Φιλική νίκη επί της ESTI στον ιστορικό για τον Απόλλωνα αγώνα της επιστροφής στη Σμύρνη!



Σύσσωμη η ομάδα του Απόλλωνα, που έδωσε τον ιστορικό 
αγώνα της επιστροφής στη μάνα Σμύρνη.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σμύρνη 05-01-2020

Φιλική νίκη επί της ESTI στον ιστορικό για τον Απόλλωνα αγώνα της επιστροφής στη Σμύρνη!

Υποδοχή - νωρίτερα - της κυανόλευκης αποστολής από τον Μητροπολίτη Σμύρνης, Βαρθολομαίο, στην Εκκλησία της Αγίας Φωτεινής

H χθεσινή 2η ημέρα παρουσίας των ομάδων Υδατοσφαίρισης Ανδρών και Νέων του Απόλλωνα Σμύρνης στη γενέτειρα του Συλλόγου Σμύρνη επεφύλασσαν στιγμές εξίσου δυνατές και συγκινητικές με εκείνες των προχθεσινών πρώτων… βημάτων στην πρώτη πατρίδα της «ελαφράς ταξιαρχίας».
Σχεδόν μια εκατονταετία μετά τον τελευταίο αγώνα, πριν τη Μικρασιατική Καταστροφή, το έμβλημα με τον θεό Απόλλωνα φορέθηκε ξανά σε αγώνα Υδατοσφαίρισης στη Σμύρνη. Ο Απόλλων αντιμετώπισε σε φιλική αναμέτρηση στο πανέμορφο κολυμβητήριο του Πανεπιστημίου Ege της επαρχίας του Μπουρνόβα την εξαιρετικά φιλόξενη οικοδέσποινα Esti Belediye, στην οποία τον ρόλο του Head Coach έχει ο Βαγγέλης Πάτερος.
Ήταν ένας αγώνας ιστορικός, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ όμορφο κλίμα από τους περίπου 500 φιλάθλους, οι οποίοι χειροκρότησαν τον Απόλλωνα τόσο στο τέλος της αναμέτρησης για τη νίκη του με σκορ 14-10 όσο και πριν την έναρξή του.
Στη στιγμή που οι παίκτες της ομάδας μαζεύτηκαν σ’ έναν κύκλο και φώναξαν το καθιερωμένο πριν από κάθε παιχνίδι σύνθημα: Τρεις αιώνες, δύο πατρίδες, μία ομάδα. Απόλλων!
Για την… ιστορία πρώτος σκόρερ των «κυανόλευκων», σκοράροντας τρία γκολ, ήταν ο Διονύσης Καρούντζος με τον προπονητή Γιάννη Κατρουζανάκη να χρησιμοποιεί τόσο τους έμπειρους παίκτες της ανδρικής ομάδας όσο κι εκείνους της Νέων.
Η επίσκεψη στην Αγία Φωτεινή και το μήνυμα ενότητας του Μητροπολίτη Σμύρνης, Βαρθολομαίου
Νωρίτερα το απόγευμα – και αφού είχε προηγηθεί πρωινή προπόνηση - η αποστολή των «κυανόλευκων» επισκέφτηκε στην ιστορική Εκκλησία Αγία Φωτεινή τον Μητροπολίτη Σμύρνης, Βαρθολομαίο, ο οποίος καλωσόρισε τον Απόλλωνα στην πρώτη του πατρίδα τονίζοντας τον ιδιαίτερο συμβολισμό τόσο της παρουσίας της «ελαφράς ταξιαρχίας» «στον τόπο όπου ιδρύθηκε και έλκει την καταγωγή της» όσο και «των μηνυμάτων που αυτή στέλνει ειδικά στις μέρες μας». Όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά οι δύο φιλικοί αγώνες με την ESTI αποτελούν «ένδειξη φιλίας και πρόταση ειρήνης».
Ο Μητροπολίτης Σμύρνης, Βαρθολομαίος, αναφέρθηκε ακόμη στο σπουδαίο έργο της Μητρόπολης, ενώ εξέφρασε την «ιδιαίτερη χαρά για τη συμμετοχή του Απόλλωνα στον εορτασμό των Θεοφανείων και στην τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην Προκυμαία της Σμύρνης».
Παρών στην επίσκεψη, στην έκπληξη του απογεύματος, ήταν ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής της ΑΕΚ και Κυπελλούχος Ευρώπης, Χρήστος Ζούπας, ο οποίος μίλησε στους παίκτες του Απόλλωνα εκφράζοντας τη συγκίνησή του για την παρουσία του στη Σμύρνη. Εκεί όπου το 1970 στον τελικό του Βαλκανικού Κυπέλλου ενάντια στη Γιουγκοσλαβία είχε πραγματοποιήσει εκπληκτική εμφάνιση σημειώνοντας τους περισσότερους πόντους στην καριέρα του (42) σ’ έναν αγώνα, αναδεικνυόμενος MVP της διοργάνωσης, σε μια απόφαση που – όπως είπε – λίγο έλειψε να προκαλέσει τότε… διπλωματικό επεισόδιο.
Τον Γυμναστικό Σύλλογο Απόλλων Σμύρνης σε διοικητικό επίπεδο εκπροσώπησαν ο Γιώργος Αφρουδάκης, που οραματίστηκε και υλοποίησε την επανίδρυση του τμήματος Υδατοσφαίρισης της «ελαφράς ταξιαρχίας», ο Πόλυς Αφρουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας του ΓΣ, Κώστας Χαραλαμπίδης, ο έφορος του τμήματος Υδατοσφαίρισης, Σπύρος Μίντζης, ο έφορος των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου του ΓΣ, Γιώργος Κατρανάς και το μέλος του ΔΣ και υπεύθυνος ιστορικών και πολιτιστικών θεμάτων, Γιώργος Αγγελάκης. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης παρέδωσε αναμνηστικά δώρα στον Μητροπολίτη Σμύρνης, Βαρθολομαίο, μεταξύ των οποίων το βιβλίο που εκδόθηκε το 2011 με τα 120 (τότε) χρόνια ιστορίας του Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Σεβασμιότατος προσέφερε σε κάθε ένα μέλος της αποστολής μία εικόνα με τους τρεις Αγίους προστάτες της Σμύρνης.
Επίσκεψη στο Προξενείο και νέο φιλικό με την ESTI
Το σημερινό (5/1) πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινή προπόνηση και ακολούθως επίσκεψη στο ελληνικό Προξενείο. Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, Αργυρώ Παπούλια που - μαζί με τον Τούρκο Δήμαρχο της Πόλης, Tunc Soyer - είχε δώσει το «παρών» στο δείπνο που είχε παραθέσει η ESTI στον Απόλλωνα, προσκάλεσε και θα υποδεχτεί την αποστολή της ελληνικής ομάδας στο Προξενείο.
Το απόγευμα στις 7:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας ο Απόλλων Σμύρνης θα δώσει τον δεύτερο και τελευταίο φιλικό αγώνα με την ESTI Belediye, ενώ τη Δευτέρα – μετά τον εορτασμό των Θεοφανείων – θα πάρει τον… δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.
                         

