Με «ήρωα» τον Γαλανίδη στα πέναλτι, 3ος στην Α1 και στα προκριματικά του CL ο Απόλλων Σμύρνης

 



Με «ήρωα» τον Γαλανίδη στα πέναλτι, 3ος στην Α1 και στα προκριματικά του CL ο Απόλλων Σμύρνης

Σ’ ένα δεύτερο μικρό Τελικό… γκραν γκινιόλ, που οδηγήθηκε στα πέναλτι ο Απόλλων Σμύρνης έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά του Κώστα Γαλανίδη, που είχε δύο αποκρούσεις στη ψυχοφθόρο αυτή διαδικασία, πήρε τη νίκη με 15-13 (11-11 η κανονική διάρκεια) επί του Περιστερίου, στο κολυμβητήριο της Χωράφας, και με 2-0 στις νίκες στη σειρά κατέλαβε την 3η θέση στη φετινή Α1 των Ανδρών, όπως και το… εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν.

Μια επιτυχημένη χρονιά για την «ελαφρά ταξιαρχία» του Νίκου Δεληγιάννη ολοκληρώθηκε – σε ό,τι έχει να κάνει με το πρωτάθλημα – με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς σ’ έναν αγώνα με πολύ έντονα συναισθήματα «μίλησε» στο φινάλε η… ψυχή όλων των παικτών του Απόλλωνα!

«Ήρωας» για την αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» ήταν ο διεθνής γκολκίπερ Κώστας Γαλανίδης, που είχε αποκρούσει πέναλτι και στην κανονική διάρκεια, ωστόσο πέραν του 30χρονου τερματοφύλακα, ειδικά στο φινάλε του σημερινού ματς «μίλησαν» και τα άλλα… βαριά χαρτιά. Ο αρχηγός Αλέξανδρος Γούνας (5 γκολ με το τελευταίο και νικητήριο πέναλτι) και ο Νικολά Μοσκόφ (4 γκολ με το 1ο πέναλτι), με φοβερά γκολ σε κρίσιμα σημεία του αγώνα ήταν καθοριστικοί!

Κανείς, όμως, δεν υστέρησε. Όλοι έβαλαν το «λιθαράκι» τους –  για παράδειγμα ο Σολανάκης πέραν των γκολ κέρδισε πολλές αποβολές, ενώ ο Αλαμάνος πέραν του πέναλτι έκανε το μπλοκ στο φινάλε που έστειλε το ματς στην παράταση –  για να έρθει αυτή η νίκη.

Μια νίκη που έδωσε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον Απόλλωνα Σμύρνης του Νίκου Δεληγιάννη, ο οποίος αποβλήθηκε σχεδόν 4’ πριν το τέλος του αγώνα για διαμαρτυρία, με τον συνεργάτη του, Δημήτρη Μιτελούδη να συνεχίζει στον πάγκο.

Ο Απόλλων, που κόντραρε στα ίσια τον Ολυμπιακό στους δύο ημιτελικούς (οι μόνες ήττες της «ελαφράς ταξιαρχίας» επί των ημερών του Νίκου Δεληγιάννη στον πάγκο), τελείωσε τις υποχρεώσεις του στη φετινή Α1 των Ανδρών και θα εστιάσει, πλέον, στον Προημιτελικό του Κυπέλλου της επόμενης Παρασκευής 21 Μαΐου με τον ΝΟ Βουλιαγμένης.

Η εξέλιξη του συγκλονιστικού ματς

Ο Απόλλων Σμύρνης σκόραρε στην 1η επίθεση του ματς με πολύ ωραίο σουτ του Μπόουεν από την περιφέρεια, με τον Μιρόνοφ να απαντά στα 5:15 με εντυπωσιακό γυριστό του Μιρόνοφ. Στη συνέχεια η «ελαφρά ταξιαρχία» κατάφερε με ένα επί μέρους σκορ 3-0 υπέρ της χάρις σε γκολ των Σολανάκη (4:55), Μοσκόφ (3:49) και Γωνιωτάκη (3:17) να προηγηθεί με 4-1, δείχνοντας ότι είναι το… αφεντικό του αγώνα σ εκείνο το σημείο του ματς, ωστόσο στη συνέχεια το Περιστέρι απάντησε με ένα δικό του 5-0 για να ισοφαρίσει αρχικά σε 4-4 στην 1η περίοδο (2:44 Καρούντζος 2-4, 1:48 Καρούντζος 3-4 και 0:13 Τσαγκάρης 4-4) και ακολούθως να προηγηθεί με 6-4 στα μισά της 2ης περιόδου με γκολ των Αγκόρτσα (4:30) και Κουκουμάκη (4:14).

Ο Νίκος Δεληγιάννης έκανε έντονες παρατηρήσεις στους παίκτες του κι εκείνοι βελτίωσαν την αμυντική τους λειτουργία, μειώνοντας στα 40’’ για το ημίχρονο με πέναλτι του Γούνα, το οποίο κέρδισε ο Σολανάκης από τον Μιρόνοφ.

Με γκολ του Γούνα στον παραπάνω από ασίστ του Μοσκόφ ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο (7:04) , αλλά με τον ίδιο τρόπο (παραπάνω) απάντησαν οι γηπεδούχοι, που πήραν  εκ νέου το προβάδισμα στα 6:17 με το 3ο γκολ του Καρούντζου στο ματς (7-6 στα 6:17). Μάλιστα ο ίδιος παίκτης στα 5:37 με σκαστό σουτ νίκησε τον Γαλανίδη για το 8-6 υπέρ του Περιστερίου.

Στην επόμενη επίθεση το Περιστέρι έκλεψε στο φουνταριστό, αλλά ο Μοσκόφ έκοψε σωτήρια τον Καρούντζο με τους γηπεδούχους να κερδίζουν αποβολή, αλλά να μην την εκμεταλλεύονται.

Στα 4:05 ο Δερμιτζάκης αποβλήθηκε, αλλά ο Μοσκόφ έβαλε το χέρι με την μπάλα να καταλήγει στον Γωνιωτάκη, που έβγαλε στην κόντρα τον Μαυροβούνιο. Ο Μοσκόφ έφυγε απέναντι στον Καραμπέτσο και δεν αστόχησε μειώνοντας σε 8-7 στα 3:45.

Στα 3:06 ο Απόλλων ισοφάρισε από το φουνταριστό (8-8) με τον Μπόουεν να περνά στον Γούνα κι εκείνος πολύ ωραία στον Σολανάκη, που νίκησε γυρίζοντας ωραία τον Καραμπέτσο.

Το Περιστέρι βρήκε το γκολ στην επόμενη επίθεση με τον Γερακούδη στα 2:43, ενώ στα 2’ ο Καραμπέτσος απέκρουσε στη γωνία του σουτ του Γωνιωτάκη στον παραπάνω.

Το ίδιο έκανε σε σκαστό του Αγκόρτσα αμέσως μετά ο Γαλανίδης, με τον Τοράκη, όμως,να σουτάρει στον παραπάνω στο δοκάρι και τον Καραμπέτσο να αποκρούει τη λόμα του Γούνα μετά από ριμπάουντ και νέα επίθεση.

Στα 30’’ το Περιστέρι έφυγε στην  κόντρα με τον Γερακούδη να κερδίζει πέναλτι από τον Γούνα. Ο ίδιος εκτέλεσε, αλλά ο Γαλανίδης απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία του για να μείνει το 9-8 ως σκορ 3ης περιόδου!

Στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου (7:31( ο Αλέρξανδρος Γούνας με φοβερό σουτ από την περιφέρεια στο αριστερό παραθυράκι του Καραμπέτσου ισοφάρισε σε 9-9, ενώ ο Γαλανίδης απέκρουσε στη γωνία του σουτ του Τζώρτζη στον παραπάνω.

Στα 5:40 ο Καραμπέτσος απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία του σουτ του Γούνα και στην αμέσως επόμενη φάση το Περιστέρι κέρδισε αποβολή του Βιτέλλα. Όμως ο Απόλλων έπαιξε εξαιρετική άμυνα και δεν δέχτηκε γκολ με τον Μοσκόφ στη συνέχεια να μην μπορεί να νικήσει τον Καραμπέτσι.

Στα 4:19 ο Νίκος Δεληγιάννης αποβλήθηκε με κόκκινη για διαμαρτυρία, με τον Δημήτρη Μιτελούδη να συνεχίζει από τον πάγκο.

Οι Περιστεριώτες πήραν ξανά το προβάδισμα (10-9) στα 3:35 με γκολ του Παπανικολάου από το φουνταριστό , ενώ στα 3:14 ο Γούνας με πολύ ωραίο σουτ στον παραπάνω από την περιφέρεια ύστερα από αποβολή που κέρδισε ο Σολανάκης ισοφάρισε σε 10-10.

Στα 2:03 ο Γαλανίδης απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Καρούντζου από την περιφέρεια (η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι) με τον Γούνα να φεύγει στην κόντρα και να κερδίζει πέναλτι από τον Φάρμερ.

Ο Μοσκόφ ανέλαβε την εκτέλεση με τον Καραμπέτσο να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ! Ο 44χρονος τερματοφύλακας είπε επίσης όχι σε σουτ του Σολανάκη από το φουνταριστό με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι με τον Μοσκόφ να παίρνει… εκδίκηση με φοβερό γκολ στα 1:17 για το 10-11!

Στο 1’ ο Μπόουεν αποβλήθηκε με αντικατάσταση και ακολούθησε και αποβολή του Δερμιτζάκη με τον Κουκουμάκη να ισοφαρίζει σε 11-11.

Στα 27’’ πριν το τέλος ο Αλαμάνος κέρδισε αποβολή στο φουνταριστό με τον Δημήτρη Μιτελούδη να καλεί τάιμ άουτ για την επίθεση σε παραπάνω του Απόλλωνα.

Ο Καραμπέτσος, όμως, απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Βιτέλλα, με τον Μοσκόφ να αποβάλλεται στα 4’’ για μαρκάρισμα στον Καρούντζο. Στο φινάλε ο Φάρμερ εκτέλεσε με τον Αλαμάνο να βάζει σωτήρια την προβολή και το ματς να οδηγείται στα πέναλτι.

Οι εκτελέσεις των πέναλτι

1ο πέναλτι: Μοσκόφ γκολ – Τζώρτζης γκολ

2ο πέναλτι: Αλαμάνος γκολ – Κουκουμάκης αποκρουση Γαλανίδη

3ο πέναλτι: Σολανάκης δοκάρι και άουτ – Κλήμος απόκρουση Γαλανίδη

4ο πέναλτι: Γωνιωτάκης γκολ – Φάρμερ γκολ

5ο πέναλτι:  Γούνας γκολ

ΓΣ Περιστερίου – ΓΣ Απόλλων Σμύρνης 13-15, 11-11 κ.δ (4-4, 2-1, 3-3, 2-3)

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανίδης, Αλαμάνος 1, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης, Κίτσος, Τοράκης, Μοσκόφ 4, Βιτέλλας, Μπόουεν 1, Γούνας 5, Γωνιωτάκης 2, Σολανάκης 2, Καβουσανός, Φέγγος, Τροβάς

ΓΣ Περιστερίου (Κώστας Λούδης): Καραμπέτσος, Παπανικολάου 1, Λαδάς Π., Φάρμερ 1, Γερακούδης 1, Κουκουμάκης 2, Αγκόρτσας 1, Καρούντζος 4, Μιρόνοφ 1, Κλήμος, Τζώρτζης 1, Τσαγκάρης 1, Αϊβαλιώτης, Λαδάς Σ., Μπιτσάκος.

 

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728