφ. Ο Απόλλων μείωσε σε 4-3 με τον Μοσκόφ σε παραπάνω λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης ο Αλαφραγκής σκόραρε σε κόντρα έπειτα από χαμένο παραπάνω του Απόλλωνα, ενώ ο Δερμιτζάκης σκόραρε στο 6vs5 στην αμέσως επόμενη επίθεση. Οι δύο ομάδες έχασαν επιθέσεις σε παραπάνω και στη συνέχεια ο Μοσκόφ σκόραρε από το 4 με εξάμετρο.
Το τελευταίο οκτάλεπτο ξεκίνησε με χαμένο παραπάνω για τον Απόλλωνα με τον Τσολακούδη να σκοράρει με τη βοήθεια και της τύχης από θέση 4, ενώ στην αμέσως επόμενη επίθεση ο ίδιος παίκτης πέτυχε γκολ σε παιχνίδι 4vs4. Ο Γιάννης Κατρουζανάκης κάλεσε τάιμ άουτ χωρίς ωστόσο ο Απόλλων να μπορέσει να βρει λύσεις με τον Αλαφραγκή να γράφει το 8-5, 1:33 πριν τη λήξη. Κάπου εκεί οι παίκτες αντέδρασαν και με τέρματα των Δερμιτζάκη και Χαραλαμπόπουλου (0:41 πριν τη λήξη) μείωσαν στο γκολ. Το Φάληρο κράτησε την μπάλα και στα 10 περίπου δευτερόλεπτα που έμειναν ο Απόλλων δεν κατάφερε να σουτάρει.
ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – Απόλλων Σμύρνης 8-7 (3-2, 1-1, 1-2, 3-2)
ΓΣ Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ-Νάσερ, Αλαμάνος, Γραμματικός, Μοσκόφ 4, Μπεριστιάνος, Παπαδόπουλος Γ., Καρούντζος, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης Δ. 2, Χαραλαμπόπουλος 1, Βιτέλλας, Τρόβας, Λουπάκης, Γκάτσος.
Από Σπύρο Μίντζη




Χαραλαμπόπουλος: «Συνεπείς στο καλό αγωνιστικό μας πρόσωπο»


Ήρθε το καλοκαίρι στον Απόλλωνα Σμύρνης και έχει ήδη προσαρμοστεί στην ομάδα σαν να είναι μέλος της χρόνια. Ο 29χρονος φουνταριστός, Χάρης Χαραλαμπόπουλος αποτελεί πολύτιμο «γρανάζι» της… καλοκουρδισμένης μηχανής του Γιάννη Κατρουζανάκη, η οποία αρχής γενομένης από το Σάββατο (23/11) στο κολυμβητήριο του Φαλήρου ξεκινά μια σειρά τριών απαιτητικών παιχνιδιών αρχικά ενάντια στο Παλαιό Φάληρο και ακολούθως με Υδραϊκό (27/11 εκτός) και Βουλιαγμένη εντός (30/11).
Ο Χαραλαμπόπουλος, με εξαιρετική παρουσία μέχρι τώρα στη σεζόν, μίλησε στο apollongs.gr, για  το παιχνίδι της… αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας» στο Φάληρο, αλλά και για εκείνα που ακολουθούν τονίζοντας ότι αυτό που πρέπει να κάνει ο Απόλλων Σμύρνης είναι να παραμείνει συνεπής στο αγωνιστικό πρόσωπο που έχει δείξει έως τώρα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Γυμναστικού Συλλόγου Απόλλων Σμύρνης:
- Για την τριάδα των αγώνων που ακολουθούν με πρώτο αυτόν ενάντια στο Παλαιό Φάληρο:    
«Είναι τρία παιχνίδια που μένουν μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και τη διακοπή του πρωταθλήματος. Και τα τρία έχουν τις δυσκολίες τους. Το ιδανικό θα ήταν αν μπορούμε να φτάσουμε στις τρεις νίκες ή όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό για να παραμείνουμε στην 2η θέση κλείνοντας τον πρώτο γύρο.
Το ματς με το Φάληρο είναι το πρώτο και το πιο εύκολο, αλλά στην θεωρία. Το Φάληρο έχει καλή πορεία φέτος, καλύτερη από πέρυσι και είναι μία ομάδα που αν δεν τη σεβαστείς θα σε προβληματίσει πάρα πολύ στον αγώνα. Αν συνεχίσουμε να δείχνουμε ότι έχουμε μία ανοδική πορεία θα φτάσουμε στη νίκη».
- Τι πρέπει να προσέξει ο Απόλλων στον αγώνα του Σαββάτου:
«Σε αυτό τον αγώνα νομίζω ότι πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε συνεπείς σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό μας πρόσωπο. Σέβομαι το Φάληρο, αλλά επειδή αυτό το ματς εξαρτάται πιο πολύ από τη δική μας απόδοση, αν είμαστε σοβαροί – κι αυτό εννοώ με τον όρο συνεπείς – θεωρώ πως θα φτάσουμε στη νίκη. Το κάναμε με τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει να το κάνουμε και με το Φάληρο και μετά να δούμε τα άλλα παιχνίδια ενάντια στις δύο θεωρητικά καλύτερες ομάδες από τον προσεχή μας αντίπαλο. Για να κερδίσουμε το Φάληρο αρκούν λιγότερα πράγματα απ’ ότι ενάντια στην Βουλιαγμένη για παράδειγμα, αλλά το κυριότερο είναι να είμαστε σοβαροί».
- Για το αν είναι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας μέχρι τώρα:
«100% ! Δεν το συζητάμε αυτό. Βέβαια, νομίζω, ότι αυτό το ερώτημα δεν μπορείς να το απαντήσεις στη μέσα της σεζόν και αναφέρομαι στο αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από το τι βρήκα στον Απόλλωνα, αν και ήξερα τι θα βρω. Ήμουν πολύ σίγουρος. Όπως είμαι σίγουρος ότι ανταλλάσσω το “πολύ καλά τώρα” με το “πολύ καλά τον Απρίλιο και τον Μάιο”. Αλλά…So far so good (σ.σ γέλια)».





Με Υδραϊκό στις 29/1/2020 ο Απόλλων Σμύρνης στη β΄φάση του Κυπέλλου Ελλάδας

Τον Υδραϊκό ανέδειξε η κληρωτίδα ως αντίπαλο του Απόλλωνα Σμύρνης στη β’ φάση του Κυπέλλου Υδατοσφαίρισης Ελλάδος. Ο αγώνας, που είναι νοκ άουτ θα διεξαχθεί στις 29 Ιανουαρίου 2020 στην έδρα της... αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας», με το νικητή του ζευγαριού να εξασφαλίζει την πρόκριση για το Final Four της διοργάνωσης.
Η ομάδας μας, που στην πρώτη φάση απέκλεισε με το ιστορικό πρώτο διπλό (6-5) στον Λαιμό τον ΝΟ Βουλιαγμένης καλείται να αντιμετωπίσει έναν ακόμη δυνατό αντίπαλο και να γράψει ξανά... ιστορία εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά την είσοδό της στο Final Four του Κυπέλλου.


ΤΜΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ








Καρέ τερμάτων ο Μοσκόφ στο ντεμπούτο του 
με την Εθνική Ανδρών του Μαυροβουνίου

Ο Νικολά Μοσκόφ εξαργύρωσε με κλήση στην Εθνική Ανδρών του Μαυροβουνίου τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με το σκουφάκι του Απόλλωνα Σμύρνης και φρόντισε με το... καλημέρα να δώσει τα διαπιστευτήριά του.
Ο 22χρονος περιφερειακός της ομάδας μας σκόραρε τέσσερα γκολ στην άνετη νίκη του Μαυροβουνίου με 23-3 επί της Ουκρανίας για την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου του World League και μαζί με τον Ουκρόπινα, που επίσης σημείωσε 4 γκολ, ήταν ήταν οι πρώτοι σκόρερ της Εθνικής ομάδας της χώρας τους.
Αναφίβολα εξαιρετικό ντεμπούτο για τον Νικολά με το σκουφάκι της εθνικής Μαυροβουνίου. 
ΤΜΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ

  Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟΚ


ΣΑΒΒΑΤΟ 16/11/2019 - ΩΡΑ 18:30

 ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΓΟΥΔΗ
  



 ΤΜΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ





Γ. Αφρουδάκης: «Πρέπει να τελειώνουμε με τα κατεστημένα και στον αθλητισμό»

