Σπουδαία νίκη με ανατροπή επί του Εθνικού στο Γουδή!




Σπουδαία νίκη με ανατροπή επί του Εθνικού στο Γουδή!

Βελτιώνοντας την αμυντική του λειτουργία και βγάζοντας ωραίες συνεργασίες στην επίθεση στο β’ ημίχρονο ο Απόλλων Σμύρνης επέστρεψε από το εις βάρος του 5-3 του πρώτου μέρους και επικράτησε του μέχρι πρότινος συγκατοίκου του στη βαθμολογία Εθνικού Πειραιώς με 11-8 στο Γουδή στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι με την… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» να δείχνει χαρακτήρα ενάντια στην πολύ καλή ομάδα του Φάνη Κουντουδιού και να φτάνει τελικώς στην επίτευξη της 4ης της νίκης στο πρωτάθλημα σε σύνολο πέντε αγώνων παρουσία περίπου 150 φιλάθλων της.

Ο Απόλλων Σμύρνης, που αγωνίστηκε χωρίς τον προερχόμενο από ίωση Στέφανο Γαλανόπουλο και με τον Βασίλη Καβουσανό κάτω από τα δοκάρια, είχε οκτώ διαφορετικούς σκόρερ στο ματς με πρώτο τον αρχηγό Αλέξανδρο Γούνα, που σημείωσε τρία.

Στην πρώτη περίοδο ο Απόλλων προηγήθηκε με 3-2, ωστόσο ο Εθνικός (είχε πρώτο σκόρερ τον πρώην της «ελαφράς ταξιαρχίας» Δήμο Δερμιτζάκη με τρία γκολ) εκμεταλλεύτηκε την αφλογιστία των γηπεδούχων στην δεύτερη καταφέρνοντας να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενος με 5-3.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο οι παίκτες του Νίκου Δεληγιάννη με κύριο «όπλο» τους την εξαιρετική τους άμυνα δέχτηκαν μόλις τρία γκολ και σκοράροντας 8 κατάφεραν να φτάσουν στη δίκαιη επικράτηση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στην 1η περίοδο ο Εθνικός ήταν εκείνος που πήρε δυο φορές το προβάδισμα με 1-0 (Παπαδόγκωνας στον παραπάνω) και Τεσάνοβιτς (2-1 από τα 2 μ. στα 3:58), ωστόσο ο Απόλλων που έβρισε τον τρόπο να ισοφαρίζει (1-1 με πέναλτι του Γούνα στα 5:18 που κέρδισε ο Σολανάκης και 2-2 με πολύ ωραίο σουτ του Χονδροκούκη από την περιφέρεια στα 2:27) κατάφερε να κλείσει προηγούμενος με 3-2 την πρώτη περίοδο χάρις σε ωραία συνεργασία και γκολ με σκαστό σουτ του Γωνιωτάκη στα 19’’ πριν το τέλος της.