Η μία από τις δύο εξέδρες του κολυμβητηρίου 
που φιλοξένησε τον χθεσινό αγώνα. 
Ο κόσμος χειροκρότησε τον Απόλλωνα Σμύρνης.

  Το ιστορικό φύλλο αγώνος της επιστροφής του Απόλλωνα Σμύρνης 
(όπως αναγράφεται και σε αυτό) για πόλο στη γενέτειρά του 
σχεδόν μετά από μια εκατονταετία.



Ο Γιώργος Αφρουδάκης συζητά με τον πρόεδρο 
και τον αντιπρόεδρο της ESTI Belediye.



 H χειραψία των παικτών της ESTI
 και του Απόλλωνα Σμύρνης.




  Φάση από τον αγώνα.



 Σύσσωμη η αποστολή του Απόλλωνα Σμύρνης 
με τον Μητροπολίτη Σμύρνης, Βαρθολομαίο, στο κέντρο.



 Ο Χρήστος Ζούπας εξηγεί στους παίκτες 
του Απόλλωνα τον λόγο της συγκίνησής του.

 Οι παίκτες της «ελαφράς ταξιαρχίας» στην είσοδο 
της ιστορικής Εκκλησίας της Αγίας Φωτεινής. 


 Ο Γενικός Γραμματέας του Απόλλωνα Σμύρνης, 
Κώστας Χαραλαμπίδης, παραδίδει αναμνηστικά δώρα 
στον Μητροπολίτη Σμύρνης, Βαρθολομαίο.



 Ο προπονητής των «κυανόλευκων», Γιάννης Κατρουζανάκης (αριστερά) 
με τον Head Coach της ESTI, Βαγγέλη Πάτερο.

 Ο τεχνικός του Απόλλωνα, Γιάννης Κατρουζανάκης, 
με τον προπονητή φυσικής κατάστασης, Χρήστο Μπάκα (αριστερά) 
και τον βοηθό του Δημήτρη Μιτελούδη (δεξιά).


 Ο Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος με τους εκπροσώπους 
του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης Γιώργο Κατρανά και Γιώργο Αγγελάκη (από αρστερά) 
και Πόλυ Αφρουδάκη, Κώστα Χαραλαμπίδη στα δεξιά.




Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728