Από waterpolonews.gr/

Στη διαδικασία της συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής βρίσκεται το νέο αθλητικό Νομοσχέδιο, που κατέθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και το οποίο αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια την προσεχή Παρασκευή.
Πλήθος Ολυμπιονικών έχουν εκφράσει δημόσια τη στήριξή τους στο συγκεκριμένο σχέδιο Νόμου, που μεταξύ άλλων προβλέπει μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στον αθλητισμό αλλά και μέτρα για την άρση της… μονιμότητας προέδρων στις αθλητικές Ομοσπονδίες.
Μεταξύ των Ολυμπιονικών που τοποθετήθηκαν υπέρ είναι και ο Γιώργος Αφρουδάκης, με συμμετοχή και διακρίσεις ως μέλος της εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης των Ανδρών σε πέντε Ολυμπιάδες και πέντε Παγκόσμια Κύπελλα.
Σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με τα κατεστημένα στον αθλητισμό» και ότι «εξέλιξη δίχως αλλαγές προσώπων δεν μπορεί να υπάρξει».
Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Αφρουδάκη:
«Με το νέο νομοσχέδιο του Υφυπουργείου Αθλητισμού έφτασε η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα προς το μέλλον για τον Ελληνικό αθλητισμό. Η αξιοποίηση των Ολυμπιονικών με έναν πιο συστηματικό τρόπο, ακόμα και μετά τη λήξη της καριέρας τους – δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να έχει αντίρρηση ότι – μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει .
Σχετικά με το θέμα των θητειών των Προέδρων νομίζω ότι κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με τα κατεστημένα και στον αθλητισμό.
Εξέλιξη χωρίς αλλαγές προσώπων δεν μπορεί να υπάρξει και αυτό δεν ισχύει μόνο στον αθλητισμό, ισχύει παντού. Στηρίζω απόλυτα το νομοσχέδιο που θα μας οδηγήσει στο αύριο και θα ωθήσει τα παιδιά μας στον αθλητισμό».
Β.Μ.






Σπουδαία πρόκριση με ανατροπή του 
Απόλλωνα με το πρώτο ιστορικό διπλό (5-6) 
επί της Βουλιαγμένης
Ιστορική πρόκριση στην β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πέτυχε ο Απόλλων Σμύρνης, που σε μια συγκλονιστική μάχη στο Κολυμβητήριο του Λαιμού, επικράτησε με 6-5 του γηπεδούχου Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0 στο ξεκίνημα του αγώνα!
Αυτό ήταν το πρώτο διπλό της… αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας» – που διανύει την 3η της χρονιά στην Α1 – στη Βουλιαγμένη και εξ αυτού είναι ιστορικό, όπως ιστορική είναι και η πρόκριση, καθώς είναι η πρώτη στην β’ φάση του Κυπέλλου, αφού είχαν προηγηθεί τρεις αποκλεισμοί από ΝΟ Χίου, Βουλιαγμένη και Ολυμπιακό τις προηγούμενες χρονιές.
Το ματς, όπως είχε προβλέψει στις δηλώσεις του ο προπονητής του Απόλλωνα, Γιάννης Κατρουζανάκης – αλλά και ο Διονύσης Καρούντζος, που είχε πει στο waterpolonews ότι «αν δεχτούμε λιγότερα από έξι γκολ θα περάσουμε –  κρίθηκε στις άμυνες. Ο Απόλλων ήταν καλύτερος στα σημεία, δέχτηκε λιγότερα γκολ και προκρίθηκε από ένα ζευγάρι, που θα μπορούσε να αποτελούσε δυάδα ομάδων για το φάιναλ φορ της διοργάνωσης.
Ο ΝΟ Βουλιαγμένης ξεκίνησε δυναμικά στο ματς παίρνοντας προβάδισμα τριών γκολ 1:53’’ πριν το τέλος με τους Κουρούβανη (πέναλτι μετά από παρέμβαση του αποβληθέντος Βιτέλλα, που σήκωσε το χέρι στην μπάλα βγαίνοντας), Γκιουβέτση και Καλογερόπουλο. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν 1:26 πριν το φινάλε της 1ης περιόδου με τον Χαραλαμόπουλο να εκμεταλλεύεται ασίστ του Μοσκόφ.
Καθοριστικοί Μπάντερ Νάσερ και Γαλανίδης
Έκτοτε οι κυανόλευκοι επιστράτευσαν την καλή τους άμυνα, την εμπειρία και την ποιότητά τους και ισοφάρισαν στο ημίχρονο σε 3-3 με Μοσκόφ και Μπάντερ Νάσερ. Ο τελευταίος ήταν καθοριστικός στο ματς, καθώς πέραν του ότι πέτυχε τρία πανέμορφα γκολ, ήταν εκείνος που… μίλησε με δύο τέρματα στην 4η περίοδο. Επίσης καθοριστικός ήταν ο Γαλανίδης, που πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις, ειδικά στην 4η περίοδο.
Στην 3η περίοδο ο ΝΟΒ μπήκε πιο δυνατά σημειώνοντας δύο γκολ με Γκιουβέτση και Ποντικέα, αλλά και πάλι ο Απόλλων επιστράτευσε την εμπειρία και την εξαιρετική του άμυνα μειώνοντας αρχικά σε 5-4 με τον Μοσκόφ, που άφησε στη συνέχεια – και συγκεκριμένα στην 4η περίοδο – την… μπαγκέτα του σκοραρίσματος στον αριστερόχειρα Μπάντερ Νάσερ. Με δύο γκολ στο τελευταίο οκτάλεπτο (το ένα μετά από τάιμ άουτ) ο αμυντικός του Απόλλωνα έδωσε την ιστορική πρόκριση στην «ελαφρά ταξιαρχία».  
Μια πρόκριση που ήρθε χάρις στην προσήλωση των παικτών του Γιάννη Κατρουζανάκη στην άμυνα και πανηγυρίστηκε δεόντως από τους περίπου 80 οπαδούς του Απόλλωνα που βρέθηκαν στις εξέδρες. Πολλοί ήταν, βεβαίως, και οι φίλαθλοι της γηπεδούχου Βουλιαγμένης με το ματς να διεξάγεται σε πολύ ωραίο κλίμα.
ΝΟ Βουλιαγμένης – Απόλλων Σμύρνης (3-1, 0-2, 2-1, 0-2)
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ Νάσερ 3, Αλαμάνος,  Γραμματικός, Μοσκόφ 2, Μπεριστιάνος, Παπαδόπουλος, Καρούντζος, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης, Χαραλαμπόπουλος 1,  Βιτέλλας, Καβουσάνος, Λουπάκης, Μπαμπανικας.
Από Σπύρο Μίντζη


ΚΥΠΕΛΛΟ
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ


ΤΕΤΑΡΤΗ 6/11/2019 - ΩΡΑ 18:30

 ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
  



 ΤΜΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ







Φωτογράφιση: Σεβαστή Βρακατσέλη

Πρώτη φετινή ήττα για τον Απόλλωνα Σμύρνης 
από Ολυμπιακό και… τώρα Βουλιαγμένη


Την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 Υδατοσφαίρισης Ανδρών υπέστη στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής ο Απόλλων Σμύρνης στην έδρα του πρωταθλητή Ολυμπιακού, σ' ένα ματς στην έναρξη του οποίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή του ΝΟ Χίου, Αδαμάντιου Μαντή.
Το νικηφόρο σερί των 6 αγώνων πρωταθλήματος της ομάδας μας διεκόπη στο Παπαστράτειο από τους «ερυθρόλευκους», που κατέκτησαν τη νίκη με σκορ 17-5 έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Κροάτη Μάρο Γιόκοβιτς με 4 γκολ και εκμεταλλευόμενοι σε 8 από τις 11 περιπτώσεις τον παίκτη παραπάνω.
Το ενδιαφέρον της αμφίβιας… «ελαφράς ταξιαρχίας» εστιάζεται στο μεθαυριανό (6/11) νοκ άουτ παιχνίδι Κυπέλλου με τη Βουλιαγμένη στο Λαιμό, αγώνας που ολοκληρώνει ένα απαιτητικό πενθήμερο που ξεκίνησε από το νικηφόρο ματς του περασμένου Σαββάτου ενάντια στα Χανιά.  
Ο αγώνας ενάντια στον Ολυμπιακό, που έγινε σήμερα Δευτέρα (4/11) λόγω των υποχρεώσεων των Πειραιωτών – βασικών διεκδικητών του τροπαίου - στο Τσάμπιονς Λιγκ, λειτούργησε για τον Απόλλωνα ως η μετάβαση από το παιχνίδι του Σαββάτου σε αυτό ενάντια στη Βουλιαγμένη. Μάλιστα ο Γιάννης Κατρουζανάκης χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες της ομάδας, καθώς θέλει να τους έχει άπαντες σε ετοιμότητα εν όψει της μεθαυριανής αναμέτρησης.  
Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 17-5 (4-1, 5-2, 4-1, 4-1)
Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 3, Γιόκοβιτς 4 Μπουλιούμπασιτς 3, Δερβίσης 1, Κάκαρης, Μουρίκης 2, Γούνας, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 4, Δαλμάρας, Χαλυβόπουλος Ιπ., Χαλυβόπουλος Αρ.
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ Νάσερ 1, Αλαμάνος, Μπεριστιάνος, Μοσκόφ 2, Μητρόπουλος, Παπαδόπουλος, Καρούντος 2, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης, Χαραλαμπόπουλος, Βιτέλλας, Σπηλιόπουλος, Λουπάκης, Γκάτσος.
Από Σπύρο Μίντζη


 Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 17-5

Ήττα για την ομάδα μας στην 7η αγωνιστική από τον Ολυμπιακό με 17-5.
Σε λίγο περισσότερα...