Η 2η περίοδος ξεκίνησε με γκολ του Δερμιτζάκη στην κόντρα στα 7:25, με τον Εθνικό να ισοφαρίζει σε 3-3, ενώ στα 6:23 ο επίσης πρώην παίκτης της «ελαφράς ταξιαρχίας» Γιάννης Μπεριστιάνος βρέθηκε αφύλακτος στα 2 μ., δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στον Εθνικό (3-4). Σε εκείνο το σημείο ο Νίκος Δεληγιάννης κάλεσε τάιμ άυτ, με τον Απόλλωνα να συνεχίζει μην βρίσκει δίχτυα σε αντίθεση με τον Εθνικό που στα 2:51 προηγήθηκε με 5-3 με σουτ του Παπαδόγκωνα από την περιφέρεια. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην 3η περίοδο ο Απόλλων μπήκε δυναμικά και στα 6:23 κατάφερε να μειώσει σε 5-4 με τον Μανώλη Σολανάκη να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει από τα 3 μ. με πολύ αποφασιστική ενέργεια, ενώ στα 5:36 ο αρχηγός Αλέρξανδρος Γούνας ισοφάρισε σε 5-5 από την περιφέρεια και αφού είχε προηγηθεί απόκρουση του Καβουσανού σε σουτ του Μπεριστιάνου. Στα 5’, ωστόσο, ο Δερμιτζάκης με σουτ από την περιφέρεια ψηλά στην αριστερή γωνία έκανε το 6-5 για τον Εθνικό στον παραπάνω. Η απάντηση του Απόλλωνα ήταν άμεση με τον Μόκκα να σκοράρει στον παραπάνω μετά από ασίστ του Γαρδίκα στα 4:38 για το 6-6. Στα 2:17 οι Πειραιώτες ανέκτησαν το προβάδισμα με δυνατόσουτ του Δερμιτζάκη από την περιφέρεια, με την μπάλα να πηγαίνει σε σημείο στο οποίο δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Καβουσανός (6-7). Η «ελαφρά ταξιαρχία» κατάφερε να ισοφαρίσει εκ νέου με πολύ ωραίο σουτ του Γκουσάροφ στα 55’’ σε παίκτη παραπάνω (7-7), ενώ ακριβώς με τη λήξη (!) της 3ης περιόδου ο Αντε Βίσκοβιτς με φοβερό αριστερό σουτ έδωσε για 3η φορά στο ματς το προβάδισμα στην ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη (8-7).

Στα 6:40 πριν τη λήξη του αγώνα οι διαιτητές σφύριξαν πέναλτι του Γωνιωτάκη στον Τεσάνοβιτς, με τον Μπεριστιάνο να ισοφαρίζει σε 8-8 για τον Εθνικό, αλλά ο Απόλλωνας είχε και πάλι την απάντηση. Στα 5:23 ο Αλαμάνος πέρασε την μπάλα στον Σολανάκη στο φουνταριστό, εκείνος γύρισε εντυπωσιακά και νίκησε  τον Γρηγοριάδη  στα 5:23 για να κάνει το 9-8. Μάλιστα στα 4:48 η «ελαφρά ταξιαρχία» πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα δύο τερμάτων όταν ο Καβουσανός έβγαλε τον Γαρδίκα στην κόντρα για να κάνει εκείνος με σκαστό σουτ το 10-8!

Στα 2:33 ο Καβουσανός απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Παπαδόγκωνα στη γωνία του, ακολούθησε χαμένη επίθεση των γηπεδούχων, τάιμ άουτ του Φάνη Κουντουδιού στα 2:06 , αλλά και νέα εξαιρετική άμυνα από τους παίκτες του Απόλλωνα.  Στα 1:20 ο Αλαμάνος πέρασε την μπάλα στο φουνταριστό στον Σολανάκη, που κέρδισε την 3η ποινή του Κόχειλα για να καλέσει τάιμ άουτ ο Νίκος Δεληγιάννης, ώστε να διασφαλιστεί η διαφαινόμενη νίκη. Στην εκδήλωση της επίθεσης, όμως, έγινε λάθος, το οποίο διορθώθηκε από την άμυνα με τον Γαρδίκα να κλέβει στο φουνταριστό Στα 16’’ ο Γούνας κέρδισε την αποβολή του Βαλιανάτου, έπαιξε γρήγορα και εκτέλεσε για το τελικό 11-8!

Απόλλων Σμύρνης  – Εθνικός Πειραιώς 11-8 (3-2, 0-3, 5-2, 3-1)

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Καβουσανός, Αλαμάνος,

Γαρδίκας 1, Μόκκας 1, Γωνιωτάκης 1, Κίτσος, Γκουσάροφ 1, Χονδροκούκης 1, Βίσκοβιτς 1, Γούνας 3, Τσολακούδης, Σολανάκης 2, Δραγώνας, Τουρκομένης, Κότσκαρ

Εθνικός Πειραιώς (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μανδαλιός, Κατσαγούνος, Τεσάνοβιτς 1, Βαλλιανάτος, Θεοδόσης – Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας 2, Βιτέλλας, Δερμιτζάκης 3, Μπεριστιάνος 2, Γκάτσος, Γαρδέρης, Δροσόπουλος, Κόχειλας, Ζωγράφος.

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728