Ήταν.. Απολλωνάρα και λύγισε την Τεράσα στο φινάλε!

 

Ήταν.. Απολλωνάρα και λύγισε την Τεράσα 

στο φινάλε!


Με… χρυσό γκολ του Αλέξανδρου Γούνα σε παίκτη παραπάνω, μετά από αποβολή που κέρδισε ο Σολανάκης ύστερα από πολύ ωραία πάσα στο φουνταριστό του Γωνιωτάκη, στα 36΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε 14-13 επί της ισπανικής Τεράσα στο κολυμβητήριο της Σόλνοκ σ’ έναν συγκλονιστικό αγώνα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου του Euro Cup. Η…. αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία», που είχε καθοριστικό και τον Νικολά Μοσκόφ με 4 γκολ στην 2η περίοδο της αναμέτρησης, έβγαλε δύο εκπληκτικές άμυνες και ισάριθμες αποκρούσεις του Κώστα Γαλανίδη στο φινάλε σε παίκτη λιγότερο κι έτσι έφτασε στην επιτυχία, που την… κρατά ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης, αν και επί της ουσίας χρειάζεται αποτέλεσμα ενάντια στην πανίσχυρη Σόλνοκ και ήττα παράλληλα της Στρασμπούρ από την Τεράσα.

Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη έχοντας βρει περισσότερο αγωνιστικό ρυθμό (που ξεκάθαρα της έλειψε χθςς) είχε σε εξαιρετική επιθετικά ημέρα τον Μοσκόφ και πανάξιους συμπαραστάτες τους Γούνα, Αλαμάνο, Χατζηκυριακάκη και Σολανάκη, οι οποίοι πέτυχαν γκολ σε κρίσιμα σημεία. Βέβαια η νίκη ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, καθώς ουδείς υστέρησε. Η αμυντική λειτουργία βελτιώθηκε αισθητά από τα μισά της 3ης περιόδου μέχρι και το φινάλε με την «ελαφρά ταξιαρχία» να παίζει με ψυχή και να φτάνει στην επιτυχία.

Η Τεράσα ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ σε κόντρα με την ελληνική ομάδα να ισοφαρίζει με ωραίο γυριστό του Σολανάκη από το φουνταριστό. Οι Ισπανοί ανέκτησαν άμεσα το προβάδισμα με το δεύτερο γκολ του Γκουτιέρεζ, ενώ στη συνέχεια η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε μια καλή άμυνα στον παίκτη λιγότερο με το Δερμιτζάκη να μπλοκάρει το σουτ των τυπικά φιλοξενούμενων. Και μπορεί τα δύο δοκάρια του Μοσκόφ να στέρησαν την ισοφάριση, δεν έγινε όμως το ίδιο με το σουτ του Μίτροβιτς στον παραπάνω. Μάλιστα, στη συνέχεια το πρώτο γκολ του Γούνα επίσης στον παραπάνω έφερε το προβάδισμα σε ελληνικά χέρια (3-2), ενώ οι καλές άμυνες συνεχίστηκαν τόσο στο λιγότερο όσο και στα ίσα. Όμως, το δεύτερο γκολ των Ισπανών στην κόντρα έφερε τις δύο ομάδες ισόπαλες. Σαν να μην έφτανε αυτό η Τεράσα με γκολ μόλις 1” πριν τη λήξη πρώτης περιόδου σε παίκτη παραπάνω έκανε το 4-3.

Η δεύτερη περίοδος ήταν εξαιρετική επιθετικά για τους παίκτες του Νίκου Δεληγιάννη, όμως δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν την καλή τους απόδοση σε προβάδισμα κυρίως λόγω του ότι δέχθηκαν γκολ μέσα από τη ζώνη των δύο μέτρων με μπασίματα (τρία από τα πέντε γκολ των Ισπανών σε αυτό το διάστημα). Σε αυτό το διάστημα ο Νίκολα Μοσκόφ ήταν εξαιρετικός σημειώνοντας τέσσερα γκολ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο με το τελευταίο του γκολ στο 9-9 να είναι χάρμα ιδέσθαι με γυριστό εξάμετρο στη λήξη σχεδόν του ημιχρόνου. Κομβική ήταν η παρουσία των Χατζηκυριακάκη και Αλαμάνου σε αυτό το διάστημα, οι οποίοι έδωσαν λύσεις στη δεξιά μεριά της επίθεσης.

