Απολλωνάρα από την αρχή μέχρι το τέλος!

 



 Απολλωνάρα από την αρχή μέχρι το τέλος!

Ο Απόλλων Σμύρνης μεγαλώνει συνεχώς. Μέρα με τη μέρα. Το έδειξε και σήμερα. Όχι απλά κοίταξε στα… μάτια τον Ολυμπιακό, αλλά κυνήγησε το διπλό στο Παπαστράτειο με ψυχή και μεγαλειώδη εμφάνιση μέχρι το φινάλε. Στην κυριολεξία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Τελικώς ηττήθηκε 12-11 – έχοντας την τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 12-12 με πέναλτι στα 37’’ πριν τη λήξη – κι έμεινε με την πικρία, ωστόσο αυτή η αγωνιστική εικόνα του στο πρώτο ματς της ημιτελικής σειράς ενάντια στον μόνιμο πρωταθλητή τα τελευταία χρόνια ήταν τέτοια που μόνο περήφανους μπορεί να κάνει να νιώθουν άπαντες στο Σύλλογο.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» του Νίκου Δεληγιάννη πιστή στις αγωνιστικές της αρχές του «10 στα 10» στα προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, ήταν μονίμως μέσα στη διεκδίκηση της νίκης ενάντια στους «ερυθρόλευκους» και θα μπορούσε να στείλει το ματς στη διαδικασία των πέναλτι όταν στα 37’’ ο… απίθανος σήμερα Μανώλης Σολανάκης, κέρδισε πέναλτι – αποβολή, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Μάνος Ζερδεβάς είπε «όχι» με φοβερή εκτίναξη στην επίσης πολύ καλή εκτέλεση του πολύ καλού στο ματς Αλέξανδρου Γούνα.

Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε για τους «κυανόλευκους» – που αγωνίστηκαν χωρίς τον Μάριο Χατζηκυριακάκη (πρόβλημα της τελευταίας στιγμής) – όμως, κόντραραν στα ίσια για τη νίκη τον Ολυμπιακό και, πλέον, εστιάζουν στον μεθαυριανό 2ο ημιτελικό στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης (7/5, 13:00).

Ο Απόλλων είναι ομάδα υψηλού επιπέδου και το απέδειξε σε έναν αγώνα με φοβερό θέαμα και ένταση, έχοντας και πάλι ως… όπλα του την εξαιρετική άμυνα και την ομαδικότητα στην επίθεση.

Η εξέλιξη του ντέρμπι

Στην 1η περίοδο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 με γκολ του Γενηδουνιά στα 6:07 (παραπάνω) και 4:40 (κόντρα) ωστόσο ο Απόλλων, που αγωνίστηκε χωρίς τον Μάριο Χατζηκυριακάκη, απάντησε μειώνοντας με πολύ όμορφο γκολ του Μοσκόφ από την περιφέρεια (4:27) και ακολούθως του Σολανάκη (3:38) από το φουνταριστό. Και πάλι ο Γενηδουνιάς, που σήμερα πέτυχε επτά (!) γκολ, έκανε το 3-2 με σουτ από την περιφέρεια στα 3:10. Στα 1:39 ο Σολανάκης κέρδισε το πέναλτι από τον Δερβίση, ο Γούνας ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε ισοφαρίζοντας σε 3-3, με την 1η περίοδο να κλείνει στο 4-3 με γκολ του Γενηδουνιά.

Στην 2η περίοδο, και πάλι ο Γενηδουνιάς σκόραρε στα 6:13 στον παραπάνω για το 5-3. Ο Βιτέλλας από το φουνταριστό εκμεταλλεύτηκε τον παραπάνω μειώνοντας στο γκολ (5-4) στα 5:35, αλλά ο Ντάουμπε έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ με διαφορά δύο τερμάτων τους «ερυθρόλευκους» πετυχαίνοντας το 6-4 στον παραπάνω στα 4:51, ενώ ο Γενηδουνιάς και πάλι στον παραπάνω έκανε το 7-4 για τους Πειραιώτες στα 4:12.  Στα 3:22 ο Γούνας κέρδισε πέναλτι στον παραπάνω και ο Μοσκόφ το μετουσίωσε σε γκολ για το 7-5 με το 8-5 του ημιχρόνου να διαμορφώνεται στα 54’’ πριν το τέλος με σκορερ τον Αργυρόπουλο Κανακάκη στον παραπάνω.

Αντεπίθεση του Απόλλωνα στο β’ μέρος!

Παρά τη διαφορά των τριών τερμάτων εις βάρος του ο Απόλλων δεν λύγισε. Μετά τις οδηγίες του Νίκου Δεληγιάννη στη διακοπή, στην 3η περίοδο η μπάλα έφτανε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο στο φουνταριστό στον εξαιρετικό Μανώλη Σολανάκη, ο οποίος εκτελούσε κατά… ριπάς.

Στα 6:55 ο φουντατιστός της «ελαφράς ταξιαρχίας» έκανε το 8-6 από ασίστ του Μοσκόφ στον παραπάνω, στα 5:12 μείωσε σε 8-7 από ασίστ του Γούνα και στα 4:23 ισοφάρισε σε 8-8 από πάσα του Μοσκόφ!

Τρομερή εμφάνιση από τον Σολανάκη, αλλά και συνολικά από τον Απόλλωνα με εξαιρετική άμυνα και ξεκάθαρο πλάνο στην επίθεση. Στα 2:32 για το φινάλε της 3ης περιόδου ο Γενηδουνιάς με το 7ο του γκολ (και τελευταίο έκτοτε) στον αγώνα… ξεκόλλησε τον Ολυμπιακό, που «είδε» την «ελαφρά ταξιαρχία» να ισοφαρίζει και πάλι με τον Σολανάκη από το φουνταριστό ύστερα από ασίστ του Βιτέλλα σε 9-9 στα 2:01.

Στο 1:36 ο Ολυμπιακός κέρδισε την αποβολή του Βιτέλλα, ακολούθησε η ταυτόχρονη αποβολή Γούνα – Μουρίλη και ο Αργυρόπουλος στα 1:20 σκόραρε για να στείλει την ομάδα του προηγούμενη με 10-9 στην 3η περίοδο.

Η 4η και τελευταία ξεκίνησε με γκολ του Χρυσοσπάθη στα 7:33 (11-9), αλλά ο Απόλλων, που ήταν Απολλωνάρα, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, μειώνοντας με τον Μοσκόφ με σουτ από την περιφέρεια στον παραπάνω ύστερα από ασίστ του Γούνα στα 6:48 (11-10) και ισοφαρίζοντας με πολύ ωραίο τελείωμα του Δήμου Δερμιτζάκη στην κόντρα σε 11-11 στα 6:06! Η ένταση σε εκείνο το σημείο μέχρι και το τελικό σφύριγμα ήταν διάχυτη στο κολυμβητήριο, αφού το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι με τον Απόλλωνα να δέχεται το γκολ στα 5:25 από τον Μουρίκη (από το φουνταριστό) ύστερα από αποβολή του Αργυρόπουλου.

Ακολούθησαν φοβερές άμυνες τόσο από τον Απόλλωνα όσο και από τον Ολυμπιακό, όπως και μία εξαιρετική απόκρουση του Γαλανίδη στα 1:18 για το τέλος, ώσπου ο Σολανάκης κερδίσει πέναλτι στα 37’’ για το σφύριγμα της λήξης.

Ο Αλέξανδρος Γούνας ανέλαβε την εκτέλεση, σημάδεψε ψηλά στη δεξιά γωνία του Ζερδεβά, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού με φοβερή εκτίναξη κράτησε όρθια την ομάδα του και στέρησε από τον Απόλλωνα να διεκδικήσει τη νίκη, που βάσει εικόνας, μπορούσε να πετύχει.  

Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 12-11 (4-3, 4-2, 2-4, 2-2)

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 7, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης 1, Καπότσης, Χρυσοσπάθης 1, Ιρβινγκ, Γαλανόπουλος

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανίδης, Αλαμάνος, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης 1, Κίτσος, Τοράκης, Μοσκόφ 3, Βιτέλλας 1, Μπόουεν, Γούνας 1, Γωνιωτάκης, Σολανάκης 5, Δραγώνας, Φέγγος.


Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728