Λάμψη αστέρων στην προετοιμασία του Απόλλωνα Σμύρνης (photo)



Λάμψη αστέρων στην προετοιμασία 

του Απόλλωνα Σμύρνης (photo)  

 

Με τους ρυθμούς στο… φουλ συνεχίζεται η προετοιμασία του Απόλλωνα Σμύρνης εν όψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου με τον εκτός έδρας αγώνα ενάντια στον ΝΟ Χίου στις 10 Οκτώβρη.

Η μεγάλη όρεξη, η σκληρή δουλειά και το οικογενειακό κλίμα είναι κάποιες από τις εκφράσεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν τα όσα διαδραματίζονται στις προπονήσεις, που ξεκίνησαν την 1η Σεπτέμβρη και στις οποίες μετέχουν όλοι, καθώς ενσωματώθηκε με τους συμπαίκτες του και ο Νικολά Μοσκόφ.

Άπαντες ανυπομονούν για την έναρξη του πρωταθλήματος, που αναμένεται ως το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών.

Ο τεχνικός ηγέτης της… αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας» μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου (apollongs), εκφράζοντας αρχικά την ικανοποίησή του για τη σκληρή δουλειά όλων των παικτών:

«Τελειώνοντας σχεδόν την 4η εβδομάδα προετοιμασίας έχουμε φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο με δεδομένο ότι στο ρόστερ βρίσκονται και αρκετά παιδιά με τα οποία συνεχίσαμε τις προπονήσεις, μετά το τέλος του πρωταθλήματος, μέχρι και το τέλος Ιουλίου. Οπότε για εκείνους ήταν εύκολο να επανέλθουν γρήγορα στις τρεις πρώτες εβδομάδες που διανύουμε.

Για τα παιδιά, τα οποία λόγω κορωνοϊού δεν αγωνίστηκαν στις εθνικές τους ομάδες, όπως είχαν συνηθίσει και βίωσαν μια πρωτόγνωρη για εκείνους κατάσταση με μεγαλύτερη από το συνηθισμένο αποχή από την άθληση, ήταν λίγο πιο δύσκολο στην αρχή. Αλλά κι εκείνοι επανήλθαν δυναμικά.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια όλων των παιδιών, από τη διάθεσή τους και τη σκληρή δουλειά που κάνουν, αλλά και από το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα και το οποίο ταιριάζει απόλυτα στον Απόλλωνα. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι στην αρχή του πρωταθλήματος».

Ο Απόλλων Σμύρνης καλείται στην αρχή του πρώτου γύρου να δώσει τα ντέρμπι εκτός έδρας, με τον Γιάννη Κατρουζανάκη να εξηγεί, ωστόσο, ότι φέτος δεν υπάρχει… εύκολο ματς:

 

«Προσωπικά μου αρέσει που τα “θεωρητικά” ντέρμπι στην αρχή του πρωταθλήματος είναι εκτός έδρας για εμάς. Λέω, πάντως, “θεωρητικά”, διότι θεωρώ πως όλα τα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος θα είναι δύσκολα. Μπορεί όλοι να δίνουν τον τίτλο του πρωταθλητή των μεταγραφών σε εμάς, αλλά αν κοιτάξει κανείς τα ρόστερ των ομάδων της πρώτης τετράδας, όπως και των υπολοίπων, θα διαπιστώσει ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικές κινήσεις. Εξάλλου το ότι το 85% της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ την προσεχή σεζόν θα αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα μόνο τυχαίο δεν είναι. Κάτι… λέει. Όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί σημαντικά».

Ακολούθως αναφέρθηκε και στις ομάδες της (περυσινής) πρώτης τετράδας:

«Πάντως, ειδικά των τεσσάρων πρώτων (στην περυσινή κατάταξη ομάδων) τα μπάτζετ είναι σχεδόν τα ίδια. Όλοι νομίζουν ότι εμείς κάναμε τεράστια υπέρβαση αποκτώντας παίκτες οι οποίοι είναι βαρόμετρα στο Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό πόλο. Όμως αυτό που κάναμε ήταν σωστές και γρήγορες κινήσεις τόσο σε οικονομικό όσο και σε… παικτικό επίπεδο με αποτέλεσμα, βέβαια, να ενισχυθούμε πολύ σημαντικά. Το ίδιο έκαναν και οι άλλοι, αφού τα μπάτζετ, ειδικά των τεσσάρων, επαναλαμβάνω, πρώτων ομάδων είναι πολύ κοντά. Πρακτικά τα ίδια».

Όσο για την ανταγωνιστικότητα του νέου πρωταθλήματος; Είπε τα εξής:

«Θα γίνει το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα των τελευταίων 15 χρόνων. Από τη σεζόν 2005-06, θα έλεγα, όταν και τότε ήταν περισσότεροι από δύο οι διεκδικητές έχουν να υπάρξουν τέσσερις ομάδες που να είναι πολύ κοντά.

Σίγουρα αυτήν τη στιγμή, αν δεις την κατάταξη των ομάδων την προηγούμενη χρονιά, ξεκινάει ως φαβορί ως πρώτος και της περυσινής σεζόν ο Ολυμπιακός, που έχει στο ρόστερ του παίκτες της εθνικής ομάδας της Ελλάδας αλλά και των χωρών τους. Η Βουλιαγμένη είναι μια παραδοσιακή δύναμη και ο Υδραϊκός, ο οποίος έδειξε σταθερότητα, έχει ενισχυθεί και θα είναι και αυτός από τους συνδιεκδικητές.

Στο φετινό πρωτάθλημα θεωρώ πως υπάρχουν ομάδες οι οποίες μπορεί να κάνουν ζημιά στα θεωρητικά φαβορί αν αυτά δεν προσέξουν. Αν δεν το κάνουν μπορεί να το πληρώσουν και να έχουν μία βαθμολογική απώλεια, που δεδομένου του νέου συστήματος μπορεί να τους στοιχίσει».

Τέλος αναφέρθηκε και στη φετινή αλλαγή του συστήματος, με τις νίκες να μεταφέρονται στα πλέι οφ, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη απόφαση ως μία κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση: «Σε ό,τι έχει να κάνει με το σύστημα, πάντα θεωρούσα πως τα ομαδικά αθλήματα θα πρέπει να κρίνονται στην κανονική περίοδο και όχι μέσω πλέι οφ, όπως, δηλαδή, γίνεται και στα κορυφαία ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Ο 1ος να είναι πρώτος, ο δεύτερος 2ος και ούτω καθ’ εξής, για να έχει ουσία κάθε νίκη μέσα στη σεζόν και να μην υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για κάποιον που στη διάρκεια της χρονιάς είχε απώλειες.

Παρ’ όλα αυτά θεωρώ πολύ σωστή την επιλογή του να μεταφέρονται οι νίκες που κάνεις μέσα στη χρονιά και στα πλέι οφ. Είναι το πιο κοντινό σε αυτό που ανέφερα προηγουμένως, διότι υπάρχει ουσία σε κάθε ματς μέσα στη σεζόν και βεβαίως στο αποτέλεσμα καθενός από τα ντέρμπι στη διάρκεια της χρονιάς».

 


























Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728