ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - Κ.Α.Π. 77-82 1η Αγωνιστική, Α' ΕΣΚΑ




ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - Κ.Α.Π. 77-82

1η Αγωνιστική, Α' ΕΣΚΑ

Ένας σπουδαίος Απόλλωνας Σμύρνης εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της φετινής Α' ΕΣΚΑ, απέναντι σε ένα απ' τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για την άνοδο, την Αγία Παρασκευή, και παρότι δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη, γνωρίζοντας την ήττα με 77-82, έφτασε μία "ανάσα" από μία ιστορική ανατροπή και έδειξε ότι διαθέτει πνεύμα μαχητή και... Απολλώνια ψυχή, σε ένα τρομερό ματς, που μόνο κέρδη μπορεί να έχει, εν όψει της συνέχειας!

Έπειτα από ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο για τον Απόλλωνα (23-24), όπου έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει στα ίσια μία τόσο ισχυρή ομάδα, μερικά "κενά" διαστήματα τόσο στη δεύτερη (σ.σ. αμυντικά), όσο και στην τρίτη περίοδο (σ.σ. επιθετικά), έδωσαν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να "χτίσουν" μία διαφορά ασφαλείας, η οποία μάλιστα λίγο πριν το τέλος το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου "εκτοξεύθηκε" στο +23, σε ένα σημείο που ουσιαστικά η ΚΑΠ φάνηκε ότι "κλείδωσε" το διπλό στην πρεμιέρα μέσα στη Ριζούπολη... Ωστόσο, οι παίκτες και οι προπονητές μας απέδειξαν ότι είναι... πεισματάρηδες και αρνούνται να τα παρατήσουν! Έτσι, με υπομονή, καλές επιλογές στην επίθεση και... λυσσασμένη άμυνα, ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους λίγο πριν ολοκληρωθούν τα 30 λεπτά παιχνιδιού και όχι μόνο κατόρθωσαν να μειώσουν, αλλά μπήκαν ξανά στο ματς και από -23 κατάφεραν να το μετατρέψουν σε ντέρμπι! Μάλιστα, με τρίποντη "βόμβα" του κορυφαίου της αναμέτρησης, Αποστόλη Πάντσιου, ο Απόλλωνας μείωσε σε 70-73 στο 38', στην επόμενη κατοχή κι έπειτα από σπουδαία άμυνα και πάλι ο Πάντσιος στον αιφνιδιασμό επιχείρησε εκ νέου τρίποντο, αλλά αστόχησε, χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει, ενώ στο 39' ο Λέπουρης με δύο εύστοχες βολές μείωσε στον πόντο (75-76)! Ο Καρτέρης με δύο δικές του βολές έστειλε ξανά τη διαφορά στους 3 για την Αγία Παρασκευή, ωστόσο στην επόμενη φάση, ο Πάντσιος κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια τριών πόντων και είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς στην παράταση! Όμως, ευστόχησε σε δύο απ' τις τρεις βολές (77-78) και η ευκαιρία για μία ανατροπή που θα έμενε στην ιστορία χάθηκε, με τον Καρτέρη και πάλι να ευστοχεί σε τέσσερις συνεχόμενες βολές στο τέλος, για το τελικό 77-82.

Ο κόουτς Ψυχογιόπουλος χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του, σε ένα εκτεταμένο ροτέισον, από το οποίο -παρά την ήττα- τα κέρδη ήταν ουκ ολίγα, συμπεριλαμβανομένου της αξιοπρόσεκτης εικόνας των μικρών του Απόλλωνα!

Τη 2η Αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Απόλλων Σμύρνης δοκιμάζεται στην έδρα της γειτονικής Νέας Ιωνίας, την ερχόμενη Δευτέρα 7/10 στις 22:00.

Δεκάλεπτα: 23-24, 38-50, 49-66, 77-82

Διαιτητές: Θεοδωρόπουλος, Κούλης, Αναστασόπουλος

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης (Ψυχογιόπουλος, Τάσιος): Οικονομάκης 1, Τσόπελας 2, Κουντούρης 2, Λέπουρης 2, Καλπακής 10 (2), Πάντσιος 26 (5), Ρεντίφης 2, Μουρίκης 4, Δαουτάκος 16 (3), Παπαδημητρίου, Σκούταρης 12 (1), Λαμπράκης.

ΚΑΠ (Χατζηπανηγύρης): Γαρδέλης, Παρασκευόπουλος 2, Καρτέρης 9, Σιλιτζήρης 14 (1), Αγόρης 20 (5), Σβορώνος 7 (1), Ζερβός 14 (1), Παπανίκος, Φιλιππαίος, Μιχάλης 3 (1), Τσιρίμπασης, Παπάς 12 (2).

Τα αποτελέσματα της Πρεμιέρας:
ΑΟ ΠΕΥΚΗΣ – ΟΚΑ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 82-63
ΑΣ ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ – ΑΟ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ 68-59
ΑΟ ΝΗΑΡ ΗΣΤ – ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 75-62
ΑΟ ΔΑΦΝΗΣ – ΕΣΚΔ Ν.ΙΩΝΙΑΣ 88-77
ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΚΑΛΑΘ/ΣΗ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 77-82
ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΑΓΣ ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΑΓ.ΒΑΡΒ. 69-72
ΓΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 58-66


ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728