Και ο Γιάννης Κατρουζανάκης μένει σπίτι…




Και ο Γιάννης Κατρουζανάκης μένει σπίτι…

Επιδεικνύοντας συνέπεια και σεβασμό στον συνάνθρωπο άπαντες στο τμήμα υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης φροντίζουν να ακολουθούν πιστά την οδηγία «Μένουμε Σπίτι», τηρώντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, όπως, βεβαίως, και των υπολοίπων.
Η πανδημία του Κορωνοϊού συγκλονίζει τον πλανήτη κι όπως είναι ευνόητο ο αθλητισμός έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο ο… εγκλεισμός έχει και τα καλά του. Περισσότερος χρόνος με την οικογένεια, ευκαιρία για ανάγνωση νέων ή αγαπημένων συγγραμμάτων, σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ ή  dvd για τους λίγο… παλαιότερους, όπως βεβαίως και για ατομική γυμναστική.   
Ο προπονητής της «ελαφράς ταξιαρχίας», Γιάννης Κατρουζανάκης αφού φρόντισε σε συνεργασία με τον προπονητή φυσικής κατάστασης της ομάδας, Χρήστο Μπάκα, να εξοπλιστούν οι παίκτες με ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης στο σπίτι, στέλνει μέσω του apollongs το δικό του μήνυμα για την κατάσταση που άπαντες βιώνουμε.
«Το πρόβλημα είναι ότι αναγκαστικά πρέπει όλοι μας να μείνουμε στο σπίτι και να ακολουθούμε τις οδηγίες. Είναι υποχρέωσή μας» μας λέει αρχικά ο πατέρας ενός 16 μηνών αγοριού και ενός εξάχρονου κοριτσιού Γιάννης Κατρουζανάκης που συνιστά «να βρει ο καθένας να καλύψει τον ελεύθερό του χρόνο με τέτοιον τρόπο ώστε και να ενημερώνεται σωστά για τα όσα συμβαίνουν, αλλά και να μην… τρελαθεί από την όλη κατάσταση. Πρέπει να βρούμε τους τρόπους, ώστε να μην καθόμαστε όλη μέρα μπροστά στην τηλεόραση και να σκεφτόμαστε μόνο την πανδημία του Κορωνοϊού. Εμείς, για παράδειγμα, που έχουμε παιδιά ασχολούμαστε μαζί τους όλη μέρα».
Όσο για το πως… αντιμετωπίζεται αυτό; Ο Κρητικός κόουτς, χαμογελά και προτείνει: «Αυτό δεν αντιμετωπίζεται (σ.σ. γέλια). Είναι σαν τις ταινίες. Παιδιά που τρέχουν όλη μέρα μέσα στο σπίτι και εσύ να μην σταματάς. Αυτό συμβαίνει. Οι γονείς γνωρίζουν. Όσοι θέλουν να γίνουν γονείς θα μάθουν (σ.σ. γέλια).
Οι ώρες αυτές είναι πολύτιμες - αν θέλουμε να βρούμε κάτι χρήσιμο σε όλο αυτό που βιώνουμε - για να κάνουμε σκέψεις με τον εαυτό μας και συζητήσεις για πράγματα που είχαμε ξεχάσει και δεν υπολογίζαμε. Επίσης οι διεθνείς παίκτες, που είχαν ένα 10ημερο ξεκούρασης συνολικά κάθε χρόνο, μπορούν κι εκείνοι να ξεκουραστούν και να ζήσουν περισσότερες στιγμές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η αιτία είναι πάρα πολύ άσχημη, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτήν την περίοδο όλος ο πλανήτης γεμίζει μπαταρίες και ενδεχομένως να σκέφτεται κάποια πράγματα διαφορετικά. Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε μπει σε μια διαδικασία σκέψης με τον εαυτό μας».
Όσο για την ευχή του; Η αυτονόητη: «Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο, καθώς όλα τα άλλα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Ελπίζω να βρεθεί γρήγορα το εμβόλιο, ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία».
Όπως αναφέραμε οι παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης έχουν λάβει και τις κατάλληλες οδηγίες, ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν στην όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση: «Ο Χρήστος Μπάκας έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα για γυμναστική στο σπίτι, το οποίο έχουν όλοι οι παίκτες. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να το συνδυάζει με ό,τι άλλο τον ευχαριστεί.  Άλλος μπορεί να κάνει τρέξιμο (σ.σ. επιτρέπεται ως γνωστόν η σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ανά ένα ή δύο άτομα με απόσταση 1,5 μέτρου), άλλος βάρη. Ό,τι πρέπει για να συντηρήσει το κορμί του».
Για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και τη μετάθεσή τους το 2021 ο Γιάννης Κατρουζανάκης σχολίασε: «Προφανώς και ήταν η σωστή απόφαση, καθώς πάνω απ’ όλα είναι η υγεία. Επίσης, ακόμη και να ήταν δυνατό να διεξαχθούν – όπως έλεγαν – οι αγώνες τον Ιούλιο, θα ήταν άδικο για αθλητές που δεν μπορούν να προετοιμαστούν όπως πρέπει να ανταγωνιστούν άλλους που ενδεχομένως να είχαν τη δυνατότητα για καλύτερη προετοιμασία. Και μην ξεχνάμε και τον κόσμο που θα ήθελε να δει από κοντά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σαφώς και ήταν η σωστή απόφαση και μάλιστα θεωρώ πως η ΔΟΕ καθυστέρησε να την λάβει. Μπροστά στην υγεία όλα τα υπόλοιπα πάνε… περίπατο. Είτε μιλάμε για πρωταθλήματα είτε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Τέλος για την απόφαση της ΚΟΕ να αναστείλει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα μέχρι τις 15 Ιουνίου ο προπονητής των «κυανόλευκων» είπε: «Νομίζω ότι η Ομοσπονδία έλαβε μια γενική απόφαση, αντί να εκτιμά κάθε 15 ημέρες την κατάσταση. Φαντάζομαι πως δέχτηκαν τις οδηγίες των Ιατρών με τους οποίους συνομίλησαν. Δεν ξέρω αν το διάστημα είναι πολύ μεγάλο, αλλά τα πράγματα δείχνουν πως πηγαίνουμε προς τα εκεί, ενώ είναι δεδομένο πως πριν την έναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων θα χρειαστεί προετοιμασία». 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728