70 χρόνια Ριζούπολη


70 χρόνια Ριζούπολη

Άποψη του γηπέδου όπως είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή του πέταλου.
 

70 χρόνια Ριζούπολη.... Ο Απόλλων Σμύρνης εγκαινιάζει τη δική του, μόνιμη στέγη στην Αθήνα, στις 17 Οκτωβρίου του 1948, έργο που οφείλεται στις προσπάθειες του Δημήτριου Μαρσέλλου, προέδρου του Απόλλωνα για 30 και πλέον χρόνια.
Η παρακάτω περιγραφή προέρχεται από το βιβλίο "Επιστημονική Αθλητική και Πολιτική Δράσις" Δημ. Μαρσέλλου.
 "Τελευταίος ωμίλησεν ο εν Σμύρνη χρηματίσας πρόεδρος του Απόλλωνος Μιχ.Αργυρόπουλος όστις μεταξύ άλλων ετόνισεν ότι αυτό το έργον τιμά την Σμύρνην αλλά προ παντός τον κον Μαρσέλλον, διότι άνευ τούτου δεν θα υπήρχε το Σμυρναϊκόν τούτο στάδιον". 
Το λόγο έλαβε στη συνέχεια ο κ. Δ.Μαρσέλλος "όστις μέσω δακρύων όλων των παλαιών Σμυρναίων ηκούσθη λέγων: Χρυσόστομε Σμύρνης ξύπνα κάτω από τα κυπαρίσσια να δής ότι εμείς οι επιζώντες νεώτεροι την επιθυμίαν σου κάτω από τα κυπαρίσσια την εκπληρούμεν".


Ο Δημήτρης Μαρσέλλος ήταν μια εξέχουσα φυσιογνωμία του Απόλλωνα.


 Στη φωτογραφία από τα εγκαίνια της Ριζούπολης διακρίνονται οι Δημήτριος Μαρσέλλος, Νικόλαος Πλαστήρας, Σοφοκλής Βενιζέλος, Παναγιώτης Κανελλόπουλος καθώς και υπουργοί της κυβέρνησης και σύμβουλοι του Συλλόγου. (Το χρονογράφημα είναι από την Αθλητική Ηχώ, 18 Οκτωβρίου 1948). ΄Αποψη του γηπέδου του Απόλλωνα, από τη σκεπαστή εξέδρα σήμερα.

  Το κλειστό γυμναστήριο σήμερα.

apollongs.gr

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728