Συνέντευξη του Διονύση Καρούντζου 
στο Waterpolonews:

Ο Διονύσης Καρούντζος

Σε διάστημα πέντε ημερών, αρχής γενομένης από το ματς του περασμένου Σαββάτου (2/11) οπότε με το 17-8 επί των Χανίων στο Γουδή έκανε το 6Χ6 στις νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών, ο Απόλλων Σμύρνης καλείται να βγάλει ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα.
Σήμερα αντιμετωπίζει στο Παπαστράτειο τον Ολυμπιακό για την 7η αγωνιστική της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών και την Τετάρτη (7/11) αντιμετωπίζει τη Βουλιαγμένη στο Λαιμό σε νοκ άουτ αγώνα για το Κύπελλο.
Ο έμπειρος περιφερειακός της αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας», Διονύσης Καρούντζος μίλησε στο «Waterpolonews» αμέσως μετά τη νίκη επί των Χανίων τόσο για το ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, όσο και για τα ματς που έρχονται.
Όπως είπε «έπρεπε να είχαμε κάνει το απόλυτο στις νίκες και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα», ωστόσο εστίασε στο γεγονός ότι ο Απόλλων δέχεται υψηλό μέσο όρο γκολ κι επομένως πρέπει να βελτιώσει την αμυντική του λειτουργία στην πορεία της σεζόν.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συμβεί αυτό στο ματς με τον ΝΟΒ, ενώ χαρακτήρισε τον σημερινό αγώνα με τον Ολυμπιακό ως μέσο, ώστε να έρθει η νίκη στον κρίσιμο αγώνα της Τετάρτης με τη Βουλιαγμένη στο Λαιμό.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Waterpolonews:
ΕΡ – Ο Απόλλων τρέχει με το «6Χ6», πραγματοποιώντας την…. απόλυτη αρχή. Το σχόλιό σου για τη νίκη ενάντια στα Χανιά, όπου είχατε τον τίτλο του φαβορί εξ αρχής;
«Η αλήθεια είναι ότι σε πολλά παιχνίδια ήμασταν φαβορί και το ξέραμε εξ αρχής. Έπρεπε να έχουμε κάνει αυτό το 6 στα 6, το κάναμε και μας χαροποιεί αυτό ιδιαίτερα, αλλά δεν μας χαροποιεί καθόλου ότι δεχόμαστε περίπου 8 γκολ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι, το οποίο πρέπει να αρχίσει να μας προβληματίζει ιδιαίτερα γιατί στα επόμενα παιχνίδια ενδεχομένως και να το πληρώσουμε».
Ερ – Ευθύνονται ίσως οι νέοι κανονισμοί για έναν μεγαλύτερο συνολικά αριθμό γκολ, γιατί κι εσείς βάζετε φέτος περισσότερα σε σύγκριση με πέρυσι;
Ναι, ισχύει. Οι νέοι κανονισμοί έχουν ανοίξει πολύ τις άμυνες και μπαίνουν περισσότερα γκολ, αλλά δεν μπορούμε να το πάρουμε αυτό ως μειονέκτημα για εμάς, αλλά να το χρησιμοποιήσουμε σαν όπλο για να μην δεχόμαστε τόσα πολλά γκολ,
ΕΡ- Ακολουθούν δύο παιχνίδια αρχικά με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και ακολούθως την Τετάρτη (6/11) με τη Βουλιαγμένη για το Κύπελλο, σ’ ένα ματς που θα κρίνει ακόμη και το ποια ομάδα θα πάει φάιναλ φορ αν το επιτρέψουν και οι κληρώσεις, διότι οι δύο ομάδες βρίσκεστε σ’ ένα παρόμοιο πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο
«Ακριβώς. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από εμάς, προφανώς. Έχει καλύτερο μπάτζετ, καλύτερους παίκτες, απλά θεωρώ ότι και αυτό το παιχνίδι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως μέσο για τη νίκη επί της Βουλιαγμένης την Τετάρτη, οπότε δεν είναι καθόλου αδιάφορο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Θα δείξουμε την ανάλογη σοβαρότητα και με την ανάλογη προσήλωση θα πάμε και στα δύο ματς».
Για το τι θα πρέπει να προσέξει και τι να κάνει ο Απόλλων στον αγώνα με τη Βουλιαγμένη:
«Έχει δείξει η Βουλιαγμένη ότι διανύει περίοδο φόρμας, δεν ξέρω αν μπορεί να πιάσει υψηλότερα στάνταρ, καθώς δεν έχω απόλυτη άποψη αυτή τη στιγμή, αλλά ξέρουμε ότι είναι πολύ φορμαρισμένη τη συγκεκριμένη περίοδο. Θα σταθώ αι σε αυτό που είπα εξ αρχής. Πρέπει να προσηλωθούμε περισσότερο αμυντικά και θεωρώ ότι θα το κάνουμε γιατί είναι ένα παιχνίδι που ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τα ίδια λάθη με τα προηγούμενα παιχνίδια. Οπότε το κλειδί για τη νίκη είναι ξεκάθαρο. Θα ξεκινήσουμε από την άμυνα και θεωρώ ότι αν δεχτούμε λιγότερα από έξι γκολ θα κερδίσουμε».
Ποια θα ήταν η ιδανική συνθήκη στο τέλος του πρώτου γύρου για τον Απόλλωνα:
«Αντιμετωπίζουμε κάθε μας ξεχωριστά. Οι ομάδες χτίζονται παιχνίδι με παιχνίδι. Εμείς παίζουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα με στόχο να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι, πιο δεμένοι και προσηλωμένοι στην άμυνα γιατί θεωρώ ότι έχουμε πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι. Εγώ θέλω να είμαστε περισσότερο ομάδα στο τέλος του α’ γύρου».

Πηγή: https://www.waterpolonews.gr/


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ


ΔΕΥΤΕΡΑ  4/11/2019 - ΩΡΑ 17:30

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
  



 ΤΜΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ





 Συλλυπητήρια για την απώλεια του Αδαμάντιου Μαντή



Νίκη με 17-8 επί των Χανίων και… εξάρες 
για τον Απόλλωνα Σμύρνης 
πριν από Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη

Την 6η νίκη του στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές κατέκτησε σήμερα ο Απόλλων Σμύρνης, που επικράτησε στο Κολυμβητήριο στο Γουδή με 17-8 επί του ΝΟ Χανίων, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί που είχε πριν την τέλεση της αναμέτρησης.
Η ομάδα μας συνέχισε την εξαιρετική πορεία της στο πρωτάθλημα της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών φέρνοντας… εξάρες πριν τον αγώνα της Δευτέρας (4/11) με τον Ολυμπιακό στο Παπαστράτειο για την 7η αγωνιστική της Α1 και πριν από εκείνον ενάντια στη Βουλιαγμένη την προσεχή Τετάρτη (6/11) στο Λαιμό για το κύπελλο. Το ενδιαφέρον και η προσοχή, όπως είναι λογικό, εστιάζεται ήδη σε αυτά τα δύο παιχνίδια.
Πρώτος σκόρερ της ομάδας μας, που είχε και πάλι τους φιλάθλους της στο πλευρό της, αναδείχθηκε με έξι γκολ ο Μοσκόφ, ενώ από τρία γκολ είχαν οι Δερμιτζάκης και Καρούντζος και δύο ο 20χρονος Στάθης Παπαγεωργίου. Το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ έγραψαν και οι 19χρονοι Αλαμάνος και Γραμματικός, όπως και ο Μπάντερ Νάσερ.
Απόλλων Σμύρνης – ΝΟ Χανίων 17-8 (4-1, 4-2, 4-3, 5-2)
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντε Νάσερ 1, Αλαμάνος 1, Γραμματικός 1, Μοσκόφ 6, Μητρόπουλος, Τσιστράκης, Καρούντζος 3, Παπαγεωργίου 2, Δερμιτζάκης 3, Χαραλαμπόπουλος, Βιτέλλας, Σπηλιόπουλος, Λουπάκης, Γκάτσος
ΝΟ Χανίων (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Αποστολάκης, Σαρτζετάκης, Νάστραν 2, Φωκάς, Μπατάκης, Βουλγαράκης 1, Χαριτάκης 1, Μπαριωτάκης, Πετρόχειλος Αγιωργούσης 4, Μαζοκοπάκης, Παπαδάκης

Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης - ΝΟ Χανίων 17-8

Έκτη συνεχόμενη νίκη σημείωσε σήμερα η ομάδα μας επί του Ν.Ο. Χανίων με 17-8.
Σε λίγο περισσότερα...


