Ήττα με 6-5 από τον ΝΟΒ σε ντέρμπι με διαιτητικά λάθη σε βάρος του Απόλλωνα




Ήττα με 6-5 από τον ΝΟΒ σε ντέρμπι με διαιτητικά λάθη σε βάρος του Απόλλωνα

Την ήττα με 6-5 από τον ΝΟ Βουλιαγμένης γνώρισε ο Απόλλων Σμύρνης στο Γουδή, σ’ έναν αγώνα ντέρμπι ο οποίος κρίθηκε από τις άμυνες, αλλά και από  λάθη των διαιτητών, σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, σε βάρος της ομάδας μας, κυρίως στο φινάλε της αναμέτρησης.

Συγκεκριμένα αμέσως μετά την ισοφάριση σε 5-5 από τον Μοσκόφ, o Χρ. Αφρουδάκης κερδίζει αμφισβητούμενο φάουλ και στη συνέχεια πετυχαίνει το 6-5 με αντικανονικό τρόπο που σύμφωνα με τους κανονισμούς, το γκολ δεν  θα έπρεπε να μετρήσει και έπρεπε να αλλάξει η κατοχή της μπάλας.

Επίσης στα 23΄΄  πριν τη λήξη κι ενώ ο Γιάννης Κατρουζανάκης έχει ζητήσει τάιμ άουτ, ο Κυριάκος Ποντικέας χτυπάει εσκεμμένα τον παίκτη μας Χαραλαμπόπουλο. Τιμωρείται για «κακό παιχνίδι (bad game)»!!!!, όπως γράφουν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνος (αλήθεια σε αυτόν τον όρο πόσες ερμηνείες υπάρχουν;),  και με αποβολή με αντικατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την αποβολή την έδωσε ο διαιτητής που ήταν στην απέναντι πλευρά της πισίνας ενώ έτερος διαιτητής κος Κουρέτας, που το συμβάν έγινε μπροστά του, «περιέργως», δεν είδε τίποτα και δεν είναι η πρώτη φορά που δεν «βλέπει» σε αγώνα της ομάδας μας.

Αυτή η στάση του, εξόργισε τους φιλάθλους μας, που δυστυχώς, πέταξαν νερό στον διαιτητή, κάτι που γράφτηκε στο φύλλο αγώνα και προμηνύεται κλήση του αθλητικού δικαστή. Τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι κατακριτέες και δεν πρέπει να επαναληφθούν.
Τελειώνοντας με το θέμα της διαιτησίας αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κος Κουρέτας αναχώρησε αρκετή ώρα μετά το τέλος του αγώνα και ενώ το κολυμβητήριο ήταν άδειο, για την ιδιαίτερη πατρίδα του (Πάτρα) οδικώς με την συνοδεία, μέχρι την Αττική Οδό, δύο μοτοσυκλετών της Αστυνομίας φοβούμενος τους ….κακούς και επικίνδυνους φιλάθλους μας. Ήμαρτον.

Στο αγωνιστικό κομμάτι που είναι και η ουσία, μετά το τάιμ άουτ, ο αγώνας επανάρχισε με την ομάδα μας να παίζει με παίκτη παραπάνω, αλλά να μην σκοράρει στην τελευταία φάση του αγώνα σε προσπάθεια του Γαλανίδη, που είχε προωθηθεί, από το δεύτερο δοκάρι.

Πάντως ήταν ένα αγώνας ντέρμπι μεταξύ δύο πολύ ποιοτικών ομάδων, τον οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 φίλοι του Απόλλωνα Σμύρνης, που δεν σταμάτησαν να φωνάζουν υπέρ της «ελαφράς ταξιαρχίας».

Η ομάδα μας προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Μπεριστιάνου και Δερμιτζάκη, αλλά κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση δεν της έδωσαν τη δυνατότητα να διευρύνει κι άλλο το προβάδισμα. Η Βουλιαγμένη μείωσε σε 2-1 στο ημίχρονο και κατάφερε στην 3η περίοδο να φέρει τρεις φορές το παιχνίδι στα ίσια (2-2, 3-3, 4-4), σημειώνοντας το 4-4 με γκολ του Μπάσιτς στα 2’’ πριν τη λήξη. Στο 3-3 (το 3-2 το είχε κάνει ο Χαραλαμπόπουλος) και προτού ο Αλαμάνος σκοράρει για το 4-3 είχε ακυρωθεί γκολ του Μοσκόφ μετά από αποβολή που έγινε μέσα στα έξι μέτρα επειδή σύμφωνα με τους διαιτητές, δεν είχε προλάβει να βγει ο παίκτης του ΝΟΒ που αποβλήθηκε.

Ξανά ο Μπάσιτς έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ τον ΝΟΒ 4:31 για το τέλος , με τον Μοσκόφ να ισοφαρίζει στα 1:44 για το φινάλε. Η συνέχεια είναι γνωστή, με τον ΝΟ Βουλιαγμένης να νικά με το ίδιο σκορ με το οποίο είχε ηττηθεί από τον Απόλλωνα, στον αγώνα Κυπέλλου που είχε γίνει στις αρχές Νοεμβρίου στον Λαιμό.


ΓΣ Απόλλων Σμύρνης – ΝΟ Βουλιαγμένης 5-6 (2-0, 0-1, 2-3, 1-2)

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ Νάσερ, Αλαμάνος 1, Γραμματικός, Μοσκόφ 1, Μπεριστιάνος 1, Παπαδόπουλος, Καρούντζος, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης 1, Χαραλαμπόπουλος 1, Βιτέλλας, Τροβάς, Λουπάκης, Μπαμπανίκας.

Από Σπύρο Μίντζη

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728