Έγινε ντέρμπι στο Γουδή




 Έγινε ντέρμπι στο Γουδή

Το Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Απόλλωνα Σμύρνης στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στη σειρά των μικρών Τελικών της Α1 των Ανδρών, αλλά η «ελαφρά ταξιαρχία» κατάφερε σε ένα ματς – «σκληρό» ντέρμπι να πάρει τη νίκη με  8-6 στο κεκλεισμένων των θυρών κολυμβητήριο στο Γουδή, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης του Πρωταθλήματος, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Οι παίκτες του Νίκου Δεληγιάννη, ίσως και… αδειασμένοι ψυχολογικά από την υπερπροσπάθεια ενάντια στον Ολυμπιακό, μπήκαν νωχελικά στο ματς, ενάντια σε μία ομάδα που έπαιξε εξαιρετική άμυνα και είχε σε φοβερή μέρα τον 44χρονο Φίλιππο Καραμπέτσο. Παρότι, όμως, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 στο ξεκίνημα και είδαν το Περιστέρι να ισοφαρίζει από το 6-4 σε 6-6 σχεδόν 3’ πριν το φινάλε, έβγαλαν… αντίδραση και έκαναν το 1-0 στη σειρά. Για να γίνει αυτό χρειάστηκαν, ειδικά στο 4ο οκτάλεπτο, και σπουδαίες επεμβάσεις από τον Κώστα Γαλανίδη.

Πλέον οι δύο ομαδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για την προσεχή Πέμπτη στις 20:00 στη Χωράφα στο δεύτερο ματς της σειράς.

Η εξέλιξη του ματς

Ο Απόλλων ξεκίνησε.. νωθρά στο ματς με το Περιστέρι, έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Καραμπέτσο, να παίρνει προβάδισμα με 2-0 (5:45 Καρούντζος, 4:40 Κουκουμάκης) προτού ο Μπόουεν μειώσει σε 2-1, το οποίο ήταν και το σκορ της α’ περιόδου.

Στις αρχές του 2ου οκταλέπτου και πάλι ο Μπόουεν ισοφάρισε σε 2-2, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμα με γκολ του Κουκουμάκη (2-3). Το Περιστέρι συνέχισε να πιέζει ψηλά, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των «κυανόλευκων», που δημιούργησαν φάσεις οι οποίες, όμως, σταματούσαν στον εξαιρετικό 44χρονο κίπερ, που απέκρουε κάθε σουτ που πήγαινε στην εστία, έως ότου ο Γούνας φύγει στην κόντρα και ισοφαρίσει σε 3-3. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου (μεσολάβησαν δοκάρι για το Περιστέρι και αποκρούσεις του Καραμπέτσου σε γυριστό του Μοσκόφ και σε σουτ του Γωνιωτάκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο).

Στην 3η περίοδο, στην πρώτη επίθεση του β’ ημιχρόνου ο Δήμος Δερμιτζάκης έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στον Απόλλωνα, με το Περιστέρι, ωστόσο, να ισοφαρίζει στην κόντρα με σκόρερ τον Φάρμερ (4-4). Ο Γαλανίδης, μάλιστα, απέκρουσε νέα κόντρα των φιλοξενούμενων, δίνοντας την ευκαιρία στον Μοσκόφ με σουτ στην κλειστή γωνία να ξαναβάλει μπροστά στο σκορ την «ελαφρά ταξιαρχία» (5-4). Ο Μπόουεν ήταν εκείνος, που με το τρίτο του γκολ στο ματς, έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στον Απόλλωνα, που είχε την ευκαιρία και για 7ο γκολ τόσο σε σουτ του Αλαμάνου από τα 2 μ. όσο και σε σουτ του Τοράκη, αλλά ο Καραμπέτσος βγήκε νικητής σε αυτές τις φάσεις.

Το 6-4 ήταν και το σκορ της 3ης περιόδου, με την 4η να εξελίσσεται σε… θρίλερ. Στην πρώτη επίθεση ο Μοσκόφ σούταρε στο δοκάρι και λίγο αργότερα βγήκε στην κόντρα με τον Καραμπέτσο, ο οποίος είπε και πάλι «όχι». Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια κατάφεραν να μειώσουν με τον Τζώρτζη στον παραπάνω και να ισοφαρίσουν σε 6-6 με ωραίο σουτ του Γερακούδη στα 3:12 για τη λήξη.

Ο Σολανάκης ήταν εκείνος που με ωραίο γκολ από το φουνταριστό έδωσε το προβάδισμα με 7-6 στον Απόλλωνα για να ακολουθήσουν καίριες επεμβάσεις του Γαλανίδη (στα 1:45 και 1’ πριν το τέλος), που έδωσαν την ευκαιρία στον Νικολά Μοσκόφ να καθαρίσει τη νίκη με γκολ στην κόντρα στα 45’’ για τη λήξη (8-6). Στο τελευταίο δευτερόλεπτο το Περιστέρι κέρδισε πέναλτι με τον Μιρόνοφ να σουτάρει στο δοκάρι.

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης – ΓΣ Περιστερίου 8-6 (1-2, 2-1, 3-1, 2-2)

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανίδης, Αλαμάνος, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης 1, Κίτσος, Τοράκης, Μοσκόφ 2, Βιτέλλας, Μπόουεν 3, Γούνας 1, Γωνιωτάκης, Σολανάκης 1, Δραγώνας, Φέγγος, Τροβάς

ΓΣ Περιστερίου (Κώστας Λούδης): Καραμπέτσος, Παπανικολάου, Λαδάς Π., Φάρμερ 1, Γερακούδης 1, Κουκουμάκης 2, Σκαρπέλης, Καρούντζος 1, Μιρόνοφ, Κλήμος, Τζώρτζης 1, Αγκόρτσας, Αϊβαλιώτης, Γιαννόπουλος, Μπιτσάκος.


Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728