Ιστορική πρόκριση στο Final-4 για τον Απόλλωνα Σμύρνης με ανατροπή 10-9 επί του Υδραϊκού





Ιστορική πρόκριση στο Final-4 για τον Απόλλωνα Σμύρνης με ανατροπή 10-9 
επί του Υδραϊκού

Με μία ιστορική πρόκριση με ψυχή… Απολλωνιστική ξεκίνησε το 2020 για τον Απόλλωνα Σμύρνης! Η ομάδα μας αν και 2:20’’ πριν το φινάλε του νοκ άουτ αγώνα Κυπέλλου με τον Υδραϊκό στο Γουδή ήταν πίσω στο σκορ (8-9) κατάφερε να φτάσει στην επική ανατροπή και να εξασφαλίσει με τη νίκη της με 10-9 για πρώτη φορά στην 6χρονη ιστορία της (από την επανίδρυση του τμήματος) το εισιτήριο για Final-4 της διοργάνωσης!
Η νέα χρονιά ξεκινά με τον πλέον ιδανικό τρόπο για την… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία», που καταγράφει μία ακόμη σπουδαία επιτυχία!
Το… χρυσό γκολ για τον Απόλλωνα Σμύρνης, που είχε την ένθερμη συμπαράσταση περίπου 150 φιλάθλων του, σημείωσε 1:10 πριν τη λήξη ο αρχηγός, Γιώργος Παπαδόπουλος με ωραίο τελείωμα από τα 2 μ. ύστερα από πολύ όμορφη ασίστ του Νικολά Μοσκόφ.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν με διαφορά δύο τερμάτων στο ξεκίνημα (0-2), αλλά γρήγορα ο Απόλλων απάντησε ισοφαρίζοντας σε 3-3. Η ομάδα μας πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 4-3 χάρις σε όμορφο γκολ του Μπεριστιάνου, αλλά έκτοτε «κυνηγούσε» στο σκορ, αφού ο Υδραϊκός προηγήθηκε με 6-4, 7-6, 8-7 και 9-8, αλλά τελευταία «μίλησε» η απολλωνιστική «ψυχή». Ο Χαραλαμπόπουλος ισοφάρισε σε 7-7 επτά δευτερόλεπτα πριν το τέλος του 3ου οκταλέπτου, ο Καρούντζος με πολύ όμορφο γκολ «έγραψε» το 8-8, ενώ πριν το «χρυσό» 10-9 του Παπαδόπουλου, είχε ισοφαρίσει σε 9-9 2’ πριν τιο φινάλε του αγώνα ο Νικολά Μοσκόφ, που ήταν και πρώτος σκόρερ του αγώνα με 4 γκολ.
Κορυφαίος της ομάδας του Γιάννη Κατρουζανάκη ήταν ο διεθνής τερματοφύλακας, Κώστας Γαλανίδης, που πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις στο ματς με πιο καθοριστική αυτήν στο σουτ του Κοκκινάκη με το σκορ στο 8-9 και λίγο πριν ο Μοσκόφ ισοφαρίσει.
Βέβαια η ανατροπή ήρθε κατόπιν ομαδικής προσπάθειας, με τους παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης – που αδικήθηκε σε κρίσιμα σημεία του αγώνα από τους διαιτητές -  να πανηγυρίζουν μετά το τέλος της αναμέτρησης την ιστορική πρόκριση μαζί με τους φιλάθλους, οι οποίοι φώναζαν ρυθμικά το «Απολλωνάρα φέρε μας το κύπελλο»!
Απόλλων Σμύρνης – Υδραϊκός 10-9 (3-3, 1-2, 3-2, 3-2)
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ – Νάσερ 1, Αλαμάνος, Γραμματικός, Μοσκόφ 4, Μπεριστιάνος 1, Παπαδόπουλος Γ. 1, Καρούντζος 2, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης, Χαραλαμπόπουλος 1, Τσιστράκης, Σπηλιόπουλος, Λουπάκης, Μπαμπανίκας
Υδραϊκός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Γαλανόπουλος, Κόχειλας, Γούρας, Κοκκινάκης 1, Χατζηκυριακάκης 1, Πρέκας, Μπλάνης, Αλευρόπουλος, Αργυρόπουλος, Παπασηφάκης 1, Τσαχειλίδης, Καπετανάκης 2, Πωλογεώργης, Όμπερτ 1, Ίρβινγκ 3

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728