ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΗΝ Α2 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ



ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ 
ΣΤΗΝ Α2 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Τα Play Off ανόδου στην Α2 ανδρών ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το Σαββατοκύριακο που πέρασε και οι ομάδες των Νέων Βύρωνα, του Κοροίβου Αμαλιάδας και της Ένωσης Αρμενίων κέρδισαν την άνοδο στην Α2 για την νέα περίοδο 2018-2019.
Συνολικά 18 ομάδες θα έχουν το δικαίωμα παρουσίας στον Νότιο Όμιλο της Α2 ΑΝΔΡΩΝ για την νέα χρονιά και θα χωριστούν σε δύο υπο-ομίλους για να δώσουν τη μάχη στην κατηγορία.
Τρείς (3) ομάδες από νησιά, έξι (6) από την Πελοπόννησο και εννέα (9) από την περιοχή Αθηνών – Πειραιά συνθέτουν το πάζλ των 18 μονομάχων.
Ας δούμε λοιπόν τα 18 Σωματεία που έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό για το φθινόπωρο:
Από την Κρήτη ο ΟΦΗ, από την Ρόδο η ΡΟΔΙΩΝ ΑΘΛΗΣΗ και από την Σάμο ο ΚΕΡΚΗΣ ΣΑΜΟΥ συνθέτουν το σύνολο των τριών (3) ομάδων από τα νησιά της Επικράτειας.
Από την Πελοπόννησο η έμπειρη ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ που υποβιβάστηκε από την Α1, η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ, η ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ, η ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80, ο ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ που προβιβάστηκε φέτος και η περσινή νεοφώτιστη ομάδα του ΑΟ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ συνθέτουν το σύνολο των έξι (6) Σωματείων της Πελοποννήσου.
Από την περιοχή των Αθηνών/Πειραιά ο φιναλίστ του τελικού των μπαράζ ανόδου της περσινής περιόδου ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ και τα Σωματεία: ΑΟ ΠΑΛΛΗΝΗ (με συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου τις δύο περασμένες περιόδους) ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ, ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ με μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία, οι περσινοί νεοφώτιστοι ΦΟΙΒΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ και ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ και τέλος οι φετινοί νεοφώτιστοι ΝΕΟΙ ΒΥΡΩΝΑ και ΑΕ ΑΡΜΕΝΙΩΝ αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι της κατηγορίας, αφού αφορούν τις μισές από τις 18 συμμετοχές του Νοτίου Ομίλου.
Tο νέο Πρωτάθλημα της Α2 (σύμφωνα με την Συμπληρωματική/ Ειδική Προκήρυξη της περσινής περιόδου, προβλέπεται να περιλαμβάνει 18 ομάδες στο Νότο και 14 ομάδες στον Βορρά. Σε λίγες μέρες θα δούμε την Προκήρυξη της νέας περιόδου και μέσα στο καλοκαίρι θα γίνει η κλήρωση των δύο υπο-ομίλων με σκοπό να πάμε σε ένα Πρωτάθλημα με 16 (μόνο) αγωνιστικές που, λίγο πολύ, θα κρατήσει κάτι περισσότερο από 4 μήνες και θα περιλαμβάνει επιπλέον τις διαδικασίες των Play Off και Play Out.
Είδομεν…

Του Δημήτρη Αθανασέκου (Εφόρου του τμήματος βόλεϊ του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης)

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728