ΝΟ ΧΙΟΥ – ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ  8 - 13
Ο Απόλλωνας επικράτησε του ΝΟ Χίου, εκτός έδρας, με 13-8 πετυχαίνοντας την πέμπτη νίκη σε πέντε αγώνες, παραμένοντας στην κορυφή του πρωταθλήματος της Α1 Υδατοσφαίρισης Ανδρών μαζί με τον Ολυμπιακό.
Η ομάδα μας παίζοντας πολύ καλά στη δεύτερη περίοδο και μέχρι τα μισά της τρίτης, με πλουραλισμό στην επίθεση και εξαιρετική άμυνα, βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 9-2. Από εκείνο το σημείο  και μέχρι το τέλος, η ομάδα μας διαχειρίστηκε πολύ καλά τον αγώνα, παρά την προσπάθεια του ΝΟΧ,  πετυχαίνοντας μια άνετη σχετικά νίκη σε μια δύσκολη έδρα.
Πρώτος σκόρερ για τον Απόλλωνα ήταν ο Γιάννης Μπεριστιάνος με τέσσερα γκολ. ενώ από τρία σημείωσαν οι Μοσκόφ και Καρούντζος.
ΝΟ Χίου Astra Airlines – Απόλλων Σμύρνης 8-13 (1-2, 1-4, 3-4, 3-3) 
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ – Νάσερ, Αλαμάνος, Γραμματικός, Μοσκόφ 3, Μπεριστιάνος 4, Παπαδόπουλος Γ., Καρούντζος 3, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης Δ. 1, Χαραλαμπόπουλος 1, Βιτέλλας 1, Σπηλιόπουλος.
Από Σπύρο Μίντζη


Δήμος Δερμιτζάκης: 
«Δύσκολη έδρα η Χίος, αλλά πάμε και εκεί για τη νίκη»

Με το απόλυτο των νικών μετά την ολοκλήρωση και της 4ης αγωνιστικής στην Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών πορεύεται ο Απόλλων Σμύρνης. Η ομάδα μας αγωνιζόμενη χωρίς τους Παπαδόπουλο, Γαλανίδη και Καρούντζο επικράτησε χθες (23/10) με 18-12 του Παναθηναϊκού  και πλέον… κοιτά το εκτός έδρας ματς του Σαββάτου (26/10) με τη Χίο.
Όπως δηλώνει στο apollongs.gr ο Δήμος Δερμιτζάκης, η «ελαφρά ταξιαρχία» έχει δύσκολη αποστολή, αλλά θα πάει στη Χίο με ξεκάθαρο στόχο τη νίκη. Ο 28χρονος περιφερειακός, που έχει σταθερά καλή απόδοση από την αρχή της σεζόν, σκόραρε ένα γκολ χθες ενάντια στην προηγούμενη ομάδα του και σχολίασε τόσο τον αγώνα κόντρα στους «πράσινους», όσο και τη μέχρι τώρα πορεία της «ελαφράς ταξιαρχίας».
Αναλυτικά οι δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Γυμναστικού Συλλόγου:
ΕΡ- Μία ακόμη νίκη και 4 στα 4 για τον Απόλλωνα. Το σχόλιό σου για τον αγώνα ενάντια στον Παναθηναϊκό με τη νίκη να συνδυάζεται με καλή εμφάνιση. Συμφωνείς;
«Ναι συμφωνών, Αν και με τις αλλαγές που είχαμε, αφήνοντας κάποιους μεγάλους παίκτες έξω, το είδαμε πιο πολύ σαν μίνι προετοιμασία για τη δύσκολη έδρα στην οποία θα παίξουμε το Σάββατο με τη Χίο, χωρίς, βέβαια, να υποτιμώ τον Παναθηναϊκό. Προετοιμαζόμαστε για να βρισκόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι και να γινόμαστε ακόμη καλύτεροι».
Ερ- Είσαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας στα 4 παιχνίδια πρωταθλήματος;
«Σίγουρα γιατί και στην προπόνηση δεν σταματάμε, ακόμη και χθες το πρωί, ανήμερα του αγώνα, είχαμε 1,5 ώρα γυμναστήριο και δύο ώρες πισίνα. Αυτό αποδεικνύει ότι ακόμη και κουρασμένοι μπορούμε να αποδείξουμε πολλά πράγματα μες στο νερό, οπότε είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μας, ναι»
Ακολουθεί το ματς με τη Χίο, σε μια δύσκολη έδρα όπως είπες:
«Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Πάμε και εκεί για τη νίκη».
Ερ- Που αποσκοπεί ο Απόλλων;
«Σίγουρα θέλουμε να διεκδικήσουμε τα κεκτημένα (σ.σ. 3η θέση πέρυσι). Ανέκαθεν, όμως, ο Απόλλων, όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια, προσπαθεί να κοιτά ακόμη πιο ψηλά, αλλά χωρίς να οριοθετούμε κάτι. Προσπαθούμε για το καλύτερο πάνω απ’ όλα». 







Μίλησαν και τα νιάτα για το «4Χ4» 
της αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας»

Τη νικηφόρο πορεία του στο πρωτάθλημα της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών συνέχισε σήμερα ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος, παρουσία περίπου 100 φιλάθλων του, που δημιούργησαν πολύ ωραία ατμόσφαιρα, επικράτησε στο Γουδή με 18-12 του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.
Η ομάδας μας πορεύεται με το απόλυτο των νικών μετά το πέρας τεσσάρων αγωνιστικών, συγκατοικώντας στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Ολυμπιακό και εστιάζει πλέον, στο εκτός έδρας ματς του προσεχούς Σαββάτου (26/10) με τη Χίο.
Απόψε ο προπονητής του Απόλλωνα, Γιάννης Κατρουζανάκης, αποφάσισε να ξεκουράσει τους  Παπαδόπουλο, Γαλανίδη και Καρούντζο και να παρατάξει ένα μείγμα έμπειρων και νεαρών παικτών, που παίρνει… άριστα βάσει (και) του αποτελέσματος.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σπηλιόπουλος που υπερασπίστηκε την εστία μας είναι μόλις 20 ετών, όπως και ο Παπαγεωργίου που, μάλιστα, σημείωσε και τρία γκολ. Δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα βρήκε ο 19χρονος Αχιλλέας Γραμματικός, ενώ από 18 έως 20 ετών είναι και οι Αλαμάνος, Καβουσανός, Τσιστράκης, Λουπάκης και Γκάτσος.
Πρώτος σκόρερ για τον Απόλλωνα ήταν και πάλι ο Νικολά Μοσκόφ με έξι γκολ, ενώ τέσσερα πέτυχε ο Χάρης Χαραλαμπόπουλος.

Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 18-12 (5-4, 4-2, 4-2, 5-4)

Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Σπηλιόπουλος, Μπάντερ Νάσερ, Μητρόπουλος, Γραμματικός 2, Μοσκόφ 6, Μπεριστιάνος, Αλαμάνος, Τσιστράκης, Παπαγεωργίου 3, Δερμιτζάκης Δ. 1, Χαραλαμπόπουλος 4, Βιτέλλας 2, Καβουσανός, Λουπάκης, Γκάτσος.

Από Σπύρο Μίντζη




 A1 KATHΓΟΡΙΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ

Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο 18-12

Τέταρτη κατά σειρά νίκη της ομάδας μας, σήμερα επί του Παναθηναϊκού με 18 - 12.

Σε λίγο περισσότερα...





Οι δηλώσεις του Γιάννη Κατρουζανάκη στην ΕΡΤ

Την καλύτερη του φετινή εμφάνιση στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε ο Απόλλων Σμύρνης το περασμένο Σάββατο νικώντας τη Γλυφάδα εκτός έδρας με το εντυπωσιακό 13-6 και συνεχίζοντας έτσι με το απόλυτο των νικών μετά από τρεις αγωνιστικές στην Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών.
Ο προπονητής της ομάδας μας μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τα στοιχεία που εμφάνισε στον αγώνα αυτό η αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία», τονίζοντας ότι η καλή αμυντική λειτουργία θα πρέπει να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα εν όψει της συνέχειας.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Κατρουζανάκη στην ΕΡΤ:
Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια η ομάδα προσπαθούσε να βρει λίγο τα πατήματα της και γενικά όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της, διότι υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες που ναι μεν είναι έμπειροι, αλλά όσο να ‘ναι χρειάζονται το χρόνο τους. Οπότε παιχνίδι με παιχνίδι περίμενα ότι η ομάδα θα ρολάρει και να είναι έτοιμη στα παιχνίδια που έχω στιγματίσει ως επικίνδυνα. Σίγουρα το να παίζεις εκτός έδρας εγκυμονεί κινδύνους, οπότε ήμασταν από πριν ακόμα πιο συνειδητοποιημένοι από τα προηγούμενα παιχνίδια. Τα παιδιά μπήκαν αρκετά δυνατά, ήλεγξαν το ρυθμό του παιχνιδιού και έτσι καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτήν την άνετη νίκη.
-  Που στέκεστε περισσότερο; Στα γκολ που πέτυχε ο Απόλλων ή στην καλή άμυνα, που αποδείχτηκε το βασικό σας… όπλο ειδικά στην αρχή του αγώνα;
«Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια δεχτήκαμε 17 γκολ, κάτι που θα πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε αν θέλουμε να πετύχουμε αυτό που έχουμε οριοθετήσει ως στόχο και είναι να μπούμε ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Πρέπει να κρατήσουμε την ομάδα σε υψηλό επίπεδο ξεκινώντας από την άμυνα, διότι στα πρώτα δύο ματς ήμασταν χαλαροί ίσως και λόγω των πολλών επιθετικών λύσεων που έχουμε στην ομάδα. Αυτό το βγάλαμε λίγο από το μυαλό μας κι ελπίζω στα υπόλοιπα παιχνίδια να συνεχίσουμε έτσι».
Ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης υποδέχεται την Τετάρτη στις 21:00 το βράδυ στο Γουδή τον Παναθηναϊκό για την 4η αγωνιστική της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών.  