Στην τρίτη περίοδο ο Απόλλων είχε συνεχώς το προβάδισμα, το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να είχε διευρύνει, με την Τεράσα να απαντάει. Αλαμάνος και Χατζηκυριακάκης βρήκαν αρχικά τις λύσεις, ενώ ο Σολανάκης στη συνέχεια πέτυχε ένα γκολ (12-11 στα 4:29 για το τέλος της 3ης περιόδου) και κέρδισε πέναλτι το οποίο ο Γούνας μετουσίωσε σε γκολ για το 13-12 υπέρ της ομάδας μας στα 2:02” για την 3η περίοδο.

Στην τελευταία περίοδο ο Απόλλων, παρά την εμφανή κούραση και το ότι έχασε στα 5:47 τον Μίτροβιτς με 3η αποβολή, συνέχισε να παίζει με πάθος και ψυχή, δέχτηκε μόλις ένα γκολ στον παραπάνω (13-13 στα 4:49 για το τέλος) σε πέντε περιπτώσεις σε αυτόν τον τομέα και αφού ο Γαλανίδης απέκρουσε καθοριστικά προσπάθεια από το φουνταριστό ύστερα από εξαιρετική άμυνα του Τοράκη, βρήκε το χρυσό γκολ που έψαχνε με τον Αλέξανδρο Γούνα στα 36”.

Ο Γωνιωτάκης ανέβηκε από τα δεξιά, πέρασε ριψοκίνδυνα αλλά πολύ ωραία την μπάλα στο Σολανάκη στο φουνταριστό και ο τελευταίος αφού κέρδισε την αποβολή έδωσε την μπάλα στο “3” στον Άλεξ Γούνα, ο οποίος με πανέμορφο σκαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να χαρίσει τη μεγάλη νίκη στην ομάδα μας με 14-13 επί μίας ομάδας, που πέρυσι αγωνίστηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και φέτος ξεκίνησε από τα προκριματικά της εν λόγω διοργάνωσης, πραγματοποιώντας εκεί εξαιρετικές εμφανίσεις!

Στην τελευταία επίθεση των Ισπανών ο αρχηγός της «ελαφράς ταξιαρχίας«, Κώστας Γαλανίδης, απέκρουσε καθοριστικά στη δεξιά του γωνία και η νίκη.. σφραγίστηκε.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Σόλνοκ επιβλήθηκε 15-5 της Στρασμπούρ και πλέον η πρόκριση για τον Απόλλωνα δυσκολεύει πολύ. Η ομάδα μας επί της ουσίας θέλει αποτέλεσμα ενάντια στην πανίσχυρη ουγγρική Σόλνοκ και χειρότερα αποτέλεσμα της Στρασμπούρ ή σε περίπτωση ήττας από τους Ούγγρους νίκη της Τεράσα επί της Στρασμπούρ με διαφορά ενός γκολ και σκορ 7-6 και κάτω.

Απόλλων Σμύρνης – Τεράσα 14-13 (3-4, 6-5, 4-3, 1-1)

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανίδης, Αλαμάνος 2, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης, Χατζηκυριακάκης 2, Τοράκης, Μίτροβιτς 1, Βιτέλλας, Μοσκόφ 4, Γούνας 3, Γωνιωτάκης, Σολανάκης 2, Καβουσανός

Τεράσα (Ντίντας Κομπάτσο): Μότος, Λόπες, Κάμπος, Αλαρκόν 1, Καρίγιο 2, Πριέτο, Μπαρόσο 4, Περίκας, Γκουτιέρες 4, Ντε Λέρα 1, Ροντρίγκεζ 1, Τσίκο, Σάντσεζ

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728