Ο Απόλλων επέστρεψε στη Σμύρνη και στο επίκεντρο βρέθηκε η Ελληνοτουρκική φιλία!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σμύρνη 03-01-2020

Ο Απόλλων επέστρεψε στη Σμύρνη και στο επίκεντρο βρέθηκε η Ελληνοτουρκική φιλία!

Παρουσία του Τούρκου Δημάρχου της Σμύρνης και της Ελληνίδας Προξένου το δείπνο που παρέθεσε η ESTI

Ο Απόλλων επέστρεψε στη Σμύρνη! Μία πρόταση που μέσα σε πέντε  λέξεις περικλείει άπειρα συναισθήματα. Κι ίσως να μην είναι τυχαίο που η φουρτουνιασμένη θάλασσα σήμερα το πρωί κατά τη μετάβαση από τη Χίο στο Τσεσμέ έδωσε τη θέση της σε μια ζεστή λιακάδα με την άφιξη στην πρώτη πατρίδα. Λες και η μάνα να άνοιξε την αγκαλιά της για να υποδεχτεί το παιδί της.
Η ομάδα Υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης μετά από 98 χρόνια γύρισε, λοιπόν, στον τόπο που ιδρύθηκε ο Σύλλογος το 1891, επέστρεψε εν ολίγοις στην πρώτη της πατρίδα και με το… καλημέρα έζησε στιγμές μοναδικές, που είχαν ως επίκεντρο την Ελληνοτουρκική φιλία. 
Η τουρκική ομάδα πόλο ESTI Belediye, της οποίας Head Coach είναι ο Βαγγέλης Πάτερος, φρόντισε από τη στιγμή της άφιξης της αποστολής της ανδρικής ομάδας στο Τσεσμέ να δείξει τη διάθεση για φιλοξενία με αποκορύφωμα τη δεξίωση, που παρέθεσε το βράδυ στην «ελαφρά ταξιαρχία» στο εστιατόριο «Asansor» της ιστορικής περιοχής Ασανσέρ.

Παρόντες ο Τούρκος Δήμαρχος και η Ελληνίδα Πρόξενος

Μια δεξίωση που έστειλε από αμφότερες τις πλευρές ισχυρά μηνύματα ελληνοτουρκικής φιλίας, τα οποία ενισχύθηκαν από την παρουσία της Ελληνίδας Προξένου, Αργυρούς Παπούλια και του Δημάρχου της Σμύρνης, Tunc Soyer.
Στην ομιλία τους και οι δύο στάθηκαν στην επιστροφή του Απόλλωνα Σμύρνης στη γενέτειρά του και στα μηνύματα που στέλνουν τόσο το αποψινό δείπνο όσο και τα φιλικά που θα γίνουν αύριο με την ESTI Belediye.
Την ομάδα του Απόλλωνα υποδέχτηκαν όρθιοι οι διοικούντες την τουρκική ομάδα αλλά και οι παίκτες της, σε μια πολύ όμορφη κίνηση, ενώ σε κάθε τραπεζάκι υπήρχαν πάνω μία τουρκική και ελληνική σημαία.
Τον Γυμναστικό Σύλλογο Απόλλων Σμύρνης εκπροσώπησαν ο Γ. Γραμματέας Κώστας Χαραλαμπίδης, ο Πόλυς Αφρουδάκης και ο έφορος, Σπύρος Μίντζης, που έδωσαν αναμνηστικά δώρα στους Τούρκους ομολόγους τους. Κίνηση που απαντήθηκε επίσης.
Ακόμη η τουρκική πλευρά θέλοντας να δημιουργήσει ζεστή ατμόσφαιρα είχε φροντίσει να καλωσορίσει την ελληνική ομάδα, με «ζωντανή» ορχήστρα που τραγουδούσε ελληνικά.  Εκπροσωπώντας άπαντες στον Απόλλωνα ο Κώστας Χαραλαμπίδης μιλώντας δια μικροφώνου εξέφρασε την επιθυμία του Απόλλωνα να ανταποδώσει τη φιλοξενία.
Η αποστολή του Απόλλωνα έφτασε περίπου στις 11 το πρωί στη Σμύρνη και δύο ώρες αργότερα οι παίκτες του Γιάννη Κατρουζανάκη προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του, αλλά και του γυμναστή Χρήστου Μπάκα στο κλειστό κολυμβητήριο των Πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί η ESTI και ακολούθως επέστρεψαν στο ξενοδοχείο για γεύμα και ξεκούραση πριν το… μαγικό δείπνο που ακολούθησε.

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο και φιλικό με την ESTI

Η αποστολή της ομάδας Νέων Υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα - όπως και οι φίλαθλοι της ομάδας -  αφίχθηκε το βράδυ στη Σμύρνη και θα μετάσχει κι εκείνη στις πολύ σημαντικές εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για αύριο Σάββατο (4/1).
Στις 12 το μεσημέρι υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση των μελών της 27μελους αποστολής  με τον Μητροπολίτη Σμύρνης, Βαρθολομαίο στην Αγία Φωτεινή, ενώ στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εκ των δύο φιλικών με την ESTI Belediye, αφού ο Απόλλων θα μείνει στη Σμύρνη μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.
 Οι παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης στο ίδιο τραπέζι με εκείνους της ESTI.


 Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ESTI (οι δύο από αριστερά)
 συνομιλούν με τους Σπύρο Μίντζη, Πόλυ Αφρουδάκη και Κώστα Χαραλαμπίδη.


 Γιάννης Κατρουζανάκης και Χρήστος Μπάκας συνομιλούν 
με τον προπονητή της ESTI, Βαγγέλη Πάτερο.


Στα δεξιά της φωτογραφία η Ελληνίδα Πρόξενος, Αργυρώ Παπούλια
 και στο αριστερό της χέρι ο Δήμαρχος Σμύρνης, Tunc Soyer.


Οι διοικούντες των δύο Συλλόγων μαζί με την Ελληνίδα Πρόξενο 
και τον Τούρκο Δήμαρχο Σμύρνης.


Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728