Ένα ακόμη δείγμα της μεγάλης δυναμικής του έδειξε σήμερα στο κολυμβητήριο στο Γουδή ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης, που στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών πραγματοποίησε μαγική εμφάνιση, κόντραρε στα ίσια τον αήττητο σε Ελλάδα και Ευρώπη Ολυμπιακό, μετέτρεψε σε μεγάλο ντέρμπι το ματς στο Γουδή, αλλά τελικώς ηττήθηκε με 8-7 στις λεπτομέρειες, με το γκολ του Γενηδουνιά στα 2:09 πριν τη λήξη να κρίνει την έκβαση της συναρπαστικής αναμέτρησης.

Οι παίκτες του Νίκου Δεληγιάννη έπαιξαν ψυχωμένα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, κατάφεραν να επιστρέψουν τόσο από το εις βάρος τους 4-2 αλλά και το 7-5 ισοφαρίζοντας σε 4-4 (λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου) αλλά και σε 7-7 με το… παλικαρίσιο γκολ του Αλέξανδρου Γούνα στα 2:50 για το φινάλε του αγώνα, αγγίζοντας το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο, όμως, τελικά δεν ήρθε. Και δεν ήρθε καθώς εκ των πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού στο ματς (πέραν του Ντίνου Γενηδουνιά που σημείωσε πέντε γκολ) ήταν ο τερματοφύλακάς του Μάνος Ζερδεβάς, ο οποίος πραγματοποίησε σημαντικές επεμβάσεις σε καίρια σημεία του παιχνιδιού.

Ωστόσο η εμφάνιση αυτή ενάντια στο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Champions League και πρωτοπόρο του Α’ Ομίλου της Α1 (9/9 νίκες) Ολυμπιακό μόνο ως κέρδος μπορεί να εκληφθεί. Ο Απόλλων Σμύρνης έβγαλε τη μεγάλη ποιότητά του στο νερό, απέδειξε τη δυναμική του απέναντι σ’ έναν μεγάλο αντίπαλο και παράλληλα τη συνεχή του βελτίωση, πίστεψε στο αποτέλεσμα και δεν κατάφερε να το πάρει (όπως είπαμε) στις λεπτομέρειες.

Η.. αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» έπαιξε εξαιρετική άμυνα τόσο στα ίσια όσο και στον παίκτη λιγότερο, είχε πολύ ωραίες συνεργασίες στην επίθεση και ούτε έναν υστερήσαντα απ’ όσους αγωνίστηκαν, με τον Ιβάν Γουσάροφ να αναδεικνύεται πρώτος της σκόρερ με τρία γκολ στο ματς.

Ο Απόλλων έχει, πλέον, απολογισμό 7 νικών και 2 ηττών, αμφότερες από τον Ολυμπιακό, τον οποίο… κοίταξε στα μάτια, παρέμεινε στην 2η θέση της κατάταξης και πλέον εστιάζει στον εκτός έδρας αγώνα της επόμενης εβδομάδας με τον Άρη.

Η εξέλιξη του ντέρμπι

Το ματς ήταν κλειστό από την αρχή με τις άμυνες να παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Στα 1:46 ο Ιβάν Γκουσάροφ με ωραίο γκολ μέσα από τα 6 μ. έδωσε το προβάδισμα στον Απόλλωνα για να ισοφαρίσει σε νεκρό χρόνο ο Γενηδουνιάς στο 1-1 της 1ης περιόδου.

Η 2η περίοδος ξεκίνησε με γκολ του τελευταίου στα 6:46, αλλά οι «κυανόλευκοι» είχαν την απάντηση κάνοντας το 2-2 στα 4:14 με ωραίο σουτ του Χονδροκούκη. Στα 1:55 ο Φιλίποβιτς πέτυχε το 3ο γκολ του Ολυμπιακού για το 3-2 του ημιχρόνου.

Στο β’ μέρος οι δυνατές «μονομαχίες» συνεχίζονταν με τον Μπούσλιε να κάνει το 4-2 από το φουνταριστό στα 4:40, με τον Μόκκα, ωστόσο, να απαντά άμεσα με ωραίο γκολ για το 3-4 στα 4:12. Και πάλι ο Μόκκας ισοφάρισε σε 4-4 στα 1:12 για την 3η περίοδο με το γκολ να πανηγυρίζεται έντονα απ’ όλους. Στην επίθεσή του ο Ολυμπιακός παίζοντας με παίκτη παραπάνω σκόραρε όταν ο Φιλίποβιτς νίκησε τον Γαλανόπουλο (εξαιρετική εμφάνιση στο ματς) που έβαλε το χέρι στο σουτ του Σέρβου, αλλά η μπάλα πέρασε τη νοητή γραμμή του τέρματος.

Σχεδόν με την έναρξη της 4ης περιόδου ο Γκουσάροφ ισοφάρισε σε 5-5 στα 7:09 με νέο πολύ ωραίο σουτ, με τον Γενηδουνιά να… απαντά με δύο γκολ στα 5:36 και 4:15 για το 5-7. Όμως οι παίκτες του Απόλλωνα δεν… παράτησαν το ματς. Το αντίθετο μάλιστα. Στα 3:37 ο Γούνας δέχτηκε την μπάλα στο φουνταριστό και κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γκουσάροφ για το 6-7 στα 3:37, ενώ μετά από εξαιρετική άμυνα ο αρχηγός Αλέξανδρος Γούνας ισοφάρισε σε 7-7 με… παλικαρίσιο γκολ από τα 6 μ. στα 2:50 για το τέλος! Στα 2:09 ο Γενηδουνιάς «λύτρωσε» τον Ολυμπιακό με γκολ στον παίκτη παραπάνω, με τους παίκτες του Απόλλωνα να ψάχνουν την ισοφάριση μέχρι το τέλος, αλλά να μην φτάνουν σε αυτή λόγω και των επεμβάσεων του Μάνου Ζερδεβά.

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 7-8 (1-1, 1-2, 2-2, 3-3)

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Γαρδίκας, Μόκκας 2, Γωνιωτάκης, Κίτσος, Γκουσάροφ 3, Χονδροκούκης 1, Βίσκοβιτς, Γούνας 1, Τσολακούδης, Σολανάκης, Καβουσανός, Τουρκομένης, Κότσκαρ

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 2, Χρυσοσπάθης, Σύρμας, Μαθιόπουλος.