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ

  Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.


ΤΕΤΑΡΤΗ 23/10/2019 - ΩΡΑ 21:00

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΓΟΥΔΗ
  



 ΤΜΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ




ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ  6-13

Το απόλυτο στις νίκες η «αμφίβια ταξιαρχία» 

με εντυπωσιακό πέρασμα από την Γλυφάδα

Ο Κωνσταντίνος Βιτέλλας το είχε πει στις δηλώσεις του στο apollongs.gr:  «Θέλουμε ενάντια στη Γλυφάδα όπως και στη συνέχεια να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο, αλλά και τις πραγματικές μας δυνατότητες». Όπως και έγινε
.
 Ο Απόλλων Σμύρνης πραγματοποιώντας την κορυφαία φετινή του εμφάνιση κατάφερε να φύγει με εντυπωσιακό διπλό από τη Γλυφάδα επικρατώντας με 13-6 του ΑΝΟΓ και να συνεχίσει έτσι με το απόλυτο των νικών μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών.

Η ομάδας μας έχοντας ως… όπλο της την εξαιρετική της άμυνα προηγήθηκε 3-0 στο πρώτο οκτάλεπτο και με 5-2 στο ημίχρονο και έδειξε ουσιαστικά με το… καλημέρα ότι θα ελέγξει τον αγώνα.

Οι παίκτες του Γιάννη Κατρουζανάκη συνέχισαν προσηλωμένοι και στο β’ μέρος,  κλείνοντας  το τρίτο οκτάλεπτο προηγούμενοι με 8-3, ενώ στην 4η περίοδο φάνηκε και το βάθος του ρόστερ της «ελαφράς ταξιαρχίας» , καθώς παρά τις αρκετές αλλαγές ο Απόλλων  συνέχισε απτόητος φτάνοντας στο τελικό 13-6!
Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Φωτόποπουλος με τρία γκολ, ενώ δεν υπήρχε παίκτης της ομάδας μας που να υστέρησε.

 Εντυπωσιακός ήταν, βεβαίως, για μία ακόμη αγωνιστική ο Νικολά Μοσκόφ, που σημείωσε έξι γκολ, ενώ αξίζει να σταθούμε και στα δύο πολύ ωραία γκολ του αριστερόχειρα  Μπάντερ Νάσερ, όπως και στον πλουραλισμό (πέραν του Μοσκόφ) που έδειξε η ομάδα μας στο σκοράρισμα.

 Τέλος ο διεθνής τερματοφύλακας της «ελαφράς ταξιαρχίας», Κώστας Γαλανίδης, που έπιασε πέναλτι για ακόμη μία αγωνιστική, όποτε χρειάστηκε,  φώναξε «παρών»  και απέδειξε εκ νέου στην πράξη το γιατί εμπνέει τόση εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του.

ΑΝΟ Γλυφάδας – Απόλλων Σμύρνης 6-13 (0-3, 2-2, 1-3, 2-5)

ΑΝΟ Γλυφάδας (Δημήτρης Μάζης): Θ. Γαβαλάς, Τζελάτης, Παπούκας, Λ. Μαυρωτάς, Μάικλ Τρας 1, Περόπουλος, Μπραΐμης 1, Τζακ Τρας 1, Χατζηγουλας, Φωτόπουλος 3, Μανιουδάκης, Αλβέρτης, Κουρούβανης, Γαλάνης, Λεμπέσης.

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ Νάσερ 2, Μητρόπουλος, Γραμματικός, Μοσκόφ 6, Μπεριστιάνος, Παπαδόπουλος, Καρούντζος 1, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης 2, Χαραλαμπόπουλος 1, Βιτέλλας 1, Καβουσανός, Λουπάκης, Μπαμπανίκας.

Από Σπύρο Μίντζη

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 6-13

Τρίτη κατά σειρά νίκη της ομάδας μας εκτός έδρας με την Γλυφάδα.
Σε λίγο περισσότερα...


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ

 ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 19/10/2019 - ΩΡΑ 14:00

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
  



 ΤΜΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ






Βιτέλλας: «Σύντομα θα δείξουμε 
τις πραγματικές μας δυνατότητες»

Ο Κωνσταντίνος Βιτέλλας ήρθε το καλοκαίρι στον Απόλλωνα Σμύρνης και από τις πρώτες του εμφανίσεις με την αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» έχει δείξει το πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά του στο παιχνίδι της ομάδας. Ο 28χρονος ποιοτικός περιφερειακός, που σκόραρε δύο πολύ όμορφα γκολ στο ματς της πρεμιέρας ενάντια στον Εθνικό Πειραιώς, μίλησε στην επίσημη  ιστοσελίδα του Γυμναστικού Συλλόγου, www.apollongs.gr, για το νικηφόρο ξεκίνημα των «κυανόλευκων» στο πρωτάθλημα, αλλά και για το επερχόμενο ματς στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών με τον ΑΝΟ Γλυφάδας στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας το Σάββατο (19/10) στις 2 μ.μ.
Όπως είπε σύντομα ο Απόλλων Σμύρνης θα δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες στην πισίνα, παρουσιάζοντας καλύτερο πρόσωπο αρχής γενομένης από το ματς του Σαββάτου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Βιτέλλα στο apollongs.gr:
Για το εκτός έδρας ματς του Σαββάτου με τη Γλυφάδα είπε:
 «Καταρχάς πιστεύω ότι ακόμη δεν έχουμε δείξει το καλό μας πρόσωπο και είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε μια καλύτερη εικόνα στο ματς με τη Γλυφάδα. Είμαστε μια νέα ομάδα, προσπαθούμε στις προπονήσεις να κάνουμε ό,τι καλύτερο και αυτό αρχίζει να βγαίνει στο νερό. Έχουν αλλάξει πολλά πρόσωπα από πέρυσι, προσπαθούμε να βρούμε την ομοιογένειά μας και θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να συμβεί και αυτό.
Σε ό,τι αφορά στην προσεχή μας αντίπαλο, κάθε χρόνο  - έτσι και φέτος - η Γλυφάδα παρουσιάζει στην πισίνα μια πολύ καλή ομάδα, που κολυμπάει αρκετά. Σίγουρα δεν είναι στο επίπεδο του Απόλλωνα και πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, να παίξουμε καλύτερα και να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο».
Πόσο σημαντικό είναι για τον Απόλλωνα, που πήρε τις νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές, έστω και αν δεν έδειξε, όπως είπες, το καλό του πρόσωπο;
«Πολύ σημαντικό. Κάθε νίκη είναι σημαντική, όπως είναι πολύ σημαντικό που δεν έχουμε πληρώσει αυτό το… πρόσωπο. Προσωπικά πιστεύω πολύ στην ομάδα μας και ό,τι σύντομα θα δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες.
Δεν παίξαμε καλά με τον Πανιώνιο, ούτε με τον Εθνικό Πειραιώς πάρα πολύ καλά, αλλά το σημαντικό είναι ότι παρά την όχι καλή μας αγωνιστική κατάσταση καταφέραμε να κερδίσουμε από τρεις βαθμούς σε κάθε παιχνίδι.  Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα από εδώ και στο εξής θα έχει καλύτερη εικόνα».
Η εμπειρία σου μέχρι τώρα στον Απόλλωνα πως είναι;
«Στον Απόλλωνα είναι όλα πολύ επαγγελματικά. Έχουμε γιατρούς, φυσικοθεραπευτές, τη δική μας πισίνα στο Σεράφειο. Είναι τα πάντα πολύ οργανωμένα και πιστεύω όλα θα πάνε πολύ καλά στη συνέχεια».
Για τους στόχους της ομάδας:
«Είναι νωρίς να θέσουμε στόχους, αλλά δεδομένα θέλουμε να τερματίσουμε στην πρώτη τριάδα και μετά ό,τι καλύτερο»
Για τους προσωπικούς του στόχους:
«Αυτό που θέλω είναι να βοηθάω σε κάθε τομέα που παιχνιδιού τον Απόλλωνα. Το θετικό είναι ότι έχουμε πολλούς παίκτες για να σκοράρουν και προσωπικά εύχομαι να συνεισφέρω όπως μπορώ σε κάθε αγώνα».

