Το... πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά ηττήθηκε στην πρεμιέρα του Euro Cup ο Απόλλων Σμύρνης





Το... πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά ηττήθηκε στην πρεμιέρα του Euro Cup ο Απόλλων Σμύρνης

Με ήττα 8-7 από τη Στρασμπούρ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στον 7ο Όμιλο του Euro Cup, που διεξάγεται στο Σόλνοκ της Ουγγαρίας ο Απόλλων Σμύρνης.

Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη, στο ντεμπούτο του 44χρονου τεχνικού στον πάγκο της «ελαφράς ταξιαρχίας»… πάλεψε πολύ, έπαιξε με ψυχή, αλλά πλήρωσε αφενός την αγωνιστική απραξία τόσων ημερών και αφετέρου το μόλις 1/9 σε παίκτη παραπάνω.

Η ομάδα μας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 7-4 στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου και με 8-5 1:15 πριν το φινάλε αυτής, κατάφερε να επιστρέψει στο ματς μειώνοντας αρχικά σε 8-6 με τον Σολανάκη στα 15” για το 3ο οκτάλεπτο και ακολούθως σε  8-7  με εκπληκτικό γκολ του Στέφαν Μίτροβιτς από το κέντρο στα  3:38 για τη λήξη του αγώνα.

Στο χρόνο που υπολειπόταν πάλεψε πολύ για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά η κούραση ήταν εμφανής και τελικώς η… ανατροπή δεν ήρθε. 

Ο Απόλλων Σμύρνης έπαιξε εξαιρετικά στην άμυνα -και στα ίσια και σε παίκτη λιγότερο – ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας σε πολύ καλή μέρα και τον Κώστα Γαλανίδη, κόντρα σε μία Στρασμπούρ που ήταν στα μέτρα του, αλλά σίγουρα έλειψαν ο αγωνιστικός ρυθμός και οι  επιθετικές επιλογές με καθαρό μυαλό, στοιχεία που θα τον οδηγούσαν στη νίκη.

Οι Γάλλοι προηγήθηκαν 2-0 στο ξεκίνημα, με τον Απόλλωνα να σκοράρει τρία γκολ με τον Μίτροβιτς στον παραπάνω και τον Γωνιωτάκη (δύο) στα ίσια,  παίρνοντας το προβάδισμα (3-2) στα 33” για το τέλος της 1ης περιόδου.

Όμως το Στρασβούργο απάντησε μόλις 7” για το φινάλε του πρώτου οκταλέπτου (3-3), όπως σκόραρε και στα 6” πριν το τέλος του ημιχρόνου στον παραπάνω με τον Μπούχα όταν και αύξησε τον δείκτη του σκορ στο 6-4. Είχε μεσολαβήσει το 4-3 από τον Μάρκοβιτς σε παραπάνω στα 7:35, η ισοφάριση από τον Γούνα σε 4-4 στα 6:04 και το γκολ του Μπούχα για το 5-4 στα 1:03.

Στην 3η περίοδο η γαλλική ομάδα διατηρούσε ένα προβάδισμα τριών τερμάτων – 7-4 ο Ντενού στα 7:35, 7-5 ο Μοσκόφ στα 4:59 και 8-5 ο Βαλεντίνο στο 1:15 – μέχρι και 15” πριν τη λήξη της, αλλά τότε ο Σολανάκης μείωσε σε 8-6, βάζοντας ξανά στο ματς τον Απόλλωνα.

Στην 4η περίοδο η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη έπαιξε εξαιρετική άμυνα δίχως να δεχτεί γκολ, προσπάθησε με όλες της τις δυνάμεις για να φτάσει στην ανατροπή ή την ισοφάριση, αλλά, τελικώς, το γκολ του Μίτροβιτς δεν έφτασε.

Πλέον, ο Απόλλων θέλει ήττα της Τεράσα από τη Σόλνοκ, δική του νίκη αύριο επί των Ισπανών, ώστε να ελπίζει στη συνέχεια σε νίκη της Τεράσα επί της Στρασμπούρ (και ήττα των Γάλλων από τους Ούγγρους) με την πρόκριση σε αυτήν την περίπτωση να κρίνεται στα γκολ και την τριπλή ισοβαθμία.

Στρασμπούρ – Απόλλων Σμύρνης 8-7 (3-3, 3-1, 2-2, 0-1)

Στρασμπούρ (Ιγκόρ Ρακούνιτσα): Οφνερ, Χιόν, Κούλινα, Σέσκα, Μίσι 2, Μπάμπιτς 1, Μάρκοβιτς 1, Μπούχα 1, Ντενού 1, Μίσιτς, Μπουντεν, Βαλεντίνο 2, Φοντανί

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανίδης, Αλαμάνος, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης, Χατζηκυριακάκης, Τοράκης, Μίτροβιτς 2, Βιτέλλας, Μοσκόφ 1, Γούνας 1, Γωνιωτάκης 2, Σολανάκης 1, Καβουσανός

 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728