Ανώδυνη ήττα από την Χέρτσεγκ για τον Απόλλωνα που ήδη είχε… τσεκάρει το «εισιτήριο» για τον 2ο γύρο του CL

 



Ανώδυνη ήττα από την Χέρτσεγκ για τον Απόλλωνα που ήδη είχε… τσεκάρει το «εισιτήριο» για τον 2ο γύρο του CL

Με το… εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League στις αποσκευές τους επιστρέφουν αύριο (26/9) στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι προπονητές και οι παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης, που ολοκλήρωσε με ανώδυνη ήττα με 14-8 από την οικοδέσποινα Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι τις υποχρεώσεις του στον 1ο προκριματικό Όμιλο του Μαυροβουνίου.

Αυτός ήταν ο 2ος αγώνας σε διάστημα μικρότερο των πέντε ωρών που έδωσαν σήμερα οι «κυανόλευκοι», οι οποίοι το μεσημέρι με τη ψυχωμένη εμφάνισή τους νίκησαν με 12-9 την ΕΝΚΑ Κωνσταντινούπολης, εξασφαλίζοντας από εκείνον τον αγώνα την ιστορική πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Champions League.

Με απολογισμό τρεις νίκες και τρεις ήττες ο Απόλλων Σμύρνης κατετάγη 4ος στη βαθμολογία του ομίλου πίσω από τις Όρβοσι, Γιαντράν Σπλιτ και Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι σημειώνοντας μια τεράστια επιτυχία.

Η σπουδαία νίκη επί της ρωσικής Σίντεζ Καζάν στην πρεμιέρα με 18-15 με… επική ανατροπή (από το εις βάρος του 7-2) και οι άλλες δύο με 21-6 επί της Ζάιμπας και 12-9 επί της ΕΝΚΑ έδωσαν το πολυπόθητο «εισιτήριο» στην… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία».

Μια σπουδαία πρόκριση που επιτεύχθηκε μέσω ενός πολύ δύσκολου και απαιτητικού ομίλου και η οποία αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις δεδομένου ότι ο Απόλλων Σμύρνης δημιούργησε το καλοκαίρι μια ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα και με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας.

Μια ομάδα, δηλαδή, που ακόμη αναζητά την ομοιογένειά της, αλλά παρ’ όλα αυτά κατάφερε να βγάλει στο νερό της κλειστής πισίνας «Moraca» της Ποντγκόριτσα μέρος της μεγάλης ποιότητάς της.

Αύριο (26/9) η «ελαφρά ταξιαρχία» έχει ρεπό στον 1ο όμιλο που ολοκληρώνεται με τη διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής.  Ο κόουτς Νίκος Δεληγιάννης, ο συνεργάτης του Δημήτρης Μιτελούδης, οι παίκτες και ο αρχηγός αποστολής, Σπύρος Μίντζης  θα επιστρέψουν το απόγευμα στην Ελλάδα, ώστε ο Απόλλων να επικεντρωθεί στις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα που ξεκινά στις 2 Οκτωβρίου, αλλά και στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 10 Οκτωβρίου (αναμένεται η κλήρωση από τη LEN).

Η εξέλιξη του αγώνα

Το ματς ξεκίνησε με απόκρουση του Καβουσανού σε σουτ του Ομπράντοβιτς και ακολούθως με κερδισμένο πέναλτι για τον Απόλλωνα. Την εκτέλεση ανέλαβε στα 7:08 ο Γούνας, αλλά ο Ντούροβιτς απέκρουσε. Στα 6:30 ο Βουκούροβιτς άνοιξε το σκορ σε επίθεση με παίκτη παραπάνω. Η ισοφάριση (1-1) ήρθε στα 5:21 με άμεση εκτέλεση στον παραπάνω σε πάσα του Γωνιωτάκη στον Σολανάκη, που δεν αστόχησε από το φουνταριστό. Στα 4:20 οι Μαυροβούνιοι πήραν την αποβολή του Τσολακούδη και εκτέλεσαν άμεσα με τον Καράι για το 2-1. Ακολούθησε χαμένη επίθεση για τον Απόλλωνα και απόκρουση του Καβουσανού σε σουτ του Βουκούροβιτς από την περιφέρεια, με τον Ιβάν Γκουσάροβ να ισοφαρίζει σε 2-2 με δυνατό σουτ από την περιφέρεια στα 2:51. Στα 2:10 ο Ντούροβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Γούνα στον παραπάνω, με τον Σλάντοβιτς να σκοράρει με τη βοήθεια της τύχης από το φουνταριστό στα 0:52, αφού η μπάλα βρήκε πρώτα στο δοκάρι μετά πάνω στον Καβουσανό και κατέληξε στην εστία. Ο Αλαμάνος κέρδισε την αποβολή στα 0:25, αλλά οι Μαυροβούνιοι έκλεψαν στο φουνταριστό. Το 3-2 ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Στην 2η περίοδο ο Γαρδίκας κέρδισε το σπριντ, αλλά το σουτ του Βίσκοβιτς έφυγε άουτ. Στη δική τους επίθεση οι Μαυροβούνιοι σκόραραν με τον Σλάντοβιτς, ο οποίος έκανε το 4-2 στα 7:05. Στα 6:24 ο Βίσκοβιτς αποβλήθηκε και ο Βασίλιε Ράντοβιτς έκανε το 5-2 από το δεύτερο δοκάρι στα 6:10.

Στα 5:55 ο Βούγισιτς αποβλήθηκε με την ευκαιρία για γκολ να μην αξιοποιείται, ενώ δύο επιθέσεις αργότερα ο Καβουσανός απέκρουσε προσπάθεια του Ομπράντοβιτς από το φουνταριστό. Σε εκείνο το σημείο ο Νίκος Δεληγιάννης κάλεσε τάιμ άουτ (4:19). Το δυνατό σουτ του Γαρδίκα βρήκε στο δοκάρι, ο Γούνας πήρε το ριμπάουντ, αλλά δευτερόλεπτα αργότερα σφυρίχτηκε επιθετικό φάουλ στον Σολανάκη. Η Χέρτσεγκξ πήρε την αποβολή στην επίθεσή της με τον Γκαρντάσεβιτς να κάνει το 6-2 στα 3:03. Τότε αποβλήθηκε με αποβολή με αντικατάσταση ο Μόκκας για διαμαρτυρία. Στην επίθεση του Απόλλωνα η μπάλα πέρασε στο φουνταριστό στον Σολανάκη, ο οποίος γύρισε πολύ ωραία για να μειώσει σε 6-3 στα 2:36. Στα 1:22 ο Γαρδίκας χρεώθηκε με ποινή, οι Μαυροβούνιοι εκτέλεσαν άμεσα και χωρίς ουσιαστικά να κυλήσει ο χρόνος έκαναν το 7-3 με τον Καράι. Στην επίθεσή του ο Απόλλων κέρδισε αποβολή (ο Αλαμάνος) και αφού η μπάλα γύρισε κατέληξε στον Γαρδίκα, που με ωραίο σουτ έκανε το 7-4 στα 0:41. Στα 10’’ ο Σλάντοβιτς αποβλήθηκε και στα 5’’ ο Γωνιωτάκης με ωραίο διαγώνιο σουτ μείωσε σε 7-5, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον Γωνιωτάκη να παίρνει το σπριντ και τον Ντούροβιτς να αποκρούει σουτ του Τσολακούδη από την περιφέρεια. Στην επίθεσή τους οι Μαυροβούνιοι έκαναν το 8-5 με ωραίο σκαστό σουτ του Βουκούροβιτς στα 7:05. Ο Ντούροβιτς απέκρουσε σε κόρνερ σουτ του Γούνα στα 6:39 και εν συνεχεία σφυρίχτηκε επιθετικό φάουλ. Στα 5:35 ο Σολανάκης γύρισε ωραία στο φουνταριστό, αλλά εξίσου ωραία ήταν και η επέμβαση του Ντούροβιτς για να τον… μιμηθεί ο Καβουσανός στην αμέσως επόμενη επίθεση σε σουτ από το φουνταριστό.

Τελικώς, όμως, το γκολ για τους Μαυροβούνιους ήρθε στα 4:09 με τον Πέκτοβιτς που διαμόρφωσε σε εκείνο το σημείο το 9-5. Ο Σολανάκης κέρδισε πέναλτι στα 3:53, ο Γκουσάροβ εκτέλεσε και μείωσε σε 9-6! Η άμυνα βγήκε στην επόμενη φάση, ο Βίσκοβιτς σούταρε άουτ στο τέλος του χρόνου της επίθεσης στα 2:56, οπότε και ο προπονητής της Χέρτσεγκ, Πέταρ Ραντάνοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Οι Μαυροβούνιοι αποδείχτηκαν τυχεροί στην επίθεσή τους καθώς παρά το ότι το μπλοκ βγήκε αρχικά και εν συνεχέια έγινε σουτ στο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Βούγιοβιτς, που έκανε το 10-6 στα 2:30. Στα 2:05 ο Τσολακούδης μείωσε σε 10-7 με πανέμορφη λόμπα από το κέντρο της περιφέρειας. Άμεση ήταν η απάντηση των Μαυροβούνιων που πέτυχαν το 11ο γκολ τους με τον Ντανίλο Ράντοβιτς στα 1:40 από το φουνταριστό. Το 11-7 ήταν και το σκορ της 3ης περιόδου.

Η 4η περίοδος ξεκίνησε με την Χέρτσεγκ να παίρνει το σπριντ, αλλά να μην σκοράρει στην επίθεσή της. Το ίδιο συνέβη και με τον Απόλλωνα, καθώς ο Ντούροβιτς απέκρουσε το σουτ του Γούνα. Στα 5:12 οι κυανόλευκοι κέρδισαν αποβολή, αλλά ο παραπάνω χάθηκε. Οι Μαυροβούνιοι έφυγαν στην κόντρα ο Γωνιωτάκης χρεώθηκε με πέναλτι και ο Σλάντοβιτς έκανε το 12-7 στα 4:37. Ο Ομπράντοβιτς αποβλήθηκε με ποινή στα 4:14, αλλά η επίθεση του Απόλλωνα με παίκτη παραπάνω δεν κατέληξε σε γκολ, το οποίο τελικώς επιτεύχθηκε στην κόντρα από τον Πέτκοβιτς στα 2:08 (13-7). Το 14-7 έκανε ο Βουκούρεβιτς με σουτ από την περιφέρεια στα 1:03. Το τελικό 14-8 διαμόρφωσε με ωραίο δυνατό σουτ από τα 6 μ. ο Αλέξανδρος Αλαμάνος.

Χέρτσεγκ Νόβι – Απόλλων Σμύρνης 14-8 (3-2, 4-3, 4-2, 3-1)

Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι (Πέταρ Ραντάνοβιτς): Ντούροβιτς, Βούγισιτς, Βουκούροβιτς 3, Ομπράντοβιτς, Βούγιοβιτς 1, Ράντοβιτς Ντ. 1, Στέβοβιτς, Γκαρντάσεβιτς 1, Σλάντοβιτς 3, Ράντοβιτς Β. 1, Καράι 2, Πέτκοβιτς 2, Ράντοβιτς Ι.

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Γαρδίκας 1, Μόκκας, Γωνιωτάκης 1, Κότσκαρ, Γκουσάροβ 2, Χονδροκούκης, Βίσκοβιτς, Γούνας, Τσολακούδης 1, Σολανάκης 2, Καβουσανός

 


Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728