Δύο στα δύο για την… αμφίβια 
«ελαφρά ταξιαρχία»
Το δύο στα δύο στο ξεκίνημα της Α1  Υδατοσφαίρισης των Ανδρών έκανε σήμερα ο Απόλλων Σμύρνης.
 Η ομάδα μας, μετά από μέτρια απόδοση,  αλλά επικράτησε  με 10-9 του Πανιωνίου  στον αγώνα που διεξήχθη στο κολυμβητήριο στο Γουδή, συνεχίζοντας έτσι στο νικηφόρο μονοπάτι που η ίδια… χάραξε μετά την επικράτηση με 11-8, εκτός έδρας επί του Εθνικού Πειραιώς στην πρεμιέρα.
Οι «κυανέρυθροι» προέβαλαν σθεναρή αντίσταση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, επιστρέφοντας αρχικά από το 5-3 και περνώντας μπροστά στο σκορ με 8-7 λίγο πριν το φινάλε της 3ης περιόδου.
Στο τέλος, όμως, μίλησε και πάλι – όπως και στην πρεμιέρα -  η ποιότητα των «κυανόλευκων», καθώς ο Καρούντζος ισοφάρισε στο τέλος του 3ου 8λέπτου σε 8-8 και ο Νίκολα Μοσκόφ έδωσε προβάδισμα με 9-8 στην 4η και τελευταία περίοδο.
Ο Πανιώνιος απάντησε εκ νέου με πέναλτι του Γιαννόπουλου για το 9-9, αλλά ο… συνήθης ύποπτος Μοσκόφ χάρισε τη νίκη στην αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» διαμορφώνοντας με το 4ο σημερινό του γκολ το τελικό 10-9.
Απόλλων Σμύρνης – Πανιώνιος 10-9 (2-2, 3-2, 3-4, 2-1)
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ Νάσερ, Αλαμάνος, Γραμματικός, Μοσκόφ 4, Μπεριστιάνος, Γ. Παπαδόπουλος, Καρούντζος 2, Παπαγεωργίου 1, Δερμιτζάκης 2, Χαραλαμπόπουλος 1, Βιτέλλας, Σπηλιόπουλος, Λουπάκης, Μπαμπανίκας
Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Φλέγκας, Καζάζης 3, Γεωργακόπουλος, Σπούνερ, Δημακόπουλος, Καρακάσης, Γιαννόπουλος 3, Δ. Παπαδόπουλος, Αλεξίου 1, Σ. Γαβαλάς 1, Βέκκος, Δήμου, Σταθάς, Παττακός, Μπουζαλά 1.

Από Σπύρο Μίντζη

 

 

Χαραλαμπόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε ως φαβορί»





photo credits: Σεβαστή Βρακατσέλη

Χαραλαμπόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε ως φαβορί»
Ο Χάρης Χαραλαμπόπουλος ήρθε το καλοκαίρι στον Απόλλωνα Σμύρνης για να ενισχύσει με την ποιότητα και την εμπειρία του την ομάδα στη θέση του φουνταριστού. O 29χρονος πολύπειρος άσος, που σκόραρε στο ματς της νικηφόρας (11-8) πρεμιέρας ενάντια στον Εθνικό Πειραιώς στο Παπαστράτειο, μίλησε στην επίσημη σελίδα του Συλλόγου www.apollongs.gr για το επερχόμενο ματς με τον Πανιώνιο, αλλά και για τα όσα μπορεί να πετύχει η «ελαφρά ταξιαρχία».
Δήλωσε ενθουσιασμένος από τις ικανότητες της ομάδας, η οποία, πλέον, όπως είπε, θα έχει τον τίτλο του φαβορί στα περισσότερα από τα παιχνίδια που καλείται να δώσει και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι ο Απόλλων μπορεί να φτάσει πολύ ψήλα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο www.apollongs.gr:
«Όλα τα ματς είναι δύσκολα μέχρι να γίνουν εύκολα και ειδικά όταν είσαι το φαβορί. Νομίζω ότι είμαστε το φαβορί στον αγώνα με τον Πανιώνιο, αλλά το ματς είναι πάρα πολύ επικίνδυνο ακριβώς διότι ο Πανιώνιος είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα. Το έδειξε και στην 1η αγωνιστική με το Φάληρο, όπου κέρδισε σχετικά άνετα κι έδειξε ότι δεν ανήκει στην κατηγορία των ομάδων, τις οποίες όπως και να παίξεις μπορείς να κερδίσεις. Οπότε πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα, συγκέντρωση και επιθυμία για να πάρουμε αυτό το παιχνίδι».
Το ματς της πρεμιέρας ενάντια στον Εθνικό, όπου ο Απόλλων ανέβασε απόδοση ειδικά στο τέλος και πέτυχε πέντε αναπάντητα γκολ φτάνοντας στη νίκη, αλλά και τα παιχνίδια στην Ευρώπη πόσο χρήσιμα ήταν ώστε να δέσετε ως ομάδα και να αποκτήσετε μεγαλύτερη εξοικείωση με τους κανονισμούς;
«Πρώτα βάζω το να δέσουμε σαν ομάδα και μετά την εξοικείωση με τους κανονισμούς. Το ταξίδι στη Σερβία μας βοήθησε, ενώ με τον Εθνικό έπαιξε ρόλο και το άγχος της πρεμιέρας. Πλέον, όμως, ο Απόλλωνας με όσα έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να εδραιωθεί στις συνειδήσεις όλων ως μία ομάδα από τις πάνω – πάνω. Στα περισσότερα ματς παρουσιαζόμαστε ως φαβορί και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό.  Ειδικά στα πρώτα ματς, που δεν αισθάνεσαι ότι είσαι στο βαθμό ετοιμότητας στο οποίο θα φτάσεις στη διάρκεια της σεζόν, το άγχος είναι μεγαλύτερο. Όταν το ξεπεράσαμε αυτό κόντρα στον Εθνικό Πειραιώς καταφέραμε να δείξουμε την ποιότητά μας και να πάρουμε τη νίκη».
Πως είναι μέχρι στιγμής η εμπειρία σου στον Απόλλωνα;
«Μια χαρά (σ.σ χαμόγελο). Βρήκα πολλά πρόσωπα που ήξερα είτε ως παίκτες είτε με άλλη ιδιότητα, πλέον, όπως ο κόουτς Γιάννης Κατρουζανάκης και ο Γιώργος Αφρουδάκης, με τους οποίους έχω συνυπάρξει ως συμπαίκτης στο παρελθόν. Δεν νιώθω ότι ήρθα κάπου ξένα. Το αντίθετο. Είμαι ενθουσιασμένος για τα όσα μπορούμε να πετύχουμε ως ομάδα κι ελπίζω να καταφέρουμε αυτό που ήδη προσπαθούμε. Να δείξουμε, δηλαδή, τις ικανότητές μας, καθώς μπορούμε να φτάσουμε πολύ-πολύ ψηλά».





Χωρίς Μοσκόφ και Γαλανίδη στο τουρνουά 
του ΣΕΔΥ ο Απόλλων Σμύρνης

Με δύο απουσίες θα παραταχθεί το τμήμα Υδατοσφαίρισης του Γυμναστικού Συλλόγου Απόλλων Σμύρνης στο τουρνουά του ΣΕΔΥ, το οποίο ξεκινά αύριο (19/9) και ολοκληρώνεται την Κυριακή (22/9). Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος τα δύο τελευταία χρόνια, Νικολά Μοσκόφ και ο διεθνής τερματοφύλακας Κώστας Γαλανίδης αντιμετωπίζουν ελαφρείς τραυματισμούς και θα προφυλαχθούν από τον Γιάννη Κατρουζανάκη.
Ο προπονητής της «ελαφράς ταξιαρχίας» προσανατολίζεται στο να δώσει χρόνο συμμετοχής στα νεαρά παιδιά της ομάδας μας, εξηγώντας: «Το τουρνουά του ΣΕΔΥ αποτελεί μια καλή προετοιμασία. Στόχος μας είναι να δώσουμε χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς παίκτες μας, ώστε να αποκτήσουν κι άλλες εμπειρίες και να παρουσιαστούν πιο έτοιμοι στο πρωτάθλημα. Είναι χρήσιμο να δούμε κατά πόσο οι νεότεροι παίκτες μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αντρικής ομάδας και γι’ αυτό θα ακολουθήσουμε το ίδιο πλάνο με το περυσινό τουρνουά».
Θυμίζουμε ότι ο Απόλλων Σμύρνης συμμετέχει στον Α’ Ομιλο του τουρνουά του ΣΕΔΥ, που θα διεξαχθεί -  όπως και η τελική φάση - στο κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου, μαζί με Ολυμπιακό, ΑΟΠ Φαλήρου, Εθνικό Πειραιώς και ΝΟ Χανίων. Στον Β’ Όμιλο, που θα γίνει στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας, μετέχουν Πανιώνιος, Υδραϊκός, ΑΝΟ Γλυφάδας και Παναθηναϊκός.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Α’ Ομίλου και εκείνο της τελικής φάσης του τουρνουά:
Πέμπτη 19/9 (Κολυμβητήριο Παλαιού Φαλήρου)
20:30 Απόλλων Σμύρνης- ΑΟΠ Φαλήρου
22:00 Ολυμπιακός- Εθνικός Πειραιώς
Παρασκευή 20/9

