Στην Ποντγκόριτσα οι «μάχες» του Champions League για τον Απόλλωνα

 



Στην Ποντγκόριτσα οι «μάχες» του Champions League 

για τον Απόλλωνα Σμύρνης


Στο Σίμπενικ της Κροατίας και στο περιθώριο τoυ Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Νεανίδων έγινε σήμερα (27/8) η κλήρωση του 1ου προκριματικού γύρου στο Champions League των Ανδρών, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να κληρώνεται στο πιο δύσκολο εκ των δύο ομίλων, τον Β’, μαζί με τις έχουσες εμπειρία από τη φάση των ομίλων της κορυφαίας διοργάνωσης Όρβοσι (Ουγγαρία), Γιαντράν Σπλιτ (Κροατία), Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο), Σίντεζ Καζάν (Ρωσία), αλλά και τις Ζάιμπας από τη Λιθουανία και ΕΝΚΑ Κωνσταντινούπολης.

Η κλήρωση δεν… χαμογέλασε στην αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία», καθώς ο Α’ Όμιλος είναι σαφώς πιο βατός, γεγονός στο οποίο στάθηκε και η LEN. Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η διοργανώτρια συμπεριέλαβε, επίσης, τον Απόλλωνα Σμύρνης στις ομάδες που μαζί με τις τέσσερις πρώτες (στην παραπάνω αναφορά μας) θα…. παλέψουν από τον Β’ για τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στον 2ο προκριματικό Γύρο του Champions League.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου το διάστημα 22 έως 26 Σεπτεμβρίου με τις τέσσερις πρώτες της βαθμολογίας (όπως αναφέραμε) να προκρίνονται στην επόμενη φάση.  

Η ουγγρική Όρβοσι είναι η περυσινή φιναλίστ του Euro Cup (ηττήθηκε στους Τελικούς από την περυσινή αντίπαλο του Απόλλωνα στον προκριματικό, Σόλνοκ) αποκλείοντας στους ημιτελικούς με δύο νίκες τη Βουλιαγμένη, η Σίντεζ Καζάν αγωνιζόταν πέρυσι στους ομίλους του Champions League, η Γιαντράν Σπλιτ έχει ενισχυθεί πολύ σημαντικά, ενώ και η Χέρτσεγκ είναι ιδιαίτερα έμπειρη και δυνατή.

Το έργο του Απόλλωνα Σμύρνης είναι σαφώς δύσκολο, αλλά άπαντες στην ομάδα αισιοδοξούν ότι η πρόκριση στον 2ο γύρο μπορεί να επιτευχθεί.

Νίκος Δεληγιάννης: «Ο στόχος είναι δύσκολος, αλλά εφικτός. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την πρόκριση»

Στις δυνατότητες πρόκρισης στάθηκε και ο προπονητής της «ελαφράς ταξαρχίας», Νίκος Δεληγιάννης, ο οποίος τόνισε σχολιάζοντας την κλήρωση στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος www.apollonwaterpolo.gr:

«Ο Όμιλος είναι δύσκολος. Η Όρβοσι μαζί με την Γιαντράν Σπλιτ είναι οι δύο κορυφαίες του ομίλου, ενώ και η Σέντεζ ήταν στο περυσινό Champions League. Αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να καταφέρουμε να γίνουμε γρήγορα ομάδα, επειδή έχουμε αρκετούς νέους παίκτες στο ρόστερ, και αμέσως μετά να παλέψουμε.

Είναι μια δύσκολη συνθήκη ότι τόσο νωρίς είχαμε μια δύσκολη κλήρωση, λόγω της ομοιογένειας που σύντομα καλούμαστε να αποκτήσουμε, ωστόσο αυτό το γνωρίζαμε από πριν.

Θα παλέψουμε για τις πιθανότητές μας, έχουμε πιθανότητες και θα είμαστε εκείνη την εποχή μια καλή ομάδα. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την πρόκριση.

Ο στόχος είναι δύσκολος, αλλά όχι αδύνατος. Είναι εφικτός, αν και σίγουρα δεν είναι μία κλήρωση που σου επιτρέπει να κοιτάξεις την επόμενη φάση από σήμερα».

Αναλυτικά οι δύο όμιλοι

Ο Α’ όμιλος στη Σαβόνα: Σαβόνα (Ιταλία), Τεράσα (Ισπανία), Μονπελιέ (Γαλλία), Πρίμορατς (Μαυροβούνιο), AZS Βαρσοβίας (Πολωνία), Γκιμαράες (Πορτογαλία). Οι τέσσερις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στην επόμενη φάση.

Ο Β΄ όμιλος στην Ποντγκόριτσα: Όρβοσι (Ουγγαρία), Γιαντράν Σπλιτ (Κροατία), Απόλλων Σμύρνης (Ελλάδα), Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο), Σίντεζ Καζάν (Ρωσία), Ζάιμπας (Λιθουανία), ΕΝΚΑ (Τουρκία).


Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728