Ήττα από την ισχυρή ουγγρική Όρβοσι στην 2η αγωνιστική του CL για τον Απόλλωνα

 



Ήττα από την ισχυρή ουγγρική Όρβοσι στην 2η αγωνιστική του CL για τον Απόλλωνα

Εκ προοιμίου το ματς ήταν πολύ δύσκολο, καθώς η Όβροσι είναι μαζί με τη Γιαντράν Σπλιτ τα φαβορί του 1ου προκριματικού ομίλου του Champions League, που ξεκίνησε χθες στην Ποντγκόριτσα του Μαυβουνίου. Αυτό αποδείχτηκε και στην πράξη σήμερα το πρωί με τον Απόλλωνα Σμύρνης να μένει κοντά στο σκορ για σχεδόν ένα ημίχρονο, αλλά να λυγίζει στη συνέχεια από την πολύ ισχυρή Ουγγρική ομάδα, γνωρίζοντας την ήττα με 15-8 από την περυσινή φιναλίστ του Euro Cup.

Η Όρβοσι, εκ των κορυφαίων ομάδων στην Ουγγαρία, είχε ως καλύτερο παίκτη της τον Ούγγρο διεθνή Κρίστιαν Μάνχερζ, που ήταν ασταμάτητος (πέντε γκολ).

Οι παίκτες των Νίκου Δεληγιάννη (παρακολούθησε από την εξέδρα το ματς λόγω τιμωρίας) και Δημήτρη Μιτελούδη, εμφανίστηκαν άκρως ανταγωνιστικοί για σχεδόν ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, ισοφάρισαν σε 4-4 από το εις βάρος τους 4-2 της 1ης περιόδου, μείωσαν σε 6-5 στα 2:24 πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, αλλά δεν μπόρεσαν ακολούθως να ανακόψουν το ρυθμό της Όρβοσι. Μάλιστα στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου χάθηκε διπλός παραπάνω για τη μείωση του σκορ σε 8-6, με τους Ούγγρους να κάνουν στην αμέσως επόμενη επίθεση το 9-5.

Ο Απόλλων Σμύρνης αντιμετωπίζει στις 17:30 την επίσης πολύ ισχυρή και ενισχυμένη κροατική Γιαντράν Σπλιτ για να ολοκληρώσει το απαιτητικό πρόγραμμα της σημερινής ημέρας, πριν τα υπολειπόμενα τρία παιχνίδια με τις Ζάιμπας (Λιθουανία), ΕΝΚΑ Κωνσταντινούπολης και Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο). Θυμίζουμε πως οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου παίρνουν το εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Νίκος Δεληγιάννης θα επιστρέψει το απόγευμα στον πάγκο, καθώς εξέτισε την τιμωρία για την αποβολή του με δύο κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρία στο νικηφόρο για τον Απόλλωνα συγκλονιστικό ματς με τη Σίντεζ Καζάν (18-15).

Η εξέλιξη του ματς                  

Ο αγώνας ξεκίνησε με δυνατές άμυνες, τον Απόλλωνα να χάνει δύο επιθέσεις με παίκτη παραπάνω και την Όρβοσι μία, έως ότου ο Τσατσόφσκι κάνει το 1-0 στα 4:07 με σουτ από την περιφέρεια. Η «ελαφρά ταξιαρχία», όμως, κέρδισε νέα αποβολή και ισοφάρισε με ωραίο σουτ του Βίσκοβιτς στα 3:40. Οι Ούγροι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Τοθ στα 3:14 από το φουνταριστό, ακολούθησε νέος χαμένος παραπάνω για τους «κυανόλευκους», που έβγαλαν την άμυνα στη συνέχεια και έφτασαν στην ισοφάριση με γκολ του Γκουσάροβ από τα 2 μ. στα 1:49. Το 3ο γκολ της Όρβοσι ήρθε στα 1:14 από τον Ούγγρο διεθνή Κρίστιαν Μάνχερζ σε διπλό παραπάνω υπέρ της μετά από αποβολές των Μόκκα και Βίσκοβιτς. Ακριβώς πριν τη λήξη (στα 3’’) της 1ης περιόδου και πάλι ο Μάνχερζ με γκολ από την περιφέρεια στον παραπάνω «έγραψε» το 4-2 της 1ης περιόδου.

Με την έναρξη της 2ης περιόδου ο Απόλλων πήρε το σπριντ, κέρδισε αποβολή και μείωσε σε 4-3 στα 7:20 με τον Αλαμάνο από τα 2 μ. μετά από ασίστ του Γωνιωτάκη. Στα 6:23 ο Γαλανόπουλος έβγαλε σε κόρνερ τετ α τετ του Βαρνάι, ενώ παραχώρησε και νέο κόρνερ αμέσως μετά σε μια εξαιρετική απόκρουση. Η άμυνα βγήκε στο φουνταριστό με τον Σολανάκη να κερδίζει πέναλτι στα 2 μ. από τον Μάνχερζ στα 5:22. Ο Γούνας εκτέλεσε, ευστόχησε και ισοφάρισε σε 4-4!

Στα 4:18 ο δεινός σουτέρ Κρίστιαν Μάνχερζ σκόραρε και πάλι από την περιφέρεια για να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του (5-4), με τον Απόλλωνα να χρεώνεται κόντρα φάουλ στην επόμενη επίθεση. Ακολούθησαν δύο ακόμη διαδοχικές χαμένες επιθέσεις με τον Μπούντσου να κάνει το 6-4 με σκαστό σουτ από την περιφέρεια στα 2:56. Στα 2:42 ο Σίλαντι αποβλήθηκε, το ίδιο και ο Βιγκβάρι στα 2:28 και ο Γκουσάροβ με δυνατό σουτ μείωσε σε 6-5 στα 2:24. Οι Ούγγροι, όμως, απάντησαν άμεσα μετά από αποβολή του Αλαμάνου κάνοντας το 7-5 στον παραπάνω στα 2:06. Η λόμπα του Βίσκοβιτς δεν… έπιασε και στην επίθεσή της η Όρβοσι διεύρυνε στα τρία γκολ το προβάδισμά της με σκόρερ τον Βαρνάι στα 24’’. Ο Γκιουσάροβ σούταρε στο δοκάρι στο φινάλε της επίθεσης του Απόλλωνα και το 8-5 έμεινε ως σκορ ημιχρόνου.

Στο β’ μέρος κάτω από τα δοκάρια του Απόλλωνα ξεκίνησε ο Βασίλης Καβουσανός, με τον Σολανάκη να κερδίζει αποβολή του Βαρνάι στα 6:14. Ακολούθησε και αποβολή του Χάραι στα 6:05, αλλά το σουτ του Βίσκοβιτς από τα 3 μ. στον διπλό παραπάνω προσέκρουσε στο δοκάρι.

Οι Ούγγροι κέρδισαν κόντρα φάουλ μετά από χαμένη τους επίθεση, η μπάλα έφτασε στο Σίλαντι στο φουνταριστό, απ’ όπου και ευστόχησε για το 9-5 στα 5:05. Στην επόμενη επίθεση οι Ούγγροι έκλεψαν, ο Βίσκοβιτς χρεώθηκε με αποβολή στα 4:41 και ο προπονητής τους πήρε τάιμ άουτ, αλλά ο Καβουσανός απέκρουσε το σουτ του Βαρνάι από την περιφέρεια.

Ο Αλαμάνος χρεώθηκε αποβολή στα 3:20 με τον Βιγκβάρι να κάνει με σκαστό σουτ το 10-5 στα 3:02. Το… καθαρό μυαλό έλειπε στην επίθεση με τον Απόλλωνα να χάνει ευκαιρία να σκοράρει στον παραπάνω στην επόμενη επίθεση, αλλά τελικώς η μείωση του σκορ σε 10-6 ήρθε λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στα 1:45 με ωραίο σουτ του Γούνα από την περιφέρεια. Η Όρβοσι με τον κορυφαίο της παίκτη, τον Κρίστιαν Μάνχερζ, έφτασε στο 11-6 σε επίθεση με παίκτη παραπάνω στα 1:13. Στα 26’’ ο Τσολακούδης αποβλήθηκε κάτι που εκμεταλλεύτηκε και πάλι ο Μάνχερζ, ο οποίος με σκαστό σουτ στα 5’’ διαμόρφωσε το 12-6 της 3ης περιόδου.

Στην 4η περίοδο ο Γαρδίκας ήταν εκείνος που με σκαστό σουτ από τα 3 μ. μείωσε σε 12-7 στα 5:47, αλλά οι Ούγγροι και πάλι απάντησαν άμεσα με γκολ του Βαρνάι στον παραπάνω στα 5’ για το τέλος. Στην επόμενη επίθεση ήταν η σειρά του Απόλλωνα να κερδίσει αποβολή και να σκοράρει με ωραίο σουτ του Γκουσάροβ στα 4:29 για το 13-8. Ο Σάλαμον, όμως, έκανε το 14-8 με σουτ από την περιφέρεια στα 4:08.

Στα 2:28 ο Γαρδίκας κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Γούνας δεν μπόρεσε να μειώσει με τον Σολανάκη να αποβάλλεται στα 2:02 και τον Ούγγρο κόουτς να καλεί τάιμ άουτ. Ο Καβουσανός απέκρουσε το σουτ του Τσατσόβσκι, αλλά οι Ούγγροι πήραν το ριμπάουντ και νέα αποβολή του Βίσκοβιτς και σκόραραν με τον Βιγκβάρι για το 15-8 στα 1:24.  Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Όρβοσι – Απόλλων Σμύρνης 15-8 (4-2, 4-3, 4-1, 3-2)

Όρβοσι (Ντάνιελ Βάργκα):  Λεβάι, Σίλαντι 1, Μάνχερζ 5, Βαρνάι 2, Σάλαμον 1, Τσατσόβσκι 1, Αρανι, Τοθ 1, Βιγκβάρι 2, Μπούριαν, Μπούντσου 1, Χάραι, Ντεβάι

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης – Δημήτρης Μιτελούδης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Γαρδίκας 1, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Κότσκαρ, Γκουσάροβ 2, Χονδροκούκης, Βίσκοβιτς 2, Γούνας 2, Τσολακούδης, Σολανάκης, Καβουσανός

Οι επόμενες αναμετρήσεις του Απόλλωνα Σμύρνης στην Ποντγκόριτσα:

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου

17:30 Απόλλων Σμύρνης – Γιαντράν Σπλιτ

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου

17:30 Απόλλων Σμύρνης – Ζάιμπας

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου

13:30 Ενκα Κωνσταντινούπολης – Απόλλων Σμύρνης, 19:30 Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι – Απόλλων Σμύρνης

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου ο Απόλλων έχει ρεπό


Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728