Προβάδισμα μεταλλίου ο Απόλλων Σμύρνης – Όμορφη ατμόσφαιρα από τους φίλους των δύο ομάδων!


Προβάδισμα μεταλλίου ο Απόλλων Σμύρνης – Όμορφη ατμόσφαιρα από τους φίλους 
των δύο ομάδων!
Με γκολ του Ραμίρεζ, 1:38 πριν τη λήξη της αναμέτρησης ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε με 8-7 του Εθνικού Πειραιά στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των μικρών τελικών του πρωταθλήματος της Α1 Υδατοσφαίρισης Ανδρών και χρειάζεται ακόμα μία νίκη για να φτάσει στην κατάκτηση της τρίτης θέσης και ενός εισιτηρίου για τα προκριματικά του Champions League της σεζόν 2019-20. Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό καθ΄όλη του τη διάρκεια με τον Απόλλωνα να είναι συνεχώς μπροστά και τον Εθνικό να ισοφαρίζει, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες να πάρει προβάδισμα. Αξίζει να σημειωθεί πως στις κερκίδες βρέθηκαν φίλοι και των δύο ομάδων – (δυστυχώς αυτό έπρεπε να είναι το αυτονόητο παντού) – που δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα στο κολυμβητήριο του Πάρκου Γουδή. Πρωταγωνιστής της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ο Νίκολα Μοσκόφ που σημείωσε πέντε γκολ, ενώ από τη μεριά του Εθνικού ο Φώσκολος σημείωσε τέσσερα, όλα σε παραπάνω και με πανομοιότυπο τρόπο (από δεύτερο δοκάρι).
Πριν την έναρξη του αγώνα ο Γιώργος Αφρουδάκης από τη μεριά του Απόλλωνα παρέδωσε ανθοδέσμη στην πρόεδρο του Εθνικού Δώρα Ιωαννίδου στη μνήμη του πρώην υδατοσφαιριστή της ομάδας του Πειραιά και της Εθνικής, καθώς και ομοσπονδιακού τεχνικού στις μικρές Εθνικές ομάδες, Δημήτρη Κουγεβετόπουλου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών. Παράλληλα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ οι παίκτες του Εθνικού αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια στο μπράτσο τους.

Η Εξέλιξη του αγώνα

Ο Απόλλων ξεκίνησε με γκολ στην πρώτη του επίθεση με τον Μοσκόφ να νικάει την άμυνα του Εθνικού και τον Καραμπέτσο με γυριστό από τα πέντε μέτρα, ενώ αμέσως μετά εκμεταλλεύτηκε αριθμητικό πλεονέκτημα που κέρδισε και έκανε το 2-0 με τον Δερμιτζάκη. Η απάντηση των Πειραιωτών ήταν άμεση με το Φώσκολο να μειώνει σε παίκτη παραπάνω από ασίστ του Παπαδόγκωνα και τον Λιαπάκη να σκοράρει και πάλι σε παιχνίδι 6vs5 παίζοντας γρήγορα την επίθεση. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα σε νέο παραπάνω, όμως ο Γαλανίδης είπε «όχι» στο Λιαπάκη. Στην επόμενη επίθεση ο Σαρτζετάκης σκόραρε με ωραία κίνηση από φουνταριστό, ενώ ο Μοσκόφ έκανε και πάλι δύο τα γκολ της διαφοράς (4-2) πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου.
Τα πολλά γκολ της πρώτης περιόδου διαδέχθηκε μια σχεδόν άκαρπη δεύτερη περίοδος στην οποία οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο. Γαλανίδης και Καραμπέτσος είχαν τις απαντήσεις στα σουτ των αντίπαλων περιφερειακών, ενώ τα περάσματα στους φουνταριστούς ήταν ελάχιστα. Το μοναδικό γκολ σε αυτό το διάστημα πέτυχε ο Παπαδόγκωνας έπειτα από μπάσιμο στα δύο μέτρα και ασίστ του Τεσάνοβιτς που είδε την κίνησή του.
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τους παίκτες του Φάνη Κουντουδιού να χάνουν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Ο Τεσάνοβιτς κέρδισε τον πέναλτι από το Γαλανίδη, όμως ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα έκανε την επέμβαση στο πέναλτι του Φώσκολου. Ο Απόλλων δεν εκμεταλλεύτηκε τρεις ευκαιρίες σε παίκτη παραπάνω στη συνέχεια με τον Φώσκολο να παίρνει το αίμα του πίσω και να σκοράρει σε παραπάνω από νέα ασίστ του Παπαδόγκωνα (4-4). Ο Μοσκόφ ήταν αυτός που απάντησε άμεσα δίνοντας νέο προβάδισμα στην ομάδα του (5-4), με το οποίο έληξε η τρίτη περίοδος.
Στην έναρξη της τελευταίας περιόδου, ο Εθνικός ισοφάρισε δύο φορές με το Φώσκολο (5-5 και 6-6) με το Μοσκόφ ενδιάμεσα να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο ίδιος ευστόχησε σε πέναλτι για το 7-6, ενώ ο Τζώρτζης έκανε το 7-7 ύστερα από μεγάλη αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα για πρώτη φορά με το Φώσκολο να φεύγει σε κόντρα, όμως στο γυριστό που επιχείρησε έκανε επιθετικό φάουλ, απόφαση που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες στον πάγκο των Πειραιωτών. Τελικά, η λύτρωση για τον Απόλλωνα ήρθε με τον Ραμίρεζ να σκοράρει στον παραπάνω από το δεύτερο δοκάρι για το τελικό 8-7 με τον Εθνικό να χάνει παραπάνω στη συνέχεια.

Απόλλων Σμύρνης – Εθνικός 8-7 (4-2, 0-1, 1-1, 3-3)

Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Ραμίρεζ 1, Μητρόπουλος, Σαρτζετάκης 1, Μοσκόφ 5, Θεοδόσης – Παπαλουκάς, Παπαδόπουλος Γεωρ. Μαυρωτάς Λ., Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης Δ. 1, Γραμματικός, Αλαμάνος, Κουμής, Γιαννουρής, Ξανθόπουλος

Εθνικός (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Τζώρτζης 1, Θαλασσινός, Τεσάνοβιτς, Καλαϊτζής, Λιαπάκης 1, Παπαδόγκωνας 1, Καραβιώτης, Φώσκολος 4, Μπεριστιάνος, Μαθιόπουλος, Βαλλιανάτος, Σπηλιόπουλος, Πρωτοψάλτης, Ξυλούρης

Πηγή: https://www.waterpolonews.gr/

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728