11:00 Εθνικός-Απόλλων Σμύρνης
12:30 ΝΟ Χανίων- Ολυμπιακός
20:30 ΑΟΠ Φαλήρου-Εθνικός
22:30 Απόλλων Σμύρνης-ΝΟ Χανίων
Σάββατο 21/9
11:30 ΝΟ Χανίων-ΑΟΠ Φαλήρου
13:00 Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης
19:00 Εθνικός-ΝΟ Χανίων
20:30 ΑΟΠ Φαλήρου-Ολυμπιακός
Κυριακή 22/9 (Κολυμβητήριο Παλαιού Φαλήρου)
9:00 1ος Α’ Ομίλου- 2ος Β’ Ομίλου
10:30 2ος Α’ Ομίλου-1ος Β’ Ομίλου
12:00 4ος Α’ Ομίλου-4ος Β’ Ομίλου
16:30 3ος Α’ Ομίλου-3ος Β’ Ομίλου
18:00 Μικρός Τελικός
19:30 Τελικός

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ



Ο ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ανακοινώνει 
τη συνεργασία με τον Bader Al Dughther


Ο ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ανακοινώνει τη συνεργασία με τον Bader Al Dughther, για τη νέα αγωνιστική χρονιά, που θα καταλάβει τη θέση του δεύτερου ξένου παίκτη της ομάδας μας.

Ο Bader Nasser Al Dughther γεννήθηκε στις  27 Σεπτεμβρίου 1993 στη Σαουδική Αραβία, αγωνίζεται στη θέση του περιφερειακού (αριστερόχειρας) και έχει μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα.
Τα τελευταία έξι χρόνια αγωνιζόταν στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Την περσινή σεζόν με τα χρώματα της Sant Andreu κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Κύπελλο Ισπανίας ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Mediterrani  (2013-15) και στην Catalunya (2015-18). Είναι βασικό μέλος της εθνικής ομάδας πόλο της Σαουδικής Αραβίας από το 2010, έχοντας κερδίσει πολλά μετάλλια και διακρίσεις.

Για τη μεταγραφή του στην ομάδα μας ο Bader Al Dughther δήλωσε:

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνίζομαι στην Ελλάδα και την ομάδα του Απόλλωνα. Έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια για τη χώρα και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Ανυπομονώ να αγωνιστώ στο Ελληνικό πρωτάθλημα και φυσικά στο Champions League, τη μεγαλύτερη διοργάνωση στην Ευρώπη. Το Champions League άλλωστε ήταν ένας βασικός λόγος που απάντησα θετικά στην πρόταση των ανθρώπων του Απόλλωνα».
Καλωσορίζουμε τον Bader Al Dughther στην οικογένεια του Απόλλωνα! 

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ






Ο ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ανακοινώνει τη συνεργασία 
με τον έμπειρο περιφερειακό Διονύση Καρούντζο


Ο ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον έμπειρο περιφερειακό Διονύση Καρούντζο, για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2019-2020.
Ο Διονύσης Καρούντζος γεννήθηκε στις 26 Μαΐου 1985 και στο περσινό πρωτάθλημα αγωνιζόταν με τα χρώματα του ΠΑΟΚ. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με το σκουφάκι του Ιωνικού Νικαίας, του Εθνικού, του Παναθηναϊκού και της Βουλιαγμένης, κατακτώντας συνολικά δύο πρωταθλήματα ενώ πάντα βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερς.
Παράλληλα, έχει πολλές συμμετοχές με την εθνική ομάδα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.
Για τη μεταγραφή του στην ομάδα ο Διονύσης Καρούντζος δήλωσε:

«Είμαι ενθουσιασμένος για τη μεταγραφή μου σε έναν ιστορικό σύλλογο όπως ο Απόλλωνας, με πιστούς φιλάθλους. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και το προπονητικό τιμ της ομάδας για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουνε. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους. Μέσα από σκληρή δουλειά θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε τον Απόλλωνα όσο πιο ψηλά γίνεται σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Καλωσορίζουμε τον Διονύση στην οικογένεια του Απόλλωνα! 

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ



Ο ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον έμπειρο αμυντικό Γιάννη Μπεριστιάνο


Ο ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον έμπειρο αμυντικό Γιάννη Μπεριστιάνο, για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2019-2020.
Ο Γιάννης Μπεριστιάνος γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 1988, έχει ύψος 1.85 και τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν μέλος του Εθνικού. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με το σκουφάκι του ΝΟ Χίου, του Παλαιού Φαλήρου και του Πανιωνίου ενώ μετράει και 20 συμμετοχές με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος.
Για τη μεταγραφή του στην ομάδα μας ο Γιάννης Μπεριστιάνος δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη μεταγραφή μου στην ομάδα. Ευχαριστώ τη διοίκηση και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουνε. Για μένα ανοίγει ένας νέος κύκλος στην καριέρα μου και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να διακριθεί ο Απόλλωνας σε Ελλάδα και Ευρώπη.»
Καλωσορίζουμε τον Γιάννη στην οικογένεια του Απόλλωνα!

TO TMHMA ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ο ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ανακοινώνει 
τη συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Βιτέλλα


Ο ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ανακοινώνει τη συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Βιτέλλα, για τη νέα αγωνιστική χρονιά. 

Ο Κωνσταντίνος Βιτέλλας γεννήθηκε στις 5 Απριλίου 1991, έχει ύψος 1,85 και αγωνίζεται στη θέση του περιφερειακού. 

Την περίοδο 2018-19 αγωνίστηκε με τα χρώματα του Παλαιού Φαλήρου ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με τις ομάδες του ΝΟ Χίου, του Εθνικού, του Παναθηναϊκού και του Υδραϊκού. 

Για τη μεταγραφή του στην ομάδα μας ο Κωνσταντίνος Βιτέλλας δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή για την προτίμηση των ανθρώπων του Απόλλωνα προς το πρόσωπό μου και την προσθήκη μου στην ομάδα. Από μεριάς μου θα δώσω τον καλύτερό εαυτό μου για να πετύχουμε τους στόχους μας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εύχομαι καλή αγωνιστική χρονιά σε όλες τις ομάδες.» 

Καλωσορίζουμε τον Κωνσταντίνο στην οικογένεια του Απόλλωνα!  

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ






Ο ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Χάρη Χαραλαμπόπουλο


Ο ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Χάρη Χαραλαμπόπουλο, για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2019-2020.
Ο Χάρης Χαραλαμπόπουλος γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου 1990, έχει ύψος 1.85 και ζυγίζει 94 κιλά και αγωνίζεται στη θέση του φουνταριστού.
Την περίοδο 2018-19 αγωνίστηκε με τα χρώματα του ΠΑΟΚ ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, τη Γλυφάδα, το Αργοστόλι, τον Εθνικό και τον Υδραϊκό.
Για τη μεταγραφή του στην ομάδα μας ο Χάρης Χαραλαμπόπουλος δήλωσε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ σε έναν τόσο ιστορικό σύλλογο, ελπίζω τη νέα σεζόν να πετύχουμε τους στόχους μας σε Ελλάδα και Ευρώπη και να συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Από την πλευρά μου θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε να συμβάλλω σε αυτό
Καλωσορίζουμε τον Χάρη στην οικογένεια του Απόλλωνα!

TO TMHMA ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

 ΤΟΥ ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Το Τμήμα Υδατοσφαίρισης του Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση συνεργασίας του με τους αθλητές Γιώργο Παπαδόπουλο (αρχηγός ομάδας), Διονύση Μητρόπουλο, Δημοσθένη Δερμιτζάκη, Αχιλλέα Γραμματικό, Στάθη Παπαγεωργίου και Αλέξανδρο Αλαμάνο.
Τους ευχόμαστε πάνω από όλα υγεία και επιτυχίες με την ομάδα μας.

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Γ. Παπαδόπουλος: 
«Δεν έχει ταβάνι ο Απόλλωνας»


Όταν πριν από τρία χρόνια πήγε από την ομάδα του ΑΝΟ Γλυφάδας στον Απόλλωνα Σμύρνης που τότε αγωνίζονταν στην Α2, σίγουρα δε θα μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα συνέβαινε τρία χρόνια μετά. Ο λόγος για τον αρχηγό της ομάδας πόλο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» Γιώργο Παπαδόπουλο που πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της καριέρας του συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση της 3ης θέσης και της εξόδου στο Champions League.  «Έφυγα τότε από τη Γλυφάδα για επαγγελματικές υποχρεώσεις. Σίγουρα δε φανταζόμουν ότι ο Απόλλωνας τρία χρόνια μετά θα έβγαινε τρίτος. Αλλά τελειώνοντας κάθε χρονιά από εκείνη που ανεβήκαμε αήττητοι στην Α1 μέχρι πέρσι που πήραμε την έκτη θέση – αλλά και στο τελείωμα του πρώτου γύρου που ήμασταν δεύτεροι – βλέπαμε ότι φέτος είναι μεγάλη ευκαιρία με την εικόνα μου δείχνουμε να πάρουμε ένα μετάλλιο. Χάσαμε στις λεπτομέρειες τον τρίτο και τελευταίο ημιτελικό με τη Βουλιαγμένη και είπαμε ότι δικαιούμαστε την τρίτη θέση».
«Το ωραίο είναι ότι κάθε χρόνο βάζουμε έναν καινούργιο στόχο. Πέρσι βάλαμε την είσοδό μας στα πλέι οφ, φέτος το ίδιο συν να μπούμε τετράδα και για του χρόνου θέλουμε το κάτι παραπάνω κι αυτός είναι ένας τελικός».

Για το που οφείλεται η εξαιρετική πορεία του Απόλλωνα είπε: «Είχαμε συνέπεια στις νίκες και σίγουρα είχαμε μεγάλη βοήθεια από το κολυμβητήριο και τους οπαδούς μας. Μας έδιναν μεγάλο κίνητρο και δύναμη για να πάρουμε τα παιχνίδια που δεν συνηθίζεται στο χώρο μας. Θεωρώ πως συνολικά η τρίτη θέση δεν είναι το ταβάνι μας γιατί η σειρά των ημιτελικών με τη Βουλιαγμένη κρίθηκε στις λεπτομέρειες.. Δεν είναι ταβάνι για μας και κοιτάμε ψηλά».

Για τον εμπνευστή του εγχειρήματος Γιώργο Αφρουδάκη και το χρηματοδότη του τμήματος Σταμάτη Βελλή σημείωσε: «Το μεγαλύτερο κομμάτι της επιτυχίας οφείλεται στον οραματιστή Γιώργο Αφρουδάκη και φυσικά στον χρηματοδότη μας κ. Βελλή γιατί χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε τίποτα. Εύχομαι να στηρίζουν τέτοιοι άνθρωποι τις ομάδες όπως το κάνουνε αυτοί και μακάρι να μείνουν για να έρθουν κι άλλες επιτυχίες στον Απόλλωνα. Του χρόνου θα είναι μια γιορτή για τον Απόλλωνα με τη συμμετοχή του στην Ευρώπη».

Τέλος έδωσε ένα μήνυμα στους φίλους του Απόλλωνα, στον προπονητή αλλά και στους συμπαίκτες του: «Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια όλοι από τη συνέπεια στη προπόνηση αλλά και από τη σωματική και ψυχική παρουσία σε κάθε παιχνίδι έδιναν το 100%. Όσον αφορά τους οπαδούς μας χαιρόμαστε που τους κάναμε περήφανους και δώσαμε χαρά σε αυτό τον κόσμο και κάναμε να χαμογελάσουν όσοι είναι Απολλωνιστές».




Ο ΝΙΚΟΛΑ ΜΟΣΚΩΦ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟ 
ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Ο ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας με τον ΝΙΚΟΛΑ ΜΟΣΚΩΦ ο οποίος θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ομάδα υδατοσφαίρισης του Συλλόγου μας για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Με δεδομένη την πολύ καλή αγωνιστική παρουσία του Nikola, οι υπεύθυνοι του τμήματος υδατοσφαίρισης, ο προπονητής και ο χορηγός της ομάδας μας κος Σταμάτης Βελλής, έκριναν απαραίτητη την παραμονή του αθλητή στην ομάδα μας και την περίοδο 2019-20.

Ο Μοσκώφ αναδείχτηκε για δεύτερη χρονιά πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ( 84 γκολ στην κανονική περίοδο και 26 στα play off ) συμβάλλοντας τα μέγιστα στην μεγάλη επιτυχία της ομάδας μας με την κατάκτηση της 3ης θέσης του πρωταθλήματος και την συμμετοχή της στο CHAMPIONS LEAGUE.

Nikola, σου ευχόμαστε υγεία, επιτυχίες και μακροημέρευση στην ομάδα μας.


 

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ











ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 16-5-2019



Ανανέωσε με Γαλανίδη ο Απόλλων Σμύρνης

Ο 28χρονος τερματοφύλακας θα φορά το σκουφάκι 
της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» και τη σεζόν 2019-20

Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται, με τη συμμετοχή στον μικρό τελικό της Α1 των Ανδρών, μια ονειρική σεζόν για το τμήμα πόλο του Γυμναστικού Συλλόγου «Απόλλων Σμύρνης».
Ήδη, όμως, ξεκίνησε η προετοιμασία ον όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς, που θα βρει την αμφίβια «Ελαφρά Ταξιαρχία» για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά «σαλόνια». Στο πλαίσιο αυτό ανανεώθηκε σήμερα για έναν ακόμη χρόνο η συνεργασία με τον 28χρονο τερματοφύλακα, Κώστα Γαλανίδη, ο οποίος υπήρξε ένας από τους στυλοβάτες της εκπληκτικής εφετινής πορείας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:     
 

«Ο ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ  βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας με τον τερματοφύλακα  Κώστα Γαλανίδη ο οποίος θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ομάδα υδατοσφαίρισης του Συλλόγου μας για 2η συνεχόμενη χρονιά.
Η Διοίκηση και ο προπονητής της ομάδας μας, Γιάννης Κατρουζανάκης, μετά την πολύ καλή αγωνιστική παρουσία του Κώστα και την πολύ καλή συνεργασία που είχαν μαζί του, έκριναν απαραίτητη την παραμονή του αθλητή στην ομάδα μας και την περίοδο 2019-20.
Κώστα, σου ευχόμαστε υγεία, επιτυχίες και μακροημέρευση στην ομάδα μας».

TO TMHMA ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ




Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE
Την κορυφαία στιγμή στην ιστορία του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ και της ανδρικής του ομάδας υδατοσφαίρισης -μέχρι την επόμενη- ζει ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.
 Η ομάδα του Γιάννη Κατρουτζανάκη, που έχει μόλις δύο χρόνια παρουσίας στη μεγάλη κατηγορία του αθλήματος, πανηγυρίζει την κατάκτηση της 3ης θέσης στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών, που του εξασφαλίζει τη συμμετοχή του, για πρώτη φορά, στην κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση και συγκεκριμένα στα προκριματικά του CHAMPIONS LEAGUE.
Ο Απόλλων επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητα του νίκησε με 9-5 τον Εθνικό Πειραιά στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα της σειράς των μικρών τελικών, στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή, έκανε το 2-1 στις νίκες και πέτυχε το μεγάλο στόχο.
Πλουραλισμός στην επίθεση με τον Θεοδόση-Παπαλουκά να πετυχαίνει τρία γκολ, τους Μοσκώφ και Παπαδόπουλο από δύο και τους Γραμματικό και Παπαγεωργίου από ένα. Άμυνα για σεμινάριο με καταπληκτικό τον Γιώργο Παπαδόπουλο ενώ εκπληκτικός για μία ακόμη φορά ήταν ο Κώστας Γαλανίδης που κατέβασε τα ρολά!
Όλα τα παιδιά έδωσαν και την ψυχή τους!!!
Οι παίκτες του Απόλλωνα, παρότι δεν είχαν τον προπονητή τους Γιάννη Κατρουτζανάκη στον πάγκο (ήταν τιμωρημένος), έδειξαν από το ξεκίνημα τις προθέσεις τους, κατάφεραν να κυριαρχήσουν κατά κράτος σε όλους τους τομείς, ενώ βρέθηκαν να προηγούνται και με 7-2. Στο φινάλε, απλά ο Εθνικός μείωσε στο τελικό 9-5.
Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες του Απόλλωνα πανηγύρισαν την  μεγάλη επιτυχία μαζί με τους φιλάθλους της ομάδας μας, οι οποίοι δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα σε όλη την διάρκεια του αγώνα.
Οκτάλεπτα: 2-0, 1-1, 4-1, 2-3.
ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ:  Γαλανίδης, Ραμίρεζ, Μητρόπουλος, Σαρτζετάκης, Μοσκόφ 2, Θεοδόσης - Παπαλουκάς 3, Παπαδόπουλος Γ. 2, Μαυρωτάς Λ., Παπαγεωγίου 1, Δερμιτζάκης Δ., Γραμματικός 1, Αλαμάνος, Κουμής, Γιαννουρής, Ξανθόπουλος.

ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥΣ
Από Σπύρο Μίντζη















































































































Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728