Πάλεψε ηρωικά ο Απόλλων Σμύρνης








Πάλεψε ηρωικά ο Απόλλων Σμύρνης

Ηρωϊκά… μαχόμενος έπεσε ο Απόλλων Σμύρνης στον αποψινό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ενάντια στον Ολυμπιακό Πειραιώς, σ’ έναν αγώνα η εικόνα του οποίου σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζεται στο τελικό 14-7 με τις αποβολές των Μπεριστιάνου και Μοσκόφ με αντικατάσταση να παίζουν καθοριστικό ρόλο.
Στην ιστορική παρθενική της παρουσία σε Final-4 η ομάδα μας, που βρέθηκε τρεις φορές πίσω στο σκορ, κατάφερε αρχικά να επιστρέψει από το 3-0 ισοφαρίζοντας σε 3-3 και ακολούθως από το 5-3 σε 5-5 και σε 6-6 με 6:57’ να υπολείπονται για το τέλος της 3ης περιόδου!
Αμέσως μετά – κι ενώ είχε προηγηθεί στις αρχές του οκταλέπτου η αποβολή με αντικατάσταση του Μπεριστιάνου – ήρθε το 7-6 όταν δόθηκε βούλιαγμα της μπάλας στην επίθεση και ο Ολυμπιακός έβγαλε κόντρα, ενώ το 8-6 έγινε μετά από διπλή αποβολή των Καρούντζου και Γραμματικού. Το 9-6 έγινε με 3:28 να μένουν για το φινάλε του τρίτου οκταλέπτου, λίγο πριν το τέλος του οποίου αποβλήθηκε με αντικατάσταση ο Νικολά Μοσκόφ για μονομαχία με τον Μανώλη Μυλωνάκη και ενώ αρχικά είχε τιμωρηθεί με αντικατάσταση μόνο ο παίκτης των «ερυθρολεύκων»!
Η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με 9-6, αλλά στο 4ο οκτάλεπτο η λαβωμένη «ελαφρά ταξιαρχία» ξέμεινε από ψυχικά αποθέματα με τον Ολυμπιακό να διευρύνει το τελικό σκορ. Ο Απόλλων Σμύρνης πάλεψε στον ημιτελικό απέναντι στο φαβορί για τον τίτλο - που κέρδισε αρκετές εύκολες αποβολές – και φεύγει από τη Χίο με το κεφάλι ψηλά.
Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 14-7 (4-3, 2-2, 3-1, 5-1)
Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Γιόκοβιτς 4, Χαλυβόπουλος Αρ., Δερβίσης 1, Κάκκαρης, Μουρίκης, Γούνας 5, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Μίτροβιτς 1, Δαλμάρας, Χαλυβόπουλος Ιπ.
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ Νάσερ 2, Αλαμάνος 1, Γραμματικός, Μοσκόφ 2, Μπεριστιάνος, Παπαδόπουλος, Καρούντζος, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης 1, Χαραλαμπόπουλος 1, Τσιστράκης, Σπηλιόπουλος

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728