Ο Βετεράνος Πανελληνιονίκης πρωταθλητής κολύμβησης Γιάννης Νοταράς στον Απόλλωνα Σμύρνης

 


Ο Βετεράνος Πανελληνιονίκης πρωταθλητής κολύμβησης 

Γιάννης Νοταράς στον Απόλλωνα Σμύρνης

 

 

Μία μεταγραφή γεμάτη

συναίσθημα και ουσία έκανε ο Απόλλων Σμύρνης, που ενέταξε στις τάξεις του τον βετεράνο Πανελληνιονίκη κολυμβητή, Γιάννη Νοταρά! Στα 72 του χρόνια ο Απολλωνιστής από τα γενοφάσκια του, Γιάννης Νοταράς, κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, καθώς από εδώ και στο εξής θα μετέχει στους κολυμβητικούς αγώνες σε θάλασσα και λίμνες με το σκουφάκι της αγαπημένης του «ελαφράς ταξιαρχίας».

Από τη στιγμή που πήρε σύνταξη ξεκίνησε να κολυμπά συστηματικά και έχοντας δελτίο στον Νηρέα Γέρακα… σάρωσε τις πρωτιές στην ηλικιακή του κατηγορία στους 50 αγώνες που μετείχε από το 2014 - όταν και καθιερώθηκαν οι αγώνες βετεράνων στην Ελλάδα – μέχρι και σήμερα.



Κατόπιν επικοινωνίας του με τους υπευθύνους του τμήματος υδατοσφαίρισης και κολύμβησης του Απόλλωνα Σμύρνης ο Γιάννης Νοταράς πήρε μεταγραφή στην «ελαφρά ταξιαρχία» και, πλέον, θα αγωνίζεται με το κυανόλευκο σκουφάκι. Και το σίγουρο είναι ότι θα το τιμά!

Γιάννη καλώς όρισες και ως αθλητής στην ομάδα μας!

Στις δηλώσεις του στο apollongs.gr ο Γιάννης Νοταράς έδειξε τη συγκίνησή του: 

«Με την μεταγραφή μου στον Απόλλωνα Σμύρνης σαν βετεράνος κολυμβητής εκπλήρωσα μια επιθυμία που είχα από την παιδική ηλικία ακόμα. Δηλαδή να αγωνίζομαι με τα χρώματα της ομάδας μου. Όταν πήρα σύνταξη άρχισα να κολυμπάω σε πισίνες και στην ανοικτή θάλασσα με πιο συστηματικό τρόπο. Όταν και στην Ελλάδα καθιερώθηκαν κολυμβητικοί αγώνες βετεράνων άρχισα να παίρνω μέρος με επιτυχία έχοντας δελτίο στον Νηρέα Γέρακα.  Έτσι με την ίδρυση του τμήματος της  υδατοσφαίρισης  του Απόλλωνα  και σαν μέλος η ομάδα μας, της ΚΟΕ, μου έδωσε την δυνατότητα να επικοινωνήσω με τους υπεύθυνους και να ενταχθώ στις τάξεις της, σαν βετεράνος κολυμβητής. Και αυτό γιατί ήμουν Απολλωνιστής από τα γενοφάσκια μου, αφού ο πατέρας μου Δημήτρης (γνωστός  παράγοντας  του Απόλλωνα) με πήγαινε στο γήπεδο από τριών ετών.

 Από το 2014 πλέον οι αγώνες των βετεράνων γίνονται επίσημα είτε σε κολυμβητήρια είτε σε θάλασσες και λίμνες όπου οι αποστάσεις κυμαίνονται μεταξύ 1000 έως 30000 μέτρων.

Ως βετεράνοι κολυμβητές και κολυμβήτριες λογίζονται όσοι είναι πάνω από 30 ετών και φτάνουν  πολλές φορές και πάνω από 90χρονων. Όμως, όπως καταλαβαίνετε, δεν συναγωνίζονται όλες οι ηλικίες  αλλά ανά πενταετία. Έτσι π.χ. υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες 30-34 , 35-39, 40-44 κ.λπ.  Εγώ αγωνίζομαι στην κατηγορία 70-74. Στο διάστημα 2014-2020 (επτά έτη) πήρα μέρος σε 50 αγώνες σε θάλασσες και λίμνες, όπου οι αποστάσεις κυμαίνονταν από 1000μ έως 6300μ τερματίζοντας πάντα πρώτος στην ηλικιακή μου κατηγορία.

Επίσης στα 6 Πανελλήνια πρωταθλήματα που πήρα μέρος πήρα 13 πρώτες θέσεις και 2 δεύτερες. Σημειωτέον κατέχω τα Πανελλήνια ρεκόρ στα 800μ και 1500μ στις ηλικιακές κατηγορίες 65-69 και 70-74.Ελπιζω με τα χρώματα της αγαπημένης μου ομάδας πλέον, να είμαι καλά ώστε να συνεχίζω να αγωνίζομαι με την ίδια επιτυχία». 


Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728