«Μίλησε» το… άστρο του αρχηγού στην ντερμπάρα της Βουλιαγμένης με τον Απόλλωνα


Φωτο: Αλέξανδρος Μαρόπουλος

«Μίλησε» το… άστρο του αρχηγού στην ντερμπάρα της Βουλιαγμένης με τον Απόλλωνα

Ακόμη ένας… last dance τουλάχιστον. Ο αρχηγός του ΝΟ Βουλιαγμένης Χρήστος Αφρουδάκης «υπέγραψε» με τρία γκολ και τουλάχιστον δύο πάσες πάρε – βάλε τη νίκη της ομάδας του με 11-10 σ’ ένα ματς σούπερ ντέρμπι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στον τελευταίο Προημιτελικό του Final – 8 του Κυπέλλου Ανδρών.’

Η Βουλιαγμένη προκρίθηκε στον αυριανό (22/5) ημιτελικό, όπου  θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στις 20:00, την παραμονή των γενεθλίων του Χρήστου Αφρουδάκη, που θα θέλει, ιδανικά, να κλείσει τη σπουδαία καριέρα του με την κούπα την Κυριακή (23/5).

Στα του αγώνα ο Απόλλων παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-1 κατάφερε να επιστρέψει – αποδεικνύοντας σε ένα ακόμη ματς ότι μεγαλώνει συνεχώς – και να το κάνει ντέρμπι ισοφαρίζοντας αρχικά σε 6-6 και ακολούθως σε 7-7 και 8-8, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Κώστα Γαλανίδη, σε τρομερή κατάσταση τον Μοσκόφ και άξιους συμπαραστάτες τον Αλέξανδρο Γούνα και τον Μανώλη Σολανάκη, ο οποίος κέρδισε πολλές αποβολές αλλλα και πέναλτι.

Στη συνέχεια μίλησε η κλάση του αρχηγού του ΝΟΒ, ο οποίος έδωσε πάρε βάλε πάσα στον Γκιουβέτση για το 9-8. Προβάδισμα που διεύρυνε στα δύο γκολ η γηπεδούχος ομάδα (10-8 και 11-9) με τον Τζωρτζάτο να κάνει σωτήριες αποκρούσεις και το γκολ του Αλαμάνου στα 22’ με φοβερή λόμπα να μην αρκεί στον Απόλλωνα για να φτάσει στην… ανατροπή.

Η εξέλιξη του ματς

Στα 5:50 ο Αλαφραγκής άνοιξε το σκορ από το φουνταριστό με τον Τοράκη να χάνει τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στα 4:40 αφύλακτος από το φουνταριστό σουτάροντας άουτ. Κάτι που πέτυχε, ωστόσο,  στα 3:55 ο Νίκολα Μοσκόφ με σουτ από την περιφέρεια (1-1). Ακολούθησαν διαδοχικές χαμένες επιθέσεις για τις δύο ομάδες, με τον Κώστα Γαλανίδη να κάνει σημαντικές αποκρούσεις και την «ελαφρά ταξιαρχία» να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω.

Αυτό έκανε ο αρχηγός του ΝΟΒ, Χρήστος Αφρουδάκης, που στα 53’’ έκανε το 2-1 στον παραπάνω με ωραία σουτ μέσα από τα 6 μ.

Η 2η περίοδος ξεκίνησε με γκολ του Τρούλου στα 7:22 (3-1), με τον Τζωρτζάτο να δηλώνει «παρών» στις ευκαιρίες που επεδίωξε να δημιουργήσει ο Απόλλων.

Στα 5:25 ο Λόζινα βγήκε σε τετ α τετ με τον Γαλανίδη, αλλά ο τελευταίος πραγματοποίησε φοβερή απόκρουση στη γωνία του, με τον ΝΟΒ, ωστόσο, να φτάνει στο 4ο γκολ με τον Κουρούβανη στα 4:32.

Ο Απόλλων έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να μείωσει όταν στα 2:20 ο Αλαμάνος είδε τον Τζωρτζάτο να πραγματοποιεί μεγάλη απόκρουση στο σουτ που έπιασε από το φουνταριστό στον παραπάνω, αλλά ο νεαρός αμυντικός της «ελαφράς ταξιαρχίας» δεν λάθεψε στα 36’’ για το ημίχρονο σκοράροντας αυτή τη φορά από τα 3 μ. στον παραπάνω.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Αλεξ Μπόουεν με έναν κεραυνό από τα δεξιά μείωσε στα 6:48 σε 4-3. Στα 3:47 ο Αφρουδάκης κέρδισε πεναλτι από τον Γωνιωτάκη με τον Τρούλο να κάνει στα 3:47 το 5-3. Ο Απόλλων μείωσε ξανά στο γκολ όταν ο Γαλανίδης έβγαλε στην κόντρα τον Γωνιωτάκη, που δεν.. λάθεψε στα 2:40 απέναντι στον Τζωρτζάτο (5-4).

Στην επόμενη φάση ο Γούνας αποβλήθηκε και ο Αφρουδάκης με σουτ από την περιφέρεια έκανε το 6-4 στα 2:21. Άμεση ήταν η απάντηση των φιλοξενούμενων όταν ο Σολανάκης κέρδισε αποβολή και ο Μοσκόφ με ωραίο σκαστό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Τζωρτζάτου για το 6-5 στα 1:49. Στην επόμενη φάση ο Σολανακης ισοφάρισε στην κόντρα, με τον Γαλανίδη στη συνέχεια να κάνει μία ακόμη τεράστια απόκρουση, με τον Μυλωνάκη, όμως, να φεύγει στην κόντρα από ασίστ του Αφρουδάκη (κι αφού η μπάλα είχε γλιστρήσει από τα χέρια του Μποουεν), και να κάνει το 7-6 στα 19’’.

Ο Απόλλων, ωστόσο, έπαιζε με ψυχή και ο Γούνας με πανέμορφο γκολ στα 4’’ για την 3η περίοδο ισοφάρισε σε 7-7 σ’ ένα ματς μεγάλο ντέρμπι.

Η 4η περίοδος ξεκίνησε με ένα φοβερό γκολ του Χρήστου Αφρουδάκη στα 7:36 για το τέλος, με τον Απόλλωνα να ισοφαρίζει με ωραίο σκαστό σουτ του Μοσκόφ από τα αριστερά στον παραπάνω μετά από αποβολή που κέρδισε ο Σολανάκης,.

Η Βουλιαγμένη στη συνέχεια πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Γκιουβέτση στον παραπάνω (6:25) και με τον Λόζινα (4:46, 10-8) κι ενώ είχε μεσολαβήσει απόκρουση του Τζωρτζάτου σε σουτ του Μοσκόφ.

Στα 4:23 ο Απόλλων μείωσε και πάλι στο γκολ (10-9) με πέναλτι του Γούνα που κέρδισε ο Σολανάκης και στη συνέχεια ο Γούβης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι εξ επαφής και το ίδιο έκανε και ο Αλαμάνος στην αμέσως επόμενη φάση.

Στα 3:18 ο Αφρουδάκης έκανε και πάλι τη διαφορά για τον ΝΟΒ κάνοντας πάσα στην πλάτη του και χωρίς να βλέπει στον Γκιουβέτση που ευστόχησε από τα αριστερά για το 11-9.

Ακολούθησαν χαμένες επιθέσεις εκατέρωθεν και ευκαιρίες για τον Απόλλωνα που πέρασαν ανεκμετάλλευτες (εντυπωσιακό σουτ του Μοσκόφ με την μπάλα να αποκρούεται από τον Τζωρτζάτο και στη συνέχεια να βρίσκει και στο δοκάρι) και το γκολ του Αλαμάνου στα 22’’ με υπέροχη λόμπα για το 11-10 να μην αρκεί για να γίνει η ολική επαναφορά.

ΝΟ Βουλιαγμένης – Απόλλων Σμύρνης 11-10 (2-1, 2-1, 3-5, 4-3)

ΝΟ Βουλιαγμένης (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 2, Τρούλος 2, Γούβης, Αφρουδάκης 3, Καλογερόπουλος, Χαλυβόπουλος, Κουρούβανης 1, Λόζινα 1, Μπάσιτς, Ανδρεάδης, Τσαταλιός, Βλάσσης

Απόλλων Σμυρνης (Νίκος Δεληγιάννης  – Στον πάγκο ο Δημήτρης Μιτελούδης): Γαλανίδης, Αλαμάνος 2, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης, Χατζηκυριακάκης, Τοράκης, Μοσκόφ 3, Βιτέλλας, Μπόουεν 1, Γούνας 2, Γωνιωτάκης 1, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Φέγγος, Κίτσος

Πηγή: https://www.waterpolonews.gr/

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728