Ανατροπή στο Παπαστράτειο και ξεκίνημα με το δεξί για τον Γ.Σ. Απόλλωνα Σμύρνης



Ανατροπή στο Παπαστράτειο και ξεκίνημα με το δεξί για τον Γ.Σ. Απόλλωνα Σμύρνης
Ο πήχης των στόχων για τον Απόλλωνα Σμύρνης τέθηκε ψηλά στην παρουσίαση τη ομάδας την περασμένη Πέμπτη και οι παίκτες του Γιάννη Κατρουζανάκη φρόντισαν με το… καλημέρα να επιβεβαιώσουν το γιατί, φεύγοντας με το «διπλό» (8-11) και μάλιστα με ανατροπή από τη δυνατή έδρα του σκληροτράχηλου και ποιοτικού Εθνικού Πειραιώς στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στην Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών.
Τα εντυπωσιακά στοιχεία του αγώνα αφενός ήταν η επιστροφή και τα πέντε αναπάντητα γκολ του Απόλλωνα από το 8-6 (στα 00:23 πριν το φινάλε της 3ης περιόδου) και  αφετέρου το γεγονός ότι το τελικό 8-11 «έγραψε» με γκολ από την περιφέρεια ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Κώστας Γαλανίδης (!), ο οποίος είχε αποκρούσει και πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο.
Η εξέλιξη του αγώνα   
Στο Παπαστράτειο ο αγώνας ήταν ντέρμπι σχεδόν μέχρι και το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 3-2 στο φινάλε της 1ης  περιόδου, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάνε στο ημίχρονο με το ισόπαλο 4-4 χάρις σε γκολ του Κουτσιαλή στα 6’’ πριν το σφύριγμα της λήξης.
Στο β’ μέρος οι ομάδες εξακολουθούσαν να πηγαίνουν χέρι – χέρι μέχρι και το 6-6, με τους Πειραιώτες να σκοράρουν και την «ελαφρά ταξιαρχία» να βρίσκει τις απαντήσεις. Όμως στο 01:12 πριν το τέλος της 3ης περιόδου ο Παπαδόγκωνας διαμόρφωσε στον παίκτη παραπάνω το 7-6 και λίγο αργότερα, για την ακρίβεια 00:23 πριν το φινάλε, ο Χονδροκούκης κέρδισε πέναλτι  και νικώντας τον Γαλανίδη έδωσε για πρώτη φορά στον αγώνα προβάδισμα δύο γκολ για τον Εθνικό.
Η αντεπίθεση της «ελαφράς ταξιαρχίας»
Κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση του Απόλλωνα Σμύρνης, που έχοντας σταθερά ανοδική πορεία σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης έδειξε την ποιότητα που συνολικά διαθέτει ως ομάδα.
Ένας… μαγικός συνδυασμός των Μοσκόφ και Καρούντζου, με τον πρώτο να δίνει εκπληκτική ασίστ και τον δεύτερο να σκοράρει από το φουνταριστό στα 00:03 πριν την κόρνα του 3ου 8λέπτου (7-8), ανέβασε τη ψυχολογία των φιλοξενούμενων στα ύψη και παράλληλα  έκοψε τα… φτερά των παικτών του Φάνη Κουντουδιού. Κάτι που φάνηκε με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, εκεί όπου η «ελαφρά ταξιαρχία» με δύο γρήγορα και όμορφα γκολ του Βιτέλλα (07:17, 06:18) ανέκτησε το προβάδισμα που είχε χάσει στα τέλη του ημιχρόνου.
Ακολούθως ο Απόλλων αποδίδοντας εξαιρετικά στην άμυνα μπλόκαρε όλες τις επιθέσεις του Εθνικού που είχε δοκάρι σε σουτ του Παπαδόγκωνα στον παίκτη παραπάνω στα 05:47 και συνεχίζοντας να ψάχνει το γκολ μπροστά (απόκρουση του Καραμπέτσου σε κόντρα στα 05:24, δοκάρι του Δερμιτζάκη στα 02:40) τελικά το βρήκε με τον… συνήθη ύποπτο Νικολά Μοσκόφ, ο οποίος με ωραίο σουτ από την περιφέρεια στα 00:56 διαμόρφωσε το 8-10 και κλείδωσε ουσιαστικά τη νίκη για τον Απόλλωνα.
Το τάιμ άουτ που κάλεσε 15’’ πριν το τέλος ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Γιάννης Κατρουζανάκης, μόνο τυχαίο δεν ήταν, καθώς σε αυτό σχεδιάστηκε η τελευταία επίθεση στο ματς να εκδηλωθεί από τον Κώστα Γαλανίδη. Όπερ και εγένετο με τον διεθνή τερματοφύλακα, που είχε συνολικά πολύ καλή παρουσία στο ματς, να σκοράρει από την περιφέρεια.
Στα αξιοσημείωτα ακόμη της αναμέτρησης τα δύο όμορφα γκολ που σημείωσε στο ματς ο Κουτσιαλής, που μαζί με τον Παπαδόγκωνα ξεχώρισαν από τους γηπεδούχους, όπως, βεβαίως, και το ντεμπούτο του Καρούντζου με τρία γκολ ως παίκτης του Απόλλωνα. Τα τέσσερα γκολ του Μοσκόφ, πρώτου σκόρερ της Α1 την τελευταία διετία αλλά και της χθεσινής αναμέτρησης, αποτελούν τη… συνηθισμένη συνταγή για έναν άκρως ποιοτικό αθλητή.
Εθνικός Πειραιώς – Απόλλων Σμύρνης 8-11(2-3, 2-1, 4-3, 0-4)
Εθνικός Πειραιώς (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Παπαλούκας,  Θαλασσινός, Τεράσοβιτς 1, Κουτσιαλής 2, Τοράκης, Παπαδόγκωνας 2,  Χονδροκούκης 2, Πρωτοψάλτης 1, Λιαπάκης, Καραβιώτης, Κατσαγούνας, Μπελέσης, Ξυλούρης.
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης 1, Μπάντερ Νάσερ, Μητρόπουλος, Χαραλαμπόπουλος 1, Μοσκόφ 4, Βιτέλλας 2, Παπαδόπουλος , Καρούντζος 3, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης,  Γραμματικός, Αλαμάνος, Σπηλιόπουλος, Λουπάκης, Γκάτσος.
Από Σπύρο Μίντζη

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728