Έφτασε η ώρα της ιστορικής συμμετοχής του Απόλλωνα Σμύρνης στο Final-4




Έφτασε η ώρα της ιστορικής συμμετοχής του Απόλλωνα Σμύρνης στο Final-4

Η ώρα για την ιστορική πρώτη συμμετοχή του Απόλλωνα Σμύρνης σε Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος Υδατοσφαίρισης των Ανδρών έφτασε. Στον 6ο χρόνο από την ίδρυσή της στην Αθήνα η «ελαφρά ταξιαρχία» κατάφερε να πετύχει έναν ακόμη από τους υψηλούς στόχους που είχε θέσει και για τον οποίο… μόχθησε πολύ για να τα καταφέρει.
Διότι ο δρόμος για τη Χίο και τον αυριανό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό μόνο… βατός δεν ήταν, αφού η ομάδα μας για να φτάσει εκεί απέκλεισε στο διάβα της τους δύο βασικούς ανταγωνιστές της στην Α1. Τον ΝΟ Βουλιαγμένης με νίκη 6-5 στον Λαιμό και τον Υδραϊκό με νίκη 10-9 στο Γουδή. Έτσι η πρόκριση αυτή και η παρθενική παρουσία στο Final-4 αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία.
Ο Απόλλων Σμύρνης κληρώθηκε στον αυριανό ημιτελικό (20:00 με μετάδοση από το ΕΡΤ Play) στο Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου με τον νταμπλούχο Ολυμπιακό, που έχει δώσει το «παρών» και στα 20 προηγούμενα Final-4 από το 1999 που θεσμοθετήθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο η διοργάνωση και που έχει κατακτήσει και 20 Κύπελλα (το πρώτο το 1992).
Το έργο των παικτών του Γιάννη Κατρουζανάκη για πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου (14:00) είναι σαφώς πολύ δύσκολο, αλλά όπως δηλώνει ο τεχνικός των «κυανόλευκων» στο apollongs άπαντες είναι αποφασισμένοι να παλέψουν και… ό,τι βγει.
«Πετώντας εκτός θεσμού τις δύο από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος πετυχαίνουμε και τον Ολυμπιακό, που είναι και η πιο δυνατή. Σίγουρα θα θέλαμε να τον έχουμε αντίπαλο στον τελικό. Οι διαφορές είναι γνωστές, όμως εμείς θα παίξουμε το παιχνίδι μας και ό,τι βγει» τόνισε αρχικά ο προπονητής της ομάδας μας.
Για το ότι ο Απόλλων απέκλεισε ΝΟΒ και Υδραϊκό για να φτάσει στο Final-4 ο Γιάννης Κατρουζανάκης δήλωσε:
«Σίγουρα η ομάδα η δικιά μας μαζί με Βουλιαγμένη και Υδραϊκό συνθέτουν μια κατηγορία από μόνες τους και θα παλέψουν για την 2η και 3η θέση της Α1. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία ότι φτάσαμε ως εδώ αποκλείοντας τους δύο βασικούς μας αντιπάλους στο Πρωτάθλημα. Όλοι μας στην ομάδα και οι παίκτες, βεβαίως, είμαστε χαρούμενοι για τη συμμετοχή μας στην τελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας».

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728