Ασημένιο μετάλλιο για την Εθνική πόλο Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο! Χρυσή Ολυμπιονίκης η Σερβία

 



Ασημένιο μετάλλιο για την Εθνική πόλο Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο! Χρυσή Ολυμπιονίκης η Σερβία

Ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο! Ένα όνειρο για την ελληνική υδατοσφαίριση έγινε πραγματικότητα! Και μπορεί το χρυσό να χάθηκε στο μεγάλο τελικό από τη Σερβία (13-10), η οποία κράτησε τον τίτλο της χρυσής Ολυμπιονίκη, ωστόσο τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικό τουρνουά ξεπερνώντας κάθε ταβάνι και ανοίγοντας…δρόμο για νέους ουρανούς! Η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη επιτυχία της μέχρι…την επόμενη! Άλλωστε το Παρίσι 2024 είναι πολύ κοντά και οι Έλληνες παίκτες μαζί με τις γενιές που ακολουθούν θα βρίσκονται εκεί για να διεκδικήσουν και πάλι την είσοδο στα μετάλλια και γιατί όχι…το χρυσό! Μόνο υπερηφάνεια και συγχαρητήρια για τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου και του Δημήτρη Κραβαρίτη! Για το Μάνο Ζερδεβά, το Ντίνο Γενηδουνιά, το Δημήτρη Σκουμπάκη, το Μάριο Καπότση, τον αρχηγό Γιάννη Φουντούλη, τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, το Γιώργο Δερβίση, τον Στέλιο Αργυρόπουλο – Κανακάκη, τον Κώστα Μουρίκη, το Χριστόδουλο Κολόμβο, τον Κωνσταντίνο Γκιουβέτση, τον Άγγελο Βλαχόπουλο και τον Κώστα Γαλανίδη.

Οι Σέρβοι από την αρχή της αναμέτρησης κατάφεραν να έχουν το προβάδισμα (2-5, 3-6, 4-7) και παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ισοφάρισε σε 7-7, είχαν την ψυχραιμία να πάρουν και πάλι το προβάδισμα και να φτάσουν στη νίκη παίζοντας πολύ καλά στον παίκτη παραπάνω (6/9 και 2/2 πέναλτι) και στον παίκτη λιγότερο (7/17 παραπάνω για την Εθνική μας).

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Εθνική μας ομάδα, αφού έβγαλε την πρώτη άμυνα και στη συνέχεια σκόραρε σε παίκτη παραπάνω με το Δημήτρη Σκουμπάκη για το 1-0. Όμως, οι Σέρβοι απάντησαν αμέσως με τον Ντούσκο Πιέτλοβιτς με τον ίδιο τρόπο, ενώ προηγήθηκαν με τέρμα του Φιλίποβιτς στα ίσα. Η ελληνική ομάδα στη συνέχεια κέρδισε παραπάνω με τον Κολόμβο να σκοράρει ύστερα κι από έλεγχο του VAR από τους διαιτητές (σε μια φάση που έγινε κακή εφαρμογή του, αφού οι Σέρβοι σκόραραν στη συνέχεια της φάσης και μετά ελέγχθηκε το γκολ της ελληνικής ομάδας). Οι Σέρβοι όμως στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους σε άμυνα κι επίθεση, αφού έβγαλαν δύο σερί άμυνες σε παίκτη παραπάνω και σκόραραν στις δικές τους ευκαιρίες με τους Άλεξιτς, Φιλίποβιτς και Πιέτλοβιτς για το 2-5. Η ελληνική ομάδα μείωσε σε 3-5 με γκολ του Βλαχόπουλου και πάλι σε παραπάνω με τους Σέρβους να κάνουν το 3-6 πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Η Εθνική μας, η οποία είχε κερδίσει αποβολή στη λήξη της πρώτης περιόδου σκόραρε και πάλι σε παίκτη παραπάνω μειώνοντας σε 6-4 με το Φουντούλη, όμως ο Μάντιτς έκανε και πάλι τρία τα γκολ της διαφοράς με τρομερό σουτ από θέση 2. Η ελληνική ομάδα βρήκε το πρώτο της γκολ στα ίσα με τρομερό σουτ από το Βλαχόπουλο από θέση 1, πράγμα που ανέβασε σαφέστατα την ψυχολογία της. Στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Γκιουβέτσης μείωσε στο γκολ με παίκτη παραπάνω και η ελληνική άμυνα μαζί με τον Ζερδεβά ανέβασε αισθητά την απόδοσή της. Ο Παπαναστασίου με νέο τρομερό σουτ από θέση 2 έκανε το 7-7 4:04 πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου αναγκάζοντας τον Ντέγιαν Σάβιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Οι επόμενες επιθέσεις των δύο ομάδων δε βρήκαν στόχο με τον Πρλαΐνοβιτς να βάζει τη Σερβία μπροστά σε παίκτη παραπάνω στη λήξη του ημιχρόνου.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με την Εθνική μας να χάνει επίθεση σε παίκτη παραπάνω και τη Σερβία να κάνει δύο και πάλι τα γκολ της διαφοράς με τέρμα του Μάντιτς έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα. Στην αμέσως όμως επόμενη φάση η ελληνική ομάδα βρήκε τρομερό γκολ με τον Μουρίκη από τα δύο μέτρα. Η ελληνική άμυνα ήταν εκεί στις δύο επόμενες επιθέσεις των Σέρβων, και όταν κερδήθηκε η επόμενη αποβολή, ο Θοδωρής Βλάχος κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Γιάννης Φουντούλης – ο οποίος είχε δύο ποινές – πέρασε στο παιχνίδι και ισοφάρισε σε 9-9. Η ελληνική ομάδα συνέχισε να βγάζει τις άμυνες στις επιθέσεις των Σέρβων οδηγώντας την μπάλα στην αριστερή μεριά της σερβική επίθεσης, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει στις επόμενες δύο επιθέσεις της με παίκτη παραπάνω. Αντίθετα, οι Σέρβοι βρήκαν γκολ με τον Πρλαΐνοβιτς να σκοράρει με μπάσιμο στα ίσα για 10-9, το οποίο ήταν το σκορ στη λήξη της τρίτης περιόδου.

Τα πάντα θα κρινόταν στο τελευταίο οκτάλεπτο, εκεί οπού η ελληνική ομάδα μπήκε ιδανικά, αφού σκόραρε με τον Σκουμπάκη από το δεύτερο δοκάρι σε παίκτη παραπάνω από ασίστ του Γενηδουνιά. Όμως, οι Σέρβοι από εκεί και πέρα έλεγξαν πλήρως το παιχνίδι και πέτυχαν κρίσιμα γκολ με πέναλτι και σε παίκτη παραπάνω με τους Πρλαΐνοβιτς, Άλεξιτς και Μάντιτς κάνοντας το 13-10 στα μισά της τελευταίας περιόδου.

Η Ελλάδα είχε 7/17 παραπάνω, 2 γκολ στα ίσα, 1 γκολ από φουνταριστό

Η Σερβία είχε 6/9 παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 4 γκολ στα ίσα, 1 γκολ από φουνταριστό

Ελλάδα – Σερβία 10-13 (3-6, 4-2, 2-2, 1-3)

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 2

Σερβία (Ντέγιαν Σάβιτς): Μάντιτς 3, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς, Πιέτλοβιτς Ντ. 2, Ράσοβιτς Στρ., Άλεξιτς, Γιάξιτς 3, Φιλίποβιτς 2, Πρλαΐνοβιτς 3, Μίτροβιτς Σ., Μίτροβιτς Μπρ.

Πηγή: https://www.waterpolonews.gr/

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728