ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 73-81



ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 73-81

Πρεμιέρα Α' ΕΣΚΑ | 1η Αγ.

Ήταν απολαυστικοί, ήταν μαχητές, ήταν... όλοι τους υπέροχοι! Πιο εντυπωσιακή εκκίνηση δεν θα μπορούσε να μας επιφυλάσσει ο Απόλλωνας Σμύρνης, καθώς τα... τρομερά «μωρά» της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» πραγματοποίησαν σπουδαία και άκρως ελπιδοφόρα εμφάνιση στο Κλειστό της Εργάνης, στον Βύρωνα, επικρατώντας με 73-81 του ιδιαίτερα ποιοτικού Αθηναϊκού, για την Πρεμιέρα του φετινού Πρωταθλήματος της Α' ΕΣΚΑ, και σκόρπισαν αισιοδοξία, αλλά και πολλά χαμόγελα τόσο για τη συνέχεια της σεζόν, όσο και για το «αύριο» του Συλλόγου!

Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι ο Απόλλωνας Σμύρνης φέτος αναδομήθηκε πλήρως, παρουσιάζοντας ένα ολόφρεσκο, νεανικό μοντέλο, στηριζόμενο σε αθλητές που προέρχονται από τα «σπλάχνα» του Συλλόγου, αλλά και σε μερικά ακόμη νεαρά και ταλαντούχα παιδιά που τους δόθηκε η ευκαιρία να αναδειχθούν μέσα από αυτή την παραγωγική διαδικασία, πλαισιωμένα από δύο-τρεις πιο έμπειρους παίκτες ώστε να έχουν την απαραίτητη καθοδήγηση, με τον μέσο όρο ηλικίας του φετινού ρόστερ να μην ξεπερνά τα 21 έτη!

Να σημειωθεί ότι ο Απόλλωνας πραγματοποίησε νικηφόρα Πρεμιέρα στο Πρωτάθλημα ξανά έπειτα από τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα απ' όταν είχε επικρατήσει του Κορωπίου με 83-81, τη σεζόν 2016-2017, στη μεγάλη του επιστροφή στη Β' Εθνική, ύστερα από 22 ολόκληρα χρόνια.

Η αναμέτρηση ήταν άκρως συναρπαστική, με συγκλονιστική εξέλιξη στη μεγαλύτερη διάρκειά της, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν διαρκώς στο σκορ. Ο Αθηναϊκός κατάφερε να ξεφύγει για μία και μοναδική φορά στο ματς με 8 πόντους (28-20), στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, όμως οι παίκτες μας δεν αποπροσανατολίστηκαν και με εξαιρετική απόδοση αμυντικά και επιθετικά έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά με 35-38. Στην τρίτη περίοδο, συνεχίστηκε το ντέρμπι, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια μέχρι και το 38', όταν ο Απόλλωνας άρχισε να θέτει τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη, αφού το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου τον βρήκε προηγούμενο με 56-61 και με το μομέντουμ υπέρ του. Μάλιστα, στο 31', με τρίποντη «βόμβα» του Καλουδά, η διαφορά ανέβηκε στο +8 (56-64) και η πλάστιγγα έγειρε αποφασιστικά υπέρ της ομάδας μας. Οι παίκτες μας κατάφεραν να μείνουν όρθιοι και στην αντεπίθεση που εξαπέλυσε ο Αθηναϊκός στα τελευταία λεπτά, ο οποίος μείωσε στο καλάθι (70-72), δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, ωστόσο ένα... περιπετειώδες τρίποντο του Τσόπελα για το 70-75, ουσιαστικά έκοψε τα «φτερά» των γηπεδούχων, με τους παίκτες μας να είναι ψύχραιμοι στο τελευταίο λεπτό από τη γραμμή των βολών και βγάζοντας όλες τις κρίσιμες άμυνες (δείγμα θέλησης, πάθους και χαρακτήρα), έφτασαν στην πολύ μεγάλη νίκη με 73-81, πραγματοποιώντας ονειρεμένο ξεκίνημα στη σεζόν!

Για την 2η Αγωνιστική της Α' ΕΣΚΑ, ο Απόλλων Σμύρνης θα φιλοξενήσει την ερχόμενη Δευτέρα 19/10 και ώρα 21:30, στο κλειστό της Ριζούπολης, τον «νεοφώτιστο» ΜΕΣ Μαραθώνος.

Δεκάλεπτα: 22-18, 35-38, 56-61, 73-81

Διαιτητές: Ζακεστίδης, Τεφτίκης, Λαζόγκα

Αθηναϊκός (Χατζηγιαννακός): Μέλλος 9 (6 ασ.), Παρασκευόπουλος 8, Ζεχερλής 9 (1), Εμίρης 15 (3), Παζαράς 12 (1), Μηντζαρίδης, Τσανάκας 2, Πολάτογλου 9, Ανδρουλάκης 3 (1), Κοκαλιάς 6 (1 τρίπ., 9 ριμπ.), Παπαχρήστος, Θεοδωρομανωλάκης.

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης (Χατζής): Δαουτάκος 19 (3), Κουντούρης 9, Τσόπελας 13 (2), Καλπακής 9, Καλουδάς 8 (1), Στασιμιώτης, Δρακάκης, Σπάχια, Κουραχάνης, Τακίδης 21 (1), Λαμπράκης 2.

 

 

Τα αποτελέσματα της Πρεμιέρας:

Νήαρ Ηστ - Σπόρτιγκ 71-63

ΟΚΑ Μεσογείων - Φίλιππος Περιστερίου 45-42

Αθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης 73-81

Πολυνίκης Αγ.Βαρβάρας - Ίριδα Πετρούπολης 65-53

Άρτεμις Αχαρνών - Άγιοι Ανάργυροι 67-68

Ρεπό : ΜΕΣ Μαραθώνος

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728