Σπουδαία πρόκριση με ανατροπή του Απόλλωνα με το πρώτο ιστορικό διπλό (5-6) επί της Βουλιαγμένης




Σπουδαία πρόκριση με ανατροπή του 
Απόλλωνα με το πρώτο ιστορικό διπλό (5-6) 
επί της Βουλιαγμένης
Ιστορική πρόκριση στην β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πέτυχε ο Απόλλων Σμύρνης, που σε μια συγκλονιστική μάχη στο Κολυμβητήριο του Λαιμού, επικράτησε με 6-5 του γηπεδούχου Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0 στο ξεκίνημα του αγώνα!
Αυτό ήταν το πρώτο διπλό της… αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας» – που διανύει την 3η της χρονιά στην Α1 – στη Βουλιαγμένη και εξ αυτού είναι ιστορικό, όπως ιστορική είναι και η πρόκριση, καθώς είναι η πρώτη στην β’ φάση του Κυπέλλου, αφού είχαν προηγηθεί τρεις αποκλεισμοί από ΝΟ Χίου, Βουλιαγμένη και Ολυμπιακό τις προηγούμενες χρονιές.
Το ματς, όπως είχε προβλέψει στις δηλώσεις του ο προπονητής του Απόλλωνα, Γιάννης Κατρουζανάκης – αλλά και ο Διονύσης Καρούντζος, που είχε πει στο waterpolonews ότι «αν δεχτούμε λιγότερα από έξι γκολ θα περάσουμε –  κρίθηκε στις άμυνες. Ο Απόλλων ήταν καλύτερος στα σημεία, δέχτηκε λιγότερα γκολ και προκρίθηκε από ένα ζευγάρι, που θα μπορούσε να αποτελούσε δυάδα ομάδων για το φάιναλ φορ της διοργάνωσης.
Ο ΝΟ Βουλιαγμένης ξεκίνησε δυναμικά στο ματς παίρνοντας προβάδισμα τριών γκολ 1:53’’ πριν το τέλος με τους Κουρούβανη (πέναλτι μετά από παρέμβαση του αποβληθέντος Βιτέλλα, που σήκωσε το χέρι στην μπάλα βγαίνοντας), Γκιουβέτση και Καλογερόπουλο. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν 1:26 πριν το φινάλε της 1ης περιόδου με τον Χαραλαμόπουλο να εκμεταλλεύεται ασίστ του Μοσκόφ.
Καθοριστικοί Μπάντερ Νάσερ και Γαλανίδης
Έκτοτε οι κυανόλευκοι επιστράτευσαν την καλή τους άμυνα, την εμπειρία και την ποιότητά τους και ισοφάρισαν στο ημίχρονο σε 3-3 με Μοσκόφ και Μπάντερ Νάσερ. Ο τελευταίος ήταν καθοριστικός στο ματς, καθώς πέραν του ότι πέτυχε τρία πανέμορφα γκολ, ήταν εκείνος που… μίλησε με δύο τέρματα στην 4η περίοδο. Επίσης καθοριστικός ήταν ο Γαλανίδης, που πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις, ειδικά στην 4η περίοδο.
Στην 3η περίοδο ο ΝΟΒ μπήκε πιο δυνατά σημειώνοντας δύο γκολ με Γκιουβέτση και Ποντικέα, αλλά και πάλι ο Απόλλων επιστράτευσε την εμπειρία και την εξαιρετική του άμυνα μειώνοντας αρχικά σε 5-4 με τον Μοσκόφ, που άφησε στη συνέχεια – και συγκεκριμένα στην 4η περίοδο – την… μπαγκέτα του σκοραρίσματος στον αριστερόχειρα Μπάντερ Νάσερ. Με δύο γκολ στο τελευταίο οκτάλεπτο (το ένα μετά από τάιμ άουτ) ο αμυντικός του Απόλλωνα έδωσε την ιστορική πρόκριση στην «ελαφρά ταξιαρχία».  
Μια πρόκριση που ήρθε χάρις στην προσήλωση των παικτών του Γιάννη Κατρουζανάκη στην άμυνα και πανηγυρίστηκε δεόντως από τους περίπου 80 οπαδούς του Απόλλωνα που βρέθηκαν στις εξέδρες. Πολλοί ήταν, βεβαίως, και οι φίλαθλοι της γηπεδούχου Βουλιαγμένης με το ματς να διεξάγεται σε πολύ ωραίο κλίμα.
ΝΟ Βουλιαγμένης – Απόλλων Σμύρνης (3-1, 0-2, 2-1, 0-2)
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ Νάσερ 3, Αλαμάνος,  Γραμματικός, Μοσκόφ 2, Μπεριστιάνος, Παπαδόπουλος, Καρούντζος, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης, Χαραλαμπόπουλος 1,  Βιτέλλας, Καβουσάνος, Λουπάκης, Μπαμπανικας.
Από Σπύρο Μίντζη


Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728