Άστρο χρυσό την οδηγεί! Στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων η Εθνική ομάδα Πόλο Ανδρών! Πραγματικότητα το όνειρο δεκαετιών για την ελληνική ανδρική Υδατοσφαίριση!

 



Άστρο χρυσό την οδηγεί! Στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων η Εθνική ομάδα Πόλο Ανδρών! Πραγματικότητα το όνειρο δεκαετιών για την ελληνική ανδρική Υδατοσφαίριση!


Το μεγαλύτερο παιχνίδι μέχρι το επόμενο! Η ατάκα του τεράστιου Νίκου Γκάλη στο Βασίλη Σκουντή αμέσως μετά τον προημιτελικό με την Ιταλία για το Ευρωμπάσκετ του 1987 ταιριάζει γάντι στην Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 9-6 της Ουγγαρίας στον πρώτο ημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών και έγραψε ιστορία, αφού θα κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Ένα όνειρο δεκαετιών για την ελληνική ανδρική υδατοσφαίριση γίνεται πραγματικότητα και το μόνο που μένει να μάθουμε την Κυριακή (10:30 ώρα Ελλάδας) είναι αν το χρώμα του θα είναι το χρυσό ή το ασημένιο! Αυτό θα είναι το δεύτερο μετάλλιο της ελληνικής υδατοσφαίρισης σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από το ασημένιο της Εθνικής Γυναικών το 2004 στην Αθήνα. Η ελληνική ομάδα με όπλο και πάλι την άμυνα (4/14 παραπάνω οι Ούγγροι) και το πολύ καλό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (7/13) δείχνει ότι δε φοβάται κανέναν αντίπαλο! Όποια εκ των Σερβίας και Ισπανίας βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν προκειμένου να επικρατήσει των παικτών του Θοδωρή Βλάχου.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ο Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης με τέσσερα γκολ, ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν όλοι οι παίκτες της «γαλανόλευκης»! Από το Μάνο Ζερδεβά στο τέρμα, τον Κώστα Γκιουβέτση που πέτυχε πολύ κρίσιμα γκολ, τον Άγγελο Βλαχόπουλο των τριών ασίστ και του κρίσιμου 7-5, τον μεγάλο αρχηγό Γιάννη Φουντούλη που έκανε το 6-5 στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα, τον Ντίνο Γενηδουνιά, ο οποίος αθόρυβα έκανε σπουδαία δουλειά, το Μάριο Καπότση με το πιο καθαρό ίσως μυαλό αυτής της ομάδας, τους αμυντικούς ογκόλιθους Δημήτρη Σκουμπάκη και Γιώργο Δερβίση, του «δίδυμους πύργους» Χριστόδουλο Κολόμβο και Κώστα Μουρίκη και φυσικά τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου που δίνει τη φαντεζί και ουσιαστική νότα στην ελληνική ομάδα! Φυσικά, ειδική μνεία αξίζει να γίνει και στον Κώστα Γαλανίδη, καθώς και στο τεχνικό επιτελείο, το Θοδωρή Βλάχο και το Δημήτρη Κραβαρίτη! Όλοι τους μαζί υπέγραψαν τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού πόλο και ετοιμάζονται για την επόμενη!

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν χαμένες ευκαιρίες στον παίκτη παραπάνω (τρεις η Εθνική μας και δύο η Ουγγαρία, τη μία μάλιστα σε διπλό παραπάνω) και να προσέχουν πολύ την άμυνά τους έχοντας πολύ καλά στημένα μπλοκ. Η ελληνική ομάδα από εκεί και πέρα όμως ανέβασε την απόδοσή της στον νευραλγικό τομέα του 6vs5 και προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε τέρματα των Αργυρόπουλου – Κανακάκη και Γκιουβέτση. Οι Ούγγροι μείωσαν σε 2-1 0:05 πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου με τον Βάμος επίσης σε παραπάνω.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με χαμένο παραπάνω για τους Μαγυάρους (δεύτερος χαμένος παραπάνω από τον Ζάλανκι) και στη συνέχεια η Εθνική μας με γκολ του Αργυρόπουλου – Κανακάκη από το δεύτερο δοκάρι και ασίστ του Φουντούλη έκανε και πάλι δύο τα γκολ της διαφοράς. Όμως οι αντίπαλοι έκαναν άμεσα το 3-2 με τον Ζάλανκι στα ίσα από θέση 2 και αυτό έμελλε να είναι και το σκορ στη λήξη του ημιχρόνου, αφού οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο.

Το δεύτερο μισό της αναμέτρησης ξεκίνησε με τους Ούγγρους να ισοφαρίζουν με γκολ στον παραπάνω από τον Ματίας Πάρτορ και στη συνέχεια να χάνουν ευκαιρία με λόμπα από θέση 3, όμως η ελληνική ομάδα βρήκε και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Αργυρόπουλο να σκοράρει από το πρώτο δοκάρι από ασίστ του Άγγελου Βλαχόπουλου. Η ελληνική ομάδα έβγαλε και την επόμενη άμυνα, όμως στη συνέχεια ισοφάρισαν με γκολ στον παραπάνω από τον Μάνχερτζ ύστερα από τάιμ άουτ που κάλεσε ο Τάμας Μαρτζ. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρία σε παίκτη παραπάνω με τον Βάργκα και στη συνέχεια ο Αργυρόπουλος έβαλε και πάλι μπροστά την ελληνική ομάδα από νέα ασίστ του Βλαχόπουλου προς το πρώτο δοκάρι σε παραπάνω. Μάλιστα, ο Βλαχόπουλος πραγματοποίησε σπουδαίο κλέψιμο στην επόμενη επίθεση των Ούγγρων με παραπάνω και το τρίτο οκτάλεπτο έληξε με την ελληνική ομάδα να έχει βραχεία κεφαλή (5-4).

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε και πάλι με τους Ούγγρους να ισοφαρίζουν σε παίκτη παραπάνω με τον Μάνχερτζ, αλλά εκείνη την ώρα «μίλησε» ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας, Γιάννης Φουντούλης, ο οποίος στην αμέσως επόμενη επίθεση σκόραρε στα ίσα από θέση 4 για το 6-5! Οι Ούγγροι έχασαν και πάλι επίθεση σε παίκτη παραπάνω και στην επόμενη αποβολή που κέρδισε ο Αργυρόπουλος – Κανακάκης ο Θοδωρής Βλάχος κάλεσε τάιμ άουτ. Οι Έλληνες παίκτες επέδειξαν την αυτοσυγκέντρωση που χρειαζόταν και ο Άγγελος Βλαχόπουλος που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε τρεις ασίστ πέτυχε το πρώτο του γκολ για το 7-5. Οι Ούγγροι μείσωσαν σε 7-6 με τρομερό γκολ στα ίσα κι ενώ είχαν χάσει παραπάνω, όμως και πάλι η ελληνική ομάδα στάθηκε ψύχραιμη. Αφού ο Μουρίκης κέρδισε την τρίτη αποβολή του Νόρμπερτ Χοσνιάνσκι, ο Γκιουβέτσης με το δεύτερο γκολ του σε παραπάνω από ασίστ του Καπότση έγραψε το 8-6 και έκανε την Ελλάδα απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό. Οι δύο ομάδες υπέπεσαν σε ένα επιθετικό στις δύο επόμενες επιθέσεις με το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου να βγάζει άμυνα στα δύο μέτρα και το Δημήτρη Σκουμπάκη να πετυχαίνει τρομερό γκολ στα ίσα από θέση 2 για το 9-6, 2:18 πριν το τέλος του αγώνα! Ο Τάμας Μαρτζ κάλεσε τάιμ άουτ, όμως τα πάντα είχαν πλέον δρομολογηθεί! Η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων και θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο!

Η Ελλάδα είχε 7/13 παραπάνω, 2 γκολ στα ίσα

Η Ουγγαρία είχε 4/14 παραπάνω, 2 γκολ στα ίσα

Ελλάδα – Ουγγαρία 9-6 (2-1, 1-1, 2-2, 3-2)

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 2, Βλαχόπουλος 1

Ουγγαρία (Τάμας Μαρτζ): Νάγκι, Ανγκιάλ, Μάνχερτζ 2, Ζάλανκι 1, Βάμος 1, Χοσνιάνσκι, Πάστορ 1, Γιάνσικ, Έρντελι, Βάργκα 1, Μέτσεϊ, Χάραι

Πηγή: https://www.waterpolonews.gr/

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728