Αδίκησε τον εαυτό του ο Απόλλων Σμύρνης στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο - Άρθρο του waterpolonews.gr/ για τον πρώτο χθεσινό αγώνα του Απόλλωνα στο Σάμπατς της Σερβίας



Αδίκησε τον εαυτό του ο Απόλλων Σμύρνης στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο

Άρθρο του waterpolonews.gr/ για τον πρώτο  χθεσινό αγώνα του Απόλλωνα 
στο Σάμπατς της Σερβίας


Τους εαυτούς τους αδίκησαν οι παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης στην πρώτη ευρωπαϊκή τους συμμετοχή στον Α Προκριματικό γύρο του Champions League της Υδατοσφαίρισης των ανδρών. Η Ελαφρά Ταξιαρχία πλήρωσε το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με τέσσερα γκολ διαφορά και παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης ηττήθηκε με 7-6 από τη ρουμανική Οραντέα και πλέον θα αναζητήσει τις δύο νίκες που χρειάζεται για να προκριθεί στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια. Στους αγώνες που γίνονται στο Σάμπατς της Σερβίας η ελληνική ομάδα θα επιδιώξει να βάλει από κάτω δύο εκ των Γαλατασαράι, Ντιναμό Μόσχας, Σάμπατς, Ερυθρό Αστέρα και Οραντέα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι παίκτες του Απόλλωνα μπήκαν αγχωμένοι στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να κάνουν αρκετά λάθη στην επίθεση τους. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στους Ρουμάνους που μπήκαν πιο αποφασισμένα να μπορέσουν να προηγηθούν με 2-0 χάρη σε τέρματα των Γκεοργκέσκου και Ντραγκομιρέσκου, με την Ελαφρά Ταξιαρχία να μην μπορεί να βρει δίχτυα σε αυτό το διάστημα.
Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο για την ελληνική ομάδα που δέχθηκε άλλα δύο γρήγορα γκολ με αποτέλεσμα η Οραντέα να βρεθεί μπροστά με 4-0. Ο Μοσκόφ ήταν εκείνος που πέτυχε το πρώτο γκολ του Απόλλωνα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, μειώνοντας σε 4-1, όμως οι παίκτες της Οραντέα είχαν άμεση απάντηση. Η Ελαφρά Ταξιαρχία μείωσε κα πάλι με τον Μαυροβούνιο άσσο σε 5-2, ενώ στη λήξη του ημιχρόνου χάθηκε με επιπόλαια πάσα παίκτης παραπάνω.
Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο. Ο Δήμος Δερμιτζάκης με δύο δικά του γκολ από περιφέρεια μείωσε στο γκολ (5-4) με την ελληνική ομάδα να χάνει τεράστια ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, αφού ο Μοσκόφ νικήθηκε σε εκτέλεση πέναλτι από τον Πιέτλοβιτς. Μάλιστα, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα, αλλά ο Γαλανίδης είπε επίσης “όχι” σε πέναλτι των Ρουμάνων. Η τρίτη περίοδος έληξε με το σκορ στο 5-4 αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς στην τελευταία περίοδο.
Όμως, ένα γρήγορο γκολ της αντίπαλης ομάδας στην τελευταία περίοδο την έχρισε μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Ο Μοσκόφ από τη μεριά του μείωσε με εκπληκτικό εξάμετρο και πάλι στο γκολ. Ο Απόλλων έχασε μεγάλη ευκαιρία σε παίκτη παραπάνω, ενώ στη συνέχεια ακυρώθηκε γκολ για οφσάιντ (πιθανότατα σωστά). Στην αμέσως επόμενη επίθεση οι Ρουμάνοι σκόραραν με τον Ιλίσιε για το 7-5 κλειδώνοντας τη νίκη – μισή πρόκριση. Ο Καρούντζος μείωσε στο τελικό 7-6, όμως χρόνος για κάτι καλύτερο δεν υπήρχε.

Οράντεα – Απόλλων Σμύρνης 7-6 (2-0, 3-2, 0-2, 2-2)

Οράντεα: Πιέτλοβιτς, Γκεοργκέσκου Β. 1, Ντόμπρε, Ιλίσιε 1, Ντραγκομιρέσκου 1, Σάμπο 2, Ποποβίτσιου, Κόβατς 1, Κολοντρόβσκι, Γκεοργκέσκου Ρ. 1, Τσενκ, Ρέμες, Γκάβρις

Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Αλ-Ντότερ, Μητρόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Μοσκόφ 3, Μπεριστιάνος , Παπαδόπουλος, Καρούντζος 1, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης 2, Γραμματικός, Αλαμάνος, Σπηλιόπουλος
Διαιτητές: Αντρέι Φρανούλοβιτς (Κροατία), Φρανκ Όμε (Γερμανία).

Το σημερινό πρόγραμμα:

Παρασκευή 30/08
 
2η Αγωνιστική
 
10:30 Ερυθρός Αστέρας – Οράντεα
12:15 Ντιναμό Μόσχας – Γαλατασαράι
14:00 Σάμπατς – Απόλλων Σμύρνης


Πηγή: https://www.waterpolonews.